.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

Stiati ca Duminica, Octombrie 5, 2003 10:52 PM
NIMS este firma lui Stefan Maier, consilier al Ambasadei Romane in State (nu stiu daca mai e pe post si acum), a fost cert, pe vremea CRLului.
Ionick Duminica, Octombrie 5, 2003 10:41 PM
Ciripel, e in natura mamicilor sa fie mindre de copii, nu mai tii minte cum se lauda cineva cu 2 copii albi, blonzi si nesiamezi ? :) Comparatia cu familia Ceausescu e "un pic" deplasata - de familia aceea nu erai sigur ca scapi nici daca deschideai o cutie de conserve, ca sa nu mai vorbim de radio/tv. Pe cind de familia lui Miti poti scapa foarte usor, ignorind site-ul. Promovare ? Asta implica existenta unui interes comercial ? Probabil interesul respectiv e vizibil doar din anumite pozitii (cum n-am cazut pe spate de admiratie, nu l-am observat).
Ionick Duminica, Octombrie 5, 2003 9:55 PM
Happy S., postarea aceea nu e decit traducerea aproximativa si incompleta a unui text aparut pe un ng australian. Nu sint de acord cu tot ce zice insul, de exemplu nu as baga in aceeasi oala religia, Hitler si Milosevici. Rasismul, iarasi, nu cred ca e neaparat legat de religie. In Bangladesh masacrul nu a fost motivat rasial. Pe de alta parte, rationalistul si umanistul Voltaire, de exemplu, n-a avut probleme facind bani din comertul cu sclavi (pe vremea cind SUA nu existau ca sa fie acuzate pentru cum trateaza negrii).
Nu cred ca e o conditionare intre a fi bun/moral, etc. si a fi religios. Cred, ca si autorul articolului, ca religia in sine contine semintele a ceva foarte rau, si cu cit influenta sa e mai limitata (asa cum zici, la sfera personala), cu atit e mai bine. Monoteismul a "evoluat" din lac in put - iudaismul a ramas un fel de club in care nu te invita nimeni, crestinismul e activ in prozelitism (din fericire, fara metodele violente de acum citeva secole), iar islamismul, radacina cea mai noua, pare si cea mai nociva a virusului: prozelitism agresiv, pericol de moarte daca parasesti organizatia si infinit dispret pentru restul lumii (sentiment de superioritate in teribila tensiune cu realizarea inferioritatii ca putere mondiala in lumea atuala). Problema principala, imho, e ca "adevaratul" Islam nu poate fi laicizat - legile lui Allah au prioritate in fata celor omenesti - temei pentru teocratia iraniana si sistemul saudit (guvernul taliban a fost temporar doborit de conspiratia vestica distrugatoare de culturi autentice).Reformarea de care se vorbeste (vezi extrem de interesanta carte recenta a lui Irshad Manji, "The Trouble With Islam") - cred ca, daca se va realiza, va fi ceva in genul perestroika: daca incerci sa reformezi socialismul, il distrugi (nici un regret, in ce ma priveste).
Ciripel geniul Carpatilor Duminica, Octombrie 5, 2003 7:22 PM
Cind te gindesti ca Ceausescu avea parinti tarani fara scoala si repara foarte prost pantofi la 13 ani si a ajuns presedinte pe viata ma intreb ce o sa ajunga unul de aceiasi virsta care face joculete razboiutul stelisoarelor pe computer sofisticat dar la fel de prost dar le are promovate de o mamica cu relatii si ambitie. Eu unul sint deja cazut pe spate de admiratie.
Miti Duminica, Octombrie 5, 2003 6:42 PM
Uite ce va propun, pana rezol problemele la serverul care ma gazduieste, daca nu e prea deranjant pt. voi: puneti in bookmark, va rog, amandoua adresele pt. La Idee, si cea de la tripod si cea de pe ciberplai.net:
 • http://ciberplai.net/laidee.html
 • http://ciberplai.tripod.com/cgi-bin/laidee.html
  Va multumesc.
 • Harisis Brazilia Duminica, Octombrie 5, 2003 6:27 PM
  Evident Martha si sa nu uitam ca era o Lahovary parca...! Panaiotis
  Harisis Brazilia Duminica, Octombrie 5, 2003 6:26 PM
  Surpriza de proportii la Muzeul de Arta Sao Paulo(MASP)de pe bulevardul Paulista-la citiva pasi de hotelul nostru. In sala uriasa cu tablori de Modigliani, Picasso, Matisse, Van Gogh, Manet, Cezanne, Ingres, Corot am intilnit si o pictura a lui Edouard Vuillard(1868-1940)numita : PRINCESSA BIBESCO. Desi e datat 1920, in catalogul explicativ se spune ca ar fi pictata in perioada 1905-1912. Cu Matha Bibescu-mai bine zis cu amintirea acestei frumoase femei m-am intilnit anul trercut vizitind Mogosoaia. Aici e ora 12.55, afara e o zi superba si nu trebuie s-o pierd surfind. Multumesc, Happy Scoufi-am fost la Blumenau si a fost superb. Mi-au ajuns germanii. Am venit aici sa cunosc Brazilia cu cei 170 milioane de locuitori, situata printre primele 10 puteri economice din lume!Cu drag Panaiotis
  test Duminica, Octombrie 5, 2003 6:01 PM
  123
  Ghiopardul Duminica, Octombrie 5, 2003 5:17 PM
  Pana gasesc caseta cu Toma Caragiu ascultai la BBC pe Miti la magazinul stiintific in limba romana (www.bbc.ro).
  Bono Duminica, Octombrie 5, 2003 3:04 PM
  Videocaseta cu Toma Caragiu are scenete din ani ´70 cam pe vremea cand calculatoarele Felix cu cartele perforate (ReWritable) faceau istorie si a vorbi de rezolutii 2048x1536 pe vremea aia trebuia sa fi un fel de Jules Verne sau pacient la spitalul 9. Daca cumperi caseta cu Toma Caragiu ptr. rezolutie si calitatea imaginii mai bine cumperi Matrix ca are rezolutie buna si cam atat... Mica publicitate. Cumpar ultimele postari din CRL (inainte de a fi demolata)- pentru colectie.Ofer cat mi-se cere dupa care negociem . Astept …capitala.
  test Duminica, Octombrie 5, 2003 3:32 PM
  ?
  Bono Duminica, Octombrie 5, 2003 3:04 PM
  Videocaseta cu Toma Caragiu are scenete din ani ´70 cam pe vremea cand calculatoarele Felix cu cartele perforate (ReWritable) faceau istorie si a vorbi de rezolutii 2048x1536 pe vremea aia trebuia sa fi un fel de Jules Verne sau pacient la spitalul 9. Daca cumperi caseta cu Toma Caragiu ptr. rezolutie si calitatea imaginii mai bine cumperi Matrix ca are rezolutie buna si cam atat... Mica publicitate. Cumpar ultimele postari din CRL (inainte de a fi demolata)- pentru colectie.Ofer cat mi-se cere dupa care negociem . Astept …capitala.
  Columb Duminica, Octombrie 5, 2003 12:08 AM
  O fotografie romaneasca in New York Times
  Centralista Duminica, Octombrie 5, 2003 9:54 AM
  Cartier Valea Mortii, str. Punctul Zabriskie, nr. 1970.
  jenel in miez de noapte se uita in spre veshnicii. Duminica, Octombrie 5, 2003 8:48 AM
  Creierea de orice fel shi de catre orishicine ,pare a fi o uzuanntza inutila,fiindca imultzeshte deruta si dezorganizeaza 'ordinea".Raiul fu p^na la modelarea lutului..Bingul creie bangul shi dela,---haosul-ordinea acestuia.Omul se creiaza shi se schimba ,precum shi Necunoashterea in care se scalda ,o face.Noi nu shtim chit ca pretindem,daca(?) nimic Nu se pierde.Nu shtim ca sunt universuri apropiate de noi,dara Nu le vedem;comparatzie cu cele care departe fiind -ele sunt-noi insa nu le zarim;ori le zarim(parodiere Eminoviceana) shi NU E-NU_S..Virtualul ce mult ne captiveaza shi tot astfel,ce mult ne shi descompune-eul shi toate celelalte multe sau putzine ce noi le zicem:omeneshti.Mi-a fost dat cu intreruperi dela 6 febr..1997,ca sa ma virtualizez.Nu sunt adictat de medicinuri,dara durerea nu are oprire,asha ca o mai ogoiesc cu..dara de virtual simt ca se reduce chiara?shi durerea??Straniu..shi enervant de chinuitor.Trebuie sa ma risipesc ca sa pot ca sa intregesc shi sa fiu apt oricarui moment c^nd naturalul shi necunoashterea ma vor.Naturalul imi vrea hoitu;mare afacere!!??Necunoashterea,Neshtirea-shi presupunerea imi vreau suflul sufletului;duhul prin care ma inshel ca mi-s shi spiritul prin care ma infatuiez presupun^nd o lume de apoi..Simtzul ala care calu shi Kitti mea le au=este inshelarea de a suporta intrebarile shi de a duce povara tacerii neraspusurilor..C^nd ma definesc pe mine,incerc sa expun o ideie,astfel ca americanii,care in loc sa vorbeasca despre altcineva la persoana a treia-el-ea-,ei spun,pun totul la a doua-tu,chit ca-i el,ea.Palavre in miez de noapte,pl^ngeri in publice pietze,vampirism cum zic nishte novici in ale necunoashterii;bizar ca in necunoashtere noviciatul--ii exact iluzia ca...etc....Cu Pacea Noptzii dela mine,shi a diminetziilor din alte lumi,va las cu PA shi poate pe m^ine-azi,sau poate ca pe dincolo c^ndva.ASHTEAPTA JENELE ca iara RUN-RUNS in trouble IDEEILE..!!!!DEJA-I Deja VU--shi saturatzie virtuala fu..tratamentul adictziei mele,dara ii dureros de enervant shi haios.SA SHTIM SHI NOI CE MOSHM^NDESHTI..SECRET PEDESERIST SRIST..secretomanie adictata-asta adictzie..!!.Daca NU potzi,las-o naibii in balta ,nu necaji o leota de adictatzi..fa ce eshti in stare shi nu mai te juca cu,..ca DESTUUUUUUL ^I COANA!!DIXIT shi chiara SA TE AJUNGA din urma marfaruu de galatzi..!!
  jenel catre sionistul , Octombrie 5, 2003 4:25 AM
  Am scris la vechea Idee..pentru TINE IN SPECIAL..DE VVREI MAI MULT--internetuu chit ca la computadore ,NU la ast web...am pavaze--nimic nu-i mai sigur.C^T mai sunt PE AICEA,o sa fiu cum mi-s,,dupa??Shti ce vreau sa zic--!!--Pa shi MULTZAM!!--Imi pare rau,ca shi mintea sufera cu materia impreuna,chiara de-s cam despartzite--!!raul are el insushi doua fete:una catre cel ce vine shi alta catre cel ce tzine..!!
  jenel-se adauga nepotului.. , Octombrie 5, 2003 2:52 AM
  N-au ce-tzi face ,fiindca EVREII neaoshi nu se dau DAVIZI de cazemata..UNA LA M^NA..A DOUA..Nu asta-i antaisemitism frate,nepoate..??!!Shi apoi naiba baga in seama chiara shi pe un ALI care se arabiza ,chit ca colonel aviator fu,dara fara de muieri ca-l m^ncau,,,,bata-le sfeshtania!! Shi apoi politica cu substrat antai--este altceva,dec^t teddysmele shi davidismele..Am relatzii la Ierusalim shi figurativ shi la propiu.Pe Ariel il doare undeva de urletele antonescilor..Ashtea antoneshtii se dau mari shi fac galagie --in GOL,ca davidutzuu asta numa jidov nu-i gunoile astora--ca evreii sunt altceva shi de eshti in relatzii cu ei de parteneriat,nu se aseamana cu gunoierii ashtea pe care noi fletzii shi ei fletzii--ii luam ca "marfa di import"..!!C^nd ii Sfeshtania?intreab-o pi Patroana..EVREUL REAL nu da impresia ca tu eshti goim,ca ai tata jidov..Au demnitate..Restul ii treba politicii..Shi multe BUNE sunt--dara cine sa le zica??teddyy??o fi el ce se pretinde,dara n-are stofa de EX-gapshist shi pe ca[pshe calare s'o deznationaliza..fost dela bucale ,mai zii-ii ceva..!!
  jenel nepotului , Octombrie 5, 2003 2:25 AM
  Drept ii nepoate.Du-te la Coshteiu din Voivodino--apai prin satele din preajma,la Novissad,dara cu precadere la V^rshetz shi Bela Tz^rcva--=Biserica Alba.Dupa aia vino la Coshteiu ugojului shi treci in fuga pela ala de l^nga faget--unde-i tuneluu,lA CARE MOSHU MOSHULUI O FOST MASHINIST..!! parol..!!lA lUGOJ ESTE LA ARHIVE TAT COPACUU MEU..!!
  Tablagiul , Octombrie 5, 2003 2:04 AM
  Oncle Jenique, mare bucurie mi-ai facut ! Daca matale esti tot ce-ai spus, eu ca nepot ce-ti sunt, ma aflu nu numai de geniu ci si ales, sa crape cucii si davidii de ciuda ca n-au ce sa-mi faca. Nu uita sa ma iei la sfestanie, stiu eu unde sa dau cu aghiazma sa iasa dimonii din pagina Doamnei Miti, a la Votre !
  jenel-- , Octombrie 5, 2003 1:46 AM
  MAI FLETZILOR..!!Nevasta jidanca,copil dupa mama jidov,.Episcopuu sava brancovici jidov trecut la panslavism,ca nu departe fu de cazacioc...shi foaita mea dupa tata, tat cazac cu s^nge care explodeaza ^i..Io pot sa ma razboiesc cu jidovii,cu s^rbii,cu austriecii shi mai cu foc ca mai mult s^nge-i rom^nesc banatzanesc-cu rom^nii shi cu romii ca pe semne tata era prea brunet shi cu paruu cretz shi cu nasuu prea coroiat sa nu se fi impiedecat --memorandista Anstasia--bunica-sa ca buna meee,mama lui nu era in stare de asha ceva-de vreun memorandoromo--!!?? La Aiud unde am fost intre -in anul 1962,pe Zarca,am primit bataie ca nasu imi eshe ca la cucuviaua..ETC..DECi,o sa va trimit adresele unor reviste ce le primesc direct din Izraiel shi ce spun aici o spun in alta forma shi cu alt nume..shi p-acolo..Capischi....?JIODOVE??
  Sionistul de serviciu , Octombrie 5, 2003 1:09 AM
  Davide, sa stii ca nu prea e cinstit. Ati casunat pe bietul om, care sunt sigur ca nu are nici in clin nici in mineca cu legionarii si cu ideeile lor la care faci aluzie.

  Cred ca ar fi alta lume ce misuna pe aici sau pe acolo, pe care ar trebui sa o iei in colimator. Vezi ca e unul Ionicky le Capsa pe care trebuie sa-l supraveghezi atent.

  Stima
  Tablagiul , Octombrie 5, 2003 1:08 AM
  Cucule, trezeste-te cucule ca iar faci un coshmar cu legionari antisemiti din garda cu foi verzi pe pereti calare pe statuia lui Antonescu de sub turnul Sidi Ben Eifel eu am lasat sticla de armagnac pe masa da' citeste si literele alea mici : "alcoolul dauneaza sanatatii (acolo unde nu e loc pentru gândire)", a la votre.
  jenel--asa ca din... , Octombrie 5, 2003 12:53 AM
  ANTONESCU+SHARON shi ARIEL--unul dinre cei doi DEMONI care fura dela infiintzarea lumii..Capischi??CE-I asta contra-anti??arabo-ivrito-iudeo-evreo semitism,ce io compara-i--istoria o FACE ..DAVIDE--UNDE_I HARPA shi z^-i un Cazacioc..!!psalmic??sub-psalmic,,ca la minte te davidishi foaita cazaca..!!
  David Rubin US , Octombrie 5, 2003 12:42 AM
  Militiene, se vede ca ai scoala de partid, inalta. DIn pacate, astazi nu mai esti decit un fel de foaie verde, izmene pe calator. Te roade neputinta de a mai aresta pe cineva, asa ca tot ce mai poti face este sa faci pe suporterul cauzei drepte a arabilor de la distanta, ca daca vin arabii la putere o sa va dea voie sa agatati la loc portretul eroului national Antonescu. Asta e tot ce te duce mintea ta de militian telectual cu ambitz patriotic si nationale.
  jele catre Tomazian shi nepotu-miu tablagiuuu.shi cu sfeshtania(ii corect scris?) , Octombrie 5, 2003 12:12 AM
  Yeste stomate Domn tomazian..!!ESTE!! Nu inchisei La Ideea shi un telefon ma acosta.Era din cele publice dara din Nevada..Ori acolo am inamici chiara dela buhoiu ramashi--care se tzin str^ns de senatori shi se vroia--ea- ambasadoare,etc..Scapa cel ce imi --dara nu-i scapa vocea shi filtru la mini mereee..!! Shtia mai bine ca mine ,prin ce tarashenii trecui shi ma admonesta anti americaneshte ca =mi-s "v^ndut,etc"..Iata Dle Tomazian,ca dela soare se ivi AZI aschiutza,sau cum iizice domnia Voastra-nu ashtepta M^inele??NEPOATE,ideia ii groaznic de grozava..dara Miti ii sceptica shi ma injura in g^nd de N ori pi zi..!!E gluma ca io n-am de unge shti,chit ca mi-s Sf^nt..PA "tutu'lora..!!
  Tablagiul Sambata, Octombrie 4, 2003 11:59 PM
  Doamna Miti, îmi permit ca sa sugerez sa scoateti "finocchio" de pe antet, pentru ca numa' asta aduce toate belelele si sa puneti în loc un steag de cultura, ca tot scrie rezervatie corespunzatoare deasupra, iar Oncle Jenique care e cel mai competent în materie sa faca o sfeshtanie paginii, asta chiar daca n-o sa convinga serverul o sa ridice moralu' unei paturi a populatiei. A la votre.
  Omu de Fer Sambata, Octombrie 4, 2003 10:16 PM
  Miti cred ca ar trebui schimbat serverul - Are sa-ti faca fitze asa tot timpul. Cred ca jumatate din cei ce vor sa intre nu reusesc.
  Tablagiul Sambata, Octombrie 4, 2003 11:35 PM
  Cucule, nu ma mir de tine ca ai vazut cascaval, astazi iar la telejurnal ... daca în continuare vezi pe ecran ba chiar toata noaptea visezi militian, poate te-a impresionat unul foarte tare, de ce nu l-ai luat cu tine la plecare ?
  a la votre, ca n-am gasit alta rima.
  jenel plictiseshte lumea.. surplusurile shi asha le vor v^ntura vremeile... Sambata, Octombrie 4, 2003 11:24 PM
  Citind in Enciclopedia secretelor antice,incerc sa vad omul de atunci shi omul trec^nd prin istorie-prin vreme.Ce diferentze vad numai dela ivirea mea pe lume shi p^na azi-!!..Cum eu,mereu altu mi-s shi nu reinnoindu-ma,ci faramit^ndu-ma shi dejghin^ndu-ma in absrd-absurdum, perpetuum..!! C^ndva era "altfel",chit ca greu era..Cum traim noi crippling pressuratzi intre incercarile constante ale altora,ca sa ne duca,sa ne exploteze-dupa comunism citire,shi INTRE propiul nostru sentimen-simtzire ,stare,etc.,self-distructiva--manifesta acerb,conshtient shi adesea inconshtient prin bizarul sentiment,pe care nu il recunoashtem, sentimentul,starea de --complex de inferioritate..Ne petrecem viatza intr-o pushcarie emotzionala-sau construita ,constr^nsa prinzonerare in care ne usuca emotziunea,in loc ca sa ne ducem ,sa ne t^r^m ce nu am vreoit-o,dara ni se dadu--viata--deci ca s'o petrecem in palate de pace shi de regasiea sinelui.!!!?.Ne lasam amagitzi ,si astfel dushmanii de orice gen,numar ,sau caz ar fi ne inconjoara,in loc IARASHi de a fi astfel--DE CATRE PRIETENI-INCONJURATZI.ETC....Impropiu zis:MOTTO de inchidere:din "ASTRONOMIA MAGNA-Paracelsus-1537."====There's not a pulse beat in the human frame which/Is not governed by the Heavens above us./The blood,in all its ebb and flow,/ Is swayed by them as certainly as/Are the restless tides of the salt sea/By the resplendent MOON;nd at thy birth,/Thy Mother's eyes gazed not more stead-fastly on thee/Than did the Stars that rule THY DESTINY.....
  Tomazian incognito, cu peruca, ochelari si gluga pe ochi Sambata, Octombrie 4, 2003 10:55 PM
  Nea Jenica, aghiuta e peste tot...în cele ce sunt, si-n cele ce mâine vor râde la soare...
  jenel supradeshteptul- TOMAZIAN--ii tare drept in partea a doua a ZICERII SALE!! Sambata, Octombrie 4, 2003 10:26 PM

  Omu de Fer Sambata, Octombrie 4, 2003 10:16 PM
  Miti cred ca ar trebui schimbat serverul - Are sa-ti faca fitze asa tot timpul. Cred ca jumatate din cei ce vor sa intre nu reusesc.
  jenel--deshteptuuu Dorinellei intrebatoarea...nedumiririi, Sambata, Octombrie 4, 2003 9:38 PM
  Dorinella==respect LL^urile bi=genice..Intreba-i c^ndva --'"da jenel ce ne-o lua"??O Doooo,NIMIC shi TATUL..,c^nd el pe sine NU SE --,cum sa se --??JUNG--alias DOMNU--face ,leaga shi dezleaga,strica shi fram^nta..in toata mascarada asta este shi o FAR^MA DIN CUGETAREA TA ,DOOrr..!!
  jenel--batut de echinoctziu.. Jung se arata la fatza shi pe LAIDEE. Sambata, Octombrie 4, 2003 9:30 PM
  Tot ce-i "v^nt" ,"abure","intuitzie","neshtire-neshtiintza-necunoashtere",sunt cunoscute; asezate frumushel in gridul paciuit al UnCON--etc..Junghiene..Acolo pleaca dela SURSA(om,vietate,fiintza,lucru,mareie moarta care moarta nu-i,etc) shi in plasa imensitatzii se asheaza shi mai apai--tata di acolo se imprashtie.Totce-i sub soare shi sub planitiliii se duce shi vine din UNCONS...Junghiana...dela Domnuu cum sectarismul reliogiezitatzii ca sursa de a diminua frica,se impashtie --sau IMPRASHTIE conshtiintza Bipedului cu aripi de ceara..!!Religiosul convins de sine,se poate ushor agatza de c^te un coltz junghian--ori junghichic..Dece domnu zice"blestemat sa fie omul care se increde in om"??Ia cugetatzi c^nd vi-ni,se incurca LAIDEE-a..!!MOSHU ..NU SPUNE PROSTII..depinde cum ies...!!
  Dorinella Tiraspol Sambata, Octombrie 4, 2003 9:23 PM
  Vai de capul meu, nici mie nu-mi intra mai nimic pe pagina asta.
  Nedumeritul Sambata, Octombrie 4, 2003 8:35 PM
  pe pagina asta postarile dispar si apar cum vor ele, sau cum vrea al de sus.
  Zapacitul Sambata, Octombrie 4, 2003 8:34 PM
  test
  Tomazian Sambata, Octombrie 4, 2003 8:27 PM
  ori e pea multa clientla la ghiseu, ori e aghiutza.
  jenel VREA SA SHTIE!!! RASPUNDE_MI OFICIAL;ma mai vrei ori nu ma mai batjocuriii11// Sambata, Octombrie 4, 2003 7:47 PM

  jenel--tuns.. LAIDEEE-ii-SHI LUI KRONBERG-"COPTUL" MYSTIC Sambata, Octombrie 4, 2003 7:44 PM
  Cu respect vin MITI shi zau,ca-i adevar ,fiindca asta-i shi in miezuu minciunii-ca nu vei reushi p^na MITI,p^na..!!Kronii--adevar grai-shi shi iarta-mi mojicia,dara cred ca Iave ,te ridica deasupra "ramashitzei",ca sa o "coci"--dara nu dupa Copta Credincioshie,ci dupa ceeace,joitza pe care shi tu shi io il dorim,shtia ;shtia fiindca era un G shi era din aia Osirici..shi ISIS ii shoptea la urechea-i micutza,ca ciudat avea urechi mici,nu clapauge ca shi Geishtii..Nu uita ca mijlocuu lu 2025===revelatzie bizara ,este 2012 shi juma..Mai adauga Ideia ca nimic nu se infaptuie in Solstitzu-ci in Echinoctziu..mai adauga fatidicul tau 52=7 la iulie shi VEZI..la iule 2012.shi inca un 7 la Iulie,August,sept,Oct,Nov,Dec..--sarim in 2013Ian.+7=feb.,martie,aprilie,mai,iunie,iulie;Sept--Echinoctzuu--sh ca data =iversul lu 52=27....=2013-27-Sept...asta-i dupa "coptzi" ultima "viziune(TU NU AI DE UNDE S'O SHTI..PAROL!!),va mai shii il aveau pi dicember 2012..Kronii,de 5% te-au intzeles,LE TAI ca shi asha ce sa mai ma impiedece,de nu- ashe !!...????Da-mi un email fals,dara sa TE AJUNGA,ca sa tzi zic CEVA..ce Fericirea SA..nu vrea sa accepte,ca bun convorbitor mi-ar fi..!!PA KRON-BERG(nume intreg)...Sper sa se bage la Idee asta ,screea catre MITI SHI KRONBERG.??ca mi se fitzaieshte tatul..!!KRONII de o mai fi vechea IDEE poate pe acolo s'o??Dara cu MITI sigur ii ca NU..CE AM GRESHIT E NU MA ADMITZI CA ASTA-I NU DELA MASHINI....!!???MI_AM "DAT FOC LA VALIZA?ASHEI?"
  jenel cronologic. de prima pacea cu Fericirea sa scouuuufi. Sambata, Octombrie 4, 2003 7:17 PM
  Pacea oric^te conditzii ar avea,o parte trebuie sa cedeze"neconditzionat."Ori Fericitule--noi ni-s chit.Indepliniram,ca la Lege ,Prorociile..nu facea astfel crist??Orice se izb^ndea,era dupa,"dupa lege' ca nu scria etc...!!?? Unde,in ce ei scriau-?,shi ca sa aibe sigurantza ,ca sunt crezutzi ,se sprijineau pe v^nt: pe ce chipurile fusese zis..Cine nu are certitudininea SA shi a celor zise de catre el,se sprijina pe lege,asha precum shi La Ideeea are nevoie de HTTTP://..etc.Nu-i pace fara neconditzionare..Dara ca sa vezi ca io nu mint "nicic^nd",de te scotoceshti bine,din fiecare intorsatura iese o "fatza" shi din fiecare zicere" o t^mpenie " ce omu-i zice= adevar.Tu eshti FRICIREA TA shi io mi-s SFINTZIA MEA.Ce PACE ,mai pace vrei??Ca Nu eshti necajit.?!..Nepoate nu ma traduce tu, ca Unchieshuu ,pi moldo--sCie..ce tu inca NU..Facem pariu??Pe c^t.?.ca a shti ceva nu inseamna ca la aritmetica 1+1=2..Se poate spune,afla shi infaptui o stare,in conditzii,spuneri shi efecte -simtziri,= diferite;toate caile la Domnuu duc^nd..Conditziile capitulari?Punerea jos a cerbiciei mele;deci capitulez EU-sfintzia meee-in fatza Fericirii tale...neconditzionat..Shi astfel Domnuu aduse pacea shi ce fu la lege scris??La ce scri-se jenel shi la ce hotar^ra Fericirea shi Sfiintia..nimanuia..nimuricilor..Fericitule,multe se ascund ,precum inc^lcitzi de v^nt is ai baraganului ciulini-ROTIREA,se ascund deci,in rostogolirea noastra ,in forma de scaietzi invalmashitzi catre de aici catre dincolo..Ca ni-s necajitzi ,sau fericitzi--adesea nici chiar fericirile shi sfintziile noastre nu baga di seama..!!Nici un domn -creshtin,muslim,iavesc(dupa kroni iave),nu adu-se pace,ci tu shi io..!!Ca ascunshi dupa tufe stau ingerii care ne cer mai shtiu io ce fel de bazaconii Iaveshti,asta-i alta t^mpenie a legii.Kronii bine-o zis-o shi in mysticismul copttzilor---exact cam ashe ,dara cu alte nuantzari se zice ca aparuu crist cu shatra..ca se plictisisera ramashitzele..shi dai..Toate distrugerile in istorie,s-au datorat lu Iave shi Oilor sale ..!!Pace..!!Ca Oaie ieshti shi Berbec -oaie mi-s..!!Pacea lu Jenel shi a Scoufei care se ZICE ferice..sa DOMNEASCA..!!AMIN--nu cultuuu ci aminul amin--nu ugandez CI JENELEZ!!shi scouficez..TOCICA!! MIT--iara se stricara mandralaile,ori te faci cu minii??Numai binecuv^ntarile fericirii Sale Scoufii shi aqle Sfintziei mele jenel..o sa aduca"pacea"..shi intrarea---MII,NU VA MERGE ASTFEL IN VECI..!!Nici nu shti cine te spidlduieshte:ai tai de gashca ca de "ashe beu oamenii ca ===ei.."
  Miti Sambata, Octombrie 4, 2003 6:19 PM
  Fereicule, scrie-mi pe ciberplai@yahoo.com, daca miti@ciberplai.net zici ca nu merge. le-am scris celor unde am acostat ciberplaiul! Sa vedem ce-mi raspund.
  Shtrul Sambata, Octombrie 4, 2003 6:12 PM
  Sorry! Din cauza cafenelei sau a filtrului: eu vreau sa scriu comportamen (cu t la urma) si uite ce iese!
  Shtrul Sambata, Octombrie 4, 2003 6:08 PM
  Ce mai Dorinella, bagi apropouri rasiste? Adica deja noi nu le stim pe cd si dvd-rom si voi da? Ai de grija, schimba-ti comportamenul, ca uite deja d'aia tu vrei si nu se poate.
  Omu de Fer Sambata, Octombrie 4, 2003 5:51 PM
  e cu filtru si azi
  Omu de Fer Sambata, Octombrie 4, 2003 5:50 PM
  ai email?
  Teddy Sambata, Octombrie 4, 2003 5:08 PM
  MITI -
  Eu nu am scris "bold" nimic mai mult decat cuvantul "nu"! Nu stiu de ce Cafeneaua asta accentueaza ce crede ea de cuviinta!!
  Sau stai, poate l-am mancat pe "r", de la "br"?!
  Se poate, scuze, bine ca exista inchiderile automate si n-am inegrit toata pagina!

  DORINELLA -
  Scuze pentru lipsa unui "L" din nume!
  Teddy Sambata, Octombrie 4, 2003 5:02 PM
  DORINELA -
  Desigur calitatea unui DVD este mult superioara dar bine ca s-a editat si asa. Rezolutia.... in consecinta... nu cunosc cifra exacta, fiind inregistrare analogica insa, nu te poti astepta la cine stie ce. Depinde si de media folosita ca original.
  "Avantajul" ca se poate copia fara sa se piarda din claritate este probabil unul din considerentele realizatorilor de a nu realiza caseta in aceasta forma!!! Ezit sa-ti raspund la intrebarea: Eu vreau sa-mi intre si nu inteleg de ce nu se poate?
  Cred ca este mai mult o problema tehnica!
  Dorinella Tiraspol Sambata, Octombrie 4, 2003 3:43 PM
  Casete video? Acum totul circula pe CD sau DVD ca se poate copia mai usor si fara sa piarda din claritate. La ce rezolutie ierau?
  Dorinella Tiraspol Sambata, Octombrie 4, 2003 3:35 PM
  Vai da de ce nu merge cfeneaua asta? Am trimis mai multe mesaje si nu mi-au intrat. Eu vreau sa-mi intre si nu inteleg de ce nu se poate?
  Teddy Sambata, Octombrie 4, 2003 11:39 AM
  Apropo' "sugestii venite din tribuna", (Ca asa e-n tenis), va spun/comunic/reamintesc ca s-a editat dupa o lunga, prea lunga asteptare, prima caseta video cu o selectie de scheciuri ale lui Toma Caragiu. Inteleg ca este prima dintr-o serie de 3, dar am citit ca contine cateva din titlurile cele mai celebre, inclusiv cel de mai sus. Prima editie s-a epuizat fulgerator, mult mai repede decat noua editie a DEX-ului, (probabil pentru ca cantarea mai putin, neglijabil la "bagaje suplimentare"). Asteptam cu interes reeditarea!
  Teddy Sambata, Octombrie 4, 2003 11:29 AM
  TABLAGIUL -
  Mai intai, ca ai dreptate, tu ai intrebat, tie ar fi trebuit sa-ti respondez, ceea ce fac in this very moment.
  Mai apoi, ma scuzi ca nu mi-am formulat tentativa de gluma in suficient de stransa legatura cu adevarul istoric. Ca un mare sportiv ce sunt, cu palmarese de seama in frecventarea sitului http://soccerway.com/results/soccer.html cunosc faptul regretabil ca Nimes joaca seulement in liga a treia, dar n-am dat, recunosc encore/again, suficienta importantza faptului. La sugestiile venite din tribuna de onoare (expresie plagiata cu usoare modificari), reiau tentativa de gluma repusa la zi:
  Echipa NIMS si-o fi incetat activitatea electronica poate si in urma infrangerii regretabile(0-2) pe 20 septembrie in fata echipei CANNS !!
  Slava D-lui, aveti in toate diviziile echipe pe care pot sa contez cand ma straduiesc sa fac un nenorocit de joc de cuvinte!
  Happy Scoufi US Sambata, Octombrie 4, 2003 10:25 AM
  Harisis - Cine se cearta ? Se cearta cineva ? Vreo 2-3 telectuali care se snobeaza, c' est tout, nu pune la inima. Transmitei salutari presedintelui Braziliei. Cind incepe Carnavalul ? Toata regiunea Porto Allegre e plina de germani, de altfel se pare ca este si cea mai frumoasa si instarita regiune din Brazilia, fiind al doile-a loc de "pensionare" ca preferinta a nazistilor cu bani, bineinteles dupa Argentina. O aruncatura de batz din Sao Paolo - daca ai timp, merita vizitat
  Harisis concediu in Brazilia Sambata, Octombrie 4, 2003 9:50 AM
  Buna seara draga Miti(aci este ora 18.40).Dragi (fosti)Cafegii si noi "Mitisti" va salut din Brazilia! Ieri am incercat sa intru in CRL si n-am reusit. Regret inchiderea! Mereu spun ca "partir c'est mourir un peau". Foarte multi cafegii erau oameni de treaba si inchiderea a fost foarte precipitata. Dupa citeva zile la Florianopolis (Santa Catarina) si Imbituba (unde am asteptat in zadar ivirea balenelor pe coordonatele: 28gr, 14min 28sec lat S, 48grad 39min 28 sec long W)am ajuns sa ma intilnesc cu presedintele Braziliei (Lula)unde credeti? la Blumenau(oras intemeiat de un german porin 1850) si sa serbam impreuna Octoberfest local. Minunat, cu nimic mai prejos de cel din Munchen.Am venit acum doua ore la Sao Paulo pentru a ne intilni cu fiul nostru, care (urmind alt traseu)urmeaza sa plece in Europa asta seara.Vom ramine citeva zile aici pentru a ne odihni. Toate cele bune dragi Romani si inca o data va spun sincer, din toata inima, ca ma doare cind va certati. Cu drag Panaiotis
  Miti Sambata, Octombrie 4, 2003 9:47 AM
  Kronberg, mea culpa. A fost vina mea, o setare gresita in script dar acum chiar merge. Scuze incaodata.

  Cei cre aveti probleme cu scutul la intrarea in cafenea, contactati-ma va rog la miti@ciberplai.net
  Kronberg Sambata, Octombrie 4, 2003 9:42 AM
  Toate au un inceput... si un sfirshit!
  Abureleeeeee,
  Vezi (?), zisei eu ca avui acea obsesie cu cifra 52 pe cadranele analoage ale ceasurilor din mediul ce ma inconjura prin 19 Martie, 2003 si... gindii ca cele doua cifre seamana cu litera Omega in greceshte ce-i de fapt un fel de sfirshit... si iata ca unul din sfirshituri este (probabil) confirmat : caci, odata cu disparitzia CRL-ului, probabil si Kronberg va disparea ca "obstacol" la toata mascarada de democratzie si de "libertate" in care se scufunda lumea de azi. (nu va mai avea nimeni de intrebat... dupa ani si ani in bold "Cum ramine cu punctul 8 al Proclamatziei de la Timishoara?... nimeni sa propuna o lovitura de stat militara-n Rou'mincatziah... ca solutzie la tziganizarea tzarii si mafiotizarea aparatului politico-administativ... si bineintzeles... nu vor mai stii "Amin"-istii de miine cum trebuie privite Legile lu' Iave ce-i ramasesera lu' Kronberg de analizat). Ma rog, ceva imi dadu mie de banuit ca nu-i in regula (cine are salvata foaia cu ultimul meu mesaj acolo... vede ca-i aminteam Oberutzului c-a uitat sa schimbe contoaru'... de fapt nu uitase, pare-se... ca tot nu mai conta!), dar sa revenim la obsesia mea din 19 Martie cu cifra 52... ce-am interpretat-o drept Omega=Sfirshit? Sfirshit la ce, la cine si... de ce?

  Deci, putzintica Aritmetika dupa ureche... (in stil Kronbergian)
  19/03/2003
  De atunci pina azi... avem exact : 197 zilishoare...
  adica... 19 alaturi de 52-iul meu (5+2... inca mai fac 7, ca_cind vor ajunge "Academicienii" romi ai Roma(Nix)-ei de la limba si alfabet la matematica si cifre... cine stie cit vor mai face... in functzie de necesitatzile zilei si de hotarirea consiliului de shatra "academik"), da' cum nu stiam sa le alatur cum faci dumneata... n-apucai s-o vaz... deshi, cum ziceam cindva... parca ashteptam sa se-ntimple ceva... si, cu toata "afacerea CRL"... am sentimentul ca "inca nu-i gata"... privind aerul de asteptare din media de azi... ceva ma duce cu gindul la acel sfirshit de August 2001 cind plictiseala tindea sa se cronicizeze...
  Sau : 19+3+2003=2025 -> adica, jumatatea de drum pe care "ca o cobe" o vedeam drept greu de trecut... (va aducetzi aminte cind ziceam "cine-o mai supravietzui celor doua decenii ce vor veni...") sau altfel spus... jumatatea dintre ziua de azi si anul 2050 cind... imi dadui RDV cu cei ce azi ma considera un extremist si... asha mai departe... Eu, am incredere ca voi ajunge-n anul acela... ca-l am pe Iave ca amic... si o pun de-o noua aliantza... versiunea II a capitolului din Sinai... fara prea multe briz-briz-uri... simplu si eficient ca-n pas cu vremea de azi... Auzeam de curind la o dezbatere intre niscaiva "telectuali" kuybekezi ca cica "religia" trebuie sa se adapteze la "realitatea zilei" (realitatea zilei fiind poponariatul multilateral dezvoltat si debouche-ul moralo-conceptual al celor ce varsa lacrimi de crocodil despre soarta Rastignitului si... incet, incet incepem sa intzelegem ca... de fapt... afacerea "Crist"-ului nu fu decit =confirmarea teoriei kronbergiene= un coup d'etat ideologic al vremii si... probabil o scindare a unei laturi marginale a populatziei evreieshti "plictisita" sa mai traiasca dupa Legile lu' Iave... atunci cind... de bine de rau, ieshisera din Eghipet si... viitorul era rozaliu... ispitele trupeshti ale grecilor si fragilitatea romanilor supushi ratzionalului si... capcanelor sale in care tocmai evreimea avea experientza-n a jongla cu "interpretarile"... deh, asta fu atunci... ca de-avea Irod acces la WMD-uri ca Sadam... altfel se scria "Noul tesament"... ca Roma invingatoare a fost invinsa de maruntul popor din Jerushalaim... nu-i chiar "chestie antica si de nerepetat"... Roma (inainte de cadere) avea acelashi path cu Washington-ul de azi : consolidarea unor principii de drept in societate si iluzia ca aceste principii sint suficiente : Concluzia... orice adevar cind incepe sa fie dezbatut si analizat... poate deveni o minciuna si... chiar daca "adevarul" reusheshte sa se impuna... timpul pierdut cu aceasta indeletnicire artificiala este de fapt elementul fatal in ceea ce istoricii numesc "marile schimbari ale lumii"... adica inlocuirea adevarului de azi cu ce va supravietzui dupa procesul de analiza... adica, din nou o "supa" de tendintze ce... pina la urmatoarea consolidare va mai inghitzii citeva sute de generatzii (asta, bineintzeles... daca Gaia ishi pastreaza atitudinea rabdatoare si... daca Iave nu decide altfel!).
  Sau 2003-3-19=1981 (aici... pentru nevoile demonstratziei... ashi avea nevoie de sprijinu' Mitzei despre "evenimente-n viatza literara si a liberei expresii din Romania"... asta, bineintzeles... daca pe vremea aia era asha de pasionata de "rezervatziile culturale" natzionale ca azi...) sau... daca-i s-o luam pe jurnalistica... Joita ar putea sa ne furnizeze (la sfintu' Ashteapta) niscaiva chestii similare petrecute-n 1981 in spatele "cortinei de fier" ce au cumva legatura cu presa, intelectualitatea sau doar cu consolidarea Ceaushismului etc.
  Sau... de la coada la cap : 3-2-3-9-1=-12 sau adunate una cite una cifrele avem 1+9+3+2+3=18 Deci... 18+(-12) ne da 6 daca mai adaugam ca Martie 2003, adica 03/2003 este un fel de 66 (3x2=2x3... cum ar zice jupin Jack) si de alaturam primul rezultat la jocu' de "66" (ce se joaca cu cartzi ungureshti...) putem descifra cine-a stat la baza "evenimentului" message-board-ist de azi : 666 !!!
  Altfel spus... Asterix avea ceva "fler" cind ne tot indemna... in paginile aceleiashi gazete sa "BEAT THE BEAST!"... Daca ar fi fost mai generos si nu s-ar fi zgircit la cei 100000 de euroi de rambursat... ne-ar fi putut spune ca de fapt Iave l-a instiintzat de inchiderea CRL-ului! Da' mai bine ca nu ne-a spus-o... c'ar fi trebuit sa ne spuna si despre alte-alea... muuuuult mai importante!
  Ashadar, au trecut uraganele peste Babilonia de nord, au trecut cutremurele peste Asia... a trecut Marte pe linga Gaia si ne-am lepadat de Galileo, s-a bulit o Columbia si a bulit-o nea Musteatza, zis Saddam, au mai trecut niscaiva viituri de inundatzii, au trecut focurile padurilor si caniculele mortale ale verii... s-au dus unul dupa altu' oameni de cultura si fetze politice celebre... ce mai... mai mai sa zicem c-am scapat anul asta de toate relele!
  Sanatate Aburele, numai bine si ashijderea celor ce-au avut inspiratzia de a citi sau de a utilizeza scroll-down or scroll-up sa evite acest mesaj.
  p.s.
  Singurul lucru obtzinut de "cei ce-au ucis CRL-ul" este c-au stricat niscaiva obisnuintze... ale obishnuitzilor sitului...
  Happy Scoufi US Sambata, Octombrie 4, 2003 5:14 AM
  subGuru Major Jenel, Pace sa fie daca asa vrei. Eu nu mi-s necajit deloc, nu am motiv, aici Sfinita Ta nu a cetit bine.
  Cind vrea Sfintia Ta sa negocieze conitiile de PACE cu Sfintiia Mea ? sau capitulezi neconditionat ?
  Happy Scoufi US Sambata, Octombrie 4, 2003 5:05 AM
  Militiene, foaie verde - cin' se-aseamana se-aduna Si pe Terra si pe Luna
  Sau altfel spus : Militiene telectual, te-ai intins la cascaval.
  Tablagiul Sambata, Octombrie 4, 2003 12:37 AM
  Cucule, nu te supara ca n-ai aparut la categoria lume buna, nu eu fac cronica mondena la Capsa si nici pile n-am cum sa-ti pun. Daca te-ai suparat finca ti s-a parut ca te-am trecut la categoria zgârciti cu intelectul, nici aici nu e vina mea, ti-ai semnat legitimatia cu mânutza matale. A la votre.
  Tablagiul Sambata, Octombrie 4, 2003 12:16 AM
  Nea Teddy, una la mâna de ce-i raspunzi 'mneatale lu' nea' garigu la ce-am întrebat eu ? si doo la mâna Nants nu joaca în aceeasi liga cu Nims nici macar de Halowin, aia ce povestesti matale poa' sa fie din secolu' trecut de când Nims se îndreapta cu crocodil cu tot spre categoria Arte Meserii si Muzica Populara. A la votre.
  Miti Vineri, Octombrie 3, 2003 11:19 PM
  Va invit sa descarcati si jucati un joculet facut de fiu-meu (realizat in Python; modelarea obiectelor in 3D in Blender). E doar prima versiune, mai urmeaza finisari, dar e simptic, zic eu: Space Defense. Adica Razboiul stelelor :)))

  Fiu-meu are 13 ani.
  jenel simpaticului meu fericit mincinos Vineri, Octombrie 3, 2003 10:42 PM
  Uite vezi IDEEA VECHE si NI_S CHIT..SE izb^ngii prorocirea mea.Dam am^ndoi cu capuu.Nevasta-mea le cam da shi se mai alege cu cucuie,dara cu un sf^nt ca mine tate trec,ca apa ploii..Eshti necajit,te simte sf^ntuu cu rezidurile alea joitezene,ashei..eshti necajit..Nu spune dece?!!Int^rzie un raspuns shi nu te prea asculta cineva,dealtfel,firea pare atzi fi intre dictator shi fletz,c^nd cum..!! Lauzo,eshti om di comitet,dara repede zboara aschia,ca la miniii dealtfel..Daca lashi un piculetz tehnicismuu la o lature shi te mai afunzi in ceeace tzi se pare gogoasha---o sa te redescoperi..Nu vreau sa te blagoslovesc,dara m-ai jignit tare..Mi-s io cu capuu c^t straitza rromului shi cam dus,dara nu uita,ca io traiesc sfagindu-ma cu tine shi cu altzii,ca altfel--nu te-ashi intzelege,nu fiindca nu ni-s departe de taietor..!!Am izb^ndit prorocirea,HAI sa dam ciont cu ciont shi sa facem PACEA --LA IDEE FOREVER..D'ACORDO??PA prietene-pentru 6-7 luni,sau miracole fura shi cine shtie...??!!A cere iertare --CORECT este a CERE ACCEPTZIUNEA IERTACIUNII..ASTA o cer TZIE SI acuma PATROANEI SHI PACEA DOMNULUI!!a fiecaruia in parte..
  jenel lauzei shi paroanei Vineri, Octombrie 3, 2003 10:26 PM
  LA IDEEa veche ca asta fu pardonata shi ocupata--DADUI CU CAPUU de tri ori..Ia vezi LAUZO..am nimerit ca voi la zidul plngerii unde numa foshtii mei schizo se clatinaua tata ziua de trebuiau proptitzi..
  Happy, Smart and Pretty Scoufi US Vineri, Octombrie 3, 2003 10:24 PM
  Ochiul lui Shiva, Ochiul lui Shiva ?
  Happy Guru . Vineri, Octombrie 3, 2003 10:07 PM
  Pai asta ziceam si eu. Acum asa ca intre noi Sfintii, de ce ma faci BOU, nu poti sa gindesti pozitiv ? sau ai ramas cu reziduuri Joienitze ?
  jenel-GURU.. tartacutzelor cu tar^tze religioase mucegaite Vineri, Octombrie 3, 2003 9:59 PM
  Sti ca ma facushi odata porc??EI,BOULE,tare tolomoc te mai fata "mata"..!! Ce zic eu shi ce pricepe tartacutza-tzi nu numai dupa 40 de toamne spulberate in nonexistentul sinai-,dara shi dupa-scoala ce o facushi boule,ca eshti fost universitar,ca te shtie mandea..!!SHI NU SUNT----SUB--GURU..MI_S..SF^NT BOULE!!! "Patroano,vezi ca nici nu ne dadu-shi liber shi te shi ajunge"..Nu mai fortza nota ,ca ace sunt pentru tate cojoacele--lauzice,cercetatoreshti,guruieshti,etc.
  Happy Guru lu subGuru Mahmuru US Vineri, Octombrie 3, 2003 9:24 PM
  Asa cum ai zis religia, este o chestie personala. Si daca religia ta iti cere sa te dai cu capu de un zid de 3 ori pe zi, eu n-am nimic impotriva. In clipa cind vii sa imi spui ca trebuie si eu sa ma dau cu capu de zid de 3 ori pe zii la fel ca tine, atunci incep problemele si intoleranta, nereligiosule subGuru Mahmuru. Identic si la fel in situatia cind ala nereligiosu ii spune lu ala religiosu ca tre sa fie si el nereligios, nici o diferenta la Tartacutule Snobat
  Remember Vineri, Octombrie 3, 2003 9:10 PM
  La intrare.....ochiul lui Shiva..
  jenel. nereligiosul. Vineri, Octombrie 3, 2003 9:06 PM
  Religia este "o problema intima,personala" shi nu are -n-ar trebui-de aface cu..etc.Toate religiile is fanatice.Musulmanism-versus mozaism--Vezi Palestina.Intruchipheaza rasisismul shi fanatismul "bilaterale"? Creshtinismul cu MOTZUU acum cam in--CAM in BERNA --versus mozaism shi versus aprig versus musulmanism.Inchizitzia,wermactul palestain,ravagismul evuui negru in toata lumea semito-araba shi aialanta ,dara cu lustru shi poleiala shi creshtinismuu cu ciupilicile ,fie astea sectariste,fie papiste,fie teoctisiste,fie..!!etc..Ex.palestaina ce este ?Arielismuu -orash ,femeie nume,barbat nume shi satrap nume --ce ^s??--ANTISEMITISM FRATE ----asta-i ce zise-i AMIGOS LAUZIT??Ca va zatarii in aceiashi h^rb de oala sparta..??Pachistan--pe l^nga Moarta Mareee!!ASTA-I RELLIGIA-fie personala ,sau de shatra--tat un Drac a la nastasica cu N casutze,,bata-l bruma,ca iat-o!!
  Happy Scoufi US Vineri, Octombrie 3, 2003 7:10 PM
  Da, toata lumea buna pe terasa la Capsha : Sieur Nicky, Sieur Calare si ati ghicit, of course sieur snobe(z)T/G intretinind conservatia.
  Pardon, conversatia.
  Happy Scoufi US Vineri, Octombrie 3, 2003 6:59 PM
  b>IONICK, interesant articolul dumneavoastra despre masacrul din Pakistan si mentalitatea militantilor fundamentalisti islamici. In opinia mea aveti perfecta dreptate, nebunia acestor fanatici islamisti care a cuprins mari mase de musulmani, este un lucru cit se poate de grav si periculos. Parerea mea personala este ca pericolul este mult diminuat in ochii opiniei publice in scopul justificabil de a nu crea panica. Sint convins ca pina si Franta si Jaq Shi Iraq in ilustra-i nesimtire stiu ce pericol ne pindeste la colt, si atit cit isi dau dumnealor cu tigaia democratiei si a iubirii subite de arabi peste cefe, nu cred ca isi doresc ca Iranul sa aiba arme atomice, basca rachete capabile sa aterizeze en Place de la Concorde. In privinta remarcilor la adresa religiei am totusi o alta opinie. Eu nu cred ca religia practicata de catre oameni normali si lipsita de orice putere in stat ar fi nociva. Dimpotriva. Eu cred ca religia, praticata acasa sau in biserica si nu in cadrul institutiilor de stat este absolut benefica. Religia, indiferent care, ar putea contribuii la o lume mai buna si mai toleranta. Cum ? In opinia mea religia este un instrument la indemina fiecarui om prin care poate sa devina mai fericit, mai intelegator si sa accepte ce viata ii aduce in cale. Religia poate fii un factor extrem de pozitiv in educarea tinerei generatii, pentru ca toate religiile invata pe cei ce o practica lucruri bune, sa nu minti, sa nu furi, sa nu omori etc. Problema intervine in momentul cind puterea clericilor se interpatrunde cu puterea statala si autoritatea politica, militara etc .. Rasismul in opinia mea nu este varul Religiei ci varul Fanatismului Religios. Eu cred ca trebuie sa facem aceasta distinctie intre Religie si Fanatism Religios. Oamenii au nevoie si beneficiaza imens de pe urma religiei. Fanatismul religios este cel aducator de dezastre, terorism, genocid, rasism, intoleranta etc In cadrul religiei islamice,povestea este un pic alta - probabil ca ei in aceasta perioada trec printr-o criza cumva similara cu perioada Inchizitiei din europa evului mediu. Daca au sa reuseasca sa reformeze aceasta religie, eventual sa o sparga in mai multe denominatii ( cu cit mai multe cu atit mai bine ) si sa decapiteze puterea politica a clericilor in lumea musulmana, o sa fie in regula. Problema este, oare prin ce criza mai trebuie sa trecem, si ce orori o sa ne mai fie dat sa vedem, pentru ca reforma acestei religii musulmane sa se intimple ?
  PNCTCD-PP nu se exista :) PP e salvata Vineri, Octombrie 3, 2003 3:19 PM
  [Actiunea_populara] Scrisoare deschisa adresata de Vasile Lupu lui Victor Ciorbea]
  PARTIDUL POPULAR CRESTIN (PPC)

  COMUNICAT

  Partidul Popular Crestin (PPC) nu a avut nici un fel de negociere pentru semnarea unui protocol preliminar de fuziune cu PNTCD. PPC continua procesul de fuziune cu Actiunea Populara (AP). Conducerea PPC precizeaza ca informatiile referitoare la presupusele negocieri cu PNTCD sint false.

  Intr-o scrisoare deschisa adresata, joi 2 octombrie 2003, de domnul Vasile Lupu, Presedintele Partidului Popular Crestin (PPC) domnului Victor Ciorbea, Presedintele Partidului National Taranesc Crestin-Democrat (PNTCD), domnul Lupu ii arata domnului Ciorbea motivele pentru care nu poate accepta nici o colaborare cu actualul Presedinte al PNTCD. Toate informatiile privind acorduri intre PPC si PNTCD sint false, PPC-ul continuind procesul de unificare cu Actiunea Populara (AP).

  Precizam ca domnul Petru Romosan nu este membru al Partidului Popular Crestin, iar domnul Dumitru Leon, secretar general al PPC, nu a avut nici un mandat al conducerii PPC pentru vreo negociere cu PNTCD.

  Atasam scrisoarea deschisa a domnului Presedinte Vasile Lupu.

  2 octombrie 2003

  Biroul de presa al PPC Vicepresedinte al PPC Gheorghe CEAUSESCU
  Miti cu erata Vineri, Octombrie 3, 2003 3:12 PM
  Cititi va rog "n'am exhibat bucurie" :)
  Miti Vineri, Octombrie 3, 2003 3:10 PM
  Teddy, traditia culinara prin cafetarii e cea a gogosilor interactive. Sa vad, poate sa confectionez ceva decor gen bol cu gogosi de ceara, langa o vaza cu roze de plastic :)))
  Miti Vineri, Octombrie 3, 2003 3:06 PM
  Da, si pe mine m'a tradus Calare, lautareste. N'am exibat bucarie ca musiu Kronberg n'ar putea sa intre, pe motivul simplu ca oricand poate s'o faca! Pe el nu-l filtrez. Poate doar domnia sa se autofiltreze, din motive doar lui cunoscute :)

  Altfel, il vazui la Capsa pe Nicky. Traveller! Cu 2 de l! :)))
  Teddy Vineri, Octombrie 3, 2003 3:02 PM
  GARRIGUE - Vreau sa te anunt ca echipa NIMS nu este ce ti-au spus tie altii.
  Echipa NIMS si-a incetat activitatea in urma infrangeri groaznice pe teren propriu in fata echipei NANTS !!
  Teddy Vineri, Octombrie 3, 2003 2:51 PM
  Zice CALARE la "CAPSA": "In general imi place sa particip la bucuriile oamenilor, dar nu stiu de ce, de data asta ma lasa rece bucuria lui Teddy .... la inchiderea CRL.
  Adevarul este ca eu, pe 2.10 ora 12.26AM mi-am rezumat parerea in legatura cu inchiderea CRL prin cuvintele Pacat, pacar, pacat!
  CALARE exprima in continuare aceleasi "opinii libere si democratice" si despre alte persoane.
  Nu am intentia sa repet greselile de la CRL si sa "discut" cu astfel de persoane. Dar poate se infiinteaza aici un "coltz al curiozitatilor" sau al "muscaturilor in gol" unde se vor putea afisa aceste gogosi.
  Nechezol ce ziceti? :) Vineri, Octombrie 3, 2003 2:38 PM
  "ROMÂNI, NU VOTATI CONSTITUTIA AL-QAIDA FABRICATA DE PSD-UDMR!

  Corneliu Vadim Tudor, Senator PRM de Bucuresti, Presedintele Partidului România Mare (Text rostit la Conferinta de Presa a PRM, de vineri, 26 sept. 2003)

  Partidul România Mare face, din nou, un apel hotarît la populatie sa voteze CONTRA Constitutiei fabricate de PSD-UDMR! Referendum-ul de la 19 octombrie reprezinta cel mai potrivit moment pentru a se da un vot de blam împotriva acestei aliante politice anormale, care aduce o grava atingere Sigurantei Nationale si pune bazele maghiarizarii Transilvaniei. Rugam, insistent, posturile publice de Radio si de Televiziune sa relateze corect situatia creata prin aceasta monstruozitate legislativa si sa nu se faca partase la crucificarea Limbii Române, limba în care chiar ele îsi desfasoara activitatea. Aceasta noua Constitutie este, în egala masura, si anti-româneasca, si anti-europeana.[...]"
  Ghiopardul Vineri, Octombrie 3, 2003 1:46 PM
  Va multumesc pentru mesaje domnilor Calare si Tablagiul. Macar acum, intr-al 13-lea ceas, poate or sa inteleaga si cei mai suspiciosi din fire ca nu pe cafeneaua asta se tes scenariile iudeo-masono-securisto-cia-iste de dominatie mondiala.
  Miti Vineri, Octombrie 3, 2003 11:44 AM
  Gaaataaa, viiiineeeee :)
  Test Vineri, Octombrie 3, 2003 11:43 AM
  TEST
  "Exista o cauza la care rezonam: sincronizarea României cu democratiile occidentale." . Cele incrustate la intrarea pe Ciberplai cere consecventa.

  Test Vineri, Octombrie 3, 2003 11:42 AM
  TEST
  "Exista o cauza la care rezonam: sincronizarea României cu democratiile occidentale." . Cele incrustate la intrarea pe Ciberplai cere consecventa.

  Marco Polo Vineri, Octombrie 3, 2003 11:18 AM
  Eu am cutreeee-ieraaaat pamântuuuuuul
  Si nu odaaaaaaaaa-taaaaaaa, de TREEEEIII OOOOOORI !!!
  Marco Polo Vineri, Octombrie 3, 2003 11:18 AM
  Eu am cutreeee-ieraaaat pamântuuuuuul
  Si nu odaaaaaaaaa-taaaaaaa, de TREEEEIII OOOOOORI !!!
  Marco Polo Vineri, Octombrie 3, 2003 11:18 AM
  Eu am cutreeee-ieraaaat pamântuuuuuul
  Si nu odaaaaaaaaa-taaaaaaa, de TREEEEIII OOOOOORI !!!
  Tablagiul Vineri, Octombrie 3, 2003 11:16 AM
  Domnule Ghiopardul, am fost rugat de sieur Calare sa va transmit multumiri pentru interventia spontana pe lânga Doamna Miti, textul integral la Capsa.
  Iar daca Dv. sau alti cafenauti din România aflati ceva reactii publice (slabe sperante) la închiderea ziarului "..mânia libera" (amintiri de pe când zaream sub aceasta forma reclama luminoasa de pe Coltea), poate aveti bunatatea sa ne transmiteti ... a la Votre.
  Tablagiul Vineri, Octombrie 3, 2003 11:16 AM
  Domnule Ghiopardul, am fost rugat de sieur Calare sa va transmit multumiri pentru interventia spontana pe lânga Doamna Miti, textul integral la Capsa.
  Iar daca Dv. sau alti cafenauti din România aflati ceva reactii publice (slabe sperante) la închiderea ziarului "..mânia libera" (amintiri de pe când zaream sub aceasta forma reclama luminoasa de pe Coltea), poate aveti bunatatea sa ne transmiteti ... a la Votre.
  Tablagiul Vineri, Octombrie 3, 2003 11:16 AM
  Domnule Ghiopardul, am fost rugat de sieur Calare sa va transmit multumiri pentru interventia spontana pe lânga Doamna Miti, textul integral la Capsa.
  Iar daca Dv. sau alti cafenauti din România aflati ceva reactii publice (slabe sperante) la închiderea ziarului "..mânia libera" (amintiri de pe când zaream sub aceasta forma reclama luminoasa de pe Coltea), poate aveti bunatatea sa ne transmiteti ... a la Votre.
  Gogu cu E-Rata Vineri, Octombrie 3, 2003 7:58 AM
  O data..tezele din Aprile.Sau alta data....Congresu 13 a lu partidu. Si asta fu o data odata.
  Gogu Analist si Rial Esteit espert in Democrasi Vineri, Octombrie 3, 2003 6:32 AM
  Bre nea Scoufi..... Iote cum e cu democrasi si cu urcatu la cap. Aia e o espresie folosita de directorii de liceu sau semeteu cand ei, adica directorii, vaz ca e ceva putred in Danemarka. Democrasi, asa cum fu deja publicat in Sateanca numaru 25 din 1956, trebe sa ramana la nivelu lu stomacu. Daca posesoru de democrasi are stomacu pus la punt, fie cu salam cu soia sau Eugenia, nu i se mai urca la cap. Daca i se urca...pai atunci e ceva ce nu e cusher si trebe sa luam masuri. Ii mai dam o Eugenie. Democrasi e restabilita si mai votam odata. Ales klar sau o mai zic o data.
  Gogu za okulist De la beci din Rahova Vineri, Octombrie 3, 2003 6:16 AM
  Tanti Miti...schimba bre culoarea la ochiu ala de la entrare ca aia nu ii au verzi....ei e albastrii da obicei, inalti si blonzi. Poate se interpreteaza ca diversiune terorista enternationala si dau americanii peste noi sa ne bage democrasi pa tzava... Acu aduc si patefonu cu Romica Puceanu, ca star si chii spicar, si incepem sa ne gavotam in do major...
  Ionick Vineri, Octombrie 3, 2003 6:00 AM
  Din postingul despre masacrul din Bangladesh amintit acum aproape 2 saptamini.
  Sa privim implicatiile mai largi ale celor spuse de studentul pakistanez. Era o interpretarea gresita a unui individ, a cartilor sfinte ale Islamului ? Era o mentalitate a unei persoane bolnave mintal ? Dar mentalitatea aceea a fost cea a militarilor pakistanezi care au dezlantuit un regim de teroare ce a dus la masacrarea a milioane de oameni. Pakistanezii pot diferi in multe privinte, dar daca e vorba de superioritatea islamica, ei sint unanimi. Aceasta a fost lucrarea oligarhiei, armata si clericii Pakistanului. Aceste grupuri au programat in mod rigid vasta majoritate a pakistanezilor sa creada ca ei (pakisanezii) au absoluta superioritate in probleme islamice. Si acest mod de gindire a fost incurajat in continuare de detonarea bombei atomice islamice in 1998. Noi in Bangladesh nu avem nici o problema cu gindirea lor superioara. Singurul necaz e ca aceste idei periculoase ne-au costat 3 milioane de vieti.
  In termeni foarte simpli, armata pakistaneza nu a ucis nici o fiinta omeneasca in Bangladesh. Ei doar au curatat cimpul de daunatori, ca niste tarani imprastiind insecticid ca sa-si salveze recolta de la devastare. Ei pur si simplu au eliminat nemusulmanii si musulmanii nu prea buni pentru a-i proteja pe musulmanii buni. Problema simtamintelor de remuscare sau vinovatie nu apare deloc. Vedeti, armata nu a violat nici o femeie. Soldatii doar s-au bucurat de carnea nemusulmanelor. Chiar daca s-a aplicat ceva forta in exces, nu e nevoie sa te simti vinovat pentru asta. Milad bun la toate e acolo, ca si pelerinajul la Mecca, pentru a inlatura cea mai slaba urma de culpabilitate. Un ucigas in serie e o persoana bolnava psihic. Ii face placere sa vada suferinta unei persoane murind de mina sa. Dar undeva adinc, el stie ca ce face e gresit. E in mod cert constient de eventuala pedeapsa daca este prins. Dar autorii unui genocid ? Ei sint perfect normali. Cei mai multi sint oameni simpatici, politicosi si delicati (ca liderul Cercului Islamic din America de Nord, Ashrafuzzaman Khan). Dar exista o trasatura care ii separa de noi, restul: credinta neclintita in suprematia credintei lor si inabilitatea de a accepta existenta celor care nu ii urmeaza. Orice mijloc e justificat pentru a-si avansa credinta, chiar daca asta ar insemna anihilarea unei intregi rase. Iata de ce nici un pakistanez nu a condamnat vreodata genocidul. Iata de ce ar face acelasi lucru daca s-ar mai ivi ocazia. Din moment ce nu a fost comisa nici o crima, problema judecarii autorilor genocidului nu se pune, nu-i asa ?
  Aceasta e mentalitatea celor care au planificat si executat genocidul din Bangladesh. Aceasta e mentalitatea unor Yahya Khan, Tikka Khan, Golam Azam, Ayatollah, Ashrafuzzaman... De aceea avem Aushwitz, Kosovo, Bosnia, Palestina, Timorul de Est...
  Este Islamul singura religie responsabila pentru genocid ? Categoric nu. Orice religie organizata a aprobat crima, violul, jaful, cita vreme erau indreptate impotriva necredinciosilor. Religia are un var bun - rasismul. Religia si rasismul merg mina in mina. Iata de ce avem Hitler, Karadzici, Milosevici, Mladici, etc.
  Marx a spus ca religia e opiu pentru popor. In lumea de azi, aceasta e o serioasa subevaluare. Daca niste oameni consuma opiu, devin dependenti si isi ruineaza sanatatea - n-ar trebui sa fie nici o problema pentru omenire. Astazi religia a devenit o plaga pentru umanitate. Cancerul acesta s-a raspindit in orice fiinta omeneasca. Nu sint sigur ca vom gasi un antidot in timpul vietii noastre.
  Ionick Vineri, Octombrie 3, 2003 5:08 AM
  Balerinu, 10000+ de hituri pe luna inseamna 15-20 de insi refrisind pagina de vreo 20 de ori pe zi fiecare, nu e nimic impresionant. Continutul postarilor n-a avut absolut nici o legatura cu decizia Soc R, daca i-ar fi pasat cuiva de ce-i acolo, ar fi disparut doar cafeneaua, nu tot site-ul.
  John Sava-parere legata de R.L. catre NIMS--Mushchetarii Rom^niei Libere. Vineri, Octombrie 3, 2003 12:55 AM
  PRONTO:(punct shi doua puncte shi dela capat).Eu --NU sunt de acord cu functzionarea in vechile forme--de orice fel a Cafenelei shi a ziaruui on line=ROMANIA LIBERA..etc.Aceasta, fiindca se presupune ca ascunde o mafie--???!!Americanii rebuie sa imi dovedeasca suspiciunile.! DACA SUNT GRESHTIT IERTACIUNI de acum !!DE NU??!!SA fie spart CUIBUL..!!=5 inshi au devastat o natzionalitate traitoare in Strainatate..!!TOCICA si d'acapo.Ziarul a functzionat neschimbat sub toate perioadele de c^rdashii partinice in Romania.Nu prezinta obiectivitate--dupa mine citire..De nu-i adevarat Iertaciune..!! Se manifesta shi se vorbeshte in teremeni "criminali" la adresa PRESHEDINTELUI=USA-VEZI DANNY PREDA,CALARE ,etc..SE afla de toate culorile partinice-anti tuturora ,numai sieshi NU!!DECI OBERUL Gavrila shi foaita shi Mushchetarii shi elvetzenii shi Americanii,sa DESCHIDA OCHII..LA IDEE este in aceasta parte de rasarit--S U F I C I E N TA=!! SA RAM^NA LA IDEE--!!PUNCT..shi PA!!
  Miti Vineri, Octombrie 3, 2003 12:07 AM
  Cartii de Bucate si arhivelor/acuarelelor le acord eu azil politic pe ciberplai :) Rog contactati-ma la miti@ciberplai.net

  Multumesc tablagiului ca mi-a adus aminte.
  Miti Vineri, Octombrie 3, 2003 12:03 AM
  In legatura cu republicanul ala, in cestiunea climatica vorbeste prostii! Da, exista efecte ale eruptiilor vulcanice, dar ele dispar in cel mult, cativa ani, cand substantele ajunse si circulate in stratosfera ajung pana la urma sa se depuna la sol.
  Tablagiul Joi, Octombrie 2, 2003 11:59 PM
  „ - ... nea garigu’, cum se scrie „IN MEMORIAM ?
  - ... cum se citeste ... da’ dece ?
  - Pai , ziceam sa scriu unu’ special pentru CeReLe, cu ocazia zilei de doo octombrie, când echipa redactoriceasca NICS a facut o încercare reusita de asasinat imoral asupra unui important grup de cetateni înzestrati unii cu daru’ vorbirii, altii cu daru’ citirii, altii cu daru’ mishtoului si altii pur si simplu zgârciti de felul lor în mai multe domenii telectuale ...
  - ... au fost victime ? ...
  - Da, a cazut pe câmpu’ de lupta cartea de bucate a lu nea Cartea de Bucate, riloga cu toate acuarelele lu’ dom Taranaki pictate de Tuluz Lotrec, colectia de poze din debara, sticla noastra de armagnac noroc ca am apucat sa strâng la timp păhărutzele ... si notiunea de ROMÂNIA LIBERA din capu’ la unii ziaristi, care vorba lu’ Mircea Crisan de un 23 agust 1971 „între astia de le scrie si astia de le vinde nu e nici o diferenta” ... asa era p’atunci si vaz ca s-a revenit ...
  - ... mai bine scrie un panegiric la trecerea în nefiinta a CRL si lasa in memoriam pentru la anul ...
  - Al dracu’ sa fiu daca le fac placerea asta si la pastele cailor ... ma duc direct la beci sa aduc o sticla noua de tarie dimensiunea magnum si serbam reîntregirea netoneamului pe terasa la Doamna Miti ... a la votre, si mai resfirati ca sunt cu ochii pe paharutze ! ...”
  Miti Joi, Octombrie 2, 2003 11:58 PM
  HS, nu ma intreba pe mine. In poiana la Yocan oricine poate pune probleme iar odata problema pusa, daca initiatorul a lasat optiunea adaugarii de variante, atunci, cel care voteaza poate sa adauge inclusiv alta, daca ii se pare ca nu are de unde sa aleaga. Eu am intiat doar sondajele cu PNL/PD si cel despre cum v'ar place sa fie "La Idee".
  Happy Scoufi US Joi, Octombrie 2, 2003 11:56 PM
  Miti - uite io am votat. Da nu inteleg optiunea cu democratia instrument de tortura ?
  Optiunea asta imi sugereaza o imagine cu o masina de presat degete cu smuls automat de unghii pe care scrie cu litere rosii singerii : Democratie Originala ??
  Sau directorul de la liceul meu care cind am refuzt sa merg la cor a urlat la mine : Ce ti s-a suit democratia la cap ?!
  Miti Joi, Octombrie 2, 2003 11:46 PM
  Poftiti in poiana la Yocan, unde cateva cestiuni arzatoare, la ordinea zilei, asteapta votul vostru.
  Q Joi, Octombrie 2, 2003 11:30 PM
  Nici eu nu stiam. Am auzit in urma cu cateva minute la mai Animal Planet.
  Sinistrat Joi, Octombrie 2, 2003 11:34 PM
  Vorba proverbului: "Fericiti cei saraci cu duhul!"
  jenel special lu GOGU Joi, Octombrie 2, 2003 11:34 PM
  Doamne ce bine graishi??!!!!!UNICAt..Domnuu mi-e martor ca nu te laud..!!
  Happy Scoufi US Joi, Octombrie 2, 2003 11:30 PM
  Nigeria pe locul 1 la oameni fericiti
  LONDON, England (Reuters) -- It's difficult to quantify and differs between cultures, professions and religions but people in Latin America, Western Europe and North America are happier than their counterparts in Eastern Europe and Russia.
  An analysis of levels of happiness in more than 65 countries by the World Values Survey shows Nigeria has the highest percentage of happy people followed by Mexico, Venezuela, El Salvador and Puerto Rico, while Russia, Armenia and Romania have the fewest.
  http://www.cnn.com/2003/WORLD/europe/10/02/life.happiness.reut/index.html
  Din experienta personala : nu stiu in Nigeria dar din cit am calatorit in America de Sud, am constatat ca intradevar, acolo oamenii sint foarte veseli. Chiar daca nu au nimic, traiesc intr-un pueblo facut din lut si stuf, si poate una doua capre cu purici, oamenii sint foarte fericiti. Explicatia lui Happy Guru : pai nu au de ce sa isi faca griji, afara e cald, in cel mai rau caz dormi pe plaja sub un palmier si o stringi pe Manuella in brate si e chiar romantic, faci un foc, vin si Mariachii, dansando Lambada - Asta la Vista amigo. Sa nu uitam, dope ( marihuana si hasis ) pe toate drumurile, trebuie doar sa il saluti pe senor Pablo Escobar cind te intilnesti cu el pe ulita - ce atitea griji. Pina si mincarea creste in pomi, portocale, banane, nuci de cocos - asta la Vie en Rose. Si Consuella e calda si primitoare, ce primitoare e Consuella, citeodata imi vine si mie sa cint precum latinul :
  Eine latinische mame, es gibt nicht besser in den Welt - ( No, no soccer moms need to aply )
  Q Joi, Octombrie 2, 2003 11:30 PM
  Nici eu nu stiam. Am auzit in urma cu cateva minute la mai Animal Planet.
  Miti Joi, Octombrie 2, 2003 11:12 PM
  Scuze, pt. mesajul de mai jos :)
  Jean Luc . Joi, Octombrie 2, 2003 11:11 PM
  Q - nu stiam, interesant. Un numar predeterminat de batai de aripi ? S-a determinat cumva, o medie ? In tot cazul fericita fiinta, bondaru - se naste, da din aripe, papa miere pe de-a moaca, sau poate ca recompensa pentru serviciile sale de Bondar mascul, ce-i trebui mai mult ?
  Miti Joi, Octombrie 2, 2003 11:11 PM
  Poftiti la Noua cafenea "La Idee".
  Q Joi, Octombrie 2, 2003 11:03 PM
  Stiati ca bondarul cand se naste are un numar limitat de batai din aripi si cand le consuma moare?
  Gogu Joi, Octombrie 2, 2003 9:07 PM
  Stimata doamna Miti, ...io va sarumana ca is cavaler, stilat, ca manere si fin..nash nu is inca.... ce basca mea.. Io zic sa mutam ceapeu ala de la CRL..i compri si semeteu de rigoare cu utosurili din dotare si sa continuam chermeza inceputa ...hat de mult de pa vremea cand salonu avea la vitrina firma La Gogu & Gogu...incorporeited Ltd GmbH. Daca vaz io bine suntem sub bune ospicii..mai lipseste timpanu ca cu ochiu vaz io ca se da bine acilea. Daca odienta aia ne vede si asculta....vorbeste tov Gogu...magnetofon.... io le zic.....ba ghenozeni! ..rumanu e dat dracului nene...poate fi el parlit, amarat, sarac de vai de kuru lui, infometat si vai de mama lui...singuru lucru cu care se naste si cu care pleaca de pa ast pamant E sfanta sa LIBETTATEA a SPIRITULUI SAU PE CARE NU O POATE FURA,NATIONALIZA, MANARI,CIORDI,..nima..da nima... Asa ca hai la hora ca io vin cu tarafu. Jenica treci sa te iau la tranta bai flacau........
  Happy, Smart and Pretty Scoufi US Joi, Octombrie 2, 2003 9:17 PM
  Gogule, ce e aia LIBETTATEA a SPIRITULUI ? Oare din greseala ai pus un "I" in plus ? ca parca ar face mai mult sens LIBETTATEA a SPIRTULUI
  Happy, Smart and Pretty Scoufi . Joi, Octombrie 2, 2003 9:12 PM
  Teddy, eu fiind un Guru pozitiv si optimist, ( spre deosebire de subGuru Mahmuru )incercind intuitiv sa gasesc o parte pozitiva fie si in cele mai negative/negativiste fiinte, am ajuns la concluzia ca potentialul negativo-distructiv si reactivo-convulsiv si compulsiv kronkbergian poate fii utilizat in scopuri nobile. Cam la fel cum FBI foloseste criminali fasificatori si hackeri ca sa prinda alti criminali falsificatori si hackeri. Pentru a contracara pornirile distructive si o minte malefica iti trebuie cineva care poate sa gindeasca precum o minte distructiva si malefica. In alta ordine de idei sugestiile mele sint intotdeauna optionale filozofia mea fiind :
  GURU PROPUNE SI TEDDY DISPUNE :-)
  Gogu Joi, Octombrie 2, 2003 9:07 PM
  Stimata doamna Miti, ...io va sarumana ca is cavaler, stilat, ca manere si fin..nash nu is inca.... ce basca mea.. Io zic sa mutam ceapeu ala de la CRL..i compri si semeteu de rigoare cu utosurili din dotare si sa continuam chermeza inceputa ...hat de mult de pa vremea cand salonu avea la vitrina firma La Gogu & Gogu...incorporeited Ltd GmbH. Daca vaz io bine suntem sub bune ospicii..mai lipseste timpanu ca cu ochiu vaz io ca se da bine acilea. Daca odienta aia ne vede si asculta....vorbeste tov Gogu...magnetofon.... io le zic.....ba ghenozeni! ..rumanu e dat dracului nene...poate fi el parlit, amarat, sarac de vai de kuru lui, infometat si vai de mama lui...singuru lucru cu care se naste si cu care pleaca de pa ast pamant E sfanta sa LIBETTATEA a SPIRITULUI SAU PE CARE NU O POATE FURA,NATIONALIZA, MANARI,CIORDI,..nima..da nima... Asa ca hai la hora ca io vin cu tarafu. Jenica treci sa te iau la tranta bai flacau........
  Teddy Joi, Octombrie 2, 2003 8:51 PM
  Happy, Smart and Pretty Scoufi
  De ce Sfintia D-v-s-ra ma sperie cu parteneriatul kronbergianatoateamenintator?
  Ce V-am facut eu? Sper sa va insusiti atentionarea mea, sa nu fie nevoie sa V-o repet de 3(trei) ori paranormal!
  Jean Luc Joi, Octombrie 2, 2003 8:48 PM
  Q, it' s working !
  Q Joi, Octombrie 2, 2003 8:40 PM
  test
  Happy, Smart and Pretty Scoufi . Joi, Octombrie 2, 2003 8:09 PM
  Teddy, cred ca ideea lui Miti este excelenta, ai fi un foarte bun consilier. Daca vreodata (de ce nu ? ) ai sa consideri o cariera in domeniu, Sfintiia Mea Happy Guru spune ca ai face o echipa extraordinara, daca l-ai folosii pe Kronkberg la analize de genul Worse Case/Doomsday Scenario. Pina una alta Kronkberg ar putea face bani cu scenariile lui la Hollywood, dar pentru asta ar trebuii sa inceteze sa fluiere in .. moschee.
  Ciripel no problemo Joi, Octombrie 2, 2003 7:41 PM
  Inchidera CRL cred ca e un lucru bun pentru cei care scriu de ani de zile fara pauza de mers sa dea un telefon. Pot sa mearga in concediu linistiti fara sa simta nevoia urgenta de a gasi un loc de unde pot trimita aceleasi si mereu aceleasi mesaje. Pot sa isi petreaca mai mult timp cu familia, sa inceapa sa colectioneze timbre-ocupatie linistitoare. Miti sufleca-ti minecile ca dupa perioada de soc vine potopul. Chiar si la Gazieta. Pariu.
  Happy Scoufi Joi, Octombrie 2, 2003 7:26 PM
  Pe individ il cheama Rush Limbaugh - am scris gresit mai jos
  Happy Scoufi US Joi, Octombrie 2, 2003 7:25 PM
  Miti, inca odata, multumesc pentru raspunsul elocvent. Da, este mare pacat ca US nu a ratificat tratatul de la Kyoto - poate noua administratie o va face. In privinta asta nu sint de acord cu administratia Bush, sint de parere ca tratatul de la Kyoto trebuia semnat chiar daca pe termen scurt era in defavoarea noastra. Inteleg ca problema gaurilor in ozon nu mai este o problema atit de stringenta. In privinta gazelor radiativ active din atmosfera : exista aici o emisiune a lui Rash Limaugh, nu stiu daca ai auzit de el ( cel mai republican dintre republicani ) in care individul sustinea ca nu este nici un pericol argumentind ca in cazul unei singure eruptii vulcanice sint lasate in atmosfera mai multe gaze nocive si poluante decit tot ce poate produce omenirea in 10 ani. Nu stiu de unde si-a cules informatiile, individul este un fel de Kronkberg insa de valenta opusa. In tot cazul, ce parere ai despre afirmatia individului ?
  Miti Joi, Octombrie 2, 2003 7:18 PM
  Balerinule, iti promit ca stau de garda sa nu se inghesuie personajele celea. Cum mai scapa unul, cum har$t cu scutul! :) Vezi, muncesc la el sa fie transparent pt. voi dar granit pt. aia :)
  Miti Joi, Octombrie 2, 2003 7:14 PM
  Teddy, se intampla ceva paranormal (glumesc!-intodeuna e o cauza normala: eu sunt de vina ca am zapacit scriptul!:) Scuza-ma. Ma uit mintenas sa vaz ce-i cu clonarea ta :)

  Croitor nu stiu dar putem cauta, nu? :)
  balerinu Joi, Octombrie 2, 2003 7:01 PM
  Da asa e Miti si pe mine m-a intristat inchiderea mustariei CRL. Ma obijnuisem sa-mi iau prinzul in fata micului ecran chiar daca nu prea mai postam cine-stie-ce in ultima vreme. Locul acela mi-a prilejuit cunoasterea mai multor persoane foarte simpatice nu numai in virtual dar si in real. Pentru aceasta si tot le voi multumi celor ce au gazduit locul acela virtual.

  Sincer iti / imi / ne doresc ca locul acesta sa nu devina locul de fuga al scatologilor. Sint sigur ca acesta a fost unul din motivele pentru care Romania Libera SRL nu a mai innoit contractul societatii NIMS. Ziarul RL incepuse sa fie prea mult asociat cu ceea ce se scria la cafenea. Nu uitati ca locul acela avea peste 10000 de hituri lunar. Sint curios cit de mult se vor mari hiturile aici. Deja vad personaje ce (fara vreun motiv anume) refuzau cu desavirsire sa posteze aici. Bine ati venit Dl. Calare!
  Teddy Joi, Octombrie 2, 2003 6:52 PM
  MITI -
  Profit de ocazia ca merge situl bine si nu mai apare fiecare cuvant de 3 (trei) ori, ca sa-ti multumesc pentru complimentul cu stofa de consilier. Stii vre-un croitor bun?

  Teddy Joi, Octombrie 2, 2003 6:52 PM
  MITI -
  Profit de ocazia ca merge situl bine si nu mai apare fiecare cuvant de 3 (trei) ori, ca sa-ti multumesc pentru complimentul cu stofa de consilier. Stii vre-un croitor bun?

  Teddy Joi, Octombrie 2, 2003 6:52 PM
  MITI -
  Profit de ocazia ca merge situl bine si nu mai apare fiecare cuvant de 3 (trei) ori, ca sa-ti multumesc pentru complimentul cu stofa de consilier. Stii vre-un croitor bun?

  jenel-cu parerea--nu o luatzi de buna. nu,fiindca nu pushca cu ce este. Joi, Octombrie 2, 2003 6:47 PM
  Romania Libera fu steagul rosuu mai ca sc^nteia care se mai shi cenusha uneori.Fu Libera sub Iliescu shi tat libera sub cel mai (-Ilisescu-i mic-)pervers-orezident de Rom^nie din Univers,p^na shi pe Rege il tradu-se---[naiba-i mai sCie numele--!!{[?}}}}
  Teddy Joi, Octombrie 2, 2003 6:43 PM
  Ghiopardule
  Uite ca-ti raspunde MITI mult mai in tema decat mine, la intrebarea "Cum s-a prabusit Mustaria?"

  Eu consider cacred ca mult mai civilizat a procedat "Capsa" care a anuntat cu ceva timp inainte modificarile pe care avea de cand sa le introduca. Am fost teribil de surprins cand am m-am apropiat dimineata de adresa cunoscuta si in loc de intrarea in incinta cu pricina, am gasit o gramada de moloz. Tocmai asta m-a derutat si m-a facut sa cred ca e o gresala, ca am gresit eu adresa, ca am luat-o pe alta strada. Nu ma asteptam din partea unora legati de Romania Libera sa inchida peste noapte, fara un cuvant de ramas bun, fara o explicatie civilizata, dupa atatia ani petrecere in comun. Poate chiar se impunea o mica agapa in Piata Presei Libere, cu vedere la parc si la Casa Scanteii, de unde ne-ar fi putut flutura Ciprian si Gabriel o pancarta de adio. Ce parere aveti?

  TOMAZIAN - Uite ca nu a vrut MITI sa mai astepte putin sa te incasez de taxa de intrare (vezi intrebarea de la COLUMB) si a deschis larg portile

  Teddy Joi, Octombrie 2, 2003 6:43 PM
  Ghiopardule
  Uite ca-ti raspunde MITI mult mai in tema decat mine, la intrebarea "Cum s-a prabusit Mustaria?"

  Eu consider cacred ca mult mai civilizat a procedat "Capsa" care a anuntat cu ceva timp inainte modificarile pe care avea de cand sa le introduca. Am fost teribil de surprins cand am m-am apropiat dimineata de adresa cunoscuta si in loc de intrarea in incinta cu pricina, am gasit o gramada de moloz. Tocmai asta m-a derutat si m-a facut sa cred ca e o gresala, ca am gresit eu adresa, ca am luat-o pe alta strada. Nu ma asteptam din partea unora legati de Romania Libera sa inchida peste noapte, fara un cuvant de ramas bun, fara o explicatie civilizata, dupa atatia ani petrecere in comun. Poate chiar se impunea o mica agapa in Piata Presei Libere, cu vedere la parc si la Casa Scanteii, de unde ne-ar fi putut flutura Ciprian si Gabriel o pancarta de adio. Ce parere aveti?

  TOMAZIAN - Uite ca nu a vrut MITI sa mai astepte putin sa te incasez de taxa de intrare (vezi intrebarea de la COLUMB) si a deschis larg portile

  Teddy Joi, Octombrie 2, 2003 6:43 PM
  Ghiopardule
  Uite ca-ti raspunde MITI mult mai in tema decat mine, la intrebarea "Cum s-a prabusit Mustaria?"

  Eu consider cacred ca mult mai civilizat a procedat "Capsa" care a anuntat cu ceva timp inainte modificarile pe care avea de cand sa le introduca. Am fost teribil de surprins cand am m-am apropiat dimineata de adresa cunoscuta si in loc de intrarea in incinta cu pricina, am gasit o gramada de moloz. Tocmai asta m-a derutat si m-a facut sa cred ca e o gresala, ca am gresit eu adresa, ca am luat-o pe alta strada. Nu ma asteptam din partea unora legati de Romania Libera sa inchida peste noapte, fara un cuvant de ramas bun, fara o explicatie civilizata, dupa atatia ani petrecere in comun. Poate chiar se impunea o mica agapa in Piata Presei Libere, cu vedere la parc si la Casa Scanteii, de unde ne-ar fi putut flutura Ciprian si Gabriel o pancarta de adio. Ce parere aveti?

  TOMAZIAN - Uite ca nu a vrut MITI sa mai astepte putin sa te incasez de taxa de intrare (vezi intrebarea de la COLUMB) si a deschis larg portile

  Miti Joi, Octombrie 2, 2003 6:08 PM
  Imi cer scuze pt. functionarea cafenelei in ultimele ore. Am umbalt pe la sit si scripturi. Acum e ok. Sunteti bineveniti. Cine mai are probleme cu scutul meu anti-nicky, va rog sa ma contacteze la miti@ciberplai.net

  Va multumesc.
  jene vorbeshte cu MITI. nu cu cercetatoarea. Joi, Octombrie 2, 2003 5:40 PM
  MITI--eu urlam la stele,ca deh,nu din ashtrii shti tu ce shti,drept ii,dara cu cafana,de o fi real,ca pe mini ma spilduia oberuu ce nemtzesc de mese goale..suna gin "coada"--are "cauze ad^nci"...!!Mi-e teama ,ca de-i mai lashi pe cei care te submineaza shii americanii se vor simtzi lezatzi de infiltrajul sri--vizibil la tine,o sa te zboare mai mai,ca mai eshti shi cu nuantze..Nimeni nu shtie ce eu shtiu shi astea CHIRA NU DIN ASHTRI,(nici Joita nu se astruia)precum batjocuritor zici..Dupa mine...Adresarea at^t de criminala --astfel este vazuta de codul penal insult^nd in public un prezident de cea mai mare tzara din lume shi cotirea rom^nilor???-anti americii?? brutal ca la shatra shi contra semitismului,chia contra shi semitismului arab..Apoi arogantza care acuma nu era specifica americanului ci peticitului rom^n shi mai ales a oberelului nou Gavrilutza a Vetii proasta satului..iata ca dadura roade shi de o dadu,de nu o va da..Se shti,numa orbu nu nimeri braila..Pa MITI shi vezi ca io urlu ,,mi-s prieten shi impaciuitor acuma,ca shandramaua shi asha se va duce shi dece sa sufer??Pa
  D R US Joi, Octombrie 2, 2003 6:06 PM
  Parereamea, daca ma citezi te rog sa ma citezi corect : Eu nu i-am spus Oberului de la CRL ca a creat acolo Cafeneaua Romania Legionara ci Cafeneaua Romania Legionara si Balamuca. Imi mentin parerea si daca vreodata o sa fie nevoie sa mi-o argumentez, te asigur ca am suficiente "articole" si "giumbuslucuri perle" de cultura si toleranta pe care Oberul le-a tolerat zilnic.
  Imi mentin parerea ca acel site incepuse sa semene tot mai mult cu forumurile de discutii ale publicatiilor legionare.
  Trahanache Joi, Octombrie 2, 2003 6:03 PM
  In urma deciziei Societatii R s.a., editorul ziarului Romania libera, editia on-line isi inceteaza activitatea la adresa http://www.romanialibera.com.

  Ne cerem scuze pentru acest inconvenient, independent de vointa echipei tehnice care a realizat editia on-line in ultimii 7 ani.

  Forumul, accesibil pana in prezent prin aceasta pagina, va putea fi citit la o noua adresa pe care o vom comunica tuturor persoanelor interesate in continuarea accesului. Va rugam sa ne comunicati la adresa webmaster@romanialibera.com daca doriti sa contribuiti la continuarea existentei comunitatii virtuale a Forumului.

  Cu stima, Echipa NIMS
  Tomazian de pe faleza Joi, Octombrie 2, 2003 6:00 PM
  unde e marea fumegânda ?
  Nea Costica Joi, Octombrie 2, 2003 5:59 PM
  test 1, 2, 3 ...
  Calare Joi, Octombrie 2, 2003 5:59 PM
  test
  jene vorbeshte cu MITI. nu cu cercetatoarea. Joi, Octombrie 2, 2003 5:40 PM
  MITI--eu urlam la stele,ca deh,nu din ashtrii shti tu ce shti,drept ii,dara cu cafana,de o fi real,ca pe mini ma spilduia oberuu ce nemtzesc de mese goale..suna gin "coada"--are "cauze ad^nci"...!!Mi-e teama ,ca de-i mai lashi pe cei care te submineaza shii americanii se vor simtzi lezatzi de infiltrajul sri--vizibil la tine,o sa te zboare mai mai,ca mai eshti shi cu nuantze..Nimeni nu shtie ce eu shtiu shi astea CHIRA NU DIN ASHTRI,(nici Joita nu se astruia)precum batjocuritor zici..Dupa mine...Adresarea at^t de criminala --astfel este vazuta de codul penal insult^nd in public un prezident de cea mai mare tzara din lume shi cotirea rom^nilor???-anti americii?? brutal ca la shatra shi contra semitismului,chia contra shi semitismului arab..Apoi arogantza care acuma nu era specifica americanului ci peticitului rom^n shi mai ales a oberelului nou Gavrilutza a Vetii proasta satului..iata ca dadura roade shi de o dadu,de nu o va da..Se shti,numa orbu nu nimeri braila..Pa MITI shi vezi ca io urlu ,,mi-s prieten shi impaciuitor acuma,ca shandramaua shi asha se va duce shi dece sa sufer??Pa
  De la Dosarele securitatii la dosarele posteritatii. Joi, Octombrie 2, 2003 5:39 PM


  Dupa lupte seculare ce au durat mai bine de un deceniu cu pierdutele dosare ale securitati, romanii dau semne ca incep sa fie deranjati din somnul natiunii de fosnetul doasarelor posteritatii ale actualei nomenclaturi. Si cu tot ajutorul sincer si dezinteresat acordat de inocenta baroneasa, Ema Nicholson, scandalul Beuran continua sa genereze reactii si comentarii in adverse, altele decat cele sugerate de carmacii de partid si de stat. Ioan Onisei, vicele PD, afirma raspicat ca afacerea Beuran demonstreaza ca presedintele Iliescu si premierul Nastase patroneaza un sistem clientelar, al coruptiei guvernamentale, un sistem de tip mafiot. Cum era si firesc, PD a transmis o noua scrisoare de sesizare procurorului general, invitand aceasta inexistenta institutie sa cerceteze acuzatiile de plagiat aduse ministrului sanatatii. Ieri, Nastase declara ca se asteapta ca situatia ministrului Mircea Beuran sa fie examinata la nivel universitar (comisa universitara l-a gasit vinovat si a recomandat forurilor universitare desfacerea contractului de munca), urmând ca apoi sa ia o decizie în privinta lui. Întrebat azi daca ministrul a demis, Nastase a spus ca problema drepturilor de autor si a titlurilor universitare si problema ciolanului ministerial reprezinta doua subiecte distincte. Cu alte cuvinte, a recomandat elitei romanesti sa-l pupe'n cur, pentru ca atata timp cat se afla la guvernare, partidul ii confera imunitate. La randul sau, un alt cetatean exagerat de cinstit si onest, posesorul unui impresionant numar de carti si lucrari publicate in reviste de specialitate si nu numai, om care stie ce inseamna transpiratia si inspiratia, ei bine ati ghicit, Presedintele Romaniei, Ion Iliescu, declara: Mircea Beuran a gresit, pentru ca nu a fost "scrupulos" si nu a scris pe ghidul plagiat de unde s-a inspirat. Acelasi presedinte, cumplit de sarac si teribil de cinstit, nu a ezitat sa isi exprime încrederea în "cinstea" si "corectitudinea" impostorului dovedit, Mircea Beuran.


  Miti Joi, Octombrie 2, 2003 5:23 PM
  Da, sentimental ma incearca pareri de rau. CRL fu prima faleza comunicationala a netului pe care am iesit la marea hoinareala. Dar, frumusetea tocmai asta e, pica o faleza, iese imeidiat din marea netistica, fumegand, ca la inceputuri, o alta :-)
  Miti Joi, Octombrie 2, 2003 5:14 PM
  Dom Gogu, acilea, La Idee, e a free country. Nu e nici Dinamo Kiev, nici F.C.-ul muscalilor!

  Serviti cu incredere, serverele sunt de peste balta atlanta, din Babylonia de Nord (cum ar zice Kronberg care cica si-a julit nasul de u$a batanta a sloon-ului, tot incercand sa intre la idee :) Asa-i la globalizare! Hai Rapidu!
  Miti Joi, Octombrie 2, 2003 5:09 PM
  Dom' Tablagiu, n'aveti de ce sa va scuzati! Echipa NIMS, adica echipa dot-comului, SRL-ului electronic care prelua articolele RL, nu?
  Tablagiul Joi, Octombrie 2, 2003 4:58 PM
  Doamna Miti, cu scuzele de rigoare, îmi permit sa pun la dv. pe terasa întrebarea :
  Stie cineva ce înseamna "Echipa NIMS" ? Multumesc, a la votre.
  Gogu Gogoberidze din Gogustan Joi, Octombrie 2, 2003 4:51 PM
  iote ba ca se inchise mustaria la Frii Romania..unde ne mai dam la gioale gnenozeni?...ne mutam la Moscva sau ne dam ceceni si intram in ilegalitate? hai rapiduletzu!
  DiV Joi, Octombrie 2, 2003 4:38 PM

  Miti Joi, Octombrie 2, 2003 2:59 PM
  HS, ti-am ramas datoare cu niste raspunsuri si imi face placere sa-mi sterg datoria catre tine :) Efectul de sera nu este creat de om. El este un fenomen natural datorat existentei atmosferei terestre. In mod natural, atmosfera terestra contine gaze radiativ active, adica cu efect de sera. Daca n'ar exista atmosfera, s'a calculat ca temperatura medie la suprafata Pamantului ar fi cam cu 33 de grade mai scazuta! Iarna vesnica, ce mai! Actiunile omului din era industriala intensifica efectul de sera pt. ca arunca in atmosfera gaze radiat active, crescand concentratia naturala a acestora. Ce se poate face? Sa se limiteze cat mai mult emisiile de gaze radiativ active -- si e o intreaga lista de astfel de gaze prevazuta in Protocolul de la Kyoto! Protocolul de la Kyoto a fost ratificat de f. multe state, 100 si ceva, dar ce folos daca SUA, dupa ce prin administratia Clinton promisese ratificarea sa, s'a retras! O sansa ar fi fost sa ratifice Rusia, pentru ca, chiar fara SUA, daca Rusia semna se indeplineau conditiile pt. a intra in vigoare (55% din state acoperind 55% din emisii). Uite ce a facut administratia actuala americana: ne-a lasat pe mana Rusilor. Rusii nu se grabesc insa nici ei sa ratifice, desi tratatul le-ar fi avantajos! Zilele astea are loc la St. petersburg Conferinata Internationala asupra Schimbarii Climei, sub patronajul lui Putin. Lumea astepta ca presedintele Rusiei sa anunte ratificarea dar nu a facut-o! In legatura cu reversibilitatea, lucrurile nu sunt simple. E clar ca efectul nu s'ar simti imeidiat chiar daca toate emisiile ar inceta brusc. Exista niste "timpi de viata" ai gazelor radiativ active, in atmosfera! Dioxidul de carbon, de exemplu, poate fi absorbit de oceane dar cantitatea ce poate fi astfel preluata din atmodfera e limitata. Totusi, si sa mergi orbeste inainte, fara sa-ti pese ce va urma dupa tine, entitate finita in spatiu si timp, nu e ok! Sa agravezi mai mult situatia nu e o iesire!

  Cu ozonul alta e povestea! Un exemplu de poveste cu happy end asteptat. Gaura de ozon deasupra Antarcticii a fost descoperita pe la inceputul anilor '80. Ea e cauzata, in mare masura, de cresterea concentratiei unor gaze ce contin clor si brom si care, urmand niste cicluri de reactii chimice, in anumite conditii, distrug moleculele de O3 (ozon). E vorba de compusii de tipul clorofluorcarbon, folositi la frigidere, la aparatele de aer conditionat, de compusi folositi ca substante ignifuge si unii chiar ca pesticide! In 1987 intra deja in vigoare protocolul de la Montreal in care guvernele lumii erau de acord sa elimine emisiile substantelor care s'au dovedit ca ataca stratul de ozon stratosferic! Acum, observatiile (cele mai folosite-satelitare, dar nu numai) demonstreaza ca erodarea stratului de ozon s'a stabilizat ba chiar exista tendinte de refacere a lui! Modelele arata ca daca nimic altceva nu s'ar intampla in atmosfera, stratul de ozon stratosferic ar trebui sa se refaca pana la mijlocul secolului XXI. Problema e ca in atmosfera se intampla si altceva: creste concentratia gazelor radiat active! Ori alt efect al gazelor cu efect de sera este ca favorizeaza diminuarea stratului de ozon, in zonele polare, iarna! Asa ca s'ar putea ca din cauza asta, refacerea startului de ozon sa intarzie mai mult decat e prevazut. Pe urma, daca vor fi eruptii vulcanice masive, si astea pot influenta intarzierea refacerii, dar ce e drept, nu cu mult--cativa ani. Pe de alta parte, ozonul este si el gaz radiativ activ! Exista si ozon troposferic (adica la nivelele joase ale atmosferei -- pana in 10,15km). Ozonul troposefric este polunt. Oricum, efectul de sera datorat numai ozonului este neglijabil in raport cu celelate gaze radiativ active, cum sunt dioxidul de carbon, metanul, oxidul de azot si...vaporii de apa.
  Miti Joi, Octombrie 2, 2003 2:29 PM
  Teddy, ai stofa, daca de politician nu-ti place, atunci de consilier de politician, nenea ala care scrie discursurile supercalifragilistice si noi ne miram ce destepti sunt Blair, Fischer si compania :)
  Diplomat din Senegal Joi, Octombrie 2, 2003 2:25 PM
  Da, e foarte posibil ca inchiderea CRL sa aiba ratiuni comerciale si nu m-ar mira sa se incerce taxarea libertatii de exprimare.
  Zizzy Balluba Joi, Octombrie 2, 2003 1:38 PM
  Inchiderea cafenelei Romania Libera a fost un gest stupid!
  parereamea Joi, Octombrie 2, 2003 2:06 PM
  Eu cred ca închiderea cafenelei a fost "ajutata" de aparitia unor personaje cu scopul evident al provocarii.
  Acest lucru s-a întâmplat acum câteva luni.
  Clientii mai vechi sau mai noi au avut slabiciunea sa intre în acest joc al provocarilor
  Dorinta de a "sparge" cafeneaua devenea vizibila din manevrele acestor "virtuali" pentruca au început sa puna etichete chiar pe clienti mai vechi care nu le meritau cu nimic.
  Webmaster-ul a dat câteva sanctiuni în stânga si în dreapta si când si-a permis sa-i sanctioneze pe instigatori, acestia au parasit cafeneaua cu "strigate" : Cafeneaua Romania Legionara
  De atunci mi-am zis ca localul nu mai are zile multe..
  Intrebare: provocarile si reprimarile pot servi la pacea între popoare ?
  PS Aceasta este o opinie care nu se vrea, în niciun caz, a deveni sâmburele unor alte controverse.
  Salutari la toata lumea.
  Miti Joi, Octombrie 2, 2003 1:57 PM
  Inchiderea CRL a fost, probabil, un gest determinat de contracte comerciale pure. Va aduc aminte de CRL-ul era al unui dot-com care, prin contract, prelua de la sociaetatea R care publica RL articolele din ziar si le punea pe web-ul propriu si personal. Intr'un tarziu (de tot) s'a desteptat si redactia RL si si-a tras sit propriu, cum de mult aveau toate celelalte ziare (Ziua,EvZ.,Adevarul etc). Cam asta e misterul pe care nu trebuie sa ma uit in astre ca sa-l descifrez.
  Zizzy Balluba Joi, Octombrie 2, 2003 1:38 PM
  Inchiderea cafenelei Romania Libera a fost un gest stupid!
  Napastele ce le anuntza Astrele Joi, Octombrie 2, 2003 1:26 PM
  In a 29-a zi a lunii septembrie, ademeneam semnalul de alarma in legatura cu o iminenta intrerupere de curent la bulgari in data de 01 ale lui octombrie. Chiar daca geografic, localizarea a fost influentata putin de explozii solare, pe arii extinse, proorocirea s-a adeverit in proportie de 99,99%. Nu s-a stins lumina in sudul Dunari la bulgari ci un pic mai sus, la redactia CRL-ului.
  DiV Joi, Octombrie 2, 2003 1:18 PM

  Ghiopardul Joi, Octombrie 2, 2003 12:58 AM
  Teddy, stiu de mult timp pagina oficiala a ziarului Romaniei Libere, aia cu ro. Pare pare ciudat, dar pina acum au lasat sa se inteleaga ca sunt afaceri separate. Din cate am auzit foarte vag pe la tv., cel mai mare propriatar de ziare romanesti era un trust elvetian care isi lichideaza in momentul de fata afacerile din est. O avea vre-o legatura cu desfintarea CRL-ului?
  Teddy Joi, Octombrie 2, 2003 12:26 AM
  Porumbelul Pacii
  De ce sa intru in politica? Cate case-mi trebuie? Si apoi sa ma intrebe aia de la radioteve care sunt articolele de constitutie pe care to'mai le-am votat, si eu sa ma balbai, ca ce lapsus am, mai rau ca o migrena..?
  Ce inseamna "daca" in intrebarea ta? cum "daca e asa cum zic"? Evident asa e! Vrei tot articolul? Daca ti-l dau ce? Ma faci Guru Adjunct? N-am nevoie! Iar SubGuru e cam mic, ca un fel de Guru Baiat de Mingii

  Ghiopardul
  Bine inteles ca e pacat, e mare pacat, daca intr-adevar s-a desfiintat, cum se pare. Dar pe alta parte, la vorbele tale "Oamenii discutau ce le trecea prin cap, aveau sentimentul ca apartin unui grup de elita si se simteau liberi", as avea un mic comentariu
  De trecut prin cap, in ultimul an mai ales, ne trecea prin cap mai mult cum sa ne certam, insultam si ridicolizam, unul pe altul (cu mici exceptii, in care mi-e greu sa ma includ). Saptamani si luni mi-era sila sa mai spun ceva pe-acolo. Daca ai inregistrate (in anii trecuti aveam) pagini de-ale cafenelei din ultimele luni si le recitesti... ce "elita" iti sugereaza?
  Iar liberi am ramas in continuare, nici mai mult, nici mai putin decat eram.
  Dar, una peste alta, ai dreptate.... Pacat, pacar, pacat!
  Hi Joi, Octombrie 2, 2003 12:17 AM

  Hi Joi, Octombrie 2, 2003 12:15 AM

  Miti Joi, Octombrie 2, 2003 12:11 AM
  OK, fac un experiment de cateva zile. Sa vedem.
  DD Joi, Octombrie 2, 2003 12:11 AM

  DiV Joi, Octombrie 2, 2003 12:10 AM

  Ghiopardul Joi, Octombrie 2, 2003 11:52 AM
  Da domnul Guru, dar e pacat. Oamenii discutau ce le trecea prin cap, aveau sentimentul ca apartin unui grup de elita si se simteau liberi.
  Guru din Goro' n Goro Joi, Octombrie 2, 2003 12:07 AM
  Restu foloseau CRL ca pe latrina proprie, si sieur Ober era la Bere la Obor in timp ce altii, telectuali fini zimbeau snobat
  Guru din Goro' n Goro . Joi, Octombrie 2, 2003 12:05 AM
  Da, e pacat. Imi pare rau pentru anumiti oameni care postau acolo.
  Teddy Joi, Octombrie 2, 2003 12:03 AM
  Ghiopardul
  'nchis-o, 'nchis-o, ce credeai?...
  Cat timp credeai ca-si poate permite o publicatie de nivel national sa tzina sub tutela o adunare de nivelul "cultural" la care ajunsese Cafeneaua?
  CAPSA a ajuns mai de mult la concluzia asta, spre disperarea celor care i-au reprosat "acum noi unde mai injuram?" !!!
  MITI face aici eforturi sa curete, doar ca sa vina Alba Ca Zapada (unde "alba" si unde "zapada", doar noroi..) et Cie si s-o injure cu toate ocaziile cand le sterge porcariile.
  Inteleg ca Romania Libera vor sa reorganizeze Forumul si un fel de alte posibilitati de discutie pe baza mai ... eu stiu...civilizate, elevate, cum sa le zic?
  Vezi la http://www.romanialibera.ro/editie/ si de acolo la http://www.romanialibera.ro/forum/
  DiV Joi, Octombrie 2, 2003 12:01 AM

  Porumbelul Pacii Joi, Octombrie 2, 2003 11:57 AM
  Teddy, daca e asa cum zici, ar fi mai bine sa abandonezi listele de discutii si sa intri in politica ;{}
  Ghiopardul Joi, Octombrie 2, 2003 11:52 AM
  Da domnul Guru, dar e pacat. Oamenii discutau ce le trecea prin cap, aveau sentimentul ca apartin unui grup de elita si se simteau liberi.
  Guru din Goro' n Goro . Joi, Octombrie 2, 2003 11:40 AM
  Eh, oricum arata acolo (la CRL )ca la Spartachiada, cica fecare nemultumit avea pe Spartacus in el, si cum nu-i convenea ceva incepea cite o Intifada
  Ghiopardul Joi, Octombrie 2, 2003 11:19 AM
  Miti, ce zici de chestia cu CRL-ul? Incepe sa semene cu evenimentele din Timisoara din '89. Poate ar trebui sa deschizi portile catedralei pentru toata suflarea. Macar cateva zile pana se lamureste situatia.
  Ghiopardul Joi, Octombrie 2, 2003 11:13 AM
  Teddy, nu cumva CRL-ul a fost hackerit? E greu de crezut ca au inchis mustaria.
  Zizzy Balluba Joi, Octombrie 2, 2003 11:07 AM
  Miti, cand o ai ceva timp liber te rog frumos sa discuti ca astia care gazduiesc pagina ca sa clarifici situatia. Merge mai prost ca pe Tripod. Multumim pentru cheltuiala si timpul pierdut dar propun sa ne mutam inapoi.
  Teddy Joi, Octombrie 2, 2003 10:54 AM
  Acu' vreun an (noiembrie 2002) am scris la Forum, Romania Libera, un articol care incepea asa:
  O vaca din Comunitatea Europeana primeste o subsidie de 1.50 euro pe zi. Pentru asta vaca este obligata, printre altele, sa-si puna la sfarsitul verii o coronita pe cap si sa coboare mindra si bine hranita din pasunile din varf de munte. Defileaza impodobita astfel prin localitati, sunind din clopot si balegandu-se cu demnitate spre admiratia multimii stranse pe marginea drumului.
  O ruda de-a mea din Bucuresti are o pensie mai mica. Doar 1.30 euro pe zi. Dupa multi ani de munca… E drept, nu mai este obligata sa defileze de 23 August, dar trebuie in schimb sa plateasca pentru intretinere, lumina, hrana, etc… pe care vaca din CE le are gratuit. Printre “etc”-uri sunt cheltuielile cu sanatatea. Nu, nu la medicamente ma refer, care costa, asa compensate, juma’ de pensie si mai bine ci la bacsisuri. La bacsisurile pentru “corpul medical” care asigura “gratuit” tratamentele necesare. etc, etc....

  In "Gardianul" de azi este un articol al lui Vlad Velcu cu titlul: Stolojan: Avem salariul cat subventia vacii din UE. Salariul minim din Romania este astazi de 67 de euro, iar in UE, subventia lunara pentru o vaca este de 75 de euro!!!

  Ca ministrul sanatatii a plagiat (a copiat mai bine zis, ca pentru a plagia este necesar un minim de cunostiinte) tot felul de doctorasi de care (spera el) n-a auzit nimeni.... treaca-mearga...
  Dar ca Stolojan sa ma plagieze pe mine... asta intrece orice lipsa de asa si pe dincolo.
  Si pentru ca s-a temut de replica mea, de cum am sa-l dau in vileag in CRL, ce-a facut... e, ce credeti?
  A desfiintat Cereleul!!!!
  Haoleu! (cum zicea "g")!!

  Comparati, va rog, stilul meu vioi cu cel posomorat al lui Stolojan si spuneti... daca ar trebui sa votati maine, cu cine ati vota?

  Da, am banuit, cu Gica Petrescu!
  Faca-se voia voastra!!
  Guruu- necunoscut de scripturile la Ideii. Joi, Octombrie 2, 2003 3:49 AM
  Shi pedepsit cu ne-automatica aparitzie,ca mi-s pe semne vitzel care la Baaal--La Idee nu pica shi nu RUNS..!!Doua mesaje ca sa iese acuma uni-gen--
  GURU-guruu.. Joi, Octombrie 2, 2003 3:44 AM
  La noile CIUPILICI PURPURII--,tatuu-i possibil...Dara Baaal fu cu vitzeluu de aur,ashtea-s BOI shi baaal--nu le mai pica..Doara cu patroana c^nd ma uit laIdee ca vitzeluu la poarta NOUA!! PICA-RUN-runs-RUNE Wickingice shi Alfabet druidic..
  Happy, Smart and Pretty Scoufi US Joi, Octombrie 2, 2003 3:16 AM
  Bine, numai ai grija ca Baal-izarea se pedepseste cu comunity work !!!
  GURU-guru. Scriptura meee-Osiris si mai cu seama ISIS-zice--NU SUB GURU. Joi, Octombrie 2, 2003 3:00 AM

  Happy, Smart and Pretty Scoufi US Joi, Octombrie 2, 2003 2:35 AM
  Asta e regula si asa spune scriptura : Orice alt Guru in afara de Sfintia Mea Super Happy, Pretty and Smart Guru este un Guru mai putin important si de aceaia considerat SubGuru. Asta este insa un titlu foarte nobil, pentru ca orice subGuru este ceva mai mult decit un non Guru. Asa ca trebuie sa te mindresti, altfel pierzi orice titulatura - asa spune Scriptura. SubGurului nemultumit i se ia aura si are sa-i dauneze la ceakra a 7-a.
  GURU-GURU-nu sub.. Cum indrasnesc NESFINTZII SA MA PUNA SUB-GURU??AUZI...MAICA SF^NTA..SCHIPESHTE_I!! Joi, Octombrie 2, 2003 1:05 AM
  C^nd mi-s in forma..Patroana RUN in some -----problems..DESE FATO! Ori ne jucam de-a gluma shi tzontzoroiu,ori tragem pe ST^NGA,ca se duce ,se duce propteaua..Rau imi pare!!SORRY,ca-i ushoor sa-l pierd -pe sorry shi sa uit de el..!!!
  Clanul sicilienilor Joi, Octombrie 2, 2003 12:00 AM
  Du-te, ma MV, invartindu-te, ca nici macar hazul de pictura naiva nu-l mai ai!
  Alba ca Zapada Miercuri, Octombrie 1, 2003 11:44 PM
  Fa Savanto ai o gaura civica-n CENZURA "de daca" te prinde vreunul pe la spate ... nici nu se prinde ca te-a si prins!

  Ca sa nu zici ca-s vrajitoare rea, mai pe seara, iti pun la Gazieta niste muzica de dans ... "Hora Culegatoarelor de Capsuni Civice" ... in FA Major si PhD pentru CENZURA si SRI!

  P.S. Sterge iute ca-i rusine ... afla lumea ca esti cenzurista! M-ai blocat si dincolo, ai ... vezi sa nu stingi lumina in Carpati!?
  DiV Miercuri, Octombrie 1, 2003 11:29 PM

  Div Miercuri, Octombrie 1, 2003 11:29 PM

  test Miercuri, Octombrie 1, 2003 11:25 PM
  test
  jenel. Miercuri, Octombrie 1, 2003 11:07 PM
  Imi plac noile glume.Nu ma supara oric^t de fara cap,sau coada or fi.Nu ma jignizi..PAROL==jur!! Kabala nu-mi m-ai zgogeshte..C^nd ghicesc cu ea,o dau in garg mai ca Ieremeia-l vostru..ma enerveaza ca trebuie io care nimica nu primesc shi doctri platztzi gras,ma terorizeaza ca trebe din pensia-mi sa va tzin sharonuu vostru shi nazdravaniile voastre ca din istorie,neam ca voi-mine--NU FU..Nu va tzine naiba pe curu vostru,cum nu va tzinuu-pe aia care disparura shi pe ailantzi care din cauucacu unii zic se scornira..Ei,asta-i prea mult.!Banii ,acum shi ai mei shi apoi transferaratzi frica cu galetzile shi in america,ca de cum sa fie numa capra vecinului.vedetzi voi..Jidovi puri in Oltenia shi la bucale vetzi gasi cu shafurile shi cu cisternele.Imi plac bancurile cu jidovi--dupa asutro-zicere..O.K/ haila hora glumeleor ,ca n'oi fi ghicit io in luna fals ??Ashei??bafta--GLUMA FU!TEDIIIIIIII!!-TABLAGIUUUUUU!
  Happy, Smart and Pretty Scoufi US Miercuri, Octombrie 1, 2003 9:46 PM
  Teddy, Sfintia este obligatoriu, articolul posesiv adiacent raminind la latitudinea interlocutorului, Sfintia Mea fiind o Sfintie Democratica nu ca alte Pseudo Sfintii Faraonic Rapidiste de pe aici care induc lumea in oroare cu Motzul in Berna si restu pe Perna Kosenem
  Teddyteddyteddy Miercuri, Octombrie 1, 2003 9:26 PM
  Eu n-am zis de trei ori
  Eu n-am zis de trei ori
  Eu n-am zis de trei ori

  Teddyteddyteddy Miercuri, Octombrie 1, 2003 9:26 PM
  Eu n-am zis de trei ori
  Eu n-am zis de trei ori
  Eu n-am zis de trei ori

  Teddyteddyteddy Miercuri, Octombrie 1, 2003 9:26 PM
  Eu n-am zis de trei ori
  Eu n-am zis de trei ori
  Eu n-am zis de trei ori

  Teddy Miercuri, Octombrie 1, 2003 9:25 PM
  HAPPYPRETTY - Ne faci o mare favoare ca ne dai voie sa-ti spunem Sfintia Ta. Probabil pentru ca ne balacarim acilea cu totii, in realitatea aceasta concelestiala.
  "Sfintia Dumneavoastra" mi se pare mult mai indicat, cel putin pentru novicii cu mai putin de 4-5 pseudonimocafeinice. Sa stim fiecare unde ne e locul!
  Si desigur, de sarbatori, infasurat cu onoruri si alte stofe, vei fi remarcat ca "MultpreainaltaSfintiemaiastraetc..."
  Exista si un Partid National Orasenesc Crestin Democrat? Sau numai taranii isi afirma identitatea politica in casa asta?
  Apropo' tzigareta.... luminita ce se vede in fundul tunelului este de la lumina zilei sau farul trenului ce goneste spre noi?
  Teddy Miercuri, Octombrie 1, 2003 9:25 PM
  HAPPYPRETTY - Ne faci o mare favoare ca ne dai voie sa-ti spunem Sfintia Ta. Probabil pentru ca ne balacarim acilea cu totii, in realitatea aceasta concelestiala.
  "Sfintia Dumneavoastra" mi se pare mult mai indicat, cel putin pentru novicii cu mai putin de 4-5 pseudonimocafeinice. Sa stim fiecare unde ne e locul!
  Si desigur, de sarbatori, infasurat cu onoruri si alte stofe, vei fi remarcat ca "MultpreainaltaSfintiemaiastraetc..."
  Exista si un Partid National Orasenesc Crestin Democrat? Sau numai taranii isi afirma identitatea politica in casa asta?
  Apropo' tzigareta.... luminita ce se vede in fundul tunelului este de la lumina zilei sau farul trenului ce goneste spre noi?
  Teddy Miercuri, Octombrie 1, 2003 9:25 PM
  HAPPYPRETTY - Ne faci o mare favoare ca ne dai voie sa-ti spunem Sfintia Ta. Probabil pentru ca ne balacarim acilea cu totii, in realitatea aceasta concelestiala.
  "Sfintia Dumneavoastra" mi se pare mult mai indicat, cel putin pentru novicii cu mai putin de 4-5 pseudonimocafeinice. Sa stim fiecare unde ne e locul!
  Si desigur, de sarbatori, infasurat cu onoruri si alte stofe, vei fi remarcat ca "MultpreainaltaSfintiemaiastraetc..."
  Exista si un Partid National Orasenesc Crestin Democrat? Sau numai taranii isi afirma identitatea politica in casa asta?
  Apropo' tzigareta.... luminita ce se vede in fundul tunelului este de la lumina zilei sau farul trenului ce goneste spre noi?
  Happy, Smart and Pretty Happy US Miercuri, Octombrie 1, 2003 5:45 PM
  Tablagiule Genial, cine a vorbit de plata, mata n-ai auzit de opere de caritate ?
  In alta ordine de idei este o blasfemie sa ii spui Sfintiei Mele CucuGuru. Intreaba-l po subGuru Jenel, si iti explica el. Te rog frumos ca de acum incolo sa te exprimi regulamentar, fie cu Sfintia Ta sau Guru Happy Scoufi.
  Teddy Miercuri, Octombrie 1, 2003 5:29 PM
  Ar mai fi de mentionat si ardoarea (nu urdoarea) cu care atat presedintele cat si premierul Romaniei il apara pe plagiatorul ministru al sanatatii.
  In continuarea sustinerii d-nei Hildegard Puwak, si imediat dupa...
  Si atunci cum sa te mai miri ca legea anti-coruptie e in coma si ai mai buni pe-alte meleaguri?!
  Sfintia Ta, Guru Happy, Smart and Pretty Scoufi poate poti face ceva in legatura cu situatiunea... Metafizica, sofrologie, aure sentimentale impletite cu aureole boreale, fa ce vrei, doar aprinde becul!

  Tzigareta de la capatul tunelului Miercuri, Octombrie 1, 2003 5:27 PM
  Partidul National Taranesc Crestin Democrat si alt Partidul Popular Crestin au semnat protocolul preliminar de fuzionare prin alaturare sub noua denumire "Partidul National Taranesc Crestin Democrat - Partidul Popular" (PNTCD-PP). Nu stiu ce amintiri va trezesc domniilor voastre alaturarea celor doua peuri din coada dar pe mine m-au last perplex. PNTCD-Pielea P*** ???
  jenel Miercuri, Octombrie 1, 2003 5:20 PM
  REPET:TABLAGIULE se vede BR^NZA ca neamu-i acu pe banii din reclame..shi dela prezidentzi:afgani,turcmeni,etc..Bravos..mai vreau reclame..shi tat gresilili afishate mi-s in forma.nu am motzuu in berna l-am sculat ca se culca doi shi ies patru..!!
  Jenel shimotzuu balalau.. Miercuri, Octombrie 1, 2003 5:11 PM
  FRATE FAIN.!!IMI PLACE ==IATA MUZICA CE-MI PLACE.MAI VREAU RECLAME PANC numa PUCII!!
  Ghiopardul Miercuri, Octombrie 1, 2003 5:05 PM
  Cred casta o sa fie consemnat in istoria universala ca fiind primul ministru somer, condamnat la locul de munca !!!!!!
  MYSTICUL. taria mintzii. Miercuri, Octombrie 1, 2003 5:04 PM
  Exemplul cel maibizar este al acestei femei magdalena,aruncata de pe capshe ca nima in lume,fiindca SHTIE??Este OM de shtiintza,shi mare artist de desene animate ,lucr^nd pentru firme de prestigiu..Firme la care shi eu am adus idei de filme fanteziste etc.,deci o cunosc ca om..Ziarista de cotidiene de enume--numele adevarat nu "importa" ,dara le cititzi shi le comentatzi,fara ca sa shtitzi ca a fost alaturea de DVS..de totzi aici shi cred pe la crl??Nu shtiu..Cine a fost promotorul care a ridicat Mintea deasupra cancerului acum 7 ani?FIUL sau..Efectul suprem al supranaturalului este indus omeneshte inconshtient de o cauza,initzial LINIARA,shi dupa conshtientizarea ei--devine manifesta spiralic.A realizat ca est un mystic inabushit ca un carbune,in cenusa..face minui shi am admiratzie pentru ea..o dau adeseori ca exemplu shi ea nu shtie in confesiunile shi in discutziile osirice-Ra-ice--rthice-egipeto=faraono--mystice in cazul de discutzaia adeseori revine in realitate,aleg^ndu-ne portretizari de reincarnatzi asijderea unor personagii antice--suflatori de aier infect din lume,dara nu de tigareta ci de Tzigara.Este exemplu real prezent al supranaturalului.De prima oara c^nd nu ma dadu-i pe mine ca shi io trecui de 5 ani cu unul shi acum cu PUIU vechiului ,HAI la lupta cea Mare..Dara cu ce ostashi--??C^nd vreau sa imi descarc sufletul ma izbesc de servere--Compterul trebuie sa imi aibe zeci de pgarduri,webul ii cacaa maca pentru scandal..etc..Caut OMUl..shi n-am felinar..lampashu meu ii fara di peroleu ca ma iau in furci airachienii ca de,ashei azi--!!
  Ministru sanatatii plagiat de americani si fracezi? Miercuri, Octombrie 1, 2003 5:02 PM
  Ministrul sanatatii, Mircea Beuran, aflat in deplinatatea functiilor ministeriale se considera nevinovat si spera ca justitia sa-l scoata bazma curata cum s-a mai intamplat si cu altii. Ca doar nu o fi el ala mai prost sa pice de fazan! Din prea plinul patriotismului sau, tovarasul ministru ar dori sa se supuna testului cu detectorul de plagiate dupa incetarea mandatului, ca sa nu afecteze imajinea noastra in UE si NATO. Pana la revocarea sa din functie, el este dispus sa stranga din fesele-i rumene si sa minta cu fruntea sus. Astfel, el apreciaza ca volumle publicate în SUA si Franta, nu sunt tratate stiintifice, "nu reprezinta lucrari de doctorat sau lucrari de laborator în care sa se poata ridica problema drepturilor de autor." Si cu toate ca a inculpatul a furnizat in favoarea sa argumete extrem de solide, lipsite de logica si relevanta , comisia de ancheta a recomandat Universitatii de Medicina "Carol Davila" din Bucuresti desfacerea contractului de munca al bietului ministru :-( In plus, s-a mai stabilit ca o a doua carte, "Ghidul de urgente în medicina interna" reproduce integral volumul "Urgences en Medicine" aparut în Franta, în 1992 :-(
  Tablagiul Miercuri, Octombrie 1, 2003 10:31 AM
  CucuGurule,
  ai uitat sa adaogi "Plata dupa costatarea rezultatelor" ... asa se pune la publicitatile credibile , a la votre.
  Q Miercuri, Octombrie 1, 2003 9:59 AM
  Test
  MOTZU BALALAU==MANELIST PUNKIST Miercuri, Septembrie 31, 2003 3:21 AM
  Tat mandela are gireptace. La fix se schimba ora de la cuce. La tzanc ca panca sau cum zicere neamtzuu de dupa coltzii gainii: Aintz-tzvai, ORoOLOGI ien cui. Si in timpanul asta Domnu lucreaza prrin osul urechii si in al timpm zdrangane impilitzatu luar-ar fierocianurile si MANELISTII cu stiuleti sa dea mashinilor carbuni in inferm p^na s o albi. Sa facea ca boicota necuratul sufltele adrmitilor neamului si broastele de la use se infoia si scotea sc^ntie di scandurile platului procustic. HAP, tzac tz^tza ziuua si tz^tza noaptile ma perpeleste in focurile astrelor incghetate de tremura si varga pe vipufpufpusca. Shi bine face shi doamne tzine-l astfel --mai domolit-- cu ciudatzenii politicaieshti ambigene. DOI se culca doi se scoala si caupa prntre geni si gasira un Kronii care azi fu de-a dura shi o tra-se asha puturoasa ca io pe vremuri pisica de glanda. Acuma doarme cotoiul pam^ntului cel cu sapte vieti imb^rligate. Freshte-ma dara di nemuri afro si afrodisiance ce neamuri mi se dadura cu africanzii de imi ofera pe net miliarde de stelute [nu sticlutze] vrezi. Nu alta da corect ^i daca e nu pot numara? Cine sughita e GHITZA. Pacea O sa se scoburce in toate capretele cafanei pe l^nga grumaze. Ploaia care va veni, le va ofili pe toate [ PENTRU O VREME--] ielele purcelele. Asta ^i muzica ce-mi place shi nu mintzitzi ca tuturora le place sa ishi coboare in BERNA MOTZU CLOPU. MOTZU E CLOPU SAU IO SUNT MOTZU??????
  Happy, Smart and Pretty Scoufi . Miercuri, Septembrie 31, 2003 2:38 AM
  Totodata am decis ca vreu si eu for a change sa fiu Sfintia Mea. Va anunt pe aceasta cale ca sint un guru in materie de meditatie transcendentala, in chestiuni legate de "Mind over Matter", fenomene psihice considerate pina azi paranormale, vindecari miraculoase etc. In consecinta, va rog sa nu ezitati, orice fel de probleme aveti, fie ca sint probleme de constiinta, probleme cufiscul, probleme cu sotia/amanta, probleme legate de stabilirea identitatii sexuale sau de alta natura, puteti sa va destainuiti la Guru Happy Scoufi.
  Sfintia Mea, Guru Happy, Smart and Pretty Scoufi va poate ajuta.
  Probleme metafizice, probleme de politica externa sau interna a oricarei tari, folositi cu incredere serviciile Sfiintiei Mele. Indiferent cine sinteti, Presedintele Afghanistanului sau al Frantei, PM Canadei sau Irlandei de Nord, Millionar sau Muritor de Foame, Profesor Universitar sau bagator de seama, Sfiintia Mea Guru Happy, Smart and Pretty Scoufi detine solutia.
  Nu uitati, orice necaz
  Nunta, deces, sau botez,
  Bar Mitzva sau sindrofie
  Scoufi pe toate le stie

  Tot ce trebuie sa faceti este sa credeti in Sfintia Mea si ca regula de baza nu exista alt Guru mai Sfint sau mai Destept sau mai Frumos decit Sfintiia Mea.
  Happy, Smart and Pretty Scoufi . Miercuri, Septembrie 31, 2003 2:26 AM
  Miti, eu multumesc pentru raspunsuri si pentru amabilitate.
  QuquietZatQuatl Miercuri, Septembrie 31, 2003 2:17 AM
  Cidata e cafeneaua asta. Cand merge, cand fuge.
  js Miercuri, Septembrie 31, 2003 1:55 AM
  chiara--serverele sa fie de vina shi ata la mine shi tat la mine..!!Asha sa fie,,shi sa va ervereasca domnul cum mi-s io...fara ciuda ci cyu durere ca nu shtitzi ce va ashteapta nu dela mine voire,ci...de atzi shtii..!!
  jenel=Aburel ptr.Kronii Pl^ngeriele Ieremiiice..shi ale plagilor.. Miercuri, Septembrie 31, 2003 1:36 AM
  Kronii Dna Roxana nu accepta situatzii care de fapt nu i se cuvin,dara cei care le incropesc,exact de asta treaba ,cont nu tzin..Am incercat ,fiindca mintea ei,este fara de pretz;nu omuu ,fiindca asta peritor ii.Nu crede ca shti ce ea nu shtie,Nu ca ceretare,ci ca FRAM^NTARE.Dara lasa nishte lauze sa ma faca nebun shi porc ,etc,care nu ma deranjeaza..nu pot ei,nu au acces ,ONLY securist-acces la wc--pe shest strecurarepoate la mine,dara sa vada ...alt om ar vedea in mine shi cei care asha de prieteneshte ma cauta telefonic,c^te nu le ciorovaim,pe cea mai eleveta shi de sus rom^neasca..!.Kronii este cum zici,shi vezi ca shtii..!!Nu pot sa tzi le shoptesc pe web..pe computadore cu 10 peretzi,tata frica imi este,fiindca ma strapung..p^na shi din IUdeeea..dece??antisemitism ascuns wermaht..ca de aia ma infuriara ca am din asiaticul lor s^nge arde-l-ar tama^ia..!! Nu shtiu cumsa le discutam..cu perdea,le shtiu shi le ghicesc,cu usha data-n perete friguu ne-o apuca..este periculos de nu se tace..Kronii am facut-o pe pielea-mi..In fiecare zi ma m^ngaie cu o palma shi ma lovesc cu aialanta..ce mai perfictzionata CECA..!!N-am pe nimeni..Cu Magdalena femeieshte ashi,dara ea nu vrea sa accepte ca a scapat de cancer datorita mintzii asupra materiei..este o sceptica modesta,sau una care crede in toate shi la un adica in nici chiar in ce pipaie..Cultura de ma pune-n fund...mama de milioane,om de shtiintza ca nu-i lucrator cu ora..PAY ATTENTION!!DARA femeia prea maturizata pentru un trup t^nar..!! Nu pot fi supus radioactivitatzii ca mi-o dadu cerno--shi b^luu shi securitatea,la jilava ,Aiud,etc..de azi numai MINTE ce Kronii de cinci ani o luna shi doua zile o folosesc ca sa tzina in fr^u un cancer pulmonar??Doctorii deja ma terorizeaza acum vor celule canceroase din s^nge,bine gasira,dara acuma iara ,cred pentru a 10 oara din sputum..!!Eu nu mai vreua cum ei zic pulmonologistuu,nici sa ma pipaie..SHI??acum este ..Granulomuu carcinomizat ii din mai---iunie shi cum azi emfatic un doctor alb scursoare shi un altul negru ce il credeam ca de o fi altfel,ma luara cu alea 6 luni de..Am fost cu fiul meu psiholog shi am risipit vreme de o juma de oara degeaba..Shi acuma nu mai am nici antianxioase,nici anti dureroase.Shi am Hexuit de ceruu gurii mi-i mai negru ca Azorelului meu de acum 60in urma!!PA KRONII!!!farmecuu ii ca sa shtie shi altzii nu numa noi ce prorocim..!!
  Happy, Smart and Pretty Scoufi US Marti, Septembrie 30, 2003 11:08 PM
  test
  Miti Marti, Septembrie 30, 2003 10:17 PM
  Sisif, asat- nu-i situl de rezerva ci cel principal :) Scuze de acustica, stii bolta asta da ecou :) Gata, acum cred ca e bine.
  Sisif Marti, Septembrie 30, 2003 9:36 PM
  Uite că pe Sucă nu l-au clonat... Semn ca e site dăştept rău, ăsta... de rezervă!!
  Sisif Marti, Septembrie 30, 2003 9:36 PM
  Uite că pe Sucă nu l-au clonat... Semn ca e site dăştept rău, ăsta... de rezervă!!
  Sisif Marti, Septembrie 30, 2003 9:36 PM
  Uite că pe Sucă nu l-au clonat... Semn ca e site dăştept rău, ăsta... de rezervă!!
  Zizzy Balluuba Marti, Septembrie 30, 2003 8:46 PM
  Sisife, nu mai ai nici o scapare. Tea-au clonat si pe tine :-))))))
  Sisif Marti, Septembrie 30, 2003 8:16 PM
  Miti a fost o vreme cand nu puteam sa trimit o vorba pe ciberplai, iar acum vad ca pot sa fac pe de trei, pe de sase, ober , blind, pretentii... nu pe unul ci pe doua "plaiuri"... M-a obosit deja ochiul asta! Pune si un timpan sau... muta, te rog, candelabrul aici ca sa am de ce sa ma agat cand ma vor ataca "garzile cardinalului".
  Sisif Marti, Septembrie 30, 2003 8:16 PM
  Miti a fost o vreme cand nu puteam sa trimit o vorba pe ciberplai, iar acum vad ca pot sa fac pe de trei, pe de sase, ober , blind, pretentii... nu pe unul ci pe doua "plaiuri"... M-a obosit deja ochiul asta! Pune si un timpan sau... muta, te rog, candelabrul aici ca sa am de ce sa ma agat cand ma vor ataca "garzile cardinalului".
  Sisif Marti, Septembrie 30, 2003 8:16 PM
  Miti a fost o vreme cand nu puteam sa trimit o vorba pe ciberplai, iar acum vad ca pot sa fac pe de trei, pe de sase, ober , blind, pretentii... nu pe unul ci pe doua "plaiuri"... M-a obosit deja ochiul asta! Pune si un timpan sau... muta, te rog, candelabrul aici ca sa am de ce sa ma agat cand ma vor ataca "garzile cardinalului".
  Sisif Marti, Septembrie 30, 2003 8:08 PM
  test
  Sisif Marti, Septembrie 30, 2003 8:08 PM
  test
  Sisif Marti, Septembrie 30, 2003 8:08 PM
  test
  Sisif Marti, Septembrie 30, 2003 8:06 PM
  test
  Sisif Marti, Septembrie 30, 2003 8:06 PM
  test
  Sisif Marti, Septembrie 30, 2003 8:06 PM
  test
  Porumbelul Pacii Marti, Septembrie 30, 2003 5:48 PM
  Marius, ziarele scriu una dar in realitate lucrurile stau cu totul altfel. Ma uit in jurul meu si nu vad decat oameni care traiesc de pe o zi pe alta. In multe familii, cu doi, trei copii nu lucreaza dacat unul dintre parinti. Muncesc zece, douasprezece ore pe zi si castiga 100-150$ pe luna. Cei mai multi au datorii la intretinere si traiesc din imprumuturi. Aproape nu trece o zi sa nu aud pe cineva din jurul meu "Nu ai sa ma imprumuti cu niste bani?". La fiecare colt de strada sunt doua, poate trei case de amanet. Multi batrini si-au vandut bijuteriile la un sfert din pretul real si acum cersesc. Trec zilnic prin fata unui cuptor de paine unde cinci sau sase batrini asteapta un banut. Nu sunt tigani si faptul ca romanii au ajuns cersetori in tara lor pe mine, in sufletul meu, ma macina. Indiferent ca sunt +45 de grade sau -25 stau tristi in strada asteptand mila trecatorilor. Daca batranii au ajuns sa cerseasca sa fi sigur ca tinerii nu stau cu banii la ciorap. Cam asta e treaba cu ziaristii nostri (obisnuiti sa raporteze realizarea cincinalului in patru ani jumate) si sumele importante pe care romanii le economisesc.
  Test Marti, Septembrie 30, 2003 5:39 PM
  Din Vest.
  Omul de Fer Marti, Septembrie 30, 2003 5:31 PM
  Marius, cind stateai la coada la masina de bani in Piata Universitatii la BCR n-ai remarcat ca in spatele tau eram eu iar in fata ta Miti? Da sint foarte multe persoane care folosesc acele masini, dar 99% din ele fie lucreaza (sau au conturi bancare) in strainatate, fie sint cei veniti in vizita, si sint sigur ca sint permanet un numar mare dintre acestia, fie vara fie orice anotimp, fie sint "oamenii de fer" (care si astia sint numerosi pt. o singura masina de bani) din puterea actuala.

  mai sint si bisnitarii, tzigamcile ce tin florarie in piata la arhitectura, barmanii de la Inter, dar p'astia nu-i punem la socoteala. Cetateanul de rind nu-si permite asa cum bine ne-a precizat porumbita.
  jenel constata....aaaa!! ideile vin c^nd te goleshte VITA-rom^nashului ratacitor. Marti, Septembrie 30, 2003 7:49 AM
  Tat TETEA are gireptace..se schimba CEVA la tzanc sau cum neamzuu zice dupa a maicii-bunei = zicere:aintz-tzvai..Domnu lucreaza prrin uneltele sale.Astfel zdranganii tate fierocinurile mashinariilor patroane,ea ne boicota,IO ma infoiai shi sc^ntei de tate sabiile rugine ca de obicei--luminara caafanele.Astfe:Mariu(nu-i ironie marius ,jur!!) haptac shi bine face shi doamne tzine-l astfel;Calare mai domolit cu ciudatzenii politicaieshti ambigene;doi care se cautau prin false genuri se gasira impostori de GEN,NUMAR shi Caz;Un Kronii care azi fu de-a dura shi o tra-se asha ca io pe vremuri pisica de coada;acuma doamne freshte-ma..!!un gargariga ,cu un tablagiu ce neamuri mi-s dara se dadura cu africanii de imi ofera pe net miliarde,nu alta,se credea dupa tabla shi tabla dupa ga_carica..fals de vedenie shi identi-idio tate.Porumbelul ala care se pare ca-i sotzuu,sau ceva apropiat patroanei se intrece pe sine shi oarecum cu Marius..L(s'o onoram cu majuscula a..)auza ishi linge ramashitzele---nici o asemanare nu este intentzional referitaa presupuneii de deunazi-ieri ailallta ieri,etc.Pacea O sa se puna toate capete cafanei in cur ca sa le ploaie in grumaz,va veni PENTRU O VREME--nu la zburadrea lelelor.Patroana va avea la clientzi,asta o sa vedetzi de nu o sa-i tzina fdeiste=lei mashinarii..ca deh,omuu se mai insheala in semeni..ca sshi domnu in oameni....c'o scr^nti dela facere-restu-i apa de broscarie..asta ii muzica ce-mi place shi nu mintzitzi ca tuturora le,dara cum sa ishi coboare in BERNA MOTZU??Shtie TETEA ,ca se prinde..Nu am m^ncat io mamaliga-mandra pe la coshtei--dara turtoiu-malai ca la Coshtei se sfar^ma el ,dara cu salliva vaz ca tzine..SA nu zic hop p^na doi s-or incaiera,ca ce-mi placu cel mai mult fu Dani cu definitzia limbii lu cristos care la mine pe aleee se balangane din tate drodurile cu care-i legat de o cruce ruginita shi etc..!!!
  Marius ... Marti, Septembrie 30, 2003 4:53 AM
  Porumbelul Pacii

  Haioasa chestia cu doictoratul in informatica -:)))

  Problema mijloacelor de plata este mai delicata. Din relatarile presei romanesti, economiile populatiei reprezinta o suma considerabila. Romanul economiseste, cel putin o oarecare patura destul de larga, nu neaparat apartinind clasei mijlocii. Ca urmare, orice banca care deschide un cont oricarui cetatean, ar trebui sa-i dea un card electronic prin care cetateanul sa isi poata accesa banii la masina (echivalentul “debit cardului” din America). In definitiv sint banii lui, banca nu risca nimic fiindca poate refuza "overdraft-ul". Ajunge ca in cont sa fie o suma minima (sa zicem 5 milioane). Cu numarul acelui card s-ar putea face plati si prin Internet.

  Cartile de credit sint mai rare, doar pentru cei mai instariti, dar si cu ele s-ar putea face plati prin Internet la fel ca in Occident.

  Tehnologia sigur exista, imi aduc aminte ca acum 3 ani eram la Piata Universitatii si stateam la coada la masina de bani a BCR (deci erau romani posesori de carduri deja). Cind in sfirsit mi-am bagat cardul in ea, am primit frumosul mesaj (in romaneste): “Bine ati venit, Marius, va rugam sa selectati tranzactia dorita”. Dupa care mi-a scuipat un maldar cu multe zerouri - suma solicitata. Iar la intoarcerea in Canada am gasit factura pe care era mentionat: “ati retras atitia ROL (Romanian Lei), echivalent cu atitia CAD (canadian dollars)”. Civilizat, elegant, tranzactia n-a durat mai mult decit la orice alt ATM din vestul Europei. Deci se poate, este simplu, totul este sa se si vrea.

  In fine, site-ul asta merge brici! Keep up the good job!


  Aburel catre-Kronii, Marti, Septembrie 30, 2003 4:49 AM
  Catolicismul are inca putere,dara nu incredere.Ovreiashuu dinspre tat^ne-su= papa,este ghisheftar de zile mari..Cum scade increderea,umfla banca cu ciupilici caramizii,ca numai de culoare sf^nta nu-s..dara el este lucid,dara poate fi luciditate shi fara de minte,ca destu-i is ca s'o aibe,adica sa se acopere cu ea de parada ca mai nou,cam dese is parazile..Nu mi rushine nici cu episcopelienii care imi oferira confesoare.Tatzi deviatzii de GEN shi numar is bine mersi,ferice papiscopi shi preotese episcopeliene shi deja au intrecut ca numar tate confesiunile Americii.==Asha ca Giles(gails) al meu un nou diacon,acuma va fi ordinat-ori ordinar--iat...... fi ..in gradina domnului tate orataniile trebe sa fie..Mai saptam^na trecuta,confesoarea mea care este si cu episcopelian in FATZA shi cu G in cur..pardon---batoza..ca o juma de ora ashezatuu shi alta sculatuu de pe fotel..Eu r^d de ei,fiindca nu am intentziuni divin creshtineshti,fiindca io pot fi SF^NT shi fara de diavoli shi cristoshi balanganind in bataia v^ntlui..Incearca si im deschide biblia shi de fiecare data ,tehnica,I'm sorry John,shi repetitzia, apoi o portzie de hi,ha SHI IARA HI ,HA ,CA DEH,CUVINTELE SCUMPE-S DOAMNE..NOa..!!I-AM DESCHIS IO CARTEA DE HEXE SHI CURSE DE MASHINI A LA INDIANA SHI S'O VEZI LA CRUCI,SHI IO CU-ca ei =I'M SORRY MERY,FIINDCA NU AM CUM SA-I ZIC,MAICA????NU MERGE--phater??NUUU!! ALA arabesc de care zise-shi--este un butoi cu de tate..Ce DOARE este ca Wermachtul sa muta la Ierusalem..!!Shi chiara de ai lor,ca mine,care numa tata are-au- dupa ei citire,ca mama NU-IIII!!In Indiana,chit ca saracuu guvernor democrat ori nu,dara om bun fu se DUSE..ei nu au spor,numa daca se farbalesc..in cacaniu.Mai demultishor ma acuza unu de antii ala ca shi verii lor tat semitzi is,ca io mi-s..Shi il lua-i cu documentatzie dom'le,de se facuu mic,ca lashii ca ashtea nu mai vezi la nici o -dara rai shi smecheri la fel,foaita in univers..Ashtea americani nascutzi cacatzi acia(care revvizitara casa ca ei lucreaza cu arabetzii semitzi),imi zisera ca cu palestinienii au spor ca se bate mutu cu tutu..ce mi unuu ce mi altuu--dara cu aia gigantzii vina Americanii fletzii ca sa moara..ca ei facura ce facura ca se traieshte in america cu curu tremur^ndu-tzi ca la iuda..N_AU PRASHTIE,UN DAVID CU HARFA SHI ce-i mai ,mai =UN GOLIAT..!!!!!Frumos o zgogira..ce nu zgogesc ei cu ashtea care acum se lupta pe malai,ii repub....ori ii demo.?..cum pica cartzile de dama,ori de Pica.??Apa de pe varza imputzita..Cu ashtea vrei tu armaghedon??Lasa ca vin Rromii mei shi c^nd or incepe caldarile shi ierihonuu a doua oara s'o'mburda !! KRONII sincer--nu-i a buna..Nu pot zice ca NOUA INCHIZITZIE DIN LUME SI AMERICA THE FIRST ma haleshte!!Parol shi pardon !!Shi asha ciupilicile delucru N_AU!! PA KRONIII!!!PPPPPPaaaaaaa....!!!
  Mysticul induioshator de induioshat. cuv^ntare de --oric^nd --poate ii shi nu-i-e Marti, Septembrie 30, 2003 3:10 AM
  Toate sunt omeneshti=Shi mintea asupra materiei,doamne ,c^te folosintze are ,sau poate avea..!! Nu vin milogind a cere iertaciune,CI a fi ACCEPTATA.Fiecare este cu =I am sorry--!!shi mai departe uita de =sorry.Lumea de azi schimbata ii ca dintr'o clipeala shi observata schimbarea NU_I..pe loc acuma..Nimeni nu-i securist shi nime nu-i dushamnul nimanuia,fiindca NU poate ca sa fie..Nu r^detzi:NU POATE..!! Vai de noi rom^nii,vai lume ,vai..!!Vai de America ,vai America condolentzata Vai..!! Vai de poporul care de zeci de milenii pashii shi-i t^rashte prin nispiul lumii shi acum devin mai rau ca tate MUSHTELE adormite..Vai de parintzii care vor trebui ca de copii s-asculte..Vai de moshii ca mine care indura ani de inshelaciune,nu fiindca ei ar avea ceva ca sa deie,sau sa sature ,aline,satisfaca,ci-fiindca s'or inshelat c^nd mintea le "zbura",lu^nd neveste mai tinerele shi care acum de nu untul,dara asudarile le scot,le trag de pe ei saracii mergatori cu un picior in hau shi cu altul sa ishi tzina echilibrul la nuamaratoarea BOABELOR shi taria la intzeparile sabiilor...!! Vai de femeia care are copii,dara FIRESC ,mai vai ii de aceia care nu a shtiut ce inseamna durerea creierii,fiindca in subfiintza sa,amputata se va simtzi shi nici ea nu shtie dece.Vai de noi ca pe drumul fara de indoarce,goi venind,ne-ntoarcem cu poveri shi cu sagetzi care oriunde in univers-am fii--de-ntepat ,indiferent:cu viteza broashtei tzestoase,sau a aarcului,DE INTZEPATURA NIMENI III SCAPT= ca sa ne apere...Vai lume,vai lume vai...!!!!Azi mi-am rent^lnit prietenii care de ani de zile se mutasera cu treburile prin alea arabii--shi deabeee acuma ne int^niram shi despartziram-tat deodata,sigur pentru vesnicii..Georgele mi-ai dat in anii noshtrii teme de a nu fi uitate shi domnul tzi le va da shi tzie in spre dezlegare..Ii frig la mine shi caloriferele imi merg la mica viteza,ca aice am calorifer,nu aier suflat din tavan..Nevasta-mea-i cu mine ca nu shtie ce sa faca(cum nu shtiu din acum 12 ani in urma) cu libertatea ce de multa ,de luni,chiara din 91 i-am dat-o shi tat =GRIJA de mine avut-o shi nu a priceput ca durerea ii fericita shi cu pietece de-i da cineva(grija ei);caluu din dar nu in gura se cauta..!! Shi c^nd cu treburi ma zburdam prin lume..nimeni grija nu-i avu-se,shi tate in capuu meu picau ca sunt rece shi nesimtzit,fara suflet shi un amant shi nicic^nd un sotz(aicea nu greshi,ca asha fu).Tat rauuu are shi binele sau.Astfel ca impreuna furam,divortzatzi chiara dara tata sava o chema shi copiluu nicic^nd nu a avut dece sa se invinovatzeasca ca parintzii sai,etc..Asta-i poate singura fapta buna care ma m^ndreshte shi nu ma doare c^nd numar boabele shi nu le tzin socoata shi unde sa se mai iinfinga sagetzi,ca tat hoitu plin imi-este..???!! C6^nd trecu de 30 ,psiholog shi etc...Tata(eu) era tata mai rar adus aminte(tat eu) shi astfel se topira shi invatzaturile alea sfatoase de care nime nevoie n-are,se dusera shi duse is...or mai veni poate la el c^nd o fi de etatea mea cum etate se shi scrie pe crucea dela cap unde popii g^ngavesc...shi cucuvelele la picioare..!!P^na shi apartamentuu asta numele lor al am^ndorura il poarta ,fiindca nevasta-mea p^na la 62 n-are ce cauta acia permanent..!!dealtfel in trecerea prin acel memorii am ==a ea-cumparat o casutza mica stil american(shi cu asta dupa ducerea-mi)..Copiluu shi ea au de vor shti sa shi-le tzina ,ca m^na sparta doamne is..!!cele legale magdaleno-s'or terminatara shi tate greseli fura ,nu dela noi ,ci din excesul de zel al spalatzilor pe creier bashtinashi..Vai de cei care prin viatza au trecut,precum popa Laie pin apa..ud^ndu-shi patrafiruu tzesut shi cusut de saraca mea mama ,dulce mama..!! Ma bucur ca este marius cu tata AGORA ce mi-o inchina suferintzii mele,in mijlocul furtuniii.Moshuu va asigura ca nime nu-i asha cum i-am-l-am poreclit..tatzi au nevoie de un hobby,de o adictzie shi sa nu le fie rushine ca unora ,ca sunt pe cafane..NU dec^t in birt??!!Ca in biblio---numa Kronii ishi m^n^nca tineretzile saracuu,ca muiere pe masura-i nu-i,nu-i shi pace !!! Doresc accptziunea iertaciunii-ca asta-i importanta nu zicerea DE..!!!Domnul sa va aibe in paza..M^ine central time la 1 shi u sf^rtar,ce bizara sf^rtareala ,mi-s la doctori..La ei shti c^nd shi ca INTRI,ca mai ieshi???
  Porumbelul Pacii Marti, Septembrie 30, 2003 2:01 AM
  Voi astia din Nordul Americilor va imaginati ca plata impozitelor pe net e simpla. In Romania nimic nu-i simplu. Procedeul de utilizare al cardurilor virtuale e foarte complicat si implica existenta a nu mai putin de 3 conturi separate la care mai trebuie adaugat un calculator de ultima generatie, o conexiune internet XXL de banda larga, in jur de 9 pina la 12 parole de identificare si un doctorat in informatica. Cred ca doar Dumnezeu si ministrul Dan Nica pot stisface exigentele.
  Porumbelul Pacii Marti, Septembrie 30, 2003 1:41 AM
  Total de acord cu Marius.
  Miti Marti, Septembrie 30, 2003 1:10 AM
  Merge din nou masina de vot din poiana lui Yocan. Poftiti si propuneti subiecte!

  HS, n'am uitat o sa-ti raspund maine la celelate intrebari. Multumesc pt. interes.
  Happy Scoufi USA Marti, Septembrie 30, 2003 12:09 AM
  lasind la o parte acesul propriuzis la Internet.
  Happy Scoufi USA Marti, Septembrie 30, 2003 12:08 AM
  Marius, este laudabil ca au acum aces la formulare si plati prin Internet. Intrebarea mea este ce instrument de plata vor folosi ? Au cec-uri personal, carti de credit si carti de debit ? Ma refer ce procent din populatie are aces la aceste instrumente de plata, ca sa poata beneficia de platile electronice ?
  Marius ... Luni, Septembrie 29, 2003 11:26 PM
  Revin la subiect fiindca tocmai a aparut ziarul Adevarul. Dupa cum spune articolul de fata, daca este adevarat, situatia pare a fi pe calea cea buna. Download de formulare si plati facute direct prin Internet, acestea sint mijloace de reducere a birocratiei si cresterii eficientei. Sigur cineva o sa spuna ca prea putini Romani au access la Internet; nici o problema, baietii isteti vor extinde serviciile Internet cafeurilor cu "plati ale impozitelor, taxelor, etc.", pe care le vor vinde relativ ieftin ca sa poata tot cetateanu' sa-si permita.

  Plati prin Internet


  Marius ... Luni, Septembrie 29, 2003 10:55 PM
  Ia sa vedem ce se intelege din bolboroseala ministrului (astia n-au scapat nici dupa 14 ani de limba de lemn!):

  "Parteneriatul semnat astazi va avea consecinte atat asupra imaginii Romaniei pe plan international, cat si la nivel national, avand in vedere ca asigura accesul institutiilor publice la cele mai noi tehnologii disponibile pe plan mondial, lucru care ne intereseaza in mod deosebit tinand cont ca Guvernul incearca sa aduca cetatenilor romani cele mai bune solutii bazate pe utilizarea tehnologiei, care vizeaza reducerea birocratiei."

  Punctu' 1, face bine la imagine. Pe afara vopsit gardu' este dintotdeauna politica externa a PSD. De cele mai multe ori insa, s-a terminat vopseaua pe la jumatate. Punctu' 2 - asigura accesul institutiilor publice, bla, bla, bla... In ce conditii? Exista produse Microsoft care sint necesare institutiilor publice si la care, pina la semnarea protocolui, nu aveau access (secrete, embargouri, etc.)? Cam greu de crezut... Si daca nu aveau inainte, acuma o sa aiba? Puinctu' 3 - prin utilizarea tehnologiei doar se "vizeaza" reducerea birocratiei. Adica stati asa, baieti, vreti ca de-acum o sa mearga totul uns? Ce credeti voi, ca tehnica de calcul in sine rezolva ceva? Mie tot imi trebuie 50 de semnaturi si 75 de stampile, in ordinea stabilita, 5 copii legalizate si cu timbre fiscale de 100000 lei pe fiecare pagina, depuse la 2 birouri situate in colturi opuse ale orasului (satului, comunei, judetului). Si daca ai uitat spaga, mai bine nu te deplasa...

  Protestatarii impotriva parteneriatului ar fi bine sa insiste pentru publicarea tuturor clauzelor acestuia. Abia atunci vor putea sa vada daca Guvernul Romaniei a facut sau nu o afacere buna.


  Marius ... Luni, Septembrie 29, 2003 10:42 PM
  Din pacate, textul lung si "documentat" in privinta superioritatii "Open Source" fata de Microsoft mi se pare doar un sales pitch. Un mare numar de companii serioase din vest au parteneriat special cu Microsoft. Aceasta nu inseamna ca se obliga sa utilizeze exclusiv produse Microsoft, ci ca le vor da prioritate. Daca insa nevoile de bussiness cer alta tehnologie pe care Microsoft nu o poate oferi la nivelul de calitate cerut, asta e, o cumpara, nu sint batuti in cuie.

  Parteneriatul cu Microsoft este suspect doar fiindca se face la nivelul Guvernului! Nu stiam ca Guvernul Romaniei este o firma care activeaza in domeniul IT! Ce cifra de afaceri are? Daca luam drept baza de calcul deficitul bugetar, este pe prag de faliment. Daca luam in calcul eficienta si productivitatea ... pe astea mai bine nu le luam in calcul.

  Care sint obligatiile ce revin guvernului Romaniei din parteneriatul strategic? Dar ale Microsoft? Sau este doar un petec nesemnificativ de hirtie?


  MYSTICUL. Luni, Septembrie 29, 2003 5:50 PM
  Nu parerile mele ar avea valoare ;au in circumstantze in care ca oficial-aici este mascarada, ash da-o in bara...Nu uitatzi de factorul pshy..sau de ==shi de energiile g^ndurilor umane luate ca TOt shi ca far^me..Universul este influientzat de multe shi ce azi se int^mpla aici,sau din colo ,este predestinat-simplu zis;--este programat in genomul universului.Shi vremea de care r^deam,este tot astfel..Ce ashi indrasni sa zic,este ca TOTUL influientzeaza pe ne-veste--sufletul nostruu tarat;fie ast suflet al grofuli,sau fie al iobagului..Comportamente ilogice,shi ciudate alienari de-o clipa sau..etc..shi UITAREA--asta bato focuu!!! care-i scrisa in legile omeneshti shi chiar ce vrem sa uitam nu uitam shi ce nu--se duce ,se duce..Nervozitateashi delasarea ,sau cum sa exprim acea inconshtienta indiferenta la ceeace este esenta din noi,dara n-o realizam conshtient..Plictisul de partener shi vetzi observa la copii Dvs., ca nu va iubesc AZi ipotetic AZI,PRECUM ,ipoteticul shi temporaRUL IERI....!! Sidera eu accept astrologia,dara ca definitzie,nu o iau ca mod de a vedea in om shi vreme,fiindca aici folosesc,drept ,ori mincinos darurile "ce zic ca le am"..Ce imi va mai fi dat voie,ca sa nu alarmez,o sa va comunic,daca shi Dna Rxana,care shtie shi n'o lauda ca acu???ROST n-are..MA VA AJUTA SHI LASA PE SITE..!!
  Mysticul. Luni, Septembrie 29, 2003 4:44 PM
  Este interesant cum imi dezasum cerintzele.Apelatzi la Doamna Roxana,fiindca shtie ce nici ,inca americanii nu shtiu.SECONDO..Scepticul Kronii ascunde comori..Shi la cine nici nu va ashteptatzi la Marius POPESCU..aca neaga,treaba lui..Eu acum Nu am dreptul,fiindca fiind in situatzii de contrast-s-ar putea deduce ca o fac din a dezbina..Iertaciune,ca doamne ce imi place ,ca-i tema mea..cap umplut cu formule shi mysticism(vorba stap^nei prin cea a Lauzei..Domnul sa va ajute..ce shtiueu..nu este ascundere dupa..ca este fala pentru mine sa ma incocoshesc..DAR!!!?? JOITZA este--dara nu mai este --ca conviv.....Bine NU VA FI!!at^t pot...zice...
  Ce spun astrele: Luni, Septembrie 29, 2003 11:44 AM
  Alinierea planetelor urmata de apropierea lui Marte de Pamant, pare sa fi potentat impactul fortelor malefice asupra popoarelor. In septembrie 28, la ora 4.25 (ora Romaniei) italienii s-au trezit in bezna. Sopate ciudate si umbre lugrube se profilau din intunericisme. Simpla coincidenta sau nu, 28 septembrie reprezinta multiplul de 2 al lui 11 (tot septembrie) la care s-a adaugat 6, cifra fiarei. Putea sa fie cifra 9 dar a fost 6. Deci, daca adugam 9 la 22 obtinem 31 si daca din aceasta suma scadem 30 (zilele ale lunii curente) se obtine 01 octombrie. Cauza penei de curent din Italia a fost in Elvetia, declara presedintele companiei franceze RTE (Reteaua de Transport Electric), Andre Merlin. Hmm.. Merlin, un nume parca predestinat. RTE declarase ca "doua linii de inalta tensiune care asigura alimentarea cu electricitate intre Franta si Italia s-au intrerupt" duminica la ora 03.25 (04.25 ora României). Iarasi cifra fatidica 2. Ore ce ne mai asteapata, o pana generala de curent pe 1 octombrie in Bulgaria?
  linuxiana Luni, Septembrie 29, 2003 11:28 AM
  "Fabricat in Romania" moare cu zile - Tehnologia Informatiei si viitorul ei in Romania

  Cu cativa ani in urma, premierul Adrian Nastase lansa cu mare pompa proiectul "Made in Romania", care avea ca obiectiv generos relansarea economiei romanesti prin promovarea produselor si a tehnologiilor autohtone. Toata mass-media romaneasca a preluat la vremea respectiva ideea pentru ca problemele Romaniei in domeniul excedentului fortei de munca calificata, somajului si lipsei de perspective pentru tineri(avand ca efect direct emigratia), pareau sa-si incheie odiseea. Din pacate, in timp, intreaga politica a Guvernului Nastase, intr-o completare a politicilor guvernelor anterioare, a demonstrat ca nu incurajeaza cu nimic creatia sau produsele autohtone. Milioane de dolari risipite prin diverse programe gestionate de Guvern, in tehnologii costisitoare de importare loc sa impulsioneze piata autohtona, au sufocat-o. De asemenea, firmele romanesti creatoare de soft si tehnologie sunt ucise prin concurenta neloiala, incurajata de catre Guvern din banii contribuabilului. In data de 17 septembrie 2003, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Dan Nica, a semnat, la Roma, impreuna cu Steve Ballmer, CEO Microsoft Corporation, documentul care stabileste initierea unui parteneriat strategic intre Guvernul Romaniei si Microsoft Corporation.

  Dupa semnarea acordului Ministrul Nica declara : "Parteneriatul semnat astazi va avea consecinte atat asupra imaginii Romaniei pe plan international, cat si la nivel national, avand in vedere ca asigura accesul institutiilor publice la cele mai noi tehnologii disponibile pe plan mondial, lucru care ne intereseaza in mod deosebit tinand cont ca Guvernul incearca sa aduca cetatenilor romani cele mai bune solutii bazate pe utilizarea tehnologiei, care vizeaza reducerea birocratiei. De asemenea, acest acord poate constitui un punct de plecare pentru alte colaborari benefice Romaniei."

  In ce constau "cea mai noua tehnologie", "cele mai bune solutii" si cat de benefica ii este Romaniei aceasta colaborare ? Orice specialist IT stie ca tendinta actuala este de a inlocui solutiile proprietare gen Microsoft cu solutii Open Source. De ce o solutie Open Source este mai buna pe termen lung decat o solutie proprietara? Pentru ca o solutie de acest tip are un avantaj major: Independenta fata de O SINGURA companie care si-ar impune practicile monopoliste. Pe langa acest avantaj, mai sunt cateva de loc de neglijat: O comunitate foarte mare de dezvoltatori, lucru ce implica aparitia mult mai rapida a remediilor pentru eventualele defectiuni ale programelor, precum si preturi mult mai mici datorate concurentei. Un altul este numarul mult mai mic de virusi informatici (practic pot fi numarati pe degete) - fapt datorat tehnologiilor de securitate folosite in solutiile Open Source. Dar ce inseamna de fapt "Open Source"? Conform OSI, conceptul de Open Source inseamna distribuirea gratuita a MODALITATII in care un program a fost creat, prin asta neingradindu-se dreptul autorului de a-si vinde programul, ci doar dand posibilitatea altori dezvoltatori de a continua sau modifica produsul, cu respectarea drepturilor autorului acestuia. O comparatie intre un produs proprietar (in speta Microsoft) si un produs Open Source ar fi elocventa. Sa analizam costurile aproximative ale software-ul folosit intr-un birou oarecare:

  Costuri de licentiere Statii de lucru: Pentru un calculator care functioneaza in regim normal de office (pentru editare de documente, e-mail, accesare pagini de internet), costurile de licentiere pentru fiecare statie in parte sunt: Costuri software Microsoft: Windows XP Professional = 280$ Office XP Professional in limba romana = 360$ Rezulta un cost total de 640$ / statie. Pentru mai multe licente, se fac reduceri astfel incat, pe volum mare, se va reduce pretul la aproximativ jumatate. In cazul cel mai fericit, in jurul cifrei de 300$ / statie.

  Costuri produse Open Source: Red Hat Enterprise Linux WS (299$) sau Suse Linux (640 EURO pentru 5 licente) sau Mandrake Linux-Powerpack Ed. (145 EUR) Open Office (exista gratuit in pachet) 0$ La fel prin licentiere de volum se poate ajunge estimativ la jumatate din pretul de lista. Deci un maxim de 150$ per statie. Costurile aferente antrenarii personalului in vederea utilizarii Windows sunt similare cu cele in cazul utilizarii platformei Open Source. Asta ar insemna o diferenta de 150$ economisiti pentru fiecare statie in cazul implementarii unei solutii Open Source. Daca vom considera ca vor fi probabil licentiate cel putin zece mii de calculatoare...

  Toate aceste preturi folosite ca referinta in document sunt obtinute de pe site-urile firmelor respective sau de la distribuitorii autorizati in Romania.

  Potential de dezvoltare: Datorita dimensiunii comunitatii utilizatorilor de programe Open Source, acestea se dezvolta cu o viteza ametitoare, mult mai ridicata decat in cazul Microsoft si altor producatori similari. Aceasta dezvoltare rapida asigura actualizarea continua a programelor si o imunitate crescuta impotriva virtualelor pericole la care ar putea fi expus un sistem. Exista si alte aspecte care nu trebuie neglijate. Un exemplu concret: sa consideram cazul unui elev sau student, pasionat de informatica. Incepand din liceu sau chiar mai devreme, tinerii au ocazia sa invete despre programare. Sistemul actual este in asa fel conceput incat initierea se face in limbajul de programare Pascal sau C, primul dintre acestea fiind de multa vreme depasit, dar considerat inca de actualitate in scolile din Romania. Astfel studentul sau elevul se va confrunta cu un obstacol greu de depasit: platforma pe care acesta este invatat sa dezvolte mici aplicatii este una Microsoft in 99% din cazuri. Sa presupunem ca acest elev sau student, initiat deja in programare incepe sa scrie software ce poate avea valoare. El se loveste de o problema majora: daca isi continua munca pe platforma Microsoft are nevoie de o suita puternica de programe pentru dezvoltare gen Microsoft Visual Studio. Costurile licentierii unui astfel de produs sunt foarte mari nu numai pentru majoritatea elevilor si studentilor din Romania, dar si pentru o firma mica, recent infiintata. Nu-i raman decat doua optiuni: sa foloseasca software Closed Source pirat, ceea ce va conduce pana la urma la un rezultat nedorit, sau sa foloseasca software Open Source. Prima metoda este cea mai folosita din pacate, deoarece este privita ca fiind cea mai comoda de catre un programator "educat" sa folosesca numai produse Microsoft. Daca programatorul este cu adevarat talentat, el va ajunge sa scrie la un moment dat software competitiv, pe care va vrea la randul sau sa-l vanda. Dar cum va putea face el asta, avand in vedere ca software-ul folosit de el in crearea acelui program este achizitionat ilegal? Iata punctul nevralgic. La acest nivel se poate vorbi de piraterie software, piraterie generata, paradoxal, tocmai de folosirea software-ului proprietar Microsoft. Varianta viabila ramane abordarea unei solutii Open Source, dar aceasta este mai greu accesibila deoarece educatia primita nu a mentionat absolut nimic despre existenta ei... Ce este totusi de facut ? Corect ar fi ca cele doua solutii sa fie prezentate in paralel. Alegerea variantei Closed sau Open Source trebuie luata in cunostinta de cauza. Pentru implementarea unui asemenea sistem este nevoie de multa ambitie si de o infuzie puternica de personal calificat cu viziuni largi in sistemul de invatamant national. Trebuie incurajata patrunderea proaspetilor absolventi ai facultatilor de profil, astfel incat viitorii specialisti sa fie antrenati de profesionisti care sunt la curent cu noutatile din domeniu.

  Noi doar va prezentam o alta solutie la software-ul proprietar, solutie care, intr-adevar, mai are ceva timp pana va egala extinderea Microsoft, dar care are avantaje evidente (securitate, costuri reduse, specialisti romani de valoare...). Este o realitate ca pe platforma Microsoft ruleaza in acest moment o multitudine de programe al caror cost de transfer pe un suport Linux va fi cu siguranta ridicat. Dar in acelasi timp pe platforme Open Source exista programe echivalente. Dezvoltatorii de programe Open Source se gandesc in primul rand la portabilitatea programelor lor intre diferite platforme. Continuarea dezvoltarii de programe Closed Source va duce in mod inevitabil la incompatibilitati si dependenta fata de un singur producator, ce va sfarsi prin a capata tendinte monopoliste. Consideram ca opinia publica trebuie sa afle ca exista alternativa la Microsoft si Closed Source, ca aceasta alternativa s-a nascut tocmai din neajunsurile solutiei Closed Source si ca alternativa Open Source poate asigura viitorul.

  Si o ultima observatie: Uniunea Europeana incepe sa impuna din ce in ce mai mult solutii Open Source. Noi dorim sa ne integram in Uniunea Europeana. Ce se va intampla daca in urmatorii doi ani UE ne va impune ca model de lucru la nivel guvernamental Open Source? Prin adoptarea unor solutii pripite Statul Roman si mai ales cetateanul de rand vor resimti in mod dureros suportarea cheltuielilor generate nu numai de pretul mult mai mare al solutiei Closed Source, cat si de eventuala trecere (dupa 2007) la solutii Open Source.
  TFM Group Romania - Linux Division
  24 Septembrie 2003
  linuxiana Luni, Septembrie 29, 2003 11:25 AM
  COMUNICAT
  Referitor la decizia Guvernului Romaniei de a incheia un parteneriat strategic cu Microsoft Corporation, TFM Group Romania - Linux Division, reprezentand un grup de utilizatori Linux, isi exprima indignarea fata de modul superficial in care Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei intelege sa trateze evolutia si dezvoltarea autohtona in acest domeniu. Acum aproape trei ani, cand Guvernul Nastase a lansat programul "Fabricat in Romania" intreaga opinie publica, cea informatica in special, a indraznit sa spere ca marile probleme cu care se confrunta societatea romaneasca, respectiv somajul si migratia tinerilor lipsiti de perspective vor fi, in sfirsit solutionate. Se pare insa ca lucrurile nu stau deloc asa iar cel mai sugestiv exemplu este tocmai demersul mai sus mentionat al Guvernului. TFM Group Romania este profund ingrijorat fata de riscul crearii unui monopol al solutiilor Microsoft in invatamant, educatie si cercetare, domenii ce vor fi cu siguranta afectate de parteneriatul strategic, in detrimentul implementarilor Open Source a caror evolutie calitativa in ultima perioada este incontestabila. Solutiile Open Source, aparute tocmai ca alternative la dificultatile create de Microsoft, reprezinta nu numai o tehnologie in continua perfectionare, ce ofera o securitate crescuta a informatiei, capacitate mare de adaptare la schimbari, dar si costuri mai mici, reglate de concurenta si nu ingradite de monopol. In conditiile in care intreaga lume isi indreapta tot mai serios atentia catre solutiile Open Source, noi, TFM Group Romania, vrem sa avem libertatea de a alege, libertatea de a ne integra in Comunitatea Europeana, de a ne crea un viitor aici in tara.
  TFM Group Romania - Linux Division
  24 Septembrie 2003
  Fugiti din calea PSD-ului !!! Luni, Septembrie 29, 2003 11:13 AM
  Un autocar plin cu demnitari pesedisti ghiftuiti a fost implicat intr-un accident rutier soldat cu moartea a trei persoane; un copil si parintii acestuia. Autocarul transporta baronii locali ai PSD Constanta la Conferinta Nationala a Primarilor si Consilierilor social democrati desfasurata la Bucuresti. Adrian Nastase a declarat ca mortii sunt vinovati si crede ca se impun reguli mai ferme si o mai mare disciplina, rigoare si atentie in circulatie rutiera atunci cand trece PSD-ul. El a mai adaugat cu cinism: "Ne pare foarte rau si transmitem familiilor indoliate compasiunea si condoleantele noastre".
  E posibil asa ceva? Luni, Septembrie 29, 2003 10:15 AM
  Cizma intaliana a ramas ieri fara energie electica. La tv ziceau ca francezii au fost vinovati.
  test Luni, Septembrie 29, 2003 6:10 AM
  e
  Ghiopardul Duminica, Septembrie 28, 2003 10:07 PM
  Misticule, nu mai tipa. Nici mie nu-mi mere cafeneaua. Doua zile n-am putut intra ca imi dadea eroare. Serverele nu raspund nici la ping. Asta inseamna ca nu Miti e devina ci serverele alea care gazduiesc pagina. Mai bine ne-ar da adresa lor sa-i blagoslovim cu ceva epitete birjeresti. Eu cand vad ca nu merge, ma duc si mai dau un post pe cafeneaua veche. Hai noroace la toata lumea (ca sunt cu un pahar de bere in mana) si nu se stie cand mai apuc sa intru!
  jenel. Duminica, Septembrie 28, 2003 9:21 PM
  MITI-nu ROXANA...termina cu jocuu,ca terorista virtuala shi spioana potzi fi shi ne virtuala.Asta ca de voi ashtea cu cercetare a la PEDESRISTI--ca shi cu atomo rusesc--SE POARTA ,fiindca NU AVETZI CONSHTIINTZA--mamaliga shi mujdei !! INIMA LAS shi TE ROG --CA MAMA ,NU MA FACE CA SA IMI ARAT ...TOT MA UMILESC IN SPRE AL TAU BINE SHI AL MEU UMIL RAU..FA CE VREI=DARA FBI SHI CIA VOR FI INCONOSTINTAZTE CA ESHTI POTENTZIAL PERICOL PENTRU USA..!!SA O VADA EI DE AM SAU NU DREPTATE.VEZI CA SHI ASTA TZ_I AM ZIS_O CA NU TE VREAU LA PAM^NT CU LINGAII SI SCURSORILE PE DE_ALATUREA_TZI..ADIOS...SHI A.A--
  jenel. Doamnei Bojariu. Duminica, Septembrie 28, 2003 8:57 PM
  Vreau pas liber.Se vor descoperii toaTe..Vretzi ca sa aparetzi dupa scotocirile ce se vor face,ca????????? DUPA FATZADA OMULUI DE SHTIINTZA=azi troristul shi spionul este activ..ASTA VRETZI,ca doar sa ma OMOR^TZI mai avetzi shi pentru asta aut..stiu..!!! EU NU AM LIMITA CU NOILE ca saracele disparute fiintze reale rom^ne NU-S MAI,voi scursorile iliesco-NaSTASE INVADATZI LUMEA,VIERMILOR,IADUU SA VA M^NCE..n'o PUBLICA CA SHI ASHA SHI ASHA TERORISTA ESHTI SHI SPIOANA..afirm ce shtiu..!!mai vini in america..intreaba-l pe buhoiU ce scobitzi??ok??
  Misticul Sf^nt.. autmatus NU ESTEM. Duminica, Septembrie 28, 2003 7:43 PM
  Ce bizar..!!CERCETATORUL cu lucrari peste tot shi cu stima,precum sf^ntul cu de toate,dara FARA PROSTIE,ne dam in barci..NOa!!Lauza de sus DVS.suntetzi shi nu am vrut s'o zic..Scuze mi-am cerut shi jocuu continua..ACUM sa shtitzi ca este O MINTE peste materie,dara shi peste v^ntuu ce mai sus-jos l-atzi emanat..shi va face rautacioasa placere,ca sa ma scoatetzi din sarite..Vremea trece ,vremea vine..Eu mi-s American de first shi banatzean secondo--dara am vreme shi DOAMNE!!Mama Roxana nu greshi ca sufera in vreme copii..!!NU TE MAI JUCA=NU ITZI MAI BATE JOC,..!!NIMENI,numai scursorile vor mai accesa LA IDEEA..CREDETE_MA!! cu astfel de ifose....Eu nu mor cu bataia V^NTULUI MUIERESC IN P^NZELE CORABIEI MELE..MA doare ca sunt adictit dara ca sa ITZI BATZI JOC O LMITA ESTE ca shi americanii mei r^d cum ma ciorovaesc cu o muiere,,ei care nu ii saruta m^na shi trec ca boii in fatza lor ca de sa fie feminism SA FIE COANA!!-PACAT DE CE shti..Dece dai ocazia la astea??....!!??
  Mystic..SF..dr.rev.c. Harul Creatziei. Duminica, Septembrie 28, 2003 7:29 PM
  Drumul spre rai cu spini semanat--ii.In spre Dumnezeu,nu se merge in genunchi. In fatza semenului ashijderea..Ce inventeaza religiile nu-i shi in mintea Creatorului.Shi apoi,d'acordo cu cei ,,cea,cel care DESERVE(S)..IT..Nici un om nu merita in rautatea-i afishata scuze.Dara(mintea shi materia nu au acum de a face cu lauzele) Dumnezeu a creiat supape de evacuare ,ca-n cele ce le vede orice chior shi ijn fatza sa tot ce-i omeneshte --ii omenesc..Nu am greshit ,ci doar ca am fost sub impulsul emotziilor(Dna ROXANA d'acoro sa nu le mai impartashim??,ca MAMA nu poate fi tracasata shi luata dela treburile ei SFINTE) shi suferintzei,pe care ca schimba de eexperentza nu ar strica shi semenului care shti..shti domnule ,nu gluma ce ..etc..INVATZA,invatza,invatza invatza,shi de ai o msculitza pe caciula..baga-tzi capuu in -shi lasa curu afara..Tzie in veci nu..ca nu deservi..!!Dna Roxana,de ar fi mai putzin complexata,shi mai ,sa nu arata ca ea-shi numai ea este ceia care ,etc..MERITA shi iertaciune-i CER!!.Yes DOAMNEI ROXANA IERTACIUNEI CER,dara nu la MITI care nu se potriveshte..SHI SF^NT MI-s SOBORUL M-o invrednicit shi LEUZELE sa-shi linga fatarea in pace..AMIN.ROxana Doamna..eshti altceva,dara acceptzi o realitate care te obliga..Din lucrarile CERCETATOREI ROXANA BOJARIU --??CINE le shtie,iar ce le-ai dat pe Valau ceva...ii apa chioara ca sa te scapi..shi cei care nu te-au citit ca ai lucrarile in toate biblio shi librariile inclusiv din USA..Asta merita--scursoare de shi pe valau..Cu stima ACUMA fara infurioshenii--Am anulat tot ce imprashtiasem,ca sri...saracuu ii la mare dandana shi chit ca imi vor wceuu..ii pasuiesc..!!
  Happy Scoufi Duminica, Septembrie 28, 2003 3:44 PM
  Miti, multumesc mult pentru raspuns, foarte interesant ce spui. Deci parerea generala a specialistilor in domeniu este ca efectul de sera este creat de catre om prin poluarea atmosfere cu aceste gaze radiant active. Intrebarea urmatoare ar fi : bine si ce se poate face in conditiile actuale ? Ce sai spun Pre$ului meu ? Nu ca m-ar asculta pe mine dar asa ca idee. Ce spun sistemele numerice si simulatoarele : se poate reversa acest efect de sera ? Daca incepind de miine toate automobile din lume ar fii electrice ce impact ar avea asta ? Daca toate automobilele din lume ar fi electrice nu de miine ci peste 10 ani incepind de miine, ar reface asta sensibilul nostru sistem climatic ? Ai putea de asemeni sa explici pe scurt ( sper ca nu abuzez prea mult de timpul tau ) legatura dintre gaurile in ozon si efectul de sera ? Ce actiuni imediate ar trebuii intreprinse pentru a reduce sau elimina aceste gauri in ozon ? Inca odata, multumesc pentru raspunsuri si pentru amabilitate.
  Cu d-l mistic problema e tipica, pe cine lasi sa traiasca nu te lasa sa traiesti. Cindva te-am contrazis, cind am spus ca dumnealui sufera intradevar, dar in principal sufera cu capul. Daca imi permiti sa argumentez, dumnealui care se autointituleaza Sfiintia sa si pretinde rezultate uluitoare in controlul mintii saupra materiei incalca niste principii de baza tocmai ale teoriilor pe care le invoca. Ca o regula cei care ating asemenea nivel si ajung la astfel de rezultate, in general sint intr-o relatie de perfecta pace si armonie cu intreg universul. De aceia acesti oameni nu judeca pe nimeni, sint extrem de toleranti si indiferent cu cine vorbesc ( direct, la telefon, prin e-mail, internet etc ) reusesc intotdeauna sa inspire un sentiment de calm si optimism. Bunatatea, optimismul si umanitatea lor este excesiva transmitindu-se tutror celor cu care vin in contact. Nu cred ca este cazul in cel priveste pe JS, de asta spun ca individul este un impostor. Dar este pe calea cea buna, ca tema de meditatie pe ziua de azi ar putea fii impacarea cu persoanele pe care nu le agreaza si cu universul - ar trebuii sa stie ca este spre binele lui. Cind secreti fiere nu faci decit sa te imbolnavesti pe tine insuti. Cu respect, Happy Scoufi

  .... @ .Ciberplai

  [Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]