.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

Kuki Vineri, Iulie 18, 2003 7:30 PM
copyright 1997 Andrei Nicoara aka KoD all rights reserved Miorita
Capodopera absoluta a literaturii noastre populare, dovada geniului artistic al poporului roman, este rezultatul unui proces de creatie seculara, textul baladei armonizand un numar variabil de motive poetice cu existenta independenta in folclor.
"Miorita" sintetizeaza o experienta de viata milenara, pentru a o ridica, prin transfigurare artistica la rang de valoare general-umana.
Datarea genezei baladei este de fapt imposibila, pentru ca ea este rezultatul unei contaminari succesive intre temele majore ale folclorului nostru.
Tema baladei "Miorita" o constituie o drama din viata pastoreasca, din timpul transhumantei.
Subiectul este simplu: conflictul se naste intre trei ciobani: "Unu-i moldovan/Unu-i ungurean/Si unu-i vrancean". Cel moldovean, mai vrednic: "are oi mai multe/Mandre si cornute/Si cai invatati/Si caini mai barbati". Ceilalti doi, cu sufletul cotropit de invidie, si-au pus in gand sa-l omoare pe cel moldovean.
O miorita nazdravana il instiinteaza pe baci de complotul pus la cale. Se pune astfel in evidenta o prima semnificatie a operei: infruntarea dintre bine si rau. Deznodamantul nu ne este cunoscut; nu stim daca ciobanul a fost omorat, dar ii cunoastem gesturile, atitudinea, gandurile in fata mortii.
Partea lirica, urmand celei epice, contine testamentul baciului si rugamintea adresata mioritei de a alina durerea maicutei sale.
Din intreaga poezie izbucneste navalnic, ca un fluviu, vitalitatea dintotdeauna a omului din popor, dragostea oierului fata de indeletnicirea sa, fata de arta, de viata, de natura si, mai ales, iubirea filiala fat pentru mama sa.
In structura compozitional a baladei se pot distinge doua mari parti: una epica, in care sunt narate faptele, si una lirica si dramatica, in care se exprima gandurile si sentimentele ciobanasului aflat in fata mortii.
Motivele fundamentale pe care se sprijina balada sunt:
1 motivul transhumantei
2 motivul complotului
3 motivul mioarei nazdravane
4 motivul testamentului
5 motivul maicutei batrane
6 motivul alegoriei moarte-nunta
In text, cele sase motive se distribuie in trei parti. Prima parte corespunde motivelor transhumantei si complotului, cea de-a doua apartine celui de-al treilea motiv, iar ultima parte celor trei motive finale. Cele trei parti sunt legate sintactic prin conjunctiile "dar" si "iar" cu valoare adversativa sau copulativa.
Prima parte, o adevarata expozitiune, are un caracter epic, ce reprezinta imaginea cadrului natural in care se succed faptele. Astfel, personajele sunt plasate in spatiul romanesc, intr-o atmosfera de calm si seninatate specifica inceputurilor. Metaforele ne introduc intr-o natura de basm, intr-un loc al fericirii in care pastorul se simte linistit.
Ciobanii sunt prezentati vag la inceput, fiind incadrati in coordonatele spatio-temporale carora apartin, pentru ca din primele versuri se deduce si timpul desfasurarii actiunii. E toamna, tarziu, cand turmele coboara la iernat, intr-o miscare mereu repetata numita transhumanta.
In secventa urmatoare, epicul devine intunecat de gravitatea complotului. Echilibrul se strica. Se creaza un contrast puternic intre atmosfera paradisiaca din primul tablou si dramatismul situatiei, sugerat de complot-intriga.
Hotararea de omor este determinata de cauze economice, de invidia determinata de averea mai mare a ciobanului moldovean, care e mai "ortoman". Faptele cu valoare informativa sunt enumerate cu o detasare obiectiva. Poetul anonim se abate de la acest ton o singura data cand, printr-un dativ etic ("ca sa mi-l omoare"), marcheaza participarea sa afectiva la cele relatate, dar si dramatismul situatiei in care se afla ciobanasul.
Partea a doua a baladei, desfasurarea, este dramatica in totalitate ca urmare a comportamentului mioritei.
Autorul staruie mai intai asupra nelinistii oii nazdravane, evidentiind zbuciumul ei puternic si rau prevestitor "Dar cea miorita/Cu lana plavita/De trei zile-ncoace/Gura nu-i mai tace/Iarba nu-i mai place". Dramaticul are acum ca modalitate fundamentala de expresie dialogul. Prin dialog se releva relatia stransa dintre animalul credincios si stapan, reciprocitatea sentimentelor dintre ei, perfecta armonie dintre om si profesiunea sa.
Acum intervine elementul fabulos, de basm, prin personificarea mioarei, ce ii aduce la cunostinta ciobanului hotararea de omor. Tensiunea dramatica este gradata. Printr-un limbaj afectiv, oita isi indeamna stapanul: "Da-ti oile-ncoace" sau "Iti cheama s-un cane". Complotul este comunicat abia la sfarsit, cu grija de a nu speria: "Ca l-apus de soare/Vreau sa mi te-omoare". Autorul popula utilizeaza diminutivele exclusiv in momentele de mare intensitate lirica ("bolnavioara", "fluieras", "draguta", "ciobanel"), pentru a spori substanta dramatica a baladei.
Raspunsul baciului, construit in partea a trei a baladei, da contur confruntarii omului cu moartea, capacitatii acestuia de a patrunde tainele universului. Acum se structureaza motivul testamentuluisi al alegoriei moarte-nunta.
De aici incolo, creatorul popular converteste totul intr-un emotionant monolog liric, prin care ciobanasul isi exprima ultimele dorinte inaintea presupusei morti.
Sentimentul de profunda dragoste fata de viata este oglindit de atasamentul fata de indeletnicirea sa. Ciobanul nu isi poate imagina despartirea, chiar si dupa moarte, de stana, oile sau cainii sai.
Folosirea paralelismului, evidenta in pasajul fluierelor, este un procedeu caracteristic intregii poezii folclorice. Stihurile sunt acum un fel de refrene, laitmotive ce apar la intervale egale, puse in evidenta anaforica (repetarea unor cuvinte la inceputul versurilor) a diminutivului "fluieras" si a adverbului "mult".
Dramatismul creste, pe fondul unei seninatati a confruntarii omului cu moartea, sentiment izvorat din intelegerea profunda a alcatuirii universului, din experienta mitica, retraita, a baciului moldovean, atingan culmile tragismului in metafora totala, absoluta "cu lacrimi de sange".
Urmatorul motiv, cel al alegoriei moarte-nunta, adevarat punct culminant, este si partea cea mai concentrata ca substanta poetica.
Dorinta ciobanului este ca lumea sa afle ca petrecera sa din viata a fost o nunta, la care insa "a cazut o stea" (semnificand inchiderea perspectivei fericirii). Se mai realizeaza aici si o incarcatura poetica maxima, constand in incifrarea alegorica a unei realitati etnografice: mortilor tineri, necasatoriti ("nelumiti") li se organizeaza inmormantarea ca o nunta.
Apar acum si simbolorile nelipsite din ceremonialul nuptial: mireasa, nasii, preotii, lautarii si nuntasii, ca si obiectele rituale traditionale (cununa, lumanarile), ce sunt figurate prin elemente al cadrului natural (brazi, paltinasi, munti, pasari) si cosmic (soarele, luna, stelele). Contopirea cu natura, in virtutea unei vechi credinte traditionale, este sugerata de enumerarea de elemente naturale.
Apare insa aici si sentimentul tragic izvorat din neputinta de a stabili dupa moarte legaturi cu mediul uman, reprezentat de mama. Motivul maicutei batrane da glas dragostei si grijei pentru mama pe care nu vrea s-o indurereze. Cunoscand bine semnificatiile, ea nu trebuie sa afle despre caderea stelei, amanunt care i-ar dezvalui imediat realitatea petrecuta. Momentul, dramatic prin excelenta, prilejuieste o descriere portretistica deosebita, ce sporeste lirismul. Poetul popularo evoca pe maicuta intr-o chinuitoare cautare. Gesturile sale: "Din ochi lacrimand/Pe camp alergand/Pe toti intreband/Si la toti zicand" sunt expresia iubirii materne. Nu este vorba aici de o mama anume, ci de personificarea dragostei plina de ingrijorare si sacrificiu a mamei eterne.
Imaginea mamei este conturata numai printr-un epitet ("batrana") si un detaliu vestimentar ce indica lumea oierilor ("cu braul de lana"). Zbuciumul fiintei indurerate este foarte bine evidentiat de cele patru verbe la gerunziu, aflate in rima, care prin grupul sonor "-and", sugereaza un lung geamat dureros. Efectul este impresionant din punct de vedere stilistic-eufonic si da motivului o functie estetica.
Portretul ciobanul, de o frumusete parca ireala, este comunicat in text prin intermediul stilului direct, transfigurat de sentimentele mamei. El exprima idealul de cuceritoare barbatie pe care si l-a format, de-a lungul veacurilor, poporul nostru: "Mandru ciobanel/Tras printr-un inel;/Fetisoara lui/Spuma laptelui/Mustacioara lui/Spicul graului/Perisorul lui/Pana corbului/Ochisorii lui/Mura campului". Frumusetea fizica a ciobanasului este o completare a frumusetii morale. Iubirea de natura, dragostea de viata, de munca zilnica, grija cu care se gandeste la soarta oilor si a mamei sale sunt calitati sufletesti pe care poetul popular tine sa le puna in evidenta.
Balada se incheie simetric prin repetarea alegoriei moarte-nunta, ce accentueaza caracterul liric.
"Miorita" face loc, dupa ultimul vers, meditatiei asupra sensului ei adanc, mai indepartat, un sens filozofic. Privind moartea ca pe un fenomen natural, ciobanul se gandeste la destinul lui si al celor apropiati (oile, mama) in eventualitatea mortii. El este preocupat de savarsirea tuturor oranduielilor traditionale, pentru implinirea lui ca om (nunta cosmica) si pentru a-si asigura prezenta postuma in mediul pastoral, atat de familiar.
Originea "Mioritei" nu este cunoscuta. Ea poate sa fi pornit de la un fapt real, ori sa fi fost, la inceput, doar un bocet, un colind, sau chiar rezultatul intreg al fictiunii. Cert este ca "Miorita" este numai a noastra, a romanilor.
Balada este o specie a genului epic popular in versuri, cunoscuta si sub denumirea de cantec batranesc, cu un subiect fantastic, legendar, istoric sau familiar, ale carui versuri se canta sau sunt recitate, acompaniate la un instrument. (balade: fantastice, vitejesti, istorice, haiducesti, pastoresti, familiale) Powered by http://www.referat.ro/
Kuki Vineri, Iulie 18, 2003 7:23 PM
Miti, stiu ca nu ma suferi. Totusi, cum unii precum Generalul si Die Kluge Else isi permit sa-si bata joc de balada Miorita, te rog permite-mi sa le dau o replica expunind la tine comentariul unei eleve de liceu din Romania, poate cu ocazia asta vor afla acesti indivizi si altii de teapa lor de ce romanii se simt ofensati de "lirica" generalului si-a lui Die Kluge Else:
copyright 1997 Andrei Nicoara aka KoD all rights reserved Miorita Capodopera absoluta a literaturii noastre populare, dovada geniului artistic al poporului roman, este rezultatul unui proces de creatie seculara, textul baladei armonizand un numar variabil de motive poetice cu existenta independenta in folclor. "Miorita" sintetizeaza o experienta de viata milenara, pentru a o ridica, prin transfigurare artistica la rang de valoare general-umana. Datarea genezei baladei este de fapt imposibila, pentru ca ea este rezultatul unei contaminari succesive intre temele majore ale folclorului nostru. Tema baladei "Miorita" o constituie o drama din viata pastoreasca, din timpul transhumantei. Subiectul este simplu: conflictul se naste intre trei ciobani: "Unu-i moldovan/Unu-i ungurean/Si unu-i vrancean". Cel moldovean, mai vrednic: "are oi mai multe/Mandre si cornute/Si cai invatati/Si caini mai barbati". Ceilalti doi, cu sufletul cotropit de invidie, si-au pus in gand sa-l omoare pe cel moldovean. O miorita nazdravana il instiinteaza pe baci de complotul pus la cale. Se pune astfel in evidenta o prima semnificatie a operei: infruntarea dintre bine si rau. Deznodamantul nu ne este cunoscut; nu stim daca ciobanul a fost omorat, dar ii cunoastem gesturile, atitudinea, gandurile in fata mortii. Partea lirica, urmand celei epice, contine testamentul baciului si rugamintea adresata mioritei de a alina durerea maicutei sale. Din intreaga poezie izbucneste navalnic, ca un fluviu, vitalitatea dintotdeauna a omului din popor, dragostea oierului fata de indeletnicirea sa, fata de arta, de viata, de natura si, mai ales, iubirea filiala fat pentru mama sa. In structura compozitional a baladei se pot distinge doua mari parti: una epica, in care sunt narate faptele, si una lirica si dramatica, in care se exprima gandurile si sentimentele ciobanasului aflat in fata mortii. Motivele fundamentale pe care se sprijina balada sunt: 1 motivul transhumantei 2 motivul complotului 3 motivul mioarei nazdravane 4 motivul testamentului 5 motivul maicutei batrane 6 motivul alegoriei moarte-nunta In text, cele sase motive se distribuie in trei parti. Prima parte corespunde motivelor transhumantei si complotului, cea de-a doua apartine celui de-al treilea motiv, iar ultima parte celor trei motive finale. Cele trei parti sunt legate sintactic prin conjunctiile "dar" si "iar" cu valoare adversativa sau copulativa. Prima parte, o adevarata expozitiune, are un caracter epic, ce reprezinta imaginea cadrului natural in care se succed faptele. Astfel, personajele sunt plasate in spatiul romanesc, intr-o atmosfera de calm si seninatate specifica inceputurilor. Metaforele ne introduc intr-o natura de basm, intr-un loc al fericirii in care pastorul se simte linistit. Ciobanii sunt prezentati vag la inceput, fiind incadrati in coordonatele spatio-temporale carora apartin, pentru ca din primele versuri se deduce si timpul desfasurarii actiunii. E toamna, tarziu, cand turmele coboara la iernat, intr-o miscare mereu repetata numita transhumanta. In secventa urmatoare, epicul devine intunecat de gravitatea complotului. Echilibrul se strica. Se creaza un contrast puternic intre atmosfera paradisiaca din primul tablou si dramatismul situatiei, sugerat de complot-intriga. Hotararea de omor este determinata de cauze economice, de invidia determinata de averea mai mare a ciobanului moldovean, care e mai "ortoman". Faptele cu valoare informativa sunt enumerate cu o detasare obiectiva. Poetul anonim se abate de la acest ton o singura data cand, printr-un dativ etic ("ca sa mi-l omoare"), marcheaza participarea sa afectiva la cele relatate, dar si dramatismul situatiei in care se afla ciobanasul. Partea a doua a baladei, desfasurarea, este dramatica in totalitate ca urmare a comportamentului mioritei. Autorul staruie mai intai asupra nelinistii oii nazdravane, evidentiind zbuciumul ei puternic si rau prevestitor "Dar cea miorita/Cu lana plavita/De trei zile-ncoace/Gura nu-i mai tace/Iarba nu-i mai place". Dramaticul are acum ca modalitate fundamentala de expresie dialogul. Prin dialog se releva relatia stransa dintre animalul credincios si stapan, reciprocitatea sentimentelor dintre ei, perfecta armonie dintre om si profesiunea sa. Acum intervine elementul fabulos, de basm, prin personificarea mioarei, ce ii aduce la cunostinta ciobanului hotararea de omor. Tensiunea dramatica este gradata. Printr-un limbaj afectiv, oita isi indeamna stapanul: "Da-ti oile-ncoace" sau "Iti cheama s-un cane". Complotul este comunicat abia la sfarsit, cu grija de a nu speria: "Ca l-apus de soare/Vreau sa mi te-omoare". Autorul popula utilizeaza diminutivele exclusiv in momentele de mare intensitate lirica ("bolnavioara", "fluieras", "draguta", "ciobanel"), pentru a spori substanta dramatica a baladei. Raspunsul baciului, construit in partea a trei a baladei, da contur confruntarii omului cu moartea, capacitatii acestuia de a patrunde tainele universului. Acum se structureaza motivul testamentuluisi al alegoriei moarte-nunta. De aici incolo, creatorul popular converteste totul intr-un emotionant monolog liric, prin care ciobanasul isi exprima ultimele dorinte inaintea presupusei morti. Sentimentul de profunda dragoste fata de viata este oglindit de atasamentul fata de indeletnicirea sa. Ciobanul nu isi poate imagina despartirea, chiar si dupa moarte, de stana, oile sau cainii sai. Folosirea paralelismului, evidenta in pasajul fluierelor, este un procedeu caracteristic intregii poezii folclorice. Stihurile sunt acum un fel de refrene, laitmotive ce apar la intervale egale, puse in evidenta anaforica (repetarea unor cuvinte la inceputul versurilor) a diminutivului "fluieras" si a adverbului "mult". Dramatismul creste, pe fondul unei seninatati a confruntarii omului cu moartea, sentiment izvorat din intelegerea profunda a alcatuirii universului, din experienta mitica, retraita, a baciului moldovean, atingan culmile tragismului in metafora totala, absoluta "cu lacrimi de sange". Urmatorul motiv, cel al alegoriei moarte-nunta, adevarat punct culminant, este si partea cea mai concentrata ca substanta poetica. Dorinta ciobanului este ca lumea sa afle ca petrecera sa din viata a fost o nunta, la care insa "a cazut o stea" (semnificand inchiderea perspectivei fericirii). Se mai realizeaza aici si o incarcatura poetica maxima, constand in incifrarea alegorica a unei realitati etnografice: mortilor tineri, necasatoriti ("nelumiti") li se organizeaza inmormantarea ca o nunta. Apar acum si simbolorile nelipsite din ceremonialul nuptial: mireasa, nasii, preotii, lautarii si nuntasii, ca si obiectele rituale traditionale (cununa, lumanarile), ce sunt figurate prin elemente al cadrului natural (brazi, paltinasi, munti, pasari) si cosmic (soarele, luna, stelele). Contopirea cu natura, in virtutea unei vechi credinte traditionale, este sugerata de enumerarea de elemente naturale. Apare insa aici si sentimentul tragic izvorat din neputinta de a stabili dupa moarte legaturi cu mediul uman, reprezentat de mama. Motivul maicutei batrane da glas dragostei si grijei pentru mama pe care nu vrea s-o indurereze. Cunoscand bine semnificatiile, ea nu trebuie sa afle despre caderea stelei, amanunt care i-ar dezvalui imediat realitatea petrecuta. Momentul, dramatic prin excelenta, prilejuieste o descriere portretistica deosebita, ce sporeste lirismul. Poetul popularo evoca pe maicuta intr-o chinuitoare cautare. Gesturile sale: "Din ochi lacrimand/Pe camp alergand/Pe toti intreband/Si la toti zicand" sunt expresia iubirii materne. Nu este vorba aici de o mama anume, ci de personificarea dragostei plina de ingrijorare si sacrificiu a mamei eterne. Imaginea mamei este conturata numai printr-un epitet ("batrana") si un detaliu vestimentar ce indica lumea oierilor ("cu braul de lana"). Zbuciumul fiintei indurerate este foarte bine evidentiat de cele patru verbe la gerunziu, aflate in rima, care prin grupul sonor "-and", sugereaza un lung geamat dureros. Efectul este impresionant din punct de vedere stilistic-eufonic si da motivului o functie estetica. Portretul ciobanul, de o frumusete parca ireala, este comunicat in text prin intermediul stilului direct, transfigurat de sentimentele mamei. El exprima idealul de cuceritoare barbatie pe care si l-a format, de-a lungul veacurilor, poporul nostru: "Mandru ciobanel/Tras printr-un inel;/Fetisoara lui/Spuma laptelui/Mustacioara lui/Spicul graului/Perisorul lui/Pana corbului/Ochisorii lui/Mura campului". Frumusetea fizica a ciobanasului este o completare a frumusetii morale. Iubirea de natura, dragostea de viata, de munca zilnica, grija cu care se gandeste la soarta oilor si a mamei sale sunt calitati sufletesti pe care poetul popular tine sa le puna in evidenta. Balada se incheie simetric prin repetarea alegoriei moarte-nunta, ce accentueaza caracterul liric. "Miorita" face loc, dupa ultimul vers, meditatiei asupra sensului ei adanc, mai indepartat, un sens filozofic. Privind moartea ca pe un fenomen natural, ciobanul se gandeste la destinul lui si al celor apropiati (oile, mama) in eventualitatea mortii. El este preocupat de savarsirea tuturor oranduielilor traditionale, pentru implinirea lui ca om (nunta cosmica) si pentru a-si asigura prezenta postuma in mediul pastoral, atat de familiar. Originea "Mioritei" nu este cunoscuta. Ea poate sa fi pornit de la un fapt real, ori sa fi fost, la inceput, doar un bocet, un colind, sau chiar rezultatul intreg al fictiunii. Cert este ca "Miorita" este numai a noastra, a romanilor. Balada este o specie a genului epic popular in versuri, cunoscuta si sub denumirea de cantec batranesc, cu un subiect fantastic, legendar, istoric sau familiar, ale carui versuri se canta sau sunt recitate, acompaniate la un instrument. (balade: fantastice, vitejesti, istorice, haiducesti, pastoresti, familiale) Powered by http://www.referat.ro/
Miti Vineri, Iulie 18, 2003 6:32 PM
Ionick, ai dreptate. Imi cer scuze pentru interpelarea mea cu a(l)titudinea.
Miti Vineri, Iulie 18, 2003 6:26 PM
Pt. cesaspui si General:

Altcineva mi-ar spune ca n-am de ce sa ma justific pe mosia mea virtuala. Si totusi. Proiectul ciberplai e unul open source, ca sa zic asa.

Am sters poezeaua Generalului (dar nu l-am pus la filtru) pentru ca impresia de rau-urat a fost la lectura tot atat de tare ca cea emanata de postarile lui Nicky! De unde superioritatea de a numi un om, fie el si cel mai ticalos, iobag, domnule General? De ce nu-i ziceti clar individului ca-i nemernic?! Lui, nu punand o categorie in fatza lui, categorie pe care s'o insultati! Daca caut radacinile celor mai multi vad ca suntem cel mult la a 4 sau a 5a generatie in ghete. Iobagi, ciobani, tzarani, asta suntem la origine multi dintre noi! Ei si?! Suntem oameni nascuti liberi! Dvs. simtiti nevoia sa va subliniati apartenenta la o categorie sociala/etnica superioara "mioriticilor" ? Chestie de neam prost, indiferent de pe ce craca genealogica veniti in cadere libera! Mi s'a parut vulgar, de prost-gust, si chiar ticalos. Va rog respectos ca altadata sa va referiti pentru chestii individuale la individ, iar nu la istoria/mitul natziei ipochimenului! Iobag nu e termen de ocara asa cum dvs. NU sunteti seniorul nimanui pe vreo feuda!
Ciber Vineri, Iulie 18, 2003 4:38 PM
Asa-i, Stef, uitasem de Carte, Maestru, de drum si mai ales destinatia finala....
cesaspui Vineri, Iulie 18, 2003 4:28 PM
Dar, dumneatale(dumneavoastra) Moromete, ce puteti spune ?
E greu de gasit vreu comentariu
Despre poezia publicata, cel putin,lasând continutul la o parte, partial mai spalat decât altele, se putea contesta calitatea literara, lasându-i pentru aparare versificatia relativ reusita
Nu asi fi scos-o din circulatie si nici nu asi fi dat afara autorul, din motivul de mai jos
Dar weberii au responsabiltatile lor si mai ales sufera, probabil, presiuni din toate partile
Violenta verbala stupida, de unde ar veni ea, nu are nevoie de participanti si nici de weber:
Se consuma, ard singure în prostia lor.
Si dece numai lucrurile inteligente sa ramâna în istoria scrisa ?
Cu toate ca simt ca nu-i ai pe francezi la inima îti spun, sau poate doar îti amintesc, ca s-a editat cu ani în urma un dictionar:
Dictionnaire de la bętise.
MOROMETE . Vineri, Iulie 18, 2003 3:14 PM
Ionitzig & SThrulescu
Ce ai draga, te-au lasat nervi, nu mai argumente logice si ai inceput sa injuri ? Domnule, te rog frumos sa vorbesti frumos, urechiusele noastre de intelectuali fini si francofoniti nu suporta cuvintele murdare pe care dumneata le folosesti. Este adevarat ca ne amuza si ne fac sa zimbim in barba, dar intelege ca nu putem sa te aprobam deschis, cum altfel sa ne dam intelectuali subtiri ?
test Vineri, Iulie 18, 2003 2:45 PM
test
Ionick Vineri, Iulie 18, 2003 1:51 PM
Moromete, nu mai am timp acum, revin cu raspunsul saptamina viitoare.
Ionick Vineri, Iulie 18, 2003 1:48 PM
Europe, in ce ma priveste, nu m-am referit la o simpla parerea spusa aiurea, ci la insultele si amenintarile cu moartea adresate unor persoane carora le sint cunoscute numele, telefonul, adresa, locul de munca. Pentru niste simple pareri spuse aiurea.
MOROMETE USA Vineri, Iulie 18, 2003 1:46 PM
IONIK
Desi exista adevar in mesajul tau catre Ochi, Antisemitismul pe care spui ca l-am "constatat" te asigur ca este cit se poate de real. Ca se manifesta sub forma de bascalie pe site-urile si cafenelele unde se vorbeste romaneste, adevarat, dar exista nenumarate alte manifestari zilnice care nu in rare ocazii ajung la forme violente. Ca nu se poate discuta cu gashca de frustrati, este perfect adevarat - probabil ca singurul limbaj care il inteleg sint capodoperele lui Ali si Else. Orice s-ar spune ce-i doi sint extrem de talentati si gashca frustrata ar trebuie sa li se adreseze cu Excelentele Dumneavoastra. Indefinitiv cei doi le-au facut o enorma favoare bagindu-i in seama. Despre traducerea capodoperelor in ebraica ma indoiesc ca ar avea efectul scontat asupra eventualului auditoriu, la fel ca si Eminescu, capodoperele celor doi sint destinate iubitorului de poezie mioritic.
Stef Vineri, Iulie 18, 2003 1:01 PM
Stiinta si tehnica sunt niste vehicole, nu drumul, si cu atat mai putin destinatia :)
Europe Vineri, Iulie 18, 2003 12:10 AM
In aceste vremuri in care asasinatele au devenit normale si acceptabile din punct de vedere moral, ma alatur si eu d-lui Kronberg si d-lui Ionik si va avertizez ca o simpla parere spusa aiurea poate avea consecinte grave. http://quote.bloomberg.com/apps/news?pid=10000085&sid=aXwkCtJPm3HE&refer=europe
Ciber Vineri, Iulie 18, 2003 11:30 AM
Viva Internetul! Cea mai mare biblioteca din lume. Stiinta si tehnica sunt Dumnezeu. De ce poezie vorbiti, daca nu e cu banat?
Ciber Vineri, Iulie 18, 2003 11:29 AM
Viva Internetul! Cea mai mare biblioteca din lume. Stiinta si tehnica sunt Dumnezeu. De ce poezie vorbiti, daca nu e cu banat?
Matricea Vineri, Iulie 18, 2003 10:58 AM
Dupa mii de ani de evolutie tehnologica, omenirea si-a impus dominatia asupra continentelor, marilor si oceanelor, vazduhului si planetelor. Si daca in era mecanicii, trupul omenesc s-a extins in spatiu, atingand cele mai indepartate planete prin intermediul sondelor robotizate, azi, in era informationala, sistemul nervos central a fost extins la scara globala. Aceasta stare, ne mai intalnita in istoria omenirii, a pus bazele simularii tehnologice a constiintei si, fara sa ne dam seama, ne-am apropiat treptat de faza finala a acestui proces, cand cunoasterea creatoare se va extinde colectiv si organizat asupra intregii umanitati. Prin intermediul tehnologiilor informationale si mai ales cu ajutorul internetului, planeta tinde sa devina o matrice unitara in care actiunea si reactiunea se produc aproape simultan.
maestrie Vineri, Iulie 18, 2003 9:52 AM
Noi, cei care ne tarâm ca omizile pe pamânt, în cel mai bun caz pe roti, am avut din totdeauna mare admiratie pentru piloti.
Cine si-ar fi putut închipui ce grad de virtuozitate pot atinge acesti oameni exceptionali ?! :
Sa citesti în zbor o poezie româneasca, sa râzi pâna îti dau lacrimile, si lacrimilie sa nu-ti stirbeasca cu nimic vizibilitatea.
Unii, pizmasi, ar zice: stii azi, cu electronica..
Oricum
Jos palaria...
Ionick Vineri, Iulie 18, 2003 6:01 AM
Ochiul, chiar sint curios cum suna traducerea poeziei in ebraica, ori pilotii care nu vorbeau romaneste s-au multumit sa aprecieze muzicalitatea versurilor in original. Autorul are o evidenta usurinta a versificatiei, dar de aici pina la capodopera e un drum foarte lung si nu e nici un semn ca drumul o sa fie strabatut. Fireste, gusturile sint ceva subiectiv, deci daca afirm ca valoarea literara a poeziei e nula, te rog s-o iei ca pe o parere strict personala.
Greseala pe care cred ca o faceti, tu si putinii cafegii care v-ati declarat evrei, e sa luati aceste cafenele in serios (nu vreau sa spun ca amenintarile si hartuirea trebuie ignorate, ma refer la tonul general al discutiilor). Uitati-va cine da lectii de civism (si ocazional de ortografie), de istoria Orientului Mijlociu, de ipocrizie (adica ofteaza despre ipocrizia altora) si poate o sa intelegeti ce vreau sa spun. "Antisemitismul" pe care l-ati constatat nu e decit bascalia imbecila de care ar fi avut parte oricine care s-ar fi declarat - nu evreu, dar ungur, sa zicem; sau oricine ar fi avut neobrazarea sa spuna ca se simte bine in occident, si mai ales in State. La ineptia unui idiot, "voi l-ati omorit pe Hristos" (un motiv excelent ca jidanul Teddy sa fie bagat in ma-sa, nu-i asa ? dar care motiv nu-i bun, la urma urmei), Teddy s-a apucat sa explice ca nu, ca de fapt Roma s.a.m.d. El a reactionat ca si cum ar fi avut cu cine sa discute, ca si cum interlocutorul nu ar fi fost opac la orice nu ajuta setei lui de a injura. Am convingerea ferma ca Teddy s-a inselat. Orice incercare de dialog serios cu frustratii aceia e pierdere de timp. Cu cit veti pierde mai mult timp pe cafenele, cu atit sint sanse mai mari sa ajungeti la aceasta concluzie.
Papusile Vineri, Iulie 18, 2003 5:39 AM
Navigand prin internet, o lume fara centru si fara margini, descoperim cu seninatate importanta mediului asupra mesajului. Ciorchini de utilizatori, asezati in fata calculatoarelor, absorb prin internet echivalentul modern al invataturilor shamanice si incearca sa-si protejeze propria identitate pe cale de disparitie, fara sa constientizeze faptul ca stau pur si simplu acolo si fac ceea ce li se spune. Cu alte cuvinte, internetul ne plaseaza intr-o stare de transa onirica, raspunzatoare de perpetuarea extrem de frecventa a paginilor web cu conotatii sexuale. In acest moment contextual, SF-ul, tehnologia si sexul se constitue in premizele aparitiei miresei mecanice. Internetul pare sa spuna: "Te vreau! Vreau tot ce ai tu mai de pret. Tot ce te-a facut fericit si te-a ranit mai rau. O vreau pe prima ta iubita... Saruturile... Vreau coapsele ei. Vreau moartea pestisorului din acvariu. Vreau dorinta ta pentru mine. Vreau viata ta. Hraneste-ma dragul meu, hraneste-ma!"
Saddam Hussein Vineri, Iulie 18, 2003 5:28 AM
* 'New Saddam tape' condemns Iraqi governing concil -http://www.guardian.co.uk/Iraq/Story/0,2763,10000069,00.html ** Excerpts from the 'Saddam tape' - http://www.guardian.co.uk/Iraq/Story/0,2763,1000288,00.html ”The enemy wants to weaken Iraq and the only genuine solution is to resist the occupation through jihad so to inflict losses and evict the enemy from Iraq.”
Ochiul lui Shiva U.S.A - Vineri, Iulie 18, 2003 5:19 AM
DKE - Ieri in timp ce ma aflam in zbor over S.Pacific , am primit ( pe calea undelor ) poezia distinsului d'tale prieten Ali Baba: am ras cu lacrimi ( nu stiam ca Ali Baba scrie poezii asa frumoase !? p.s. am transmis capodopera lui Ali Baba la doua F 16 la bordul carora erau piloti israelieni (unul dintre ei vb.si romaneste ); sau bucurat f. mult si m-au rugat sa transmit salutarile lor autorului ! alt p.s - nu te mai supara de ceea ce se intampla pe site-ul acela , e site-ul lor ( official ) ! Iti doresc numai bine tie cat si familiei !
Ochiul lui Shiva USA Vineri, Iulie 18, 2003 4:24 AM

Kronberg Vineri, Iulie 18, 2003 4:22 AM
Cealalta fatza a "Libertatzii" (sau Hitler, Stalin, Mao, Bush... totzi o apa s-un pamint!) in imagini fara comentarii : http://www.globalsecurity.org/military/facility/guantanamo-bay_delta-pics.htm si salile de tortura la mijloc de : http://www.globalsecurity.org/military/facility/guantanamo-bay_x-ray-pics.htm si explicatziile aici : http://www.globalsecurity.org/military/facility/guantanamo-bay_delta.htm
Kronberg Vineri, Iulie 18, 2003 4:22 AM
Cealalta fatza a "Libertatzii" (sau Hitler, Stalin, Mao, Bush... totzi o apa s-un pamint!) in imagini fara comentarii : http://www.globalsecurity.org/military/facility/guantanamo-bay_delta-pics.htm si salile de tortura la mijloc de : http://www.globalsecurity.org/military/facility/guantanamo-bay_x-ray-pics.htm si explicatziile aici : http://www.globalsecurity.org/military/facility/guantanamo-bay_delta.htm
Ionick Vineri, Iulie 18, 2003 4:05 AM
Un fragment din recenta carte "Kate remembered" la http://www.msnbc.com/news/937206.asp?0cv=CB20
Kronberg Vineri, Iulie 18, 2003 4:00 AM
Ce face "la une" pe situl lu'Deparment of Homeland Security :
Yesterday(9Iulie,2003), ICE and DCIS agents executed search warrants on 18 businesses in 10 states, including Louisiana, Texas, New Hampshire, Colorado, New York, Florida, Kansas, Wisconsin, Oregon, and South Carolina. In addition, agents served 7 grand jury subpoenas. Agents made no arrests during the searches. To date, no charges have been brought against the any of the U.S. companies searched. The investigation continues. The firms are suspected of violating the Arms Export Control Act. According to affidavits filed in support of the warrants, the firms are suspected of illegally exporting items on the U.S. Munitions List without obtaining the required export license from the U.S. State Department. These items allegedly included components for HAWK missiles, F-14 Tomcat fighter jets, F-4 Phantom fighter jets, F-5 fighter jets, C-130 Hercules aircraft, military radars, and other equipment.

Ionick Vineri, Iulie 18, 2003 3:58 AM
Internet Insults Could Cause A One Million-Dollar Headache (http://www.hawaiilawyer.com/alerts/alert_05_15_02.htm )
In a recent case, Mathis v. Canon, 252 Ga. App. 282 (Ga. Ct. App. 2001), a Georgia man posted a message in a Internet chat room calling an executive of a waste management company a thief and a crook. These statements arose out of the community feelings concerning the company’s landfill operations. The waste management executive filed a libel lawsuit claiming the postings were untrue and defamed him and his employment by the waste management company, among other things, he asked for punitive damages in the amount of one million-dollars. In early 2001, Judge T. Christopher Hughes found the chat room posting to be libelous. The Georgia appeals court affirmed Judge Hughes’ decision that libel had been committed against a private figure. [...]
The seemingly anonymous nature of Internet postings and e-mail can lull people into a false sense of security in what they say about others and their businesses. This is a lesson that could be expensive to learn.
The take home lesson is that libel can take place in as an innocuous a place as a chat room. If you are willing to make untrue statements about another person, be prepared to face the consequences. Be careful what you say or post. Treat e-mail and chat rooms as you would a letter on your own personal or company letterhead. If not, you could be in for a one million-dollar headache.
Ionick Vineri, Iulie 18, 2003 3:39 AM
Adi Varul - corect, melodia e arhicunoscuta. Aceiasi tipi isi folosesc acum talentele in slujba PSD (vezi mesajul de Marti, Iulie 15, 2003 1:35 PM). Asta in cazul in care n-au emigrat, ca sa distruga Occidentul decadent din interior.
Ionick Vineri, Iulie 18, 2003 3:24 AM
Miti, cred ca gresesti, nu te grabi sa blamezi oamenii ca n-au zis nimic. Nu are nimeni orar fix de trecut pe-aici (in afara de imbecilul de serviciu al unor cafenele in declin, la post 24/7/365), e foarte posibil sa nu fie prea multi pe faza (si-asa sintem doar o mina de cafegii). S-a intimplat de destule ori sa trec pe-aici dupa ce facusei deja curat.

Inocentziu, Porumbelul e la fel de plin de ura si suspiciune pe cit e Io de patriotism si inteligenta. Ai dreptate, nu esti Maria Magdalena. Asta e la fel de adevarat ca si faptul ca Io nu e un idiot, iar ce face nu sint fapte penale.

Nea Gica, karibe nu scuipa pe tara, scuipa pe jos. Daca nu vezi diferenta, nici n-o s-o vezi vreodata. Un anonim a scris o timpenie pe gard si dupa aia o femeie la care toti de-aici ii stim numele si locul de munca a fost injurata de mama de un curajos care a amenintat-o de citeva ori pina acum cu moartea. Pe tine te-a indignat numai prima chestie. Dreptul tau, dar data viitoare cind mai risipesti punctele pe iiiiiii, fa bine si tine cont ca Miti e webadmin amator si nu poate sta toata ziua sa pazeasca pagina asta. Profesionistul caruia nu i-ai observat mitocania nu a fost inca in stare sa-si faca locanta lui, desi timp de injurat prin cafenele si emailuri are girla.


Mysticu CALC^NDU-SHI CUV^NTU'... Special Doamnei Roxana Bojariu... Joi, Iulie 17, 2003 8:51 PM
STIMATA DOAMNA,cu IERTACIUNE,va cer o pauza shi un pic de rabdare..!!Multzumesc!!==Ieri-alaltaieri,prorocii inainte de a ma "abandona" ca nu o clipa va trece ,ca sa nu fiu shi .....Shtitzi Domnia Voastra,ca ieri c^nd vroiam A VA citi eratzi at^T de ocupata p^na ce si MSN-ul se cruciii...trebui-se sa va rog ,precum spusei eu in profetzie...ca sa imi-rascracaratzi- o mica "spartura" in gardu'IDEEiii..!!!...Nu ma-vreau prorocul lumii-dara CUM REALA FU PROFETZIA,ca DOMNIA VOASTRA se shi "prin-se"...^N...!!!?? Nu publicizez "maretzia mea profetica" ,dar VREAU....ca sa fiu intzeles ca nu raul nimanuia --NU--^L VREAU-Vreau INSA ca sa se shtie ca daca FLUTURATZI O LIBERTZIE--apoi :TZINETI-VA DE EA..."LIBERTATEA" de care destinal azi BLAIR o aminti,scapa natziunii noastre,fiindca nu shtie unde-i granitza dintre a fi shi dintre a fi ceea trebuie SA NU FII..!!Impresia -VA CER IERTARE!!! Ce un ACAR PAUN--o poate trage este(nu vagoanele trenului) CI CA --SUNTETZI oare un tren de marfa pe care impiegatzii ca Ionichii moshului,sau salamandrele Maidaneshti,vin cu stacheta sa va deie drum liber,ori stopare ?? PE DINCOLO--din ceara arsa prin aier se INNEGRIRA TATE...treaba lui..are timp de joaca====BABA se pieptana shi "noi zburam" ca asa-i legea noastra mioreshte destinala alambicata..Nu tzin Doamne,ca sa fiu IUBIT shi ca sa mi se acorde din MILA shi MILUIRE spatzii shi dreptul de a citi pe IDEE ce altzii zic..DARA DACA NU MA VREZI..NU ASHTEPTATZI CA IMPIEGATUU care va duce TENA(trenu)..sa va-"elibereze" CALEA...CURAJ..!! SHI S-O AUD neprorceshte "PE DIRECT"..Sunt cafane cu duiumuu''' shi sfintzia mea se poate v^ntura-ca aabur ^I,,,,oriunde-altundeva..DARA ACCENTUIEZ::: ADICTZIA--bat-o focu!! ma impringe spre IDEE..In abastractizarea literelor---B-^ul--daca incepe un nume--are o predestinala-soarta- fataistica pentru multzi si mai cu seama pentru cei care nu se aliniaza shi apleaca sub blagoslovenia lu' B...ASA,DECI shi prin urmare ::DACA NU MA VRETZI...NU_I CU SUPARARE,dara zicetzi-o drept ca se cotesc shi cei dela MSN de cum VA ascundetzi--^i drept ca era noapte shi dormeatzi--in Europe..CUM IMI RASPUNDEATZI..YCARRUL FU la obict:NU MA VRU ZI-SE DIRECT MeSeNe-ului NU SUNT PRIMIT MAI LA HOINAREALA shi inghitzii in sec shi luai la caiuleala,dara imi placu fermitatea--de care sincer ca inainte ma mira shi surprin-se..!!--Nu o luatzi ca INSAILARE::DARA SUNT DOUA CAFANE CARE....LOGIC ar fii-dara ^I??-ca sa--fie ridicate la rang de mare shi cu shi pe care MI SE CERE!!!!!---(nu din foale am scos-o): LA IDEEA shi HOINAREALA--sa imi afishez t^mpreniile..Nu TREBE sa va acoradtzi in gen ,numar shi CAZ,dar --DACA vremea cum ^i asha de-alunecoasa o sa ne pe derdelus...dar^me..cum ram^ne..??----CU IERTACIUNE...ASHTEPT Ca sa shtiu mai MI_S ,ori ma-nnegritzi ca un taciune,cum se practica "mersu trenurilor "pe aialalta Capsha???--Iara DACA MI-S ...atunci FARA ALBASTRIME,ca ce MI-I negru-ori v^nat..!!--AGAIN---IERT^ACIUNE!!!----J.S--Mystic,Jenel----sf^nt din boarfele Creatziunii shi NIMIC din ale ziselor LUMII..
Adi Varul Joi, Iulie 17, 2003 7:48 PM
Crima legala si moartea naturala

Tudor Stanica a fugit. Da, si ce-i cu asta? Au mai fugit si altii, sau, mai exact, au fost facuti scapati, cand sa li se puna catusele: Alexandru Dinulescu, Maria Vlas, Shimon Naor, Severin Tcaciuc... Cu o deosebire - acestia erau delapidatori, escroci, banditi pur si simplu, in vreme ce coloneii Tudor Stanica si Mihail Creanga au fost niste stalpi ai Militiei, reprezentanti de marca ai legii si ordinii sub Ceausescu. Fuga infractorilor sus-amintiti inseamna un lucru extrem de grav: complicitatea organelor de ordine cu faradelegea.

Disparitia lui Stanica si Creanga mai are o semnificatie majora: este o dovada graitoare a caracterului profund ilegal al oranduirii comuniste, cea care facea vorbire la tot pasul de lege si ordine. Ofiterii de felul lui Tudor Stanica erau cei care ii maraiau detinutului politic cand acesta era luat la pumni: "Subminezi oranduirea socialista, ai, tu-ti gura ma-tii de reactionar! Il vorbesti de rau pe tovarasu' Ceausescu, ponegresti tara care iti da sa mananci, spune, ma, cine te plateste, Rusia, America, spune, ma, ca tot vedem noi la autopsie ce-ai in cap!" (nota mea: ei, suna a melodie cunoscuta?)Erau cei care i-au torturat in anchete pe muncitorii de la Brasov si s-au ocupat de arderea cadavrelor din Timisoara. Inginerul Gheorghe "Babu" Ursu nu raspandise manifeste anticomuniste prin piete, nu iesise sa-si dea foc in fata Comitetului Central. Omul tinea un jurnal, pentru el si cativa prieteni. Inginerul Ursu se facuse deci vinovat de infractiunea de a gandi. [...]

Inginerul Ursu a fost arestat, oficial, pentru detinere de valuta, care valuta insemna vreo... 30 si ceva de dolari, economisiti in calatoriile in strainatate. Asta in conditiile in care gemea centrul Capitalei de "valutisti" care traficau sute de mii de dolari in buna intelegere cu Militia. Iar calaul criminalului Ursu, care a avut 30 de dolari, col. Tudor Stanica, este autorul, dupa '89, a doua escrocherii de milioane de dolari, Credit Bank si Banca Populara...
Cristian Tudor POPESCU http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=45807
cebezna Joi, Iulie 17, 2003 7:23 PM
cine a stins luminile ?
M G Orobete . Joi, Iulie 17, 2003 7:23 PM
Sa nu uiti, Darie
Imi cer scuze pentru ca am scapat anumite sensuri adinci din monumentala dumneavoastra opera, atunci cind v-am citat la CRL. Multumesc ca mi-ati atras atentia si inca odata am realizat cit de adinca si profunda este lirica dumneavoastra. De cite ori recitesc poezia, de fiecare data descopar noi si noi sensuri adinci care mi-au scapat in lectura anterioara. Sint convins, capodopera dumneavoastra va fii transmisa din generatie in generatie, raminind una din capodoperele de referinta ale genului liricii transhumante. Nu m-as mira ca un nou gen de lirica sa se fi nascut azi, aici si numai si numai datorita geniului dumneavoastra poetic.
Inca odata va doresc tot binele din lume.
Miti Joi, Iulie 17, 2003 7:16 PM
Stimate ghinarar, asa zice si Vadim Tudor: "dom'le, eu nu insult, eu pamfletez, practic un gen literar...". Care va sa zica, chestie de iestetica! Ei uite ca va cenzurez din motive iestetice. Daca aveati ceva din talentul si pa~sarea Adei Milea, altfel discutam. Cu parere de rau ca nu ne intelegem.
Inocentziu Joi, Iulie 17, 2003 6:54 PM
Joder, Mitzi, unde ai vazut atac cu ura? Am spus, Porumbelu, se pare ca esti mai mult corb, ca esti plin de ura si suspiciune. Querida Mitzi, yo tengo un par de huevos bien puestos si ideile foarte clare, si amenintarea cu cartonasul rosu nu ma poate speria, solo me divierte. Ca sefa de plai ar trebui sa fii mai justa, dar ma rog, maturi hornul, faci cafea, esti cucoana-n casa ta...Ramâi cu fidelii tai mariconi.
Sa nu uiti, Darie!!! Flamanzi Joi, Iulie 17, 2003 6:48 PM
Stimata doamna Miti, nu inteleg de ce ma cenzurati…?! Dvs puneti in aceeasi oala murdariile nearticulate ale unui semi-doct ca Iobagila cu un pamflet nevinovat…? Sau simtiti nevoia sa va scoateti in evidenta impartialitatea, in urma unor penibile acuze de subiectivism din partea unor bagatori de seama cu sacosica, care s-au aciuit pe aici in ultima vreme? Oricum, am sa mai incerc odata, mai ales ca vad ca cineva ma citeaza la CRL, dar incorect, si nu vreau sa se piarda sensul. De exemplu, Iobagila nu a fost parasit de nevasta pentru “alt barbat”, ci pentru “un barbat”; de asemenea, Aschiuta nu l-a muscat de “mutza” ci de “putza”, desi, daca stau bine sa ma gindesc, s-ar putea ca Iobagila sa n-o mai aiba pe aceasta din urma, fiindca i-a mincat-o ciinele.
Miti Joi, Iulie 17, 2003 5:57 PM
Pai se poate, stimati si onorati! Vin si eu de la muncile campului, obosita, chinuita pe drumul de costi$e cu carutza 335, dau sa intru sa ma racoresc la gradina, cu o BR rece, si cand colo -- spectacol ca la usa cortului! Si in afara de Porumbel si Ionick, nimeni care sa ia a(l)titudine.
Miti Joi, Iulie 17, 2003 5:41 PM
Ionocentziu, cartonas galben (atacul cu ura la porumbel!). Si vezi, cand o veni ala rosu, vine pt. toate avatarurile tale.
Miti Joi, Iulie 17, 2003 5:31 PM
Nea Gica, dar tu ce faceai, draga, cand poietii de poiata imbalosau gradina si se rupeau in figuri de stil 'naturaliste', ca sa zic asa...
Miti Joi, Iulie 17, 2003 5:19 PM
Porumbelule si Ionick, multumesc.
valoare Joi, Iulie 17, 2003 4:54 PM
se pare ca autorul versurilor a mostenit o biblioteca de patru mii de volume....
Nea Gica Joi, Iulie 17, 2003 3:53 PM
Mitziiiiiiiiiiiiiiiiiii, ce faci draga, desteapta-te! Nu mai stai de veghe? Au navalit poetii kibutz-ului si scuipa pe tara ta unde mânci o pâine buna, ai uitat ca esti româna? Na ca facui s-o rima...
Libertatea iraniano-irakiana Joi, Iulie 17, 2003 2:55 PM
Pentru imbecilii aia care sustin "libertatea din Iran (unde Saddam fusese ales cu 100% din voturi si fara nici-o absenta (nici nu visa Ceausescu la atita "iubire" sau in Iran unde:
Iran admits Canadian photojournalist beaten to death An Iranian-Canadian journalist died of a brain hemorrhage caused by a beating after she was arrested while taking photographs during anti-government protests last month, Iran's vice president said Wednesday. It was the first admission from an Iranian official that Zahra Kazemi, who died Friday, was beaten. Earlier, Iranian officials maintained Kazemi, a freelance photographer, died of a stroke, contrary to her family's contention that she was beaten to death by Iranian security agents who detained her as she covered the student-led protests. "She has died of a brain hemorrhage resulting from blows inflicted on her," Vice President Mohammad Ali Abtahi told reporters after a Cabinet meeting.
http://www.ziua.net/docs/20022.html Joi, Iulie 17, 2003 2:39 PM
Brasovean condamnat pentru propaganda nationalist-sovina - Sase ani si jumatate, Grigore Oprita se va afla sub supravegherea unui procuror numit de instanta, cu care se va intalni periodic pentru "reintegrarea sociala" * Sentinta Tribunalului Brasov ii interzice dreptul la vot si exercitarea altor drepturi civile * Oprita si sustinatorii sai considera ca se incearca ingradirea libertatii de opinie si se doreste crearea unui precedent, la comanda politica Brasoveanul Grigore Oprita a fost ieri condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare pentru propaganda nationalist sovina si la aceeasi pedeapsa pentru raspandirea, vanzarea, confectionarea si detinerea, in vederea raspandirii, de simboluri fasciste, rasiste si xenofobe, transmite Mediafax. Datorita Legii gratierii, intrata in vigoare in toamna anului 2002, Oprita va scapa insa de inchisoare, deoarece faptele pentru care a fost condamnat au fost savarsite inainte de toamna anului 2002. Cu toate acestea, brasoveanului i se va interzice dreptul la vot si exercitarea altor drepturi civile. Conform sentintei Tribunalului Brasov, a fost stabilit un termen de incercare de sase ani si jumatate, timp in care Oprita se va afla sub supravegherea unui procuror numit de instanta, cu care se va intalni periodic pentru "reintegrarea sociala" si pe care il va anunta despre orice modificare intervenita in viata lui: schimbare de domiciliu, schimbarea locului de munca, parasirea orasului etc. Daca in aceasta perioada Grigore Oprita isi continua activitatea pentru care a fost judecat, el va ajunge la inchisoare. Un proces mai putin obisnuit Potrivit Mediafax, infractiunea de care este acuzat Oprita este prevazuta de articolul 4 din OUG. 31/2002, care vizeaza "interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist si xenofob si prevenirea cultului pentru persoanele vinovate de savarsirea unei infractiuni contra pacii si omenirii". Procesul brasoveanului Grigore Oprita este insa unul mai putin obisnuit in Romania, atat pentru acuzatiile care i s-au adus, cat si din perspectiva judecarii sale intr-un timp record, in mai putin de o luna. Oprita a fost trimis in judecata in 26 iunie 2003, fiind acuzat de propaganda nationalist-sovina, raspandirea, vanzarea, confectionarea, precum si detinerea, in vederea raspandirii, de simboluri fasciste, rasiste si xenofobe. Oprita este profesor de fizica si director la o societate de difuzare a presei din Brasov. Aflat la prima cercetare penala, brasoveanul considera ca prin acest proces, care s-a judecat cu usile inchise, se incearca ingradirea libertatii de opinie, parere impartasita si de sustinatorii sai, membri ai Asociatiei Forumul Crestin "Noua Dreapta" si ai Comitetului "Libertatea". "Prin acest proces se incalca articolul 29 din Constitutie, dreptul la libera exprimare de orice fel. Il sustinem pe Oprita pentru ca nu vrem sa se pedepseasca ideile si convingerile politice, asa ceva nu mai e posibil dupa '89. Articolul 317 din Codul Penal privind propaganda nationalist-sovina este stalinist. A fost introdus in Codul Penal in 1947 de Guvernul Petru Groza. Ar trebui abrogat. Cred ca acest proces este facut la comanda politica, pentru a crea un precedent", a declarat Andrei Molnar, liderul Comitetului "Libertatea". Un caz similar la Sibiu Potrivit procurorului general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov, Adrian Saramet, faptele de care este acuzat profesorul brasovean sunt foarte grave, pentru ca Oprita ar fi racolat tineri carora le-ar fi insuflat ideologiile legionare, fasciste si rasiste. "Faptele lui sunt incriminate de lege. Mai exista un caz asemanator la Sibiu care are legatura directa cu cel judecat la Brasov. Acestea sunt primele cazuri de acest gen, judecate in Romania, dupa 1989", a precizat procurorul general Adrian Saramet. Grigore Oprita nu a fost prezent miercuri, la pronuntarea sentintei. El a declarat marti, cand trebuia sa fie ultimul termen de judecata, ca a fost anuntat verbal de procurori, fara a i se trimite o citatie acasa, sa se prezinte in 15 iulie la Tribunal pentru a i se aduce la cunostinta sentinta. La data stabilita, dupa ce a asteptat pana in jurul pranzului sa fie chemat de magistrati, i s-a comunicat ca a inteles gresit si ca sentinta se va pronunta in Camera de Consiliu a Tribunalului Brasov in 16 iulie. "Ma asteptam la orice, pentru ca acuzarea a cerut instantei o pedeapsa cat mai mare, cu privare de libertate, avand in vedere gravitatea faptelor de care sunt acuzat", a declarat Grigore Oprita. Locuinta fostei sotii, perchezitionata de politisti In 23 noiembrie 2002, biroul firmei la care este actionar Oprita a fost perchezitionat de politisti, mandatati de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov. "Mi s-a spus ca motivul perchezitiei este cautarea de arme, droguri si materiale fasciste. Perchezitia a durat peste sapte ore. Ne-au fost ridicate trei calculatoare, documente, dosare, sase saci cu carti si sapte pachete cu afise. Am fost condusi la sediul Politiei, unde eu, asociatul meu si sotia lui am dat declaratii. Aproape de miezul noptii, am fost lasati sa plecam. Firma noastra are ca obiect de activitate traduceri tehnice si elaborare de programe. La data respectiva aveam in derulare lucrari pentru parteneri externi", a precizat Grigore Oprita. Simultan cu perchezitia de la firma, 15 politisti au perchezitionat si locuinta fostei sotii a lui Oprita. "Dupa cateva zile, am fost acuzat de procurori de raspandire de simboluri cu caracter nationalist-extremist, in baza punctului 4 din OUG 31/2002. In cele aproximativ trei luni de ancheta au fost respinse cele patru plangeri prin care am solicitat restituirea calculatoarelor si mi s-a atribuit si comiterea infractiunii de propaganda sovina care intra sub incidenta art. 317 din Codul Penal", a mai declarat Grigore Oprita. (D.M.)
Inocentziu Joi, Iulie 17, 2003 1:45 PM
"Ionick Joi, Iulie 17, 2003 1:23 PM karibe e la fel de diferit de Io pe cit e Inocentziu diferit de Maria Magdalena." Gudurel, cutzu, cutzu, n-am inteles trimiterea, eu sunt cam inocent...
Ionick Joi, Iulie 17, 2003 1:23 PM
karibe e la fel de diferit de Io pe cit e Inocentziu diferit de Maria Magdalena.

Cu ce-i Miti de vina pentru tot ce apare, Io, fosila vie ? Daca nu sterge pe loc porcariile e pentru ca spre deosebire de tine lucreaza. Tu ai timp sa versi peste tot ce compui pe peretii din wc-ul public. Nu-ti demonstrezi nici un patriotism; doar ca esti impotent si nemernic. Boala psihica nu e o scuza pentru ce faci. Miti e o naiva cind iti spune sa-ti schimbi stilul. Esti irecuperabil. Totul va continua ca si pina acum, tu iti vei demonstra barbatia in singurul fel in care poti, cu degetele (pe tastatura), si Miti va face curat dupa tine cind va avea timp. Asta pentru ca lobby-ul jidanesc te opreste pe tine, profesionistul lu' peshte, sa-ti faci si tu o pagina in care sa nu te mai cenzureze nimeni.


Inocentziu Joi, Iulie 17, 2003 10:43 AM
Porumbelu, se pare ca esti mai mult corb, ca esti plin de ura si suspiciune.
Porumbelul Pacii Joi, Iulie 17, 2003 10:32 AM
Cine cui i-a dat replica? Karibe si Nicky sunt acelas personaj infect. Dar tie iti spun? Tu esti cel mai in masra sa sti lucrurile astea :-(
Porumbelul Pacii Joi, Iulie 17, 2003 9:32 AM
Nicky, dupa cum te porti esti tigan sadea. Face bine Miti ca te sterge. Locul tau e la satra nu aici.
Romana Bucuresti Joi, Iulie 17, 2003 9:12 AM

Aggression against Iraq Joi, Iulie 17, 2003 7:46 AM
U.S. troops in Iraq facing 'guerrilla war',commander says - http://www.signonsandiego.com/news/world/iraq/20030716-1334-us-iraq-military.html ”Anti-American fighters in Iraq are increasingly organized and waging a ”classical guerrilla-type campaign against us”, the war's U.S. commander said Wednesday.” ”Gen. John Abizaid credited attackers with improved organization, tactics and financing as he suggested American soldiers may face deployments of a lenght seldom seen since the Vietnam War.”
Kontrainformator Only fresh stuff Joi, Iulie 17, 2003 7:09 AM
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A3469-2003Jul16.html?nav=hptoc_eo
Maria Magdalena Miercuri, Iulie 16, 2003 9:17 PM
Paracelsius, ca asa il cunoastem pe tatal alchimiei, medicul elvetian, amicul si colaboratorul tau, a spus mai exact:" Cu cŕt mai repede ajunge omul sa se cunoasca pe sine insusi, nu mai are nevoie de niciun ajutor din afara". Dar nu despre Paracelsius era vorba, plecasem de la Merovingieni.
Saint Germain Miercuri, Iulie 16, 2003 7:39 PM
MM, zici ca pui pretz pe ce zic studiosii misterelor? Atunci ti-l voi da de exemplu pe un bun prieten al meu, Theophrastus von Hohenheim, cu care m-am intilnit de mai multe ori si cu care am colaborat la niste proiecte, si care spunea asa: "Omul nu este corpul sau, ci spiritul, inima. Daca omul este perfect in inima sa, atunci nimic din intreaga lumina a Fiintei nu-i va fi ascuns."

Nu trebuie sa-l crezi pe Isus (care a spus in esenta tot aia) daca nu vrei, studiaza-i pe intelepti, dar alege-i cu grija! Am vazut, de-a lungul timpului, putini oameni destepti si multi care au facut, cu succes, pe desteptii. E o mare diferenta.


Maria Magdalena Miercuri, Iulie 16, 2003 6:11 PM
Am spus eu oare ca stiu tot? Am spus ca "Eu cred ca poate sa fie asa", prefer sa cred ce spun istoricii si studiosii Misterelor Antice, Cabalei, decât ce spune popa la biserica. Si nu sunt telenovele sud-americane - la care nu ma uit niciodata - ci date istorice de prin carti nu de la cutia toanta sau din Internet. Si apropo de Cunoastere, lung îi drumul pân-la ea, Saint Germain. Nu stiu de ce totdeauna când se vorbeste de aceasta tema, Iisus, imediat ca argument, se ridiculizeaza, se insulta - nu e cazul tau - dar niciodata nu se intra in dezbatere in mod civilizat si argumentat. Mie mi se pare un subiect care poate oferi foarte mult si exista mult material pe aceasta tema, adevarul trebuie cautat, dar unii de multumesc cu ce li se pune pe tava, zicând "eu cred si asta imi ajunge", ceea ce este respectabil, dar nu suficient atunci când spui ca istoria este telenovela.
Saint Germain Miercuri, Iulie 16, 2003 5:40 PM
MM, asculta-mi povatza, caci am vazut multe de-a lungul veacurilor: cunoasterea inseamna altceva decit telenovele cu regi si eroi. Pina si eu, care traiesc de mii de ani si sint un fel de Gica Hagi al alchimiei, si tot nu stiu mai nimic.
Maria Magdalena Miercuri, Iulie 16, 2003 5:02 PM
Ah, Saint Germain, calator prin secole, de când doream eu sa te intâlnesc!!!! Nu uita invatatura Maestrului, fii bun si da si altora!
Saint Germain Miercuri, Iulie 16, 2003 4:45 PM
MM, nu mai divulga si tu char tot, acuma, la toate oitzele. Chiar vrei sa afle toti ca noi stim totul si ei nimic?
Mysticuu.. din =perfidia Vremii".-- Miercuri, Iulie 16, 2003 4:39 PM
C^nd Universu-"simtzit" din intuitziune-are doara-patru laturi,patru coltzuri,patru puncte cardinale,patru uriashi care ^S ca sa-l tzina......Shi TU NE-NARIPATULE,eshti ginit,lovit,perversitit=etc... cu =IT= din Cinci coltzuri,din cinci laturi shi din c^te alte 'cinciuri?---macelarit..ce-i de facut ???Dela =M^NA-degetu'al gros-are in minte--spatziul cel mai mare shi ne-^n---COLTZUIT...Asijderea pe lume--sunt patru laturi secretomanoase,dara nu-s sucite pe dos....Doar a CINCEA spitza,shi al cincilea deget ala micu fiind,se comporta cel mai tzantzos,cel mai secretos shi..vai,cel mai perversios..!!-PATRU degete dela M^NA nu pot tzine piept--ALUIA MIC...??? --NU POT---,fiindca azi pe lume totu-i cu curu-ntors(dela curare-vindecare)-shi netot...Un oarecare,imi shopti -shi drept avuu..:" ca ce-s IO un FLEAC-nemasurabil--ca sa ma las albastrit,shicanat ,intrerupt shi Domnu' mai shtie C^TE..?--UNII pe care nici raiu shi chiara Scaraosschii---nu-i poate abate dela orbu-le drum despetrit...sa ma lupt cu aiureala,rost n-are..Asha ca se poa.....ca sa las cafana--pentru o vreme-n =abandonare..Nu vedetzi cum pe cele 4 coltzuri nici nu-mi termina-i zicala,ca se r^dee shi se dantzuie..??-Asha-i --IO trebe ----ori in bratze cu CACIULEALA,ori CENUSHA pe-de-altare...CENUSHITA--cu shi in fara PHEONIXURI..??!!-sa ma retrag..
Mysticul.. care respecta:inecput-contzinut shi mai cu seama-Sf^rshit la pomelnicuu LUI.. Miercuri, Iulie 16, 2003 1:37 PM
CINEVA cerea-ca la cartea de polemica:cine-n cepe sa INCEAPA,sa aibe shi un MIJLOC shi de ar putea repede sa se shi sf^rsheasca,fiindca nu-mai asta-cel din urma "urlat" ^i citit.Ma conforma-i..Surpriza..!!Daca ma h^rjonesc=,beshtelesc in dreapta shi mai ales --in ST^NGA,de ma dau pe fleculete-distantza dela popou dintre cele doua huzi,sau dintre par shi huda...nu ma frecaa de-a moaca nimeni..Cum ma serozicesc--hopa-mitica--ma feshtelesc..Secondo shi MIJLOC:Magdaleno,multzam fain..!! IO n-am comentat zisele tale ca sa ma CONTREZ..Toate ^s adevarate,dara ce nu se aflla ^i SURSA,te imboldii ca sa le comentezi,fiindca SHTIU CA LE SHTII..Ca-i acuma VORBA de Iisus,,,,,^I ca creshtinismul se apropie catre APUS.. shi avea mai mult ozon--pentru UNII shi astfel excursionismul de "emancipare' shi de subjugare evangelico-obligatorie -dupa canoanele impuse dela centrul de Turism,care are deja azi--2009 ani de "vechime"..azi fix pe 16 Julie,pe al nostru calendar,dar dupa vechime,dupa "numarul sucesiv al unei dinastii-a saptea davidica-a 9 Irodica shi a treia cezarica",se implineshte-o profetzie..."dintr-o lege -impietruita.."Dece a 7-ea davidica?? Aci-ii cheitza..!!Triburi erau pare-mi-se douasprezece,dara se uita Samaria,Iudeea shi Ba-bi lo-NIA..!!Azi ramase doara UNUUUU..!!?? daca cumva te potzi shi ai nasul nu prea fin-sa o iei razna-prin catacombele internetice shi sa strabatzi kilometrii de canale sub pam^nt...multe surse vei avea,de care se crede -iarashi--secretomania !!!!- ca numa' Cipilica-o-le shtie-shtea..Daca cineva imi da surse ,in genunchi ii multzumesc,dar sa faca cumva -cum se shtie computadoric,ca sa se -nrosheasca sursa,c^nd mi-ii data ca s-o pot repede -printr-un BUMB apasa pe rosheata shi la SURSA---de-a IUTELEA !!!TERMINARE: nu "importa"--ca ma shi dezleaga UNII,fiindca nu spre dezlegarea multzimii ma screm io ceasuri in shir lupt^ndu-ma :"greco-romanic" cu tat felul de impiedecari ca la caii dushi la iarba--de asha de inghesuite catre shi la mine--STAFII..Multe-ashi zice,ca sa imi explic excurisonista-mi expresiune,pentru care vai Doamne,c^te avertismente pe NET shi FHonic..primii..!! Chaiara shi dela fantomatica creshtina emisiune dela Sf^nta Ana--unde apar tatzi rockerii shi tatzi excentrishtii-creshtini mari bata-i norocu..!!!-ca de vezi cele doua stafii-una baba-dara re-re-re vopsita shi la par inc^rleontzata,dara se ==excursioneshte n lume--pe banii unora care pica la sinuaosele ei-lor "AIESTE" cu "begaria" catre...!!!Shi-sa nu uit,o secondeaza pe inc^rleontzata un fletz care seamana cu mine,numa,ca asta-i mai batzoss shi shtie davidic cum sa ishi adune pe sub SURSE-un ROST..Aleluia shi AMIN-!!Ma gata-i..dara nu abtzin ca sa nu "M-aplec-IARA-Magdaleenii,sa-i multzam de secondare shi de expunerea-i clara,fiindca io-nu prididesc..!!salutare--la TATZI..!!
Maria Magdalena Miercuri, Iulie 16, 2003 12:47 AM
Mysticule, mi-a placut chestia cu cipilicile colorate. Câta dreptate ai, incepând cu cipilica lui Voytila si a pedofililor clericali si terminând cu cipilica rabinilor, cabalistilor sau imamilor, toti astia cunosc adevarul, dar supusii nu trebuie sa-l cunoasca . Ce harababura s-ar crea daca ar afla oitele adevarul! Ca doar cu frica de Dumnezeu/Alah/Yahve si pedeapsa lui divina au fost tinuti in frâu, animalul stie numai de frica, altfel nu asculta si nu indeplineste ordinele stapânului. Biserica a ascuns bine secretul in privinta lui Iisus. Spui Mysticule „Cristu care azi are asha de mare trecere-fu din multe "siruri de s^nge:30-20 sau %..la%..."din s^nge albastru regesc-cezaresc shi Iudeo davidesc”...Eu cred ca poate sa fie asa. Dinastia Merovingiana, zic istoricii ca este mostenitoarea lui Cristos. A fost considerata in mod traditional ca fiind prima rasa de regi de pe teritoriul Frantei actuale. Franta a primit numele de la primul lor conducator, Francio, despre care se spune ca ar fi fost un urmas al lui Noe. Poporul lui Francio a migrat din orasul legendar Troia din NV-Turciei, aducându-si familia regala in Galia. Ei si-au numit prima asezare Troyes, dupa numele orasului natal. Parisul a fost numit astfel dupa numele eroului grec Paris, a carei fuga la Troia alaturi de frumoasa Elena a precipitat izbucnirea razboiului troian. Numele de Merovingian se refera la Meroveus, tatal lui Childeric I, conducatorul Francilor Salieni. Potrivit spuselor specialistului in heraldica Gardner, Meroveus isi avea originile prin tatal sau Clodion, trecând prin Iosif din Arimateea, in Iisus. Potrivit „Dossiers secrets” redactate de catre Staretia Sionului, descendentii lui Iisus si ai Mariei Magdalena, care locuiau in sudul Frantei, s-au casatorit cu francii sicambrieni, intemeind astfel dinastia regala a Merovingienilor. Membrii Staretiei Sionului sustineau ca pergamentele descoperite la Rennes-le Chateau, de catre preotul Sauniere, erau liste genealogice care atestatau faptul ca genealogia merovingiana se extinde chiar pâna la descendentii familiilor regale ale Europei. Toate astea le cunosc cei cu cipilica si nu numai. Misiunea timpurie a Societatii Thule era aceea de a pune pe tronul european un merovingian, membru al familiei lui Iisus. Când Hitler a venit la conducerea Germaniei a intrerupt desfasurarea acestei actiuni din motive lesne de inteles. Sanatate, Mysticule!
Zynaps Miercuri, Iulie 16, 2003 11:31 AM
Draga domnule Inocentiu, te rog cite$te $i ce scrie un r^nd mai jos.
Inocentziu Miercuri, Iulie 16, 2003 10:22 AM
Ionick Miercuri, Iulie 16, 2003 4:49 AM reproduce ce a zis MM ca fiind insulta. MM Marti, Iulie 15, 2003 4:47 PM : "Miti, da-i avertisment ca m-a facut tŕmpita." Deci punând aceasta, ca altul a facut-o tâmpita, MM insulta. Ionick, in graba de a replica tutulor, te lasa logica. Relaxeaza-te, mai draga....
Inocentziu Miercuri, Iulie 16, 2003 10:13 AM
El Greco, eu nu am spus asta, eu am spus ca nu-i pŕsa de un oarecare care ramânea în Occident, îi pasa de credinciosii lui, mâncatorii de kk, cei care luau un salariu si de la secu, calatoreau pe banii Statului, turnatorii, securistii, comunistii ( care din pacate erau foarte multi, cica din patru români, indiferent de etnie, unu era turnator ), pe aia îi lovea o masina, aveau o criza de inima, etc. Intrebarea ta cu pasaportul nu-si avea rostul.
Servicii gratuite, fara retete compensate, impozite si cotizatii Miercuri, Iulie 16, 2003 9:54 AM
BCC ofera gratuit servicii de informare si consiliere pentru cetateni, cu scopul de a-i sprijini in rezolvarea problemelor cu care se confrunta. In acest scop, BCC Bucuresti dispune de consilieri instruiti de Fundatia Internationala de Management (FIMAN) care au la dispozitie baze de date din domenii ca sanatatea, asistenta sociala, asigurarile sociale, raporturi de munca, protectia consumatorului, drepturi si obligatii civile, impozite si taxe, invatamant, procedura notariala si protectia copilului. Biroul este deschis de luni pana vineri, intre orele 9-13,00 si 16,00-18,00. Serviciile sunt oferite gratuit atat la sediu, cat si telefonic la nr. 314.18.90 sau prin e-mail: BCC/irecson.ro
Decoratii interioare la Cotroceni Miercuri, Iulie 16, 2003 9:40 AM
Ion Iliescu i-a acordat marti, la Palatul Cotroceni, Presedintelui societatii GeCad Software Sri din Romania, Radu Georgescu, Ordinul national "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler, in semn de adanca apreciere a performantelor exceptionale, pentru spiritul managerial deosebit de care a dat dovada, pentru rolul avut in promovarea valorilor inteligentei tehnice romanesti, recunoasterea internationala a industriei software si propasirea Romaniei spre noi culmi de civilizatie si progrs.
CNA-ului ii cresc tentacule Miercuri, Iulie 16, 2003 9:34 AM
Ralu Filip a anuntat deschiderea primului sediu local al CNA la Craiova. Potrivit sinistrului personaj, acest prim sediu local se afla intr-o garsoniera (proprietate personala n.a.). Investitia s-a ridicat la peste 15.000 de euroi. Presedintele CNA a mai declarat ca in viitor intentioneaza sa mai deschida sedii similare in localitatile Constanta, Cluj Napoca si, probabil, Brasov. CNA are 24 de inspectori in teritoriu, dintre care doar noua beneficiaza de sedii. Nu ne ramane decat sa speram ca alegerile vii toare or sa duca la desfintarea acestei veritabile politii culturale de partid care poarta sigla CNA.
Frectii Miercuri, Iulie 16, 2003 9:26 AM
Din totalul cei 700 de angajati ai Primariei Capitalei, 609 au devenit functionari publici, urmand sa depuna juramantul in saptamanile urmatoare. Mai mult, ca urmare a rstructurarilor de personal din Primaria Capitalei s-a produs si "disponibilizarearea" a 52 de posturi de directori generali, sefi de servicii sau de birou. Astfel, din cele 125 de cadre de conducere, Primaria Capitalei va avea numai 73, sefii ramasi pe post urmand sa fie atestati ulterior.
Invatamant analfabetizare emigrare Miercuri, Iulie 16, 2003 9:15 AM

M-am culcat tarabagiu si m-am trezit profesor de liceu!
Dupa 12 ai de reforma, invatamatul romanesc se restructureaza conform programelor lansate la Congresul al XI-lea al Partidului Comunist Roman. Din pacate nu este o gluma. PSD a hotarat ca incepand cu anul scolar 2003-2004 sa se revina la modul de scolarizare ceausit, dezgropand cadavrului invatamantului liceal in trepte prin introducerea invatamantului obligatoriu de 10 clase. Ca urmare, ministerul de resort a decis sa transforme peste noapte circa 43000 de semianalfabeti in profesori de liceu. Astfel, circa 70.000 de candidati concureaza miercuri pentru a ocupa unul dintre cele 43.000 de posturi disponibile. Numai in Capitala sunt libere peste 4.000 de posturi, dintre care doar 912 sunt titularizabile. Pentru acestea s-au inscris peste 6.000 de candidati. Cea mai mare concurenta este la disciplina matematica, unde sunt aproximativ trei candidati pe loc, iar cea mai mica la informatica, unde s-au inscris 164 de candidati pe 251 de locuri. Examenul a inceput la ora 9.00 si va dura trei ore, urmand ca evaluarea sa se faca pe loc, in prezenta candidatului. Repartitia noilor cadre didactice, care nu au nici in clin nici in maneca cu pedagogia, urmand sa faca in perioada 3-10 Septembrie.
El Greco Miercuri, Iulie 16, 2003 8:47 AM
Inocentziu,tu chiar crezi ca lui Ceausescu nu-i pasa daca cineva (sau o mare parte din populatie) ar fi plecat si ramas in vest? Atunci dece nu aveau toti romanii pasaportul in buzunar asa cum il aveau toti cetatenii din vest?
Inocentziu Miercuri, Iulie 16, 2003 8:12 AM
Ionick, ce bine le rastalmacesti!!!Ai fost/esti cumva responsabil cu propaganda? Ginerii lui Saddam erau cam la fel cu fiica Anei Pauker, a lui Stalin, sau cu Valentin Ceausescu pe care l-au adus baietii aproape legat de la Oxford. Ce-i pasa lui Ceausescu sau lui Saddam de nea cutare care ramânea prin Vest? Dadea o masina doar peste fidelii mâncatori de kk care tradau stapânul, se intâmpla si la case mai mari...Apropo, Mein Kampf este o carte foarte interesanta, am citit-o in limba româna, a aparut si la noi in tara.
Ionick Miercuri, Iulie 16, 2003 5:51 AM
Chestia cu cetatenii irakieni pe care nu i-a oprit nimeni sa plece mi-aduce aminte de caricatura din Catavencu, in saptamina in care doi din ginerii lui Saddam au fost omoriti imediat ce s-au intors in Irak (intr-adevar, nu-i oprise nimeni sa plece). Cei doi sint in genunchi in fata lui Saddam, care le spune: "Puteam sa jur ca voi nu muriti acasa".

ArabNews, http://www.arabnews.com/?page=1§ion=0&article=28886&d=16&m=7&y=2003
"When Arab News columnist Hussein Shobokshi mused in the Arabic press about a future in which his daughter drives and works as a lawyer and she votes and attends human rights conferences, he touched on many contested questions.
The response included death threats as well as a call from Crown Prince Abdullah, deputy premier and commander of the National Guard. The crown prince “told me that he liked the article, but that I shouldn’t make so many people angry,” said Shobokshi.[...]
The majority of the people who responded were delighted.[...]
“This is the most courageous article I have ever read,” said economist Bishr Bakheet. “In one article, he opened up for discussion so many sensitive issues, women’s rights, nationality laws, the press, the government budget. The things we’ve wanted to discuss all along but didn’t have the courage to. Finally somebody said it,”[...]
But the negative reaction has been scathing. Shobokshi received e-mails wishing him cancer and calling him a goat, a cow, and an infidel trying to steer the country away from Islam. Letters to the editor appeared in the local press complaining about the concept of women working as lawyers and mingling with men. “Know your limits or you will be punished by God and by his followers on earth,” said one e-mail.[...]
“This reaction confirms the fact that our society does not have experience in dealing with different points of view,” said Suleiman Al-Hattlan, a research associate at Harvard’s Center for Middle Eastern Studies. “People in general resist change and feel nervous that the article will change the social structure overnight,” Al-Hattlan said.[...]


Ionick Miercuri, Iulie 16, 2003 5:25 AM
Inocentziu, am mai spus de curind, nu am intotdeauna timp sa traduc. Nu-ti convine, nu citi, nu se supara nimeni. Vad ca nu te-au deranjat fragmentele netraduse din Mein Kampf, care nici macar nu erau in original. Sa nu crezi ca sint surprins :)

Kronberg, citit-crucit. Ma bucur ca-ti place The Nation, l-am recomandat cind am vorbit cu Stef despre Hitchens. Nu am gasit nici un detaliu despre prasila a doua si araturile de toamna la CS, dar e bine ca n-ai uitat si investighezi.

Bro, la ce-ti trebuie TIE dialog cu stupizi-vinduti-legionari(ooops, Codreanu e din nou personaj pozitiv, legionar n-o sa fie injuratura un timp, pina uiti)-tradatori ? Nu ma mai citi, sa vezi ce bine te simti dupa aia (singura ta sansa sa te simti un pic mai bine). Pa, ma... prostovane, ma :)))


EuropaTo To be or not to be...? Miercuri, Iulie 16, 2003 5:05 AM
In traducere libera: cu sau fara tobe! Toata lumea pleaca de la premiza ca "democratic, democratie" = bun, non democratie, emocratie = rau. Nu vreau sa pomenesc lipsa totala a nuantelor dintre cele doua stari, vreau doar sa intreb: este democratia buna? Si daca da, dovediti cu exemple.
Ionick Miercuri, Iulie 16, 2003 4:49 AM
"Bascalia e buna la toate, nu-ti convine ceva, nu intelegi, dai cu bascalia sau insulti si ai rezolvat problema."
Cirect. Ca de ex. bascalia infantila despre poza Mitzii si insultele semnate Maria Magdalena Vineri, Iulie 11, 2003 5:31 AM

Cind cineva spune singur tot ce e de spus:
MM Marti, Iulie 15, 2003 4:47 PM : "Miti, da-i avertisment ca m-a facut tŕmpita."
MM Vineri, Iulie 11, 2003 5:31 AM: "nu te mai vaicari atât ca pari un bulangiu."


Kronberg Miercuri, Iulie 16, 2003 2:43 AM

Va plac "Capital Games"? Give it a try!
http://www.thenation.com/capitalgames/index.mhtml?bid=3&pid=53
Ionick-mic
Citeshte si ... cruceshte-te! http://www.thenation.com/doc.mhtml?i=20010205&s=bugliosi&c=1 Apoi mergi la :http://www.thenation.com/outrage/index.mhtml?pid=366 Si de ce nu : http://www.thenation.com/outrage/index.mhtml?bid=6&pid=363
Lecturi placute!

Dela-catre-Mystic.. multzamuri shi-o rugaminte.. Miercuri, Iulie 16, 2003 2:16 AM
BIBLIOGRAFULE,oricare ai fii..multzam din suflet,fiindca asuda-shi -a o gasi shi imi vruse-shi un BINE.!!.POANTA str^mba--MAI NOUA este==CA!!!!-nimic ce-i cu:htt;www.wtc..nu mi se deschide usha computadorului,ca sunt infprmatziuni,care sunt NU dupa maintea mea..Mai daca shi asta se practi(x)ca intr-o demoidiotzie.vai de curu meu..!!mi se trimit=atashamente==le pot deschide??CIU-CIUUU!!Ca NU-s de nasu' meu..vai de noi unde-am ajuns??Internetuu ne baga la apa,dara nu ne scalda ci,ori ne-ngheata,ori ne opareshte;atashamentele sunt asha date dupa cuoare shi nediscriminare-bat-o crucea!!cai mai mare dec^t de nu s-ar mai fi inveentat shi termenu==unde meri-de asta cu accent ciripind=ai parte..!!dar ==infine,cum se zicea de =satime=c^nd se ma shi "cultiva"..
Marius Miercuri, Iulie 16, 2003 2:03 AM
Toma Mincinosu’

Iranul este in continuare tara aiatolahului. Desi ales de majoritatea populara si bine intentionat, fiecare reforma incercata de presedintele iranian a fost blocata de liderii religiosi. Chestia a trezit o adinca nemultumire populara impotriva presedintelui in care isi pusesera toate sperantele (ca romanii in Constantinescul anului 96).

Probabil ca o iranianca traieste mai bine decit o olteanca, dar asta numai datoprita imenselor resurse petroliere ale Iranului. Altfel, de cind cu “revolutia islamica”, nivelul de trai real in Iran s-a redus la 25% decit era pe vremea sahului (deci de 4 ori).

In concluzie, Khatami l-a amutit pe religiosul Khamenei la fel cum ratiunea te-a amutit pe tine (adica te exprimi in continuare cu sirg). Asa cum propaganda comunista scotea URSS-ul pe culmile democratiei, acum “demonstrati” ca Iranul este tara democratica. Urmeaza Cuba, se pregateste Coreea de Nord.


Marius Miercuri, Iulie 16, 2003 1:54 AM
Catre cel de ieri

Un singur lucru adevarat ai spus (restul… minciuna…latrat…umple tu spatiile goale). Ca te-ai bagat intr-o troaca. Doar ca nu acum, ci mai de mult si esti singur acolo. Cu aceleasi urari…


MYSTICUL--care IMB^CSESHTE LUMEA.. din ciuda ca sunt cu orice pretz impis la margini de idiotzenii. Miercuri, Iulie 16, 2003 1:47 AM
NO!!! C^t-^i de dracoasa LUMEA!!! Ca eshti bun,civic,civlizat,fin,demon-curat,sau chiar Atenian democrat,spartan la simtzire shi abur de suflet-a traii omeshte inseamna afi "normal-ce-i asta?"dupa Fireasca Natura..Omu-i lutuit ca sa stea,sa existe in asta,nu s'o traiasca,sau asta-i lucru mare..!!-s'o shi cunoasca..!!Daca aceste legi le-am intzelege ,cred ca Cosbuceste,nebuni am fii..!!-Omu-i nascut dupa o lege:din durere shi a se hranii cu sudoare si a se spala cu lacrimi.ORI..cel care ne construi dese^ndu-ne dupa sacra geometrie,cum fu,,??- ca zice sus shi tare ca-i suntem ashijderea la suflet shi la CHIPUIRE..Daca suntem pedepsitzi ca sa orbecaim lumea,supozi-t^nd,ce nici Scaraoschi nu ar shti-o sau face-o,shi asta dinainte de LEGE shi ce gogomanie,shi dupa crucificare,ca pentru asta se excursiona pe Geea ,sa ne ieie sacu cu orbecaieli,raspunsu??? NICAIEREA..Ce merita ala care din plictis--juc^ndu-se cu socotelile aritmeticii cosmice,ne scapa ,ne bor^,ne insam^ntza(artificial) ca un ceva de care- satul--ne asrunca aiurea ..shi noi ,fiindca la Gea-i fu mila,ne aciuiaram pe-aciilea..! Daca sus ^i ca shi jos,m-am lamurit..Shatra aia para-ruseasca care se afla uneori intre "intermediare",cred ca-i mai "acana' dec^t mana shi camesha aia alba cereasca-si C^NTARILE pe glasuri foanfe,fara de sf^rsit-aburite de nori shi duse de catre nori--degeaba-i ---!!!Daca shi dincolo oi patzii,ce pe aci o str^mbesc,zau,ca ma lipsesc de a fi cadelnizat,de-a fi cristelnitzat in apa rece ca sloiu..shi aruncat sa ma zv^rcolesc in vreme,ca o fi sau nu-ala promisu''RAIU..??!!Asociatziunile alea antice shi secrete ,precum lumea ar vrea sa le creada,dar saracele societatziuni-secrete ^s ,fiindca lumea-i prea lenesha si g^lcevitoare,ca sa le mai priceapa..!!--cred ca ar fi mai nostima trairea-sau existent-tzuirea..!!Ne bruftuluim,din drag,shi din disperarea inconshtient manifesta in angoasa ce o t^r^m vr^n-nevr^nd cu shi dupa curuu-curare-vindecare-nostru..Ne jucam din lipsa jucariilor "serioase' cu propia noastra UMBRA shi o vedem din spate(prelinsa in spate) ca-i lunga a naibii shi semeatza..!! Se striga sus shi tare:NU lovire la semintzie shi NUUUU-la ce-i pe aicea sortit numa' mie..shi etc...:democratzie,libertitzie-ori sf^rsita gramatic cu libertinaj shi demo-idiotzie..dar ?? CU CE ROST?? Ca sa ne aflam in treba..!!Nu tat asha ma cotonogesc de unul singur,smicur^ndu-ma sa ma IDEEAESC--shi c^nd mai sunt un pic lucid,ma crucesc,de ce poate mintea mea in ceasuri de sindromanie===zeusica..c^nd altzi din dracovenie,ma-mpedicesc sa URLUUU---!!?? Ma arhaizez,anarhizez,self-lezez,asha de dragu de a fi prost ca shi stap^nuu- dela facere p^na la Stafiire-ori stafiidire..!! Vai lume ,vai..!cum inainte de a pica pe dunga ai mei ca plopii shi adumbritzi ca salciile salcii..incerc-au sa ma mai ast^mpere shi sa ma duca cu mintea dela frica Raiului..ca mi mai frica de rai ca de IAD..!!Asta o patzii io,dar shi c^tzi altzii..??---Vis^nd aiurelile straineziei-raiuri,ne-nfundaram tzeapan..in iaduri..Asta-i shmecheria dezradacinarii??Daca shtiam legea Naturii,ca dezradacin^nd un lastar,i-ai furat trairea shi de-o rasari pe vreun tar^m amar..vai de el, shi de a sa re-rasarire..!! Iara am pus pe c^tziva in deriva:Simt cum ma blagoslovesc,cum ma cainesc unii mai miloshi ca ce prost mi-s,iar altzii se boscorodesc:cum sa ma astupe ca sa tac shi sa nu-i obidesc la troceraiu meu---lung -dela --lungesc !!
Tomas Newcredinciosu Miercuri, Iulie 16, 2003 12:49 AM
Ionick Marti, Iulie 15, 2003 1:45 PM Ce fel de Iran - ridici o problema foarte interesanta, promit sa revin cu amanunte despre situatia din Iran, mult mai complexa decit obisnuitul "ce rau e pentru femei in tarile musulmane".

Lasa domnule vrajeala. Iranul nu mai este de 10 ani tara Ayatolahului dar democratizarea Iranului nu sade bine in planurile de expansiune militara ale WashingTel-Aiv-ului. Un Iran deschis spre Vest(ul Europei, France RFG, Benelux, Scandinavia) nu corespunde cu planurile de hegemonie petroliera si de miitarism evreu in zona. Aceasta-i buba nu trancanelile tale servile in favoarea Zionului mafiot. Unei iranience nu ii merge mai bine sau mai rau decat unei oltence in Mehedintiul d-lui Marius MINCINOSU. De aceea si scandalul provocat la Teheran, este dorit un Boris Jeltin "extra-liberal si vestic" in aparenta, care face o harababura pseudo-democratica exact ca-n Rusia, nu este dorit un Gorbacev precum presedintele Khatami ce l-a amutit pe religiosul Khamenei si pe de alta parte are grija sa nu vina lacustele lui Bush ca-n Irak
Cand incetezi sa spui prostii si sa aduci ca argumente si altceva decat povestile nemuritoare din propaganda americana, atunci mai se poate discuta. Dar tu n-ai nevoie de dialog, tu esti deja la fel de stupid in ce zici precum Ministrul Propagandei Irakiene ce anunta ca americanii se sinucid la capatul celalalt al podului in timp ce aceia luau micul-dejun, faceau PAUZA. Fa si tu o pauza, las-o jos ca macane.

Si DA, daca esti curios, Iranul are bomba atomica. Poate ca i-a vandut-o Israelul si nu Pakistanul asa cum se zvoneste. Parca mai poti sa stii in aceasta Lume ... globalizata ;-)
Europe Definitia libertatii in societatea moderna? Miercuri, Iulie 16, 2003 12:42 AM
El Greco - Domenikos Theotokopoulos (corekt?) Daca un grup de amricani traitori in Washington de religie Shiita sau indieni din tribul Navaho sau mai stiu eu care, s-ar apuca sa iasa pe strada si sa zica "jos Bush", si sa talhareasca pe unde apuca pe motiv ca adevarul lor e mai adevarat ca a lui Bush, ce ar face guvernul? I-ar baga la mititica! Da? Da! Grefati chestia asta pe o cultura pentru care ceea ce numim noi democratie este un total "bulls..t" si unde valorile sociale nu s-au artificializat inca. Si veti vedea care este treaba. Cetatenii Irakieni NU au fost opriti niciodata sa se duca unde vor, nu au fost opriti niciodata sa spuna ce vor, cu conditia sa nu puna in primejdie viata altor cetateni, integritatea nationala, sau sa captureze cumva vre-o ciosvarta de putere. Desigur ca acestea sunt justificari discutabile, dar nu sunt mai discutabile decat apartenenta Transilvaniei la Ro pentru care jumatate din romani s-ar da viata, sau ne-apartenenta Moldovei la Romania pentru care aceeasi jumatate din romaninii doare in pix! Arabii trebuie lasati sa isi spele rufele in familie, nu suntem noi sau Americanii cei care sa ii judece. Din punctul meu de vedere, atata timp cat un individ poate pleca si veni, se poate plange de nedreptati etc. aceea nu este dictatura. What about Korea, China, etc.
bibliografie Miercuri, Iulie 16, 2003 12:10 AM
Catre Mystic:
Asta-i biblografia necesara studiului ? :
http://www.usfca.edu/fac-staff/elliottj/christology.html
Mysticu---dezamagit de libertatea de a ma screme -doua ceasuri ca sa scriu tri vorbe.. din toate baierele ciuzii,ce o am "din libertatea" infernului" webic"etc,,..... Marti, Iulie 15, 2003 10:46 PM
Fratzilor aia din UMBRA care va place SHICANA shi c^nd mintea-n lume este luata -dela Soare si p^n-la opinca,de orice deshtept ==de prima=trebe ca sa plateasca TAXA SHTIUTULUI lor lumii la gramada luata,ca-i in spre r^sul curcilor--tata pe m^na PROSHTIILORRR.=gatata-haramm..!!.!!-Incep cu SURSA,da nu dupa asta ma voi screme ,ci dupa cele ascunse voua astora care din lene ,va lasara-tzi dushi de imensa prostie...ca-i ushoara bat-o crucea !!=ca va face sa distrugetzi fara BUCA---o ...LUME... Am mai vazut o prostime,dara ca in ultima cazatura,din-ast patrar de lume..nu mai fu dela gorilele replicate de nebirici..Facetzi-va shi voi vreme ,,din at^te din ocupatele voastre t^mpenii shi cititziva--istoria,shi luatzi aminte cum crucea are doua fetze,dara voi numa' pe dos va facuu taifaifaruuu..s-o vedetzi..==SURSA ce ar tebui ca s'o buchisitzi-litera shi cu virgula,ca altfel--nici dupa pashtele cailor,n'o s'o pricipitzi.=="JESUS & THE RIDDLE OF THE DEAD SEA SCROLLS"---Unlocking the SECRETS of HIS LIFE STORY""'Acolo o sa aflatzi ca prin Roma cezareasca fu dupa crucuficarea "pe fatza"-dus shi mai apoi "imprashtiat prin tata lumea shi cu trup shi cu apostolat...pe DOS...dara ingropat in Lumea din care cezaresc se simtzea la OS..!!Urmarind zse-le Magdalenei,simtzii ca asta shtie lucruri care ,orishi cuia ^I scapa..ca-i fu SF^NTLUI SOTZIE shi cu o gramada de progenituri-DUPA..DE AIA-^I facui "o plecaciune--".PUTZINI au norocu AZI-la SURSE shi sa fie venite limpezi shi reale din trecuturi,pe care astazi-nu le poate trai-retrai shi pricepe-precum fusera------numa' daca vine trecutu la -ca SURSA-pipaibil la--TINE-Omule !!-Arse fura biblioteci din habotnicia celor cu paruu lung shi mintea scurta--!!-sau azi cu ciupilica roshie-ca paradaitza-pusa pe creshtetul tuns..de blegirea papaleasca.Cristu caruia azi ca sa nu se strice o datina shi sa nu mai fie alte dezamagiri-sanhedrinuu-^L tzine cu istorioarele--cu zecii de lacate ferecat--SECRETUUU..!!--"COPTZII' eghipetici-shi Abisienii jidovi-dara NEGRI la culoare..IRISHII cu paruu ROSU...Galii cu 'ouale galinice" mereu sparte in cadentze ghilotinice-.ANGLIA-rzii......Sionitzii mai ca nime=ashte cu precadere- shtiu "pe viu" secretu care azi pe multzi ^i face ca sa shada ore-n shir smeritzi cu genunchii-le pe boabe..Sindromul Conspiratziunii mocneshte in omenire dela a sarpelui vicleana seductzie--shi se prelinge in vreme p^na c^nd UMILA MAGDALENA ^L calca-pe sharpe -drept acolo unde azi stau cipilicele colorate,ba in roshuu tauresc,ba in negru,ba in c^canie -tenta de nefiresc..Cristu care azi are asha de mare trecere-fu din multe "siruri de s^nge:30-20 sau %..la%..."din s^nge albastru regesc-cezaresc shi Iudeo davidesc,....PAPA de acuma shtie toata tarashenia,scrisa de multa vreme shi tzinuta ca 'trasnet" dela Portughezele smerite care dela Fecioara -o primira..El o afla dela ultima care nu se faramitza in veshnicii,shi de ce se shtia biine--de toate ale lumii secretoase---semintzii..Cel mai mare EXCURSIONIST al lumii fu Crist shi geamanu-i dushi de unchiul lor care -unchi-plati dupa crucificare=grota-shi toata p^nza din IN--ce-n fashura--dilema --de aia "^L gasim n mai toate colzurile de lume""shi-^N asha de multe "morminte" enigmatic ingropat..!!Asha cum prorocii biblia ---tot muierea va fii aia care calc^nd sharpele pe cap,va aduce prin Magdalene--dezrobirea de coshmarele Inferne...care azi le ingurgiteaza naivi-tzimea Geeiii..!!De vretzi SURSE--astea-s cu nemiluita-dara fiind asha de risipite,shi rastalmacite-precum OMULUI ^I fu dat sa NU SHTIE niciodata din care lut-sau aluat fu dospit dupa fram^ntat---tat murind shi dupa aia VAI,printre ashtrii alarg^nd dupa eterna STAFiE...semanata shi resemanata din generatzie in alta..shi din semintzie in neghina..!!
Wolf Marti, Iulie 15, 2003 9:22 PM
Si tu Brutus!!!Nu stiam, Andrei Serban, ca si tu esti neam de cuc...Ce frumos si sincer le-ai zis!!!Asa este, ce-i aia natiune, tara, popor, identitate nationala, limba, istorie...astea-s inventii fasciste.
Andrei Serban Marti, Iulie 15, 2003 8:48 PM
"Este ceea ce nu ma intereseaza pentru ca eu detest patriotismul. Sint total impotriva cuvintului patriotism. Sint pentru individualism, pentru faptul ca sintem oameni pe planeta Pamint si pentru faptul ca ne-am nascut ca sa fim impreuna, ca sa ne intelegem mai bine, nu ca sa fim romani sau ca sa fim mai destepti decit altii... "
cel de ieri Marti, Iulie 15, 2003 8:44 PM


... de azi si de maine.
Cand ma bag intr-o troaca ca asta, ma refer stict la discutia cu tine, nu este nevoie de nimic mai mult decat 'nickname'.ul care l-am folosit, gigi. Gigi, Marius, mi-e egal.
Daca-ti spun ca ma cheama Marcel DOROBANTU si ca locuiesc in Toronto si-ti trimit si un cv, atata timp cand totul se opreste in 'troaca' de care-ti pomeneam mai sus, va insemna strict acelai lucru.
Greu de crezut ca poti intelege asta.
Tu pe ce te bazezi, gigi, cand spui (nominalizat), ca mint? Da, este posibil 'ca cand' tu spui asta, ceilalti sa inteleaga ca de fapt eu spun adevarul.
Si sa nu uit: 'Nu mai latra in cotet' ii poti spune lui fiu-tau, sau nevestei, saraca, care venind vorba, ori merita statuie din bronz traind cu tine ori... sa n-o mai lungesc.
Sper ca am fost destul de grosolan, adica pe intelesul tau.
sictir !
Zonalu Marti, Iulie 15, 2003 6:59 PM
"[...]Un moment de istorie recenta al scolii de vara l-a constituit dezbaterea pe marginea cartii "Nu putem reusi decat impreuna", o istorie analitica a CDR, prezentata de Dan Pavel cursantilor de la Sighet. La masa rotunda au participat Ana Blandiana, Romulus Rusan, Cristian Mititelu (BBC), Nestor Rates (Europa libera), Serban Radulescu Zoner (Alianta Civica). Amfitrion: Gheorghe Balea. Polemica a fost deschisa de Cristian Mititelu, care a acuzat intelectualitatea romaneasca de faptul ca nu s-a implicat deloc in politica, ceea ce a lasat drum liber comunistilor sa preia puterea si dupa 1989. Ziaristul de la BBC a afirmat ca CDR a inregistrat un esec total tocmai din cauza faptului ca in aceasta alianta componenta civica a primat in fata celei politice. "Politica este facuta de oameni politici. Toti intelectualii trebuia sa intre intr-un partid, in special in PNTCD". In schimb, Ana Blandiana, fost presedinte al Aliantei Civice, i-a explicat acestuia de ce imediat dupa '90 o serie de intelectuali au ales sa faca parte din societatea civila si nu din partide. Electoratul in acel moment respingea categoric ideea de partid deoarece era inca vie imaginea partidului unic. In schimb, o mare parte a populatiei s-a simtit atrasa de organizatiile civice, de genul Aliantei Civice. Ea a mai spus ca atunci cand l-a cunoscut pe Corneliu Coposu a decis sa se implice in ideea crearii unei conventii politico-civice crezand ca oamenii politici de felul acestuia sunt mai numerosi. Mititelu l-a acuzat pe Emil Constantinescu de faptul ca a renuntat la toate promisiunile pe care le-a facut in campania electorala, in programul de 200 de zile, la eliminarea comunistilor din structurile puterii, la retrocedarile bunurilor confiscate de regimul totalitar. Mai mult, Constantinescu s-a lasat manipulat de securisti, de oamenii specializati in dezinformare. Acesta a criticat si numirea in fruntea SRI a lui Costin Georgescu, reprezentant al societatii civile. Drept raspuns Romulus Rusan a reamintit ca din 1992 Georgescu a fost "un angajat" al lui Emil Constantinescu, fara nici o legatura cu Alianta Civica. Cristian Mititelu a tinut sa precizeze alte gafe ale lui Constantinescu: a rupt legaturile cu PNTCD, s-a amestecat permanent in toate sferele de putere. "Dar, surprize, surprize, a abandonat, scotand PNTCD din Parlament in urma alegerilor din 2000". Retragerea sa nu poate fi explicata decat ori in urma unui santaj, ori pentru ca nu avea stomacul pentru politica". Referindu-se la abandonul lui Emil Constantinescu si al CDR, precum si al luptei anticomuniste, Romulus Rusan a declarat: "Nu-i reprosam, Doamne fereste!, ca nu a murit ca Zoran Djindjici - care s-a sacrificat constient si tocmai pentru demantelarea structurilor comunisto-securiste ramase dupa Milosevici. De altfel, la noi nu exista pericolul asasinarii prin gloante, ci cel mult prin vorbe, calomnii si murdarii. Ii reprosam ca nici macar nu a incercat aceasta demantelare. In 16 decembrie 1996 el a anuntat la Timisoara ca punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara este caduc...".
Costel Oprea
http://romanialibera.com/1POL/15c5prec.htm
tanda&manda Marti, Iulie 15, 2003 6:47 PM
Exista o teorie care spune ca opozitia din Romania trebuie sa renunte la discursul anti-PSD, ca opozitia din Romania trebuie sa prezinte solutii pentru rezolvarea problemelor romanilor. Actiunea Populara stie care este cea mai grava problema a romanilor, o uriasa problema. Problema este guvernarea PSD, iar solutia acestei probleme este înfrangerea PSD în alegerile viitoare. Traim vremuri grele. Traim în mizerie pentru ca suntem furati si mintiti în permanenta de reprezentantii unui partid care este esenta raului din societatea romaneasca. PSD este cancerul care macina Romania. Actiunea Populara trebuie sa fie doctorul care sa elimine odata pentru totdeauna acest cancer din societatea romaneasca. PSD este partidul care a introdus teroarea si hotia ca principale metode de a conduce Romania. PSD a subjugat Justitia, luandu-le romanilor si ultima speranta în puterea dreptatii si a legii. PSD a transformat Politia si Procuratura în instrumente de asuprire a cetateanului roman, indiferent daca acesta este adversar politic, ziarist, om de afaceri, doctor, profesor, functionar, muncitor sau taran. PSD a inventat un minister al controlului, mai rau decat în cei mai negri ani ai nazismului sau comunismului. PSD a adus la conducerea politica a tarii un grup de mafioti ordinari, condusi de Adrian Nastase, care cer cu nerusinare 10% din orice afacere facuta cu bani publici, 10% din banii romanilor reprezinta taxa pentru mafia pesedista.PSD a format în 2001 Guvernul 10%. Acesta este numele real al Guvernului care conduce Romania de aproape trei ani. Nastase si Cozmanca declarau de curand ca îsi doresc o campanie electorala curata. Este greu de imaginat o declaratie mai nerusinata, mai plina de batjocura la adresa milioanelor de romani adusi în pragul disperarii de guvernarea pesedista.Dupa o guvernare murdara, domnii din PSD vor o campanie electorala curata. Actiunea Populara trebuie sa le ofere liderilor PSD o campanie curata, atat de curata încat, dupa alegerile viitoare, PSD sa iasa de pe scena politica romaneasca, iar hotii din PSD sa plateasca în fata legii pentru tot ce au furat din buzunarele milioanelor de romani. Sa ne ajute Dumnezeu!

Mugur Ciuvica
Purtator de cuvint al AP
____________________________
___________________ Aspec mailing list
Aspec@aspec.ro
http://www.aspec.ro/mailman/listinfo/aspec

BBC Marti, Iulie 15, 2003 6:29 PM
15.7.2003 20:48 Ora României Uniunea Europeană şi NATO au discutat pentru prima dată propunerea de a trimite trupe internaţionale de menţinere a păcii în Republica Moldova. Propunerea a venit din partea Olandei, care deţine în acest moment preşedinţia Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, OSCE. Organizaţia urmăreşte retragerea armamentului şi a trupelor ruse din regiunea separatistă Transnistria, unde sute de oameni au murit în confruntările dintre trupele ruseşti şi cele ale Republicii Moldova la începutul anilor '90. Oficialii olandezi au declarat că intenţionează să se ajungă la o înţelegere de instaurare a păcii până la sfârşitul acestui an.
http://www.bbc.ro
MAMA LUI HARRY . Marti, Iulie 15, 2003 4:52 PM
TRUMAN Harry, tu esti ? Harry care a spus despre stalin ca este un democrat si ca este o placere sa negociezi cu el desi este "smart like a fox"
De esti tu acele nu-ti sint mama eu !
Maria Magdalena Marti, Iulie 15, 2003 4:47 PM
Bascalia e buna la toate, nu-ti convine ceva, nu intelegi, dai cu bascalia sau insulti si ai rezolvat problema. Neo, n-o sa crezi dar nu vad asemenea porcarii de filme. Nu ma mira ca nu ai inteles nimic din ce-am spus, probabil n-ai auzit in viata ta de numele alea si nici nu ai privit vreodata tabloul in cauza. Dar sigur esti un bun crestin. Miti, da-i avertisment ca m-a facut tŕmpita. Ciao!
Ghiopardul Marti, Iulie 15, 2003 3:09 PM
Doamna Maria Reloaded, va rog eu frumos, cand postati, bagati si paragrafe (introducere, cuprins si incheiere) ca sa ma pot duce direct la concluzii. Multumesc anticipat!
Neo Marti, Iulie 15, 2003 3:04 PM
Hai, treci la culcare Mario ca ai vazut de prea multe ori Matrix Reloaded si te-ai t^mpit de tot.
Ion Nicolae Stalin jr. Marti, Iulie 15, 2003 2:58 PM
Multumim de amnezie tzatza Europopo, da uitasi sa specifici ca statisticile ale pe care le ciutasi se refera doar la momenclatura. Si nu ma fa sa dau vileagu!
Maria Magdalena Marti, Iulie 15, 2003 2:46 PM
Ionick, tu care esti creierul ciberplaiului, si le stii pe toate, despre Iius mai sunt si alte versiuni. Cum nu stim nimic sigur, nici de unde venim, nici unde mergem dupa moarte, Biblia fiind o carte plina de istorioare rastalmacite, traduse si modificate de-a lungul anilor, fiecare crede ce vrea si-i place, dupa puterea lui de intelegere, dupa cultura, etc... Dupa "The Bible Fraud" a investigatorului australian Tony Bushby, Iisus si fratele sau geaman Iuda Toma, erau fii nelegitimi ai adolescentei Mariane Herod, fiica regelui Herodes, dupa ce a fost violata de Tiberius, mostenitorul imparatului roman August. Mai târziu Mariane s-a casatorit, caci traditiile de atunci acceptau casatoriile intre minori. In timpul sarcinii, dupa cum spune un vechi manuscris hebraic, Safed, Mariane s-a dus sa traiasca in comunitatea esenienilor pâna a nascut gemenii. Dupa aceea a lasat nou nascutii esenienilor si s-a dus sa traiasca in palatul imparatului August, pâna ce copiii au avut vârsta necesara pentru a primi educatie proprie rangului lor. Mariane a pus fiilor ei numele de Iuda Toma si Yeshu´a. Cei doi copii, chiar daca bastarzi, erau mostenitorii legitimi nu numai ai Imperiului Roman, ci si ai guvernului lui Israel. In acest sens, Evangheliile se pronunta zicând ca Iisus era Regele Evreilor, dar Biserica a tinut-o secret timp de 1700 de ani. Deci Isus nu ar fi produsul unei nasteri virginale, ci al unei relatii nedorite intre mostenitoarea regelui Herodes si Tiberiu, fiul cezarului August. Si mai mult, avea un frate geaman, Iuda Toma, unul dintre discipolii sai, care la sfârsitul vietii lui va duce crestinismul in India. Poate de aici chestia cu mormântul din India. Din celebrul tablou “Cina cea de Taina” se poate crede ca Leonardo da Vinci cunostea acest secret si dorea sa arate crestinilor existenta fratelui geaman al lui Isus, ceea ce poate explica de ce Biblia il situeaza pe Iisus in doua locuri in acelasi timp in multe istorioare ...Toti cunoastem tabloul, dar poate nu multi ne-am fixat in anumite detalii. "Cina cea de taina" este o opera plina de interpretari stranii si simboluri inca fara a fi explicate, fresca ar putea fi in realitate o declaratie eretica a pictorului asupra altui personaj al tabloului, personajul cel mai insolit din viata lui Isus, Maria Magdalena. Lasând la o parte misterioasa absentza a cupei, Grial-ul, sau pe cine ameninta mâna cu cutitul intre Andrei si Iuda ( al treilea si al patrulea incepând din stânga ), tabloul are si alte enigme de neînteles. De când in 1982, Michael Baigent, Richard Leigh si Henry Lincoln au lansat cartea Enigma sacra, - pe care, desigur, Ionick a citit-o - cei care privesc aceasta fresca vor sa vada care a fost relatia lui Leonardo da Vinci cu Staretia Sionului. Misterul in jurul relatiei lui Da Vinci cu ordinul secret de tendinta templiera a avut un rasunet neobisnuit. Acum apar documentele Staretiei Sionului, societate secreta care s-a fondat la picioarele Templului si care a supravietuit executarii cavalerilor templieri, protejând secretele lor de nepatruns, in anumite ocazii mergând paralel cu alte organizatii secrete, ca Rozacrucienii. Acest ordin, Staretia Sionului, ar fi avut misiunea secreta, de-a lungul secolelor, sa pastreze neamul sacru initiat de Iisus - care dupa credintele acestui Ordin - ar fi supravietuit Crucii, fugind apoi in sudul actual al Frantei, unde s-a stabilit intre numeroasa societate evreiasca care locuia acolo. A fugit cu Maria Magdalena cu care a avut urmasi. Este foarte greu de probat daca aceasta istorie paralela este adevarata sau nu. In orice caz, presupusa biografie oculta a lui Iisus a fost considerata in anumite ocazii ca autenticul Grial, secretul atât de bine ascuns de catari si templieri, si ca Ordinul Staretia Sionului l-ar fi custodiat de-a lungul timpului. Cu toate acestea, indoielile asupra acestui Ordin sunt inca puternice. In orice caz, când documentele Staretiei Sionului au vazut lumina, s-au cunoscut numele liderilor sai, Marii Maestri. Si unul dintre ei a fost Leonardo da Vinci, care a avut onoarea sa ocupe acest post intre anii 1510 -1519. Aceasta societate secreta de origina medievala, trâmbiteaza casatoria lui Iisus din Nazaret cu polemica Maria Magdalena. Pe ea o fac purtatoarea adevaratului Grial, nu o cupa sau ceva asemanator, ci Sângele Regal, adica fructul iubirii ei cu Iisus, un copil a carui descendentza ajunge la monarhia franceza. Fara a valora daca acesti autori au sau nu dreptate, se pare ca Staretia Sionului a fost condus de-a lungul istoriei de persoane de talia unui Boticelli, de fizico-matematicianul Isaac Newton ( 1642-1727 ) sau scriitorul Victor Hugo ( 1802-1885 ). Pentru a vedea relatia lui Leonardo cu Staretia Sionului, dupa Baigent, Leigh si Lincoln, in "Cina cea de taina" ar trebui aruncata o privire asupra figurii traditioanale care este identificata cu Ioan, si care in realitate este propria Magdalena. Aspectul sau efeminat, medalionul care-i atârna pe piept si umbra care face sa se observe prezentza sânilor sub tunica, ne face sa ne gândim ca aceasta figura se identifica cu Maria si nu cu Ioan. Fara indoiala este si mai enigmatica forma de M care compune imaginile lui Isus si presupusa Magdalena, caci aceasta compozitie in forma de M este prezenta si in alte reprezentari medievale, destinate a manifesta o ideologie similara Staretiei Sionului. Altfel, Ioan ar trebui sa stea impreuna cu Iisus, asa cum indica Evanghelia sa ( Ioan 13:25 ). Nu este usor sa se ajunga la o explicatie satisfacatoare pentru a rezolva enigmele "Cinei cea de taina" a lui Da Vinci. Daca Ioan este Magdalena, atunci ne putem intreba, unde este Ioan? Plecând numai de la aceste câteva observatii asupra personajului central al tabloului, ne dam seama ca povestea mentinuta timp de secole nu este altceva decat o alegorie crestina moralizatoare, pentru a avertiza de degradarea spirituala si morala pe care o poate suferi o persoana care il refuza pe Iisus Cristos. Asa-i Ionick?
Inocentziu Marti, Iulie 15, 2003 2:14 PM
Ionick, când revii cu materialul, vorbeste/scrie, neamule, româneste, ca doar nu ai uitat limba materna...Ce patetici mi se par românii traitori in America sau Occident, care se considera americani, germani si alte nationalitati de soi, uita sa vorbeasca româneste si progeniturile lor nascute pe cele meleaguri nu stiu sa zica nici "buna ziua" in limba parintilor si bunicilor.
El Greco Marti, Iulie 15, 2003 1:53 PM
Europa ,poate mai te documentezi despre libertatea arabilor ,sa zicem din Irak. Pe timpul lui Saddam ei puteau pleca unde vroiau si-si puteau exprima liber opiniile,chair daca erau impotriva regimului? Am o mica indoiala !
Ionick Marti, Iulie 15, 2003 1:45 PM
Ce fel de Iran - ridici o problema foarte interesanta, promit sa revin cu amanunte despre situatia din Iran, mult mai complexa decit obisnuitul "ce rau e pentru femei in tarile musulmane".
Ionick Marti, Iulie 15, 2003 1:43 PM
Montreal and Ottawa — The son of a Canadian photojournalist who died in Iran has called for his mother's body to be exhumed after he was told a shadowy Iranian group had buried her.[...]
The information, from unnamed sources, throws into further confusion the fate of Zahra Kazemi, a 54-year-old Montrealer who died after Iranian security officials arrested her last month in Tehran.[...]
Ms. Kazemi was arrested near the gates of a Tehran prison where opposition political activists were sent after street protests.[...]
The first reports of Ms. Kazemi's death quoted local authorities as saying she suffered a stroke during interrogation. Mr. Hachemi and human-rights groups suspect she was beaten.[...]
Ken Taylor, Canada's former ambassador to Iran, said the controversy has exploded as the country is rocked by internal tensions. "It's a country very much on edge, and the tensions are going to be reflected . . ." he said from New York. "Some elements of the Iranian leadership are horrified at what happened. Other elements are saying, 'We still believe she was a spy and that Canada can make its protests, but we need to be treated with a degree of respect.' "
http://www.globeandmail.com/servlet/story/RTGAM.20030715.ukaze0715/BNStory/National/
Europe Si nu numai in Iran Marti, Iulie 15, 2003 1:42 PM
In completare la postarea de mai jos adaug si eu: Statul Iranian va plati cele aproximativ 300,000 de dolari cat costa operatia. Stiati ca Libya are unul dintre cele mai bune/eficiente systeme medicale din lume? Alaturi de Italia si Franta, in timp ce USA, Australia si alte tari sunt pe undeva pe locul 40-50. Stiati ca tot Libya isi trimite pacientii mai complicati in USA/Europa spre a fi operati pe cheltuiala statului. Stiati ca Irakul avea un program foarte clar si eficient de ajutorare a persoanelor sarace, precum si gratuitate medicala? Lucruri care au disparut o data cu rusinoasa invazie Americana? Stiati ca spre deosebire de regimul dictatorial din Romania din perioada Ceausista, toti arabii au dreptul sa se duca unde si cand vor si sa spuna ce vor? Este greu de inteles un regim dictatorial in care oamenii sunt de fapt liberi…
Ionick Marti, Iulie 15, 2003 1:36 PM
Isus s-a retras din activitatea publica dupa indeplinirea misiunii sale si a decedat ca orice muritor. In satul Shingo (fost Herai) din prefectura Aomori in Japonia exista un mormânt al unui profet sfânt numit Kirisuto (venit din Orientul Apropiat), venerat de localnici, care se atribuie mormântului real al lui Isus. Isus nu s-a ridicat la ceruri. Aceasta legenda a fost o creatie a bisericii, pentru influentarea maselor nestiutoare si ignorante, in sensul dorit de biserica.
Ionick Marti, Iulie 15, 2003 1:35 PM
Din "Adevarul":
Mugur Ciuvica -"psihopat", Paul Pacuraru de la PNL - capusa la SIDEX, Traian Basescu - platit de oamenii lui Constantinescu, Stolojan - fugar din tara pe parale mai multe, la Banca Mondiala. Demne de retorica stalinista din anii '50 sau de revista lui C.V. Tudor, fara vreo dovada produsa in sprijinul veridicitatii lor, asemenea consideratii pot fi citite, de trei zile incoace, pe site-ul de Internet al PSD, in sectiunea rezervata comunicatelor de presa si reprezinta riposta partidului de guvernamant la criticile diversilor opozanti. [...]
Sus-numitele comunicate reprezinta o inovatie in discursul public al PSD si ar putea atesta faptul ca proaspatul secretar general al partidului si-a intrat efectiv in atributii. Ele au aparut pe site dupa numirea in functie a lui Dan Matei Agathon, iar stilul afectat, bombastic, in care sunt redactate, ii este caracteristic fostului ministru, care tine cu tot dinadinsul sa jigneasca electoratul cu o alta optiune decat PSD.
Ce fel de Iran ne-au vândut? Marti, Iulie 15, 2003 12:37 AM
Ce fel de Iran ne-au vândut ? ma intreb eu...Din toata aceasta teribila si bella poveste a surorilor Ladan si Laleh, ceea ce m-a surprins mai mult nu a fost ca erau siameze si nici modul dramatic in care erau unite, ca Ianus, si nici caracterul periculos si spectacular al incercarii de a le separa. Ceea ce m-a surprins a fost firescul cu care ziarele si telejurnalele informau ca ambele au studiat Dreptul cu o bursa la Universitatea din Teheran, chiar daca una din ele dorea sa urmeze ziaristica si a trebuit sa se sacrifice pentru sora ei. Relatarile acestor fapte pareau mai curând ceva obisnuit .la doua surori normale din Paris, Londra sau Geneva decât la niste gemene siameze dintr-o tara islamica „integrista si violenta”. Ceea ce stim noi, occidentalii si americanii, despre situatia femeii musulmane din tarile din zona nu este in concordantza cu ceea ce ni s-a prezentat, ca doua surori siameze musulmane, unite prin ceafa, sa studieze Dreptul. In fata firescului cu care ne-au prezentat faptele nu pot sa nu ma intreb despre care Iran este vorba? Aceleasi mijloace de comunicare ne-au mintit când ne-au aratat aceasta tara ca un infern fundamentalist? Zilele trecute il invinuiam pe Bush, si el invinuia CIA, asupra minciunii - ca Saddam avea arme chimice si nucleare - pentru a justifica atacul din Irak. Dar cea mai mare minciuna este imaginea care ne-a venit din Iran si care nu se potriveste cu cea pe care au dat-o aceste nefericite cu capetele lipite. Au studiat dreptul, le placea sa meraga la cumparaturi si se machiau, erau cochete, faceau mici petreceri cu prietenii. Ladan voria sa iasa la distractii, Laleh vroia sa stea acasa. Ladan statea ore si ore navigând prin Internet in timp ce Laleh prefera videojocurile...Aceste lucruri s-au spus despre surorile Bijani asa de natural si firesc ca si cum ar fi fost vorba de surorile Wilson din Londra sau Olaf din Helsinki...Adevarul este ca nu stiu ce m-a uluit mai mult, obiceiurile de lumea intâia ale siamezelor iraniene sau falsul „firesc” cu care ne informau despre ele. Doua femei care au murit in mâna stiintei pentru a fi libere intr-o tara care le intelege si le plânge, imaginile vorbeau de la sine. Si din nou ma intreb: ce fel de Iran ne-au vândut pâna azi si in ce scop?
cuvantuldat Marti, Iulie 15, 2003 11:32 AM
Ein Mann, ein WMD, pardon, Wort
UN OM DE CUVANT : J. W. BUSH Marti, Iulie 15, 2003 9:18 AM
Ion Iliescu l-a primit, marti, la Palatul Cotroceni, pe adjunctul secretarului SUA pentru Comert, Samuel Bodman, care ne viziteaza tara impreuna cu o delegatie de oameni de afaceri americani. Dl. Bodman a declarat ca seful Casei Albe, domnul presedinte J. W. Bush, "a ordonat" ca toate resursele de care dispune Departamentul pentru Comert al SUA sa fie puse in slujba dezvoltarii relatiilor economice romano-americane.
PSD Suceava, filiala CIUBUC Marti, Iulie 15, 2003 9:08 AM
Liberalii acuza Guvernul de deturnare de fonduri si "furt cu acte in regula", dupa ce au constatat ca din fondul pentru inlaturarea calamitatilor naturale a fost alocata o suma de cinci miliarde de lei pentru refacerea podului Zamostea-Talpa, peste raul Siret, incalcand astfel prvederile legale din Ordonanta 60/2001 privind achizitiile publice care stipuleaza ca o investitie in derulare - cum este cea de la Talpa -trebuie asigurata in mod obligatoriu de catre constructor, iar in caz de calamnitati paguba fiind suportata de firma de asigurare.
TRUMAN Marti, Iulie 15, 2003 7:38 AM
Highlights Of Truman's Hidden Diary : http://www.rense.com/general38/truman.htm ” The Jews, I find are very, very selfish. They care not how many Estonians, Latvians, Finns, Poles, Yugoslavs or Greeks get murdered or mistreated as Displaced Persons as long as the Jews get special treatment. Yet when they have power, phisical, financial or political neither Stalin has anything on them for cruelty or mistreatment to the under dog.”
Marius Marti, Iulie 15, 2003 2:49 AM
nomans'land

Nu cunosc (prea tare) personajul pe care il reprezinti, constat doar ca nu ai curajul sa-ti declini identitatea cind te bagi intr-o discutie care nu te priveste. Ca mintzi se vede de la o posta: daca ma cunosti pe mine atit de bine incit sa emiti judecati (anonime) trebuia sa cunosti si personajul pe care pretinzi ca nu il cunosti (prea tare). Ca doar citesti aceleasi cafenele. Asa ca nu mai latra din cotetz si iesi la vedere, sa te ranesc si pe tine cu o expresie dura... -:))))(desigur, nu ca cea finutza si eleganta folosita de tine).


norman' sland . Luni, Iulie 14, 2003 9:13 PM
sorry, mesajul de mai jos este adresat lui No man' land
DEFENDER LA REVOLUCION...GUBANA . Luni, Iulie 14, 2003 9:12 PM
Cine a mai auzit ? Gubana Libre. Dacquiri. Hara Kiri. Mata Kiri... Toujour simple. Sempre simplicitas. Sacro-croissant
noman'sland Luni, Iulie 14, 2003 8:58 PM
sorry, mesajul de mai jos este adresat lui Marius.
noman'sland Luni, Iulie 14, 2003 8:56 PM
"...Realitatea este ca ai nevoie de tupeu si nesimtire ca sa mentii o imagine ca cea a lui Aschiutza. Iar personajul le poseda din plin pe amindoua..."

Nu cunosc prea 'tare' personajul de care vorbesti, dar ceea ce spui ti se potriveste TIE ca o M A N U S A !
Toata stradania ta de ani de zile, de a face 'educatie' si 'morala' unora si altora, cu o perseverenta greu de imaginat, folosind expresii dure, ranind in stanga si in dreapta, nu-ti va intoarce ...decat aceleasi si aceleasi cuvinte dure ca si pana acum. Simplu.
Ghiopardul Luni, Iulie 14, 2003 8:37 PM
Auzi Maritzio, cati maidanezi ai schimbat la caruta pana ai dat cu oistea in Shrinagar?
MYSTICUL--catre Magdalena-plecaciuni..!! din istoia mysterelor babi-biblio----o--file.. Luni, Iulie 14, 2003 7:49 PM
Azi ^nd constelatziile spre stupoarea sideralishtiilor(nu siDERurgishtilor..lu Ceashca)se potrivesc ca doua picaturi de smoala cosmica ,cu cele in care (se) PICA---Basti-Besti==lia(?).Acuma intrebarea catre Marte sfintzitu' este:"care-o fi in Stele--Basti-beshtelitu"??-----C^nd spala-i cu paru-tzi negru ca pana corbului singuratic--sandalele ce azi le poarta doara aia care ^s "ICINSHI"--nu de foc___ci cu facaturi...shi pl^ngea-i plc^ndu-tzi fruntea spre picoarele "VISULUI'--nu g^ndea-i c-o veni vremea-n care--totzi ni-s de "miruu" shi cu "miruu Celuia care -ne balaceshte in flacari shi abisuri?? Ajunse-shi chiara shi-n Galia shi regi-shi c^teva Semintzii de monarhi tzantzoshi shi-de "cruci-"zauitatori"......Bretonnii ,sau bretanii-zi-le cum doreshti cum o fi corect---PRETIND SUS shi tare,ca ei ^S realii ---frumusetzii Magdalenii..sandal-oshi...!!!...Internetu' bata-l cruea--^i cuptoruu-celoa care lasa computadoruu sa flecareasca-ce el computadoruu-o vrea...!!! Ce computadoruu zice---intzeles poate fi intr-o multzime de "dinastii"-care se cas^pesc din traditziune-ele -ei pe ele-ei--dupa cum se deschide "CUTIA CU CHESTII-" nu cu Pandore,ca aea shi lumea le-ar shtii...Fripturi multe au pe trupu lor aceia care nu pot stap^nii_Shoriceluu"...shi g^ngavesc pe(de) doua "glasuri" sau pe nas ca "fonfii-?"..!! Daca vrei sa ai acasa toata-carnea,la ale carei cozi sturam---c^ndva------uita-te la Shoriceluu-care din computador--poate sa itzi aduca-un Abator..!!-Nu carnea o sa se friga ,ci virtualuuu cu shoriceluu shi cu dita'mai computador...Magadaleno--c^nd amintirea-din "crucita" lume mi-o infatzi-sezi...shtiu ca din computadoru-mi---Shoriceluu,bata-l focuu!!-ca-scapat din "giga focuri"..inainte ca tuneluu cu fustitza r^ndunicii-S-AR putea---metamorfoza in-CUPTORUUU cu gaz care urca --culmea..!!!-exact-caa pe Muntele Furnicii..!!!---Nu se poate increde omu,nici in masinaria,care ^i mai umple goluu ce se "casca" intre computador shi patrupede jertfite -crucite-in Abator..ca vai de el...friptura ca sa fie--soarta-i cu Shoriceluu-deja proorooocita..!! Ca scriu mult ,se agaseaza aia tacutzii shi sa vezi cum din invidie--o sa treca la ghilo'tina shi la france--executzii..!Intorc^ndu-ma la internet....daca vrei ca viatza sa itzi fie shoricita intermitent---la-nceput,ca DUPA..ce se strica ceva la ROBINET...sa curga de --nici zece vane,precum nu-s nici zece popeshti minuni...sa nu te mai poata--miruii-ori miluii--!!!
Alon Zamfanti de la Patria ... de la Peris Halte de l'Ouest Luni, Iulie 14, 2003 4:36 PM
The Complete Military History of France

Gallic Wars - Lost. In a war whose ending foreshadows the next 2000 years of French history, France is conquered by of all things, an Italian.

Hundred Years War - Mostly lost, saved at last by female schizophrenic who inadvertently creates The First Rule of French Warfare; "France's armies are victorious only when not led by a Frenchman."

Italian Wars - Lost. France becomes the first and only country to ever lose two wars when fighting Italians.

Thirty Years War - France is technically not a participant, but manages to get invaded anyway. Claims a tie on the basis that eventually the other participants started ignoring her.

War of the Spanish Succession - Lost. The War also gave the French their first taste of a Marlborough, which they have loved every since.

American Revolution - In a move that will become quite familiar to future Americans, France claims a win even though the English colonists saw far more action. This is later known as "de Gaulle Syndrome", and leads to the Second Rule of French Warfare; "France only wins when others do most of the fighting."

French Revolution - Won, primarily due the fact that the opponent was also French.

The Napoleonic Wars - Lost. Temporary victories due to leadership of a Corsican (remember the First Rule!), who ended up being no match for a British footwear designer.

The Franco-Prussian War - Lost. Germany plays the role of drunken lager lout to France's ugly girl home alone on a Saturday night.

World War I - Tied and on the way to losing, France is saved by the United States. Thousands of French women find out what it's like to not only sleep with a winner, but one who doesn't call her "Fraulein." Sadly, widespread use of condoms by American forces forestalls any improvement in the French bloodline.

World War II - Lost. Conquered French liberated by the United States and Britain just as they finish learning the Horst Wessel Song.

War in Indochina - Lost. French forces plead sickness, take to bed with the Dien Bien Flu.

Algerian Rebellion - Lost. Loss marks the first defeat of a western army by a Non-Turkish Muslim force since the Crusades, and produces the First Rule of Muslim Warfare; "We can always beat the French." This rule is identical to the First Rules of the Italians, Russians, Germans, English, Dutch, Spanish, Vietnamese and Esquimaux.

War on Terrorism - France, keeping in mind its recent history, surrenders to Germans and Muslims just to be safe. Attempts to surrender to Vietnamese ambassador fail after he takes refuge in a McDonald's."Going to war without France is like going hunting without an accordion. All you do is leave behind a lot of noisy baggage".


Maria Magdalena Luni, Iulie 14, 2003 4:32 PM
Ghiopardul Luni, Iulie 14, 2003 3:09 PM Bravo Miti, bine ca ai facut curat! " Cum or putea unii sa se gudure asa pe lânga sef? Cred ca au asta in sânge, de-aia a si putut analfabetul de la Scornicesti sa aiba atâtea slugi la picioarele lui.
MYSTICU'dezamagit de FELINE-sau gheo---ghilotine. din dezgust... Luni, Iulie 14, 2003 4:14 PM
prost ^i ala care ishi lauda semenuuuu...!!--proshti din ashtea fura multzi---pe r^pele din-dela---OMUUU..Ca din laudarea celor care shuturi de vindecare ar merita primite acolo unde putreda se elimina ce fu ieri---m^ncare..!!-sa te ferasca FIREA..!!--Dai animalului--bine zi-se:"MAI ANIMALULE"...bl^ndetze,ca o sa te loveasca shi ^NHATZE---fix---ca ala ce asha se geomagneteshte---idiotic --mai la vale--==animale...!!!
Mysticu' shi Pre-Ursitele. pentru sanatoshii la minte shi la-ntrup-'are. Luni, Iulie 14, 2003 3:34 PM
Pe VULPEA la shtiri,,era o pl^ngareala-ceeace inseamna,CA NU MI-S singuruuu cu Vaiere.....Se mooaaare -pe ''''de'a-capetele,fiindca pre-ursitele,nu fura promte cu o RASADEALA--citeshte"transplantare"..Daca ne-om benocla bine,om--vedea ca Planeta aia VECHE,care nu are tate CELE--ce mai t^rziu in vreme-suratele ei primira-venira c^ndva pe TERRA,ca sa se-mprumute..C^nd-sosira..chit ca nu erau neandertali...se m^njira dela ashtea cu ZALA SHMANGLIRII shi cu ciupeala,de prin luncile arse...cu ce---AIA VECHII--se-oropsira..Clonarea,de care noi ASHTEA NOII-ne ferim-ca dracu' de tam^ie,ar salva dela pre-ursitire,pe ce-i care o letzcaie n-au in jeburi-shi predestinat-sunt sortitzii fierarului,cu "fiare din carne vie"...AIA VECHII o practicara,ca un fel de religiune,shi in practica---ca de aur duceau lipsa-crucii cu fara DOS...se g^nGira ,se sfatuira -cum poate din ad^ncuri AURU-sa fie ---shii SCOS..??-C^nd erau mai in clenciuri-Eliiii cu al sau fratz^ne,dintre tufele -ca atunci nu erau savane-le le trasnii o IDEIA-'otzime---:" ce ar fi sa cloni-ceasca---asha din distractziune--"IESHITURILE pitite shi fricoase -dintre vreascuri?"....Sora lor ca orice muiere-fu mai sclipitoare shi isteatza-----s-apca bucatareshte dupa cartea de "bucate" a Nibirului--LA-----infricoshatoarea CLONARE...PRECUM azi-bucatareshte se speteshte cela ce poarta "palarie"....FUSTIshoara-se-apuca eroiceshte---de-nmultzire --shi de tat ce LANTZU' inca mai tzinea in FIRE...ZALA se clona in padurile care azi sunt "pustiire" din Africa-----shi de-atuncii--pierduta-i Doamne--pe VECIE..!!!-Se apropie VREMEA in care ZALA ar putea??-cine mai shtie ???-din nisipurii v^nturate-re-aparea shi ce fu o zicala--sa fie reala PRE-URSITITA---ZAALAAA-??..!!!
Ghiopardul Luni, Iulie 14, 2003 3:17 PM
Traiasca francezii!!! (si noi pe langa ei :)
Ghiopardul Luni, Iulie 14, 2003 3:09 PM
Bravo Miti, bine ca ai facut curat!
Ghiopardul Luni, Iulie 14, 2003 3:08 PM
OF Doamne, iar s-au apucat unii sa ne intoxice cu "Libertatea de aberatie". Versurile patriotice ale lui Paunescu mai lipsesc. Gata, nu mai tine cioaca, nu mai pune romanul botul la provocarile nationaliste ale raspandacilor. Nu va mai raciti gura de pomana ca nici daccoistii, nici ungurii care ne fura Ardealul si nici pogromul evreiesc nu-i mai ajuta pe pesedei sa castige alegerile viitoare!
Miti Luni, Iulie 14, 2003 3:00 PM
La multi ani Romanilor-Francezi, Francezilor si Frantei, sorei noastre de ginta! :-)
maiclar Luni, Iulie 14, 2003 2:13 PM
Sfiintia ta, scrie mai pe întelesul omului de rând, sa poata si el întelege cum e sacrificat mielul Marius.
Mysticul. nelamurire shi revolta.. Luni, Iulie 14, 2003 2:04 PM
Sa-mi fie cu iertciune,dara 'TZIGILOR,nu mai pricep...!!?/....CE AVETZI VOI CU MARIUS??..UITE ca mai shi pricep...ESTE luat ca MIELUL care-este jertfa gratuita,luata in locu' altuia..!!??----N-avetzi voi ashtea bashcalioshii shi ferice p^na dupa Zeus..CURAJUUU'....ca sa spunetzi lucrurilor pe nume...???=este oare--MARIUS-cela care ma subtituie pe MINE?? Facetzi acuma bashcalie de un -==ghiopard ===strain de tate ce pl^ngareshte pe asta naroada pagina,cu ciuda shi cu venin-numa'Sfintzia mea- le mai brodeshte---asha trasnit ca din senin,ca sa avetzi shi voi o lectzie,care sa nu va invetze -mai apoi ---Trairea,,ca de-asha o fi-Karma-nu doarme..!!-vai de cuur-a--aluia..!!-Cine nu va miroase a cafa cu nautu' naucit--nu-i de statura voastra----shi mintenash v-atzi shi Bashit..!!--Daca unu va zice din gresheala omeneasca shi din netzinerea de minte a blestemului cristic--ceva care are tenta-gri,tatzi ca viperele saritzi de pe st^ncile arse,ca sa-l napastuitzi cu sadica creshtineasca ----ura-dela a ur^..!!--dara fara URARE,ci cu URATURA---tenta care va este ALIURA..!! Oameniiii(?!!) cum se credea odata ,ca nicic^nd nu-i asha....ca ^s facutzi din lutu moale ce din batr^netze Zeus nu-l putea-fram^nta--nu-i gasehti la cafa naucita-shi nautzita nici 'cu pushca de ai da"..!!Ce vi-s virtualilor..???-Cearta shi impunsatura omeneshti ^S--dara C^ND ishi au-VENIREA..Facetzi shi voi --asha cum pe scena lumii in deriva explozivo-solaricaaa---din --ca n-avetzi nimic ce face....shi va m^n'ca-n poponeatza-viermii dezbinarii..SARITZI CA O f^snetaza---in "oala" GUNOIERIOR care de acolo va aduc --pe tave de argint--pr^nzuu--ce mai bine,,...'te g^t v-ar sta..!! Ca in loc de a va pune aramele in seifuri cu lacate,voi va datzi in barciile care shi==pe-o parte shi pe alta==tat gaurite shi stricate---tantalitzi--dupa zicala---TAT la A BATE caldarile shi ARAMA---VA VOR FII VIITORURILE--"Faurite"..!!-"Frratzilor"(??!!),cearta ^i buna ca descarca spatele de sacii cu goaze,dara sa fie CEARTA,nu insinuari din gluma chipuriiiiile,- shi loviri curveshte-bine aduse--shi din-"prealabil" shtiute...celor care nu-s INCA....cu nici o vina,doar aceia de-A- se increde in RAFALELE de PUTUROASE V^NTURI... UNII ^S--asha cum se zvoneshte--venituri din baltzi secate--re-udate shi re-blociorite-dara au shi ei un rost --chiara de-i venitara din "c,a.p(e)-u-le prost...sa "se simta ca shi ei ^s inca--PE POST"...Altzii trag^nd caruu la dreapta ,primesc upercuturi dela st^nga,fiindca dupa cum se vede--lumea-i alcatuita mai mult din St^ngituri..!!!-Multzi uita RAUL de dinainte,ca n-au tzinere de minte ---dela blid shi p^n-la gura...shi se-av^nta in altercatzii shi in 'idee-otzii-INCERC^ND sa dovedeasca ce o lume-NU UITA!!!"--de ar fi shi TZINERE DE MINTE--lumea zau,ca s-ar naruii---intr-un "blid de linte'...
In Memoriam Luni, Iulie 14, 2003 12:44 AM
S-a stins Compay Segundo. Odihneasca-se in pace.
Maria Magdalena Luni, Iulie 14, 2003 12:42 AM
Isus s-a retras din activitatea publica dupa indeplinirea misiunii sale si a decedat ca orice muritor. In orasul Srinagar din provincia Kashmir in India exista un mormânt al unui profet sfânt numit Issa (venit din Orientul Apropiat), venerat de localnici, care se atribuie mormântului real al lui Isus. Isus nu s-a ridicat la ceruri. Aceasta legenda a fost o creatie a bisericii, pentru influentarea maselor nestiutoare si ignorante, in sensul dorit de biserica.
Inocentziu Luni, Iulie 14, 2003 12:26 AM
Ce tenace Ionick, asta ajunge departe!
Columb Luni, Iulie 14, 2003 11:53 AM
Ionick, multumesc pentru corectie. Done!
Tablagiul Francobufon Luni, Iulie 14, 2003 11:49 AM
Cabala Bigotilor
Autorul
Felicitari încurajatoare. Sunt la curent ca în Shakespeare & associatii , bufonul este un personaj agreabil si aproape indispensabil. De vreme ce îmi acorzi accesul la aceste atribute, presupun (fara sa fiu sigur ... antecedentele te penalizeaza) ca le consideri incompatibile cu niste sentimente detestabile si extreme (pe care mi le-ai atribuit la un moment dat) si ca webcam-ul datorita caruia îmi apreciezi zâmbetul a început, poate, sa transmita imagini nedeformate.
Daca v-a placut bufonul, mai poftiti ... ;-))
Consumatorul
Felicitari încurajatoare. Bineînteles, în rolul de consumator de umor, pentru creatie spontana (precum cea a Autorului mai sus numit) riscam asteptari îndelungi. Ma bucur ca pot, în lumina aprecierii pe care ati dat-o umorului Autorului si celui al D-lui Ghiopardul, sa va dedic un „envoi” ŕ la Fratii Peeetreeeusi:
„Asaaaaa râd oameniiiiiii buni ... asaaaaa râd oameniiiiii buni ,
Ghe sâmbaaaaaaataaaaaa pâna luni ... (bis)”
A la votre !
El Greco Luni, Iulie 14, 2003 10:22 AM
Itzigescule,hai ca aici ne-ai dat gata! Un "austriac neutru" = "baba si boxul" -cam la fel de compatibili.Tomnai tara neutra si leaganul dragului tau Adolfchen ai gasit-o dupa lungi cautari?Bravos Romane, "curat murdar", pardon am vrut sa zic ,curat neutru!
Ionick Luni, Iulie 14, 2003 3:42 AM
Si inca o erata, pentru Kronberg - am vrut sa spun, judecatorii sint numiti pe viata.
Ionick Luni, Iulie 14, 2003 3:32 AM
Cutugno, vin cu mielu' :)
Ionick Luni, Iulie 14, 2003 3:27 AM
Columb, pentru cintecul lui Cutogno numele corect al paginii e 2totolitaliano.html , in loc de 2totoitaliano.html
Ionick Luni, Iulie 14, 2003 2:52 AM
Chestia asta de la ScrappleFace e gindita pentru cei ca tine, Io:
Please Note: ScrappleFace readers are intelligent enough to express themselves without obscenities. ScrappleFace endeavors to be suitable for all ages. If an obscene interloper posts here, please report the incident to the blogmaster who will delete the comment. (Include the name, date and time of the comment.) So please take that extra moment to think of a civil synonym.
Tipii aia le cer preopinentilor sa "think", ce naivitate, pentru cine nu te cunoaste :)
Am vazut ca te-ai trezit de dimineata, e clar ca o sa-ti dedici tot concediul luptei drepte impotriva hidrei care Kills The Hope (apropos... primesti ajuor social si in concediu ?) Eu nu am asa mult timp ca tine, cred ca nu ti-as putea raspunde pina marti-miercuri, da' daca te censureaza infama, trimite-mi injuraturile direct la i0estiprostdebubui@yahoo.de. Pa, ma... prostovane ma :)))
Ionick Luni, Iulie 14, 2003 2:36 AM
Columb, multumiri !
Promisesem acum citeva luni transcrierea interviurilor in The Last Waltz, cei interesati pot merge la http://www.geocities.com/lapozar/theband.htm

Kronberg, dupa numirile de care n-a auzit nimeni, aflu ca ' ... de parca n-ar stii ca in prima saptamina a lu' Iulie dupa alegeri... prezidentu' american numeshte noii sai "aparatori ai legii" la curtea suprema si... in prima saptamina a lu' Octombrie intra "baietzii" in piine - Ionick-ul vrea mura-n-gura... ' Sa-ti dau mura-n gura si sa-ti spun ca juzii sint alesi pe viata e prea usor. Ar destrama farmecul vivaldian al sincronizarii CS cu anotimpurile anilor electorali. Lumile paralele sint fascinante, astept noi dezvaluiri.

Calare, excelenta ta analiza a fost prilejuita de o replica a lui V. la un articol semnat Georgescu (sanchi). Danny ti-a atras atentia asupra enormitatilor Agathei. Flacaul acela (V.) a primit pentru articol amenintari prin email, iar tu ai declarat ca nici un om normal nu ar face ce face Io (corect). Asta a fost contextul care merita amintit (parca te plingeai de chestii scoase din context, nu ?) inainte de a face comparatii.
Apreciez ca raspunsul tau a fost lipsit de ritmul castan-ietelor. Copitele sint suficiente. Toate cele bune.

Pierre Vaillant, nu-mi amintesc sa fi pus ravasul intr-o sticla (Vineri, Iulie 11, 2003 5:09 AM), dar tot e bine ca l-ai gasit :) Viento en popa !


Gazieta de Perete ..."s-a sesizat" Luni, Iulie 14, 2003 2:35 AM
Poaza Coanei Mitica a disparut ... a fost numa o gluma nevinovata. Scuze "tutulor" celor ofensati!
Marius Luni, Iulie 14, 2003 2:28 AM
Ionitzig

Iar n-ai inteles, (dar nu-i de mirare), omul ma "frigea" si pe mine intr-un mod subtil, asa cum fac oamenii civilizati. Si fiindca mi-a placut stilul si formularea, mi-am scos palaria! Chestie de care tu si gasca ta (francobufonul - alta formulare fericita - inclus) nu veti fi niciodazta in stare, fiindca sunteti prea complexati!


Errata Duminica, Iulie 13, 2003 10:44 PM
numele rubricii ales...
Oldies Duminica, Iulie 13, 2003 10:42 PM
Columb, multumesc..
Retraim momente agreabile.
Numele rubricii aleasa bine.
Columb Duminica, Iulie 13, 2003 10:14 PM
"Oldies but goodies" - Emisiunea a 2-a.


Primele 5 "batrine" melodii din clasamentul primei emisiuni "Oldies but Goodies" dupa numarul accesarilor sint urmatoarele :
1-Azzuro
2-La Piogia
3-Rain and Tears
4-Tarancuta, tarancuta.
Cele mai multe accesari le-a avut Non Ho Leta insa acesta fusese linkul de ghidare si prima accesare catre emisiune asa ca daca s-a bagat in fata l-am descalificat. Vocea Gigliolei Cinquetti a ramas oricum undeva in fiecare.


Mysticul-catre-ai sai bruiiat-ori..!! din dezgustul CELUIA cu Shoricimea.. Duminica, Iulie 13, 2003 9:58 PM
NO..!!!--ma lasatzi-ori=BA..??==="Nici nu-mi terminai "Bau-l" ca ma shi stoparatzi 3 minute fratzilor..!!N-avetzi voi-asha o buca,ca sa va mai shi rosheasca--??---ori roshii vi-s- de shi Marte se uimeshte..!!???--Treba ^I...ca dadui arhivei--idei shi ideeeio---tenii-care dela "tzin" -vin...bune pentru gisheftrii- shi pentru cei care asha din gluma se indeletnicesc cu acumularea de vechituri:telarii..care se-aseamana cu =tzin-a tzinea tzinere......Nici o plata nu primii pentru asudarea mea..!!-BA,ma mai shi datzi pe m^na arhivarii shi a finelor din gluma atingeri ca fieru roshu dela 'fiarele din carne"...? N-avetzi BUCa-o shtiu bine,dara c^nd omu-i bipedit la minte shi ^i mila asha de sine,ca sa pice chiara in moara acestei mile shi sa fie de miruuu lumii..ca exemplu:ma dau pe mine,ca ma atin-se unu la "pastile"---alea--"SUB---limbale"..Naivu pe Geea ^i un lucru de prisos,ca de dai fatza ceaialalta-precum din conspiratziune ne-nvatza anticu-Cristos...o sa pici direct in Patmos shi o sa te armaghedoneshti...!!!Naiv=egal cu prost:bun egal cu ala care din prostie face altuia tat ce ALUIA-I place..FARA ROST..!!!-Cum te-ntorci ,tat de belele dai..asta ,fiindca din cosmos venishi mai inainte de a religioshilor--post---ca sa nu se obezeasca..fapt ce shi anticii telari--o shtiau ca sa nu se ingrashe degeaba-inainte de---Patmos...Picashi fix pe burta lor shi se spar-se-balonu--iara tu sburashi=dupa cum ne invatza ="talionu"...balon contra balon,ochi contra a tot ce-i OMU shi sa SCOTZI,sa scotzii..!!---Cea mai mare conspiratziune fu c^nd OMU--care ^i in forma crucii,dara cruce dubla ;cu fatza shi Dos...se dar^ma din zidarie,shi o lua in lume ,la sanatoasa cu curaj shi CE ZELOS???!!!!!!Azi ^i moda psihiatricilor=Sindroame:cel al conspiratziunii,al celuia care se crede ZEUS(God).a obisnuitei delatziuni,precum multe altele,dar sa nu uitam de lobiiurile ce se-alimenteaza din coruptziune..!! shi ETC..etera...Ma-ntorc la naiva lucratura a celui batut in caap...cu baarosuu fierariei---din dantescul FOC----ca se-alege dupa ce asuda-se cu trei picioare-n Dosuu..cel numim din c^nd -in c^nd shi cuuur(vine dela cura-a te vindeca) shi de ^i mai loc shi de shicane shi chiara---disparitzii-ad-hoc..!! Ce azi nu se poate sub un soare exploziv,cu dereglari geomagnetice shi cu-un- Marte "bol^ndoc"..??? Tot ce vrei nu se int^mpla ca ashai Rishca OMULUI cu "fatza'---INSA c^nd vorba ^i de jegmaneala shi de tate RELELE din LUME----mintenash--ca din clipeala-vin cu caruu lung--BELELELE...!!!
VOI Duminica, Iulie 13, 2003 9:45 PM
Scuzati ... "rochita rindunicii" a se citi cu doi "i" ... ca-i atriculata de "Orient Express".
VOI Duminica, Iulie 13, 2003 9:41 PM
Dle. Ghiopardul foarte bun si la subiect textul care tocma imi scapase ... noroc cu Marius caruia trebuie sa-i dau dreptate (chestie penalizabila ... din cite inteleg?!) ... insa n-am priceput ce cauta ditamai trenu in tunelu ingust de sub rochita rindunici?! Este cumva vorba de o noua forma de amor mioritic ... cu foarte mult abur si carbuni giga-fierbinti?
NOI Duminica, Iulie 13, 2003 7:42 PM
Mariuse, te rugaaaaam sa te prapadesti de ris si la ce scriem noi, altfel toata lumea va crede ca sintem prosti si fara simtul umorului.
Mysticullll.. din vechea-noua Planeta-venii-I"luminarea". Duminica, Iulie 13, 2003 6:19 PM
Albastrimea pe ecran din clipa in clipita,patratzele din coltzuri in culori oranjuite,shicanele idiotzite,nervii ce-i consum,ca deh,shi-asha nu am ce face cu aceshtea.....se datorshte---eternei contrarieri ce-n astral ii in cazanii-fara granitze....iar pe GEEA- in guttenberghice tiparnitze..Cum un --biped care nu zboara ishi permite sa ciripeasca -n triluri,dar mai mult in croncalei ce au gust shi putoare de cobeala shi papeasca anatemeala(dela anatemizare)..ACUMA-chiar acum==mi-s "EFuTurisit"cum un normal om-ar da cu computadoruu de tazi peretzii shi-ar suduii tata faptura ce se-ascunde pitulita dupa fiecare viitura de tornada..!! Ca nu-mi tace plisc-ushoru,asta-i vina mai noua,care lua locu'raiurilor cu mana shi roua ce dela columboo-ncoace le credeam...cereasca shi deh,divina--ce acuma-i luciferica ---la urma srisa cu--s-taneala..shi infernica..!!Omu-i facut a se arda,fiindca shi asha orice ar face---de raiuri visezi pe-o dunga-a lumii-iaduri ^s pe aialanta ,care tot un iad-rai fuse,dar omu-i prost shi nu shtie nici shi cum sa mai creda--in lanurile p^rjolite..ca de foc...nu ^i scutit chiar shi-n raiurile CELE mai inshelator sfiintzite..!! Pacaleala lu'Adam,Eva-in forme diferite,amagitoare ideologii,ce se vad nishte pacalite DES-EDENIZARI-ne ivalmasheshte mintea-de din roshiile lampashe--noi vedem--stele inrozacite shti scrijelate-ndungiri de jale..shi in VAIER fonfaniceshte...zise...!!! Ce sa-i faci Ursitei care de catre Domnu-i-pusa ca sa ne erori-zeze--shi sa ne umple fruntea cu cornitze INCORNURATE...De in om apuci sa crezi,blestemuu-anatema cristica,te urmeaza unde te duci-si tzi se-nc^lceshte ghemuu-de nu-l vei mai infashura,nici in zeci de re-ncarnari--de sorginte antai-cristica...!!--Deziluzionat de raiu in care pita ^i mai neagra shi uscata,precum fu in Iaduuu din care un v^nt teribil il lasa-i sa-ieie-n al sau SUFLUU....ma t^rasc pe idei goale,tat sper^nd ca invinetzirile is asha doar nishte--glumite--"gioale'..!!
G^GA-Jenel-iiit. din incurcaturi--prin lanurile cu orz... Duminica, Iulie 13, 2003 4:30 PM
Nu mi-s io mai dus---ca porcu,care-i mai inteleghentziat ca OMU...ca-de-(pe) FUNIA ce o foloseshte olteaanu'- c^nd ishi priponeshte-norocu de slanina-mai lata nu ca de(pe doua degete-masurata.. de goasa ce-i)-deci nu-s io ala prostu???.??? Porcu' se ingrasha cu cucuruz- nu cu orez shi cu laturi...ca m^ncare DE BAZA...Pe l^nga zidurile cu orez,vezi aacele cladiri-conice shi care intzelept---din forma lor se inspirara-piticii pe care orezu,c^t de mult ar fi---nu-i a shi-naltzii..la statura..!!-Azi ca shi in Vechime-gr^uu' cu chipu ceresc-se seamana doar pe-o patrime pe a lumii Pustiire-dara tzine in vietzuire---tri-sf^rtare-din omenire..!!-De-ar fi orezarie shi aci-unde tornade ^s ca nisipuuu marii...."uranica si -ita" in adormire-sau tornade sa se mute-acolo unde le este proroocit-din fire...dela prima samintza rasrita--dilema ar fi ghicita...Noi punem gr^uuu ca(pe'de) prima halitura,dar ce pacaleala..!!..unde-i orez,nu-i curbatura...Foamei shi chiara de ^I...NU-I-shi cazatura...banului...Soarta face ca fim ^N-va SA VIE tazi cu conice--cladiri de shi pe-palarie..Geea se tat suceshte...chit c-or fi furtuni in lumea Shefului care ne-ncalzeshte "fiarele din carne"-numit Soare----ori cu orez ,ori cu secara-tat cu gr^uu shi cucuruz---porcii din vechime se-ngrashara...Daca ne priponim porcu-vai de mintea noastra,ca asta-i declarat "shtiintzifc' mai deshtept ca foaita celor care se mishca in doua picioare shi cu orez,sau gr^uu se-orishicum=tat se-ngrasha-(fara courturi de obezi-care vor grasimea lor sa le fie chiara shi rasplatita ???!!)..Dara astui deshtept patruped shi cu R^T de scormoneshte tate GUNOAIELE...nu-i trebe orez,sau miei(planta)-sau gra^^uu-ca sa ^L-ridice sus -------foaiata lui-desconsiderata---de porc-purel-purcime...!!Rima??Cu:Jean-Jenel_Jenea-Jenimeee??..O sa ne orezarim sau orzim-ca de-at^ta apa ce norii si-o varsa...numa de gr^uu-gr^nel-gr^nimeee....in vise lunatice o sa dorim..!!
zicale Duminica, Iulie 13, 2003 4:04 PM
Krony,
Nu stiu daca toti francezii au obiceiuri contra naturii, observatie care ar putea sa-i bucure pe MV si pe profesorul Teddy, dar au si ei o vorba :
Qui court aprčs l'esprit attrape la sottise.
Mysticu'-neintzeles. despre Soare shi magnetzi.. Duminica, Iulie 13, 2003 2:48 PM
Shi porcu zise:Numa'asta .(ca shi mine-acu'!)...ca-i caaald..!!-Shi noi de-am aveeee mintea porcului din urma inainte de-njunhere-ne-am uita shi in amiza mare cu extaziune...tat la stele,cum o faceam in erotice visari in adolestecenta-ne-vreme...De c^nd ma cauta-i de ziua-shi DE ^n care sa ma regasec Dincolo..Hoop..! ca dansul de Lumini Solare,se shi vazu in Minnesota,in North Dakota shi minune''''shi pe plaiurile Canazii..!!-Aseara pe 12 ,fu un 'storm geomagnetic" izvor^t din huzile coronale ce se mai-afla?- shi-n Soare???-de se dantzuira Luminitzele Noptzii Nordice--pe ceru de care azi cu totzii uitaram,ca ne luara dantzuirile tinei-ca-s mai cu zurgalai shi nu trebee ca sa intortochem grumazu -latr^nd la stele.....c-o facem azi mai diseara-la LUNA..!!-Cineva ma trase de atentziune,ca o luai cu arhaismuu--ce nici cele mai luminate mintzi nu-l pot dezlega ,dar ei vreme n-au ca sa poata merge in vreme shi sa vada ca noi ni-s o gramajoara de goaze "numarate" shi de litere nealfabetizate...A trece din concret in abstractziune,shi a fi pe "litera",nu-i vreme,ca ne-mpiecam de- pe-A pronuntziiei-actiune..Asha cum Luminitzele Nordului dantzuiesc in pashi diferitzi...In Minnesota cu tzopa,in Dakota ca-i mai din Nord(nu shi geografic) cu hopa,iara in Wisconsin cu popa ala din cartzile de joc..shi-n Canada-era s'o uit....sarind din raft-in raft,ca-i juma din lmea veche shi numa un sf^rtar din asta nou shi restu din cea lume in care se se visa shi dormita in -ghetzuriile de shi cu-pe---Igluri sau ghetzArii cu pronuntzie --frantzuzita,ca pronuntzia-i mai f^tza ,bat-o focu-!,ca sa se-ncalzeasca-ceia care timp de stele nu mai au ca se zv^rcolesc golutzii-de shi pe--in Luminile Noptzii-nordice-exact cum Canazii-ca in vremile caananite--se luau la RUP cu unii ce erau caldeici ,cu altzii ce miroseau a filistini..!! Ma lua vorba..shi uitai ca shi-asha -i NEINTZELEASA shi CITITA---NICI AT^T.(povestea mea cu Luminitzele hudite din soare).!---Mai putzin -shi-o sa vedetzi cum Luminile Noptzii,venite din exploziuni ale huzilor solare-in furtuni geomagnetice--s-or juca -ca tzontzoroiuuu...in abstractzii kabalce-ca doara nu suntem numere-???- Shi la Strunga trairii UNU' nu scapa Numaratorii..Shi "lupii" de azi ,m^ine-or fi-chintesentza-intzelesului care nu-i vazut de milenii-in numere shi in case rotunde sucite dupa huzile din soare..Mielu- meii-care se ard pe altare azi ca-i luna plina-ieri ca fura solare furtuni,poim^ine,fiindca Un Marte se tat tzine de prafuiri...s-o REINVIA Pheonixic p^na in 18--sau cel mult p^na la douzeci -shi-A Shaptea zi din -OGUST=(august fara "pronuntzie".." cu un U-care-i caciulit).Inc^lcit,dara ce mai"importa"???-ma dantzuii shi io pe Idei ca -cu tate cele ce m^ndrii nostrii HOLTEI...vreme n-au sa le-ntzeleaga shi sa le in vreme-ntoarsa-pricepe ,cum un rau se--de-pe- altul in shir se leaga,dar un bine niciodata cu-n alt bine nu se-mpaca..!!Asha-cum io tat vreau un micutzel bine,ca IDEEA sa nu ma mai Albastreasca tat din clipa-n clipa shi sa se dantzuiasca cu NERVII mei--shi sa fie ca IDEE rezonabila,chit ca Rezonu' nu-i pe plaiurile MITICE shi nici pe cele Tauritice,precum nici pe Canazitele meleaguri--shi NICI---chiara-shi CHIARA-in cifrutze shi-nnnn(?) kabale..!!-Cred ca o fi un mic rezon---ce s-o pricepe cu dantzuirea,de vre-un fante filfizon,care se pierdu acuma...cu FIREA!!!??-Shi-pardon !!-sa nu ma mai enerveze din Idee in idee sa ma-SHI-- eclipseze===!! PUNCT---shi pe venetziana C-Gondola--PRONTO---sa se Dante-e-asca--in condo-gondole....!!-nu pe spatele shi apele venetzi--'antze"...
Pisica Alba Duminica, Iulie 13, 2003 1:16 PM
puff, puff, puff
Pisica Neagra Duminica, Iulie 13, 2003 6:46 AM
Miau, miau, miarlauuu! Azi e 13, ziua mea norocoasa!!!
Marius , Iulie 13, 2003 2:14 AM
Dl. Ghiopardul

Inca mai rid... Sinteti tare domle! Jos palaria si respectele mele, aveti un talent si un simt al umorului remarcabil. Sa va mai citim si auzim!


Kronberg Sambata, Iulie 12, 2003 10:09 PM

Abureleeee, Abureleeee...
Ne-ai zis ca eshti "30%jidov" ca te tragi din caldeeni (nu intru-n alte amanunte)... da' cit %eshti roman Omule?... Uite ce zice tanti Mitzi (nu zic tzatza ca ala-i alpelativu' cind e Roxana...) ca nu-i bine sa pierzi senzu'-simtzu'&sexu' humorului!!! Mai stii vorba aia "face si el haz de necaz!..."? Le zici bine, cu talent... ca d'aia te citesc si te zgindar cite-odata... Pacat ca eshti cam iute din fire... si "iute varsatoriu de singe!" (remember... "ce tzie -NITRO- nu-tzi place... altuia nu-i dori!... deh, ai o scuza... te-ai declarat non-creshtin si te-ntzeleg... da-mi pare rau ca arunci cu anateme... de la un bolind ca MV mai treaca mearga... da' sa aud aste' de la dumneata... cel ce "le vede si le stie"... zau ca ma pui pe ginduri...). Chestia cu Nitro o bagai la mishto... asha cum si dumneata ai bagat-o atunci cind ai gasit ca face o mica diversiune sa mai racoreasca atmosfera incinsa-ntre steaua... lu' David si balaurul fara capete... dar cu gaura kurului inca respirind ca la gaina... Prea le iei de-aburptulea... si ieshi din karma personajului... nu-i bine... nu-i bineeeee, se vede de pe margine si pierzi puncte la "impresia artistica"!!! Pai se poate? Las-o balta... nu spusei matale ca-i Marte? Deh, zeul Rezbelului... ce-tzi doreai (?) savarine? Adios... e vremea lu' Crispy-Donut sa te ucida cu hidrogenated oil... Blesteama-ma, urashte-ma... Domnul mi-e martor (na ca se bucura Martorii lu' Jehova ca "mai a marturisit unu'"...), nu o fac cu inima rea... mai ridem si noi aici... cum bine-ai priceput dupa al doilea pahar "Supararea rost n-are,fiindca de ar avea...vai de curu' nost atuncea.." - amu, dupa ce-ai gatat sticla... si vazut-ai ca nici "FUUGA---ca de Uciga-l-Toaca--care in nopatea-nVierii bate...!!! nu tzine... te-ai "coborit" la "Da-ie DOMNU-ca sa fie --din cur-toazie--la tine-n OGRADA;c^t una --atat shi alta..!!sa itzi fie de bine!!!!" - Pai se poa'? Unde ma-sa-i milostiva dumitale superioara-ntzelegere a acestei lumi??? Ca te injoseshti la chestii Popilianice (Pe-De = in Frantza apelatziunea pentru homalai ce vine din semnul "par-deriere" ce-i caracteriza... nu numia in Parc de Bologne...da' si-n guvern sau in consiliile de administratzie ale marilor companii unde se gasesc si vietzuiesc de parc'ar fi egalii nostrii...) ce sa mai zic... dumneata te-ai dovedit extrem de intzelept si cu sensul umorului... acum... cind ma lasai in "vrerea" lu' Marte... nu in a popilor "ca deh,popii-s---pe lume--a zecea MINUNE !!!"... pentru care am un dezgust tot atit de mare ca al dumitale, daca nu si mai mare... - ce mai incoace si-n-colo... m-ai dezamagit. Pacat ca... dupa atitea suferintze (prin care cred c-ai trecut) ai ramas acelashi... sa nu te calce nimeni pe coada ca-tzi aratzi coarnele! Incep sa-ntzeleg la dumneata, ca la multzi din paranormalii shatrelor ruse si nu numai... ca mare suparare v-a provocat "dezvaluirea" zonei intermediare... la care unii din voi avetzi acces... dar, de-am dat-o pe net (chit ca Miti a sters-o si-a bagat-o-n insectar... cine-o avea curajul sa-shi lase computerul scaned 15 minute ca sa vada "arhiva"...) e semn ca nu mai se poate face multa vreme lovele cu minciunile milenare... nici la "cei ce vad" nici la cei ce-au scris din Mesopotamia-ncoace partea lor de istorie ca "unica valabila"... Zici c-ai vazut chestii apocaliptice?... Nu-i de mirare... oricine deschide ochii si priveste-n-jur vede semnele a ce va sa vie... pictate grafitti pe ziduri, sau cu pumnii strinsi in disperare pe net... sau... da' ia mai uitatzi-va-tzi si singuri!... Ramii sanatos, eu ramin la hotarirea mea... de a nu te mai citi.
Pozar Sambata, Iulie 12, 2003 9:09 PM
Am vazut si eu poza lui Miti si cred ca e frumoasa si distinsa. Nu inteleg prea bine de ce a fost nevoie sa o postati in toate cafenelele. adica ati prins-o, ha, ha, stim cine esti si cum arati adica oribila. Numai ca ea nu s-a ascuns niciodata. A deschis cafenea si si-a pus poza undeva unde a vrut si era numai chestie de timp pina cineva fara viata personala care sta toata ziulica pe computer sa o gaseasca. Daca vrei cu tot dinadinsul sa vezi pe cineva oribil o sa-l vezi oribil. Sinteti satisfacuti acum? Ce putin le trebuie unora sa fie fericiti.Pe cind pozele voastre curajosilor?
Mysticu... din naiva-i intrebare.. Sambata, Iulie 12, 2003 9:03 PM
Oare,c^nd cineva te ia cu goaze shi ci Nitro shi cu vorbe din pushcarie shi cu doctori,cela care numai din t^mpa,pot se VIE,suna a intelighentzie..??Se vrea acuma c^nd sunt tornade =,de cela care se pituleshte c^nd pe un raft,c^nd dupa o pravuita pravalie,sa se scoata la curtoazie,noaptea lui,in care saracutzul de-at^ta vreme orbecaie?? Nu intzeleg cum asha subit ca din pushca cu care se juca-RISHCA-dela a RISCA..pierz^nd la alicele,sa arate lumii ca nu-i ala care orishi cum-altzii-ar credea-----dar pe FATZA numa UNU il shtia ?? Vrea ca v^nturile care bateau muntzii shi urbea lu'stalin,sa se faca cashcaval - aci in noul sau ===t^mpa alpin??-Vrea sa c^nte cu cur---toazie,din dr^mbele celor care din mizerie mintala se proletarizara??ca sa poata duce subterane murdariii,care sunt tr^mbitzate de ceia care numa' stnga - o aud,ca de dreapta fug ca dracuu ala agatzat in al t^mpei DUD--sau--"zalud",,??-ca se minuneaza cum pot fi fiare din carne,nu ma alerteaza,ca putzini ^s aia care sa shtie ca fiarele,pot fi shi FE...shi tigrii..Ce ma "cur-tenizeaza" este jubilarea lu'ala care r^de cu pofta din inima de NITRO shi face aluzii str^mbe de doctori shi pushcarii..ca urare repet iara"";;;; daie Domnu ca sa-ncerce cum o fi pe pielea lui shi cum r^de mai apoi inima,exploziunea NITROLUI shi de m^ncarimea---ce-o simtzi-o dupa drugii de FE...,NU DIN CARNE--==pe shi DE===pe- pielea-i,sau pieile-i-----GOALEEEEEEE!!!-Asta asha ca sa se trezeasca ca nu tot ce zbura la rishca shi se antiamericaniza...prieshte canazii shi st^gimii-cap intoltora(pasare rara care ishi intoarce grumazu-i-la comanda shi la spate shi la coada).O fi cretinu-jean-jenel..dara ii a lui stap^n,care cum o fi... altzii INSA il vor in viitorime COURTEZII..!!
Aburel.. care ureaza-shi curteaza... Sambata, Iulie 12, 2003 7:49 PM
Numa-asha din Courtezie----O URARE---!!! Da-ie DOMNU-ca sa fie --din cur-toazie--la tine-n OGRADA;c^t una --atat shi alta..!!sa itzi fie de bine!!!!.sShi nu juca rishca cu prezumtzii,cu cei ce- tzii le flutura acum din-de-pe- shi prin dosuri...aia goi cu:PE,sau DE... ca Doamne freshte shi pe inamicu lumii de o fii----acela smintit=DE...!!dela Gooool..!!!
Aburel.. din CUR-TOA-ZI-E--(?) Sambata, Iulie 12, 2003 7:17 PM
Multe gafe se pot face curt^nd pe cineva .Nu-i frumos ca din NITRO-sa se faca pushcarie,ca se poate fi -ca cela care din 'cutoazie" sa fie inversul celui de acuma,care jubileaza de bucurie---de raul "nitic"-al cuiva,ca nu-i asta NITRO-n pushcarie--Ci doamne apara..!!sa nu fie curtoazia shi anapoda...mai putzin..nu jubila..!!???-cam at^ta celui care azi se bate cu palmele-i paroase pe un foale gooool-(PE-DE)----"fiare din carne"...!!!
Mysticuu' din =rob-oteala. Sambata, Iulie 12, 2003 6:18 PM
Chit,ca altu de in locu' meu ar fi,cu at^tea blocari de expozeuri pe cafane...shi cu shicaneli de care un "normal',zece hotare ar fugii,==SATUL shi TZEAPAN... ar fii?-oare??-DARA AR FUGIIII.--Patratzele colorate,albastriri mai ca alea care ne-ar aduce in balamuc...se ritmeaza tzantzoshe-pe ecranel- in care---numa' cei ce n-au ce pierde-doara el shi iar pe el----se mai duc-duce.....!!!--Asha-s unii--bata-i norocu'..!!!-ca pustiirea ^i batu'......M^ine-i zi de slujba shi apoi de spovedeala..goala ASHA ca LUNA PLINA---la care orice c^ine ar latra... Popa Tzazu tzine slujba shi pe nas o-ng^na cantoru' fudul de urechea sa-st^nga...Doua babe intr-un coltz,bocesc a paguba--dupa ce se duse din a lor visare imprumutata din senilizare-dela vecini...Popa Tzatzu le observa,fiindca doara --numa la slujba--astea doua babe fura...Nu vazu ca la cucurigu in pod,mai erau pititzi shi mai c^tz'va moshi-fudulitzi pe de-a-nteguu-- g^rbovitzi shi vicleni ca Naiba---dara shtiura sa citeasca in semnele popiii,c^nd sa sara cu busuiocu shi cu caldarutza...Nevazut statea un june,care secretos vroia,sa se faca shi el popa,dar-nu prinse-se toata ==tara-she--niiia...!!-C^nd dupa cadelnitzare popa Tzatzu se gata...junele-i shoptii in taina ce el din vecini "afla' shi ce ashtea shtiau din a altora visare...iute popii ^i soptii..Ocupat cu cadelnitza,popa Tzatzu o lua de buna----shi pe drept ca asha era..!!---Dupa slujba la ieshire-- se-ntetzii o furtuna de pe drum ii orbii shi uda p^na la FIRE...C^nd ajunsera shi ei la scuteala de ploaie---din senin se isca o alta mascarada,asemanatoare cu tornada...de curgea apa shiroaie pe shantzuri ce se facura din "udeala"ploii...C^nd sa zica shi ei HOP...rasari un CIOT,care le strica socoteala shi din balta-n balta ii fortza ca sa mearga --cu opinteala..Asha cum pe asta lume,nimica nu-i de-a ficea...Popa Tzatzu sf^nt fiind...nu se-ncumeta-sa asculte tat ce junele-i zicea shi o lua ciuntita vorba,ca si cum el--nu "ai" m^nca shi nu miroase a-"aire"...DARA naiba nu-i cumminte shi le scoase in cale un "ochi inshelator" de balta...care shiret ascundea--o secreta mascarada-buna de numit SHARADA...shi se trezira in apa p^na de deasupra de piept....C^nd sa iese ---popa se inpotmolii,ca de-aia-i popa...iara junele care-i fu PROPTA---se opinti ,se jiindui---se fortza,se da-du' ca miel de strana -se lasa chiara sa arda,ca o bucata de "slana'...ca sa-i salveze popii -de-o mai putea doar o f^shie din Sutana..!!!----Ce-i shi cu popimea asta..!!!??? Slujba tata viatza n-o poate memora,shi de cantori shi de cr^stnici(aia care trag clopotele-shi la figurat shi la propozitziune)-se sprijia,c-a dupa, s-o arda---saraca prajina--in focu'at^tzat de catre altcineva.!!-ca deh,popii-s---pe lume--a zecea MINUNE !!!
Kronberg Sambata, Iulie 12, 2003 4:45 PM

Doamna Miţi

Să mi se-ngăduie ca în rîndurile ce urmează să nu fac nici un fel de consideraţii mai mult sau mai puţin savante asupra ideii de boemă (fiindcă le-a făcut, într-un excepţional articol pe care nu-mi mai amintesc cînd şi unde l-am citit, marele Lucian Raicu), ci doar să evoc două figuri inubliabile ale începuturilor boemei "mele" bucureştene. Pe Doamna Miţi am cunoscut-o chiar în ziua în care, prin septembrie 1978, am descins, ca proaspăt repartizat în învăţămîntul Capitalei, cu valijoara balzaciană a provincialului în mînă, în Gara de Nord. După ce m-am descărcat rapid la o gazdă undeva prin Drumul Taberei, unde era să mă duc? Ei, cum unde?! La "Griboedov", la Casa Scriitorilor! Nu aveam la mine decît 200 de lei, o legitimaţie de echinoxist şi multe, foarte multe visuri. Am penetrat cu timiditate, oblic, în restaurant şi m-am oprit dezorientat în uşă. Nu cunoşteam pe nimeni decît din poze. Prima care m-a zărit a fost Doamna Miţi, chelneriţa. M-a măsurat din cap pînă-n picioare şi - probabil fiindcă arătam ca Moş Gheorghe la expoziţie - a zîmbit, apoi mi-a arătat o masă liberă. Nici n-apucasem să mă aşez cu - vorba lui Breban - "o jumătate dă bucă", ca tot debutantul, că Doamna Miţi mi-a pus întrebarea fundamentală: "Votcă sau bere?" "Bere", am răspuns, inspirat, şi bere a rămas pînă în ziua de azi. Mă gîndesc cu groază ce s-ar fi întîmplat dacă ziceam "votcă"... Vreau să spun că Doamna Miţi, fără să te-ntrebe de legitimaţie, cine eşti, pe cine cauţi etc., te "mirosea" din prima, "investea" în tine, chiar dacă nu aveai în "curriculum" decît nişte amărîte de recenzii la autori şi mai amărîţi. Aşa au "păţit" şi Ioan Buduca, şi Radu G. Ţeposu, şi George Ţărnea, şi Eugen Suciu, actualul patron al restaurantului Casei (o, tempora!...), şi Traian T. Coşovei, şi Emil Hurezeanu (iarăşi: o, tempora!...) şi atîţia alţii. În schimb, Doamna Miţi era necruţătoare cu - cum să le zic? - nonvalorile. Mi-aduc aminte de o scenă care şi azi mă amuză la culme: în restaurant, foarte grăbit, dă buzna Ion Dodu Bălan, pe vremea aceea mare mahăr în Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste. Se aşează la o masă şi comandă scurt: "Miţi, o friptură şi o apă minerală!" Miţi înclină capul cu adînc respect şi dispare la bucătărie. Trec 15 minute. Ion Dodu Bălan dă semne de impacientare. Între timp, Miţi reapare, încărcată de fripturile şi berile noastre, ale "novicilor", plus votca lui Mazilescu. "Miţi, ce-i cu friptura mea?", zice Dodu Bălan. "Nu prea e gaze", răspunde Miţi. "Bine, da' apa?" "Nici frigiderele nu prea merge", face impasibilă Miţi. "Şi astea?", indică nervos Dodu fripturile şi berile de la masa noastră. "Astea e de dimineaţă", zice imbatabilă Miţi. Una peste alta, friptura lui Dodu Bălan s-a tot prăjit vreo oră jumătate, iar cînd în fine a apărut, am văzut-o cu toţii cu un adînc sentiment de admiraţie: era o minunăţie de zgîrci cu care Dodu Bălan s-a luptat, asudat, zeci de minute. Aşa era Doamna Miţi. Fie ca la mesele celeste unde cu siguranţă serveşte (căci între timp s-a stins) să-i aibă drept clienţi fideli tot pe Virgil Mazilescu, Radu G. Ţeposu, Marius Robescu, Daniel Turcea, Călin Angelescu, Iustin Panţa, Madi Marin, Mircea Nedelciu, Rolf Bossert (şi vai! - atîţia şi atîţia alţii), cît şi - desigur - pe clientul ei favorit, la o masă din colţ, maestrul Eugen Jebeleanu... (Articol integral de) Ioan GROŞAN din http://www.algoritma.ro/dilema/fw.htm?current=V30/index.htm

Orice asemanare cu fapturi reale... probabil pur intimplatoare.,/br>
Kronberg Sambata, Iulie 12, 2003 4:37 PM
Ce mai faci Scufitzule... tot apatrid, maica, tot apatrid?... Nu mai are nimeni "nevoie de serviciile dumitale" si te lasatera p'afara... sa latri la luna pe shapte situri fara sa-tzi gaseshti si tu un "clan" ca Ghopardu' cu coada taiata de drezina pe care calatorea Marius... strigind "A mea e VINA, a mea e VINA... Cine-mi da un sut in...". Lasa, Scufitzule Veterinar... nu-i plinge de mila "fututashului"... n-auzi ca-i "grasa si frumoasa"... Vai de el pistil de s-o prabushi din inalturi "carabusul"... te-mproashca cu "polen" ca-n Bethoven II si-tzi pleoshteste scufia peste ochiul de ciclop si nici cu ochelarii Mitzei nu mai potzi vedea "cum porcu' simte ca o sa soseasca ploaie de-shi agatza un pai in gura"... Deshi intzeleg dupa privirea-tzi timpa ca nu stii de unde s-o iei pe asta cu "circ cu fiare din carne"... raspunsu-i simplu... e doar o papusharie ridicola cu figurine groteshti din mucava cu un singur scop... sa tzina audientza-n starea de copil si, la umbra oareshcitului divertisment... sa catalogheze care doarme, care ride, care e indiferent... Nu vi s-a parut "ciudat" ca foarte rar se vorbeshte prin "aceste scenarii de bilci" despre sectele din Romania sau despre activitatea Societatzii Masonice ce-a ieshit din umbra dupa Lovilutzie? E mai comod ca "show must go on"... si prin toate ziarele cu exposure la internet... sa se "dirijeze" chat-urile spre "teme" de discutzie... iar oricit ar incerca "altzii" sa atinga probleme grave... "audientza" sa fie asmutzita de vreo papushica de dupa cortina cu voce pitzigaiata si... scufitza, cum zici... apatrida? Mda, chiar din prostie... tot ai pus-o bine si... cum va placea la "gust de vremuri in care tot ce-i drept ieshea din CEASHCA" cel intr-o ureche (aret sur image : Miti privind nostalgica poza de deasupra biroului...). After all... chiar daca "mai au unii si alte treburi pe aicea", fara a aplica modul sau de "amuzament"... we can still have a lot of FUN! Cica "De Vrei psihologie shi sa vezi OMU pe GOL"... ntz, ntz, ntz... "vezi Omu de GOOOOOOOOOLLLLLL!" Ca azi miine-ncepe iar campeonatu'... numa' sa trecem cu bine de ce ne "smircuira astrele" dupa ziua dvs. de defilare... mai la "dupa" cu 5 zile courtesy of Mystic message (Doamne fereshte sa iasa iar ceva rau la americani... ca iar "doctorul pushcariei din Lebanon" va umbla sa-nchida robinetu' la Nitro...Doamne fereshte de toate!).
ABURELU-dezaburit. retrezit din a lumii betzie.. Sambata, Iulie 12, 2003 4:35 PM
Sanatos oi fi lumea mirifica ce o casca Veshnicia...Supararea rost n-are,fiindca de ar avea...vai de curu' nost atuncea..shi de zilele numarate cu socotitoarea dela primara--!!(shcoala)..!!!---Treizeci la suta =se aseamana cu cei treizeci de argintzi pe care Apostoooluuu Iuda -prin jeburi c^ndva--^i zornaii.. Ce rama-se din suta la suta,ma fereshte de === a fi pe veci in muzeie sperietoarea flam^nda din Eden chiara de dupa ce Cain fu trimis aiurea...Vai de mine cu treizeci la suta,daca cumva,se tzine vreo adunatura--re shi-o-sfortzare ca ma aduca in vreme la mumiile lu'fara(i)on..!! Sa ma pierd in B^TZAIALA din pustiuri shi sa imi sara blegeala,tzopaind Vitzeii din aur ca sa imi treaca ologeala??-Zau,Kronii ca nu ashi-vrea-oo--ca shi asha lumea ma ocoleshte,dara vai ..!!-daca ashi(shi)FII suta la suta,in chilia manastirii,nu a scribilor cu ceasu-shi nu chelia capului,soarta singuratzzica mi-ar dospii..!! Nu ma vreau nici "democrat",nici roshu ca fieru' din fierarie,nici verde ca iarba ce-o m^nca oile pe OIERIE??? shi din asta fac limbrici-care le 'galbenizeaza"...M-ashi vrea,dar asta ^I VOIA altcuiva...intr-o lume in care clenciuri sa nu fie,iara daca ^S..sa nu ma aghetze=ca o trista insingutara --sperietoare de ciori pe lunca din C^mpia care pazeshte lubenitza necoapta de ----ceia care se vor in ceruri cu potcoave faurite din "papuci' cu arzatoare...Nu m-ashi vrea cu faraonii,dara nici cu Tziitorii de racle cu ciolane ce le zzic ca ^s sfintzite dela des-zidirea galagioasa ale---ironicilor IERIHONII..shi nici cu cei care adumbresc soarele Sfinxului...sau se vor precum asta-st^nd in ploaie de(?)-pustiuri---vis^nd la apocaliptice shi mesianice ------racle TAT--ca shi-n muzeuri..!! Ce-ashi vrea??Acum-azi-chiara--NIMICA!!! Nu fiindca ASHI AVEA---ca nu am shi dupa cum vad shi ce am s-or duce pe apa care fu c^ndva zglobie si cristalina....iara-acuma---o balta uscata- in care doara iarba FIERII se mai"clatina"???-oare..??
Mysticu' G^ga-dela vaduu Morii.. vine cu IDEI "originale"..!! Sambata, Iulie 12, 2003 3:51 PM
De n-ar fi pe capshe H^RJOANA,shi de totzi 'am fi perfectzi-shi nu ne'am inclenciuii din gafe,shi de nu ne'om face troaca shi albie de porci...ce farmec ar mai fii..shi ce rost ar mai avea==a ne cafegii shi CHIARA=a traii..??-S^ngele fiecaruia-scrie negru pe alb in catastife--ca are culoarea taurului care se infurie--pe sine-ca-i ,vai de el---RO-SHI-EEEE..!!!-Adevaru' nost' ^i altu' ca de ar fi acelashi...soarta noastra poate ar fi o matasita puturoasa broscarie--din a nemultzumitului cu DARU--ce se pitpalaceshte gol--printre ----puii-ceia din cuiburile--zburatoare===gooo-la--shii(?)..SHI??-DACA prin vene ne-ar curge s^nge de aceeiashi culoare-dracoasa,comunarda-Roshie shi albicita...orishicuia...ce ne-am face duc^nd Robirea de a fii...cui le-ar mai c^nta popii din harfa-Amin shi Aleluiaa..?? MA SPERIE APLATIZAREA,ca o simt--"aproape" de veacuri...shi ^i oare bipedeasca--ca sa c^nte tatzi aceiashi c^ntare,ciripire shi VAITARE???-DACA ASHI FI LASAT in pace c^nd vreau sa-ma---- IDEE-o-tzesc..shi nu mi s-ar baga bondarii pe sub sutana si sa nu ma mai ciondranesc-cu tornadele shi taur-adele,nu credetzi -ca urmarea-ar fii?-S'O SFECLESC???-Pacea ,democratzia,cinstea shi omenia-etcetera ,numa' in PROGAGE se afla ,st^nd la RECE sub GLIE---la 2 shiii--metrii de a impaciuitorilor cu FORTZA---platzii= nivelatzii raiurilor STAFIE..!! Ca exemplu:daca ashi putea ushor sa ma dau in scr^nciobul caafanelor shi nu ashi-FII tzinut cu minut-oaiele la poarta,shi n-ar mai-FI- croncanit de cioare la picioare dupa a lu' CUI-citare(?) zicere--shi c^te-un teotisit--la cap...Zau,ca ashi vrea Iadurile cu soare shi cu ALEA la huzi cusute..!!!ca sa am shi "LUM^NARE"...Vai de aia, care numa' zglemenirea shi-nghetzarea FIRII o vor,ca sa nu fie---zanganitzi la scaf^rlia care de ai ciocani-o tat- ar suna A GOL... MAI,F^RTATE --care eshti(?)---tu te vrei stana de piatra shi o adormita floricica din uscatul tau GHIVECI..??? Te vrei tu ca sa te laude cu impotent-tzia-tzi...tata rasuflarea care roshu vede numa'- ca BICII din Spania..???-Vrei tu garduri de infricoshare sa itzi faureasca fieraruu,ca sa te ingradi-ceshti shi sa acumulezi-intre-a gardului bare--numai uri shi fereli-shi scuipaturi in s^n--ca-i 'bata-l crucea"??-Asha vrushi-pe semne,ca tat ce o semintza s^ngerie-shi doreshte...inroshita in focuu Ghenei,vine,vine mintenash...shi daca vrei s-o faci democratzie shi false ziceri din m^nie,care n'or fi in veshnicie-ca ale tale'basmuiri..te vei trezii pe-afara shi singuratic --pe peronu'' din GARA ashtept^nd --ca sa vina MARFARUU de tri shi doua -ca ala de unsprezece se topii inainte de tunel..!!??? Nu-ntzeleg pe aia care fug de guralivele "contrare" care orishi cum ar FII,tat in FREA-ne bipedica s-ar afla bibliofilite in antice shi shoricite--dosare...F^RTATE,tu,tu ala din coltz..!!! care ai s^nge din vremile UITATE...nu te varui pe dinafara shi--fa ca lumea taaaaataaa...sa te uite--shi sa fuga --shi saaa FUUGA---ca de Uciga-l-Toaca--care in nopatea-nVierii bate...!!!
Kronberg Sambata, Iulie 12, 2003 3:07 PM
Abureleeeeee!!! Pentru noi... oamenii acestei planete... Apocalipsa, Sfirshitul Lumii si chiar... 28August... este in fiecare zi! Depinde pe ce costisha a planetei te gaseshti... poate fi Raiul pe pamint sau... intr-o clipa stiuta doar de Domnul... (si rareori transmisa in eter-broadcasting for ezoterics specialists...) ca de pilda, stirea de ultma ora : More than 40 people are missing after heavy rains caused a massive mud slide in south-western China. The official Xinhua news agency says the mudslide has blocked a river and is threatening villages downstream. Rescuers in Sichuan Province are also trying to save 90 other villagers, stranded after a deluge of mud and rocks cut off the river and formed a reservoir about two kilometres long. Seasonal flooding across China has already killed close to 570 people so far this year and forced the evacuation of 2.3 million others. De la http://www.abc.net.au/news/justin/nat/newsnat-13jul2003-1.htm Altfel, cum mai eshti, bine, sanatos ? Tzi-a trecut supararea ? (uite ca practic si eu "metoda" verishorilor de "dialog".... matale, "30% jidov", tre'be sa-ntzelegi despre ce vorbesc...).
Scufita Apatrida de la Republique Sambata, Iulie 12, 2003 1:55 PM
Vai Dorinello rau ai ajuns sa-ti zica bosorogii din Canada (pe care nici Viagra Extra Stong, pe reteta super compensata, nu-i mai "desteapta" ... vorba din imnu mioritic) ... "muiere majora" in loc de "fluturas fertil si polenizator care mingiie gingas pistile" ... si inca nici n-ai plecat in Canada. Sa vezi tu cum curge respectu si suturile sub centura "dupe" o portie dubla ... de spalat vase cu Kronky cel Debil!
Mysticul. cu incercari de a fi in aier... Sambata, Iulie 12, 2003 1:19 PM
MARIUS...toate bine le zici,dara NU TE INCARCA CU VINE--care NU tu trebe sa le duci..!!---Adevaru-i-ca unii,precum ca -shi MINE--ma cred tat,ca shtiu asha cum porcu' simte ca o sa soseasca ploaie de-shi agatza un pai in gura,=eu le zgogesc din nimereala,cu ceva vreme inainte..Ma joc cu para shi meta shi caut ca asa ca porcu,sa aduc la paie in cartea ce o schimonosim numind-o suflet..Profilez din imaginatzie,personagii de cafana,ca sa fie cafa mai naut-tzeasca shi cu gust de vremuri in care tot ce-i drept ieshea din CEASHCA.(ca vai,dor ne reveni dupa asta-asta--!!?)..Ba,ma duc shi printre ashtrii shi caut planetele invechite shi caut sa ma int^lnesc cu placutzele scrijelite de nishte aierieni-ce-i numim avrami,cu ---siruri din sfletu' secret al asha chematziilor sumerieni,ori filistini,ori mesopotamieni,ori,ori...cine shtie de c^te ori =ORI??? De Vrei psihologie shi sa vezi OMU pe GOL,pe nud,cauta numa' prin cafanee ca sa vezi- G^lceava unuia cu MINTE shi in contrast,pe aia-a unui ZALUD..!!-Cine avu IDEEA de a se cafana-gii-shi o nautzii-cu cafa,ar fi trebuit ca sa lase numa'asha din curioasa nimicnicie-omu' sa se dezgoleasca "liber' shi fara paravane--..Oricum...cu -sau fara de legi contrate,izvor^te cu sursa ,sau fara,dela cei ce patronate le cafanesc r^z^nd,sau infuriindu-se de-oparte..noi ne basmuim in conspiratzii shi ne cretinizam numa asha ca ii in COTZ,unu pe care ,dupa c^te imi aduc aminte -io-i zise-i cretin-de prima data..-Acu-karma,bat-o focu'..sare --tz^shti.!! la o comanda ,fix atunce c^nd - fara paza ,liber ingradit insa--deshtept fiind --asha karmatic---trebe sa te mai shi cretini-zeshti-ori cretineshti??-Deci MARIUSE---noi de-o viatza virtuala-!!!- ne cunoashtem,shi acu sa iei o Vina,care Doamne ca NU TZINE...ca s-o duci cu explicatzii.pe la nasu'... celora care oricum le-ai zice tat nu ar recunoashte shi te-ar 'cretiniza'--DEGEABA pe tine..!! lasa-i barem tu in plata ALUIA care shtie el ca-i LUCIFER,cum sa ne sape la groape shi sa ne ashtearna paturi in care buimaci----sa cadem...,shi sa nu ne mai sculam =pe-aproape de Fieraru cu Foiu shi cu drugu' lui slefuit--PAR..!!!-din FIER..!!
Ghiopardul Sambata, Iulie 12, 2003 10:13 AM
Eu fac parte dintr-un grup. Nu stiu care si ce vrea dar sunt seful! Grupul meu e un fel de gashca care seamana a clan. Eu vorbesc organizat, doar atunci cand seful imi da cuvantul. Cand vorbesc vreau sa ma impun. Sa stie lumea ca sunt un sef. Din cauza asta vorbesc pe mai mule voci ca sa rezonez cu timpanul. Ca sa vorbesc pe mai multe voci am nevoie de mai multe nick-uri. Cu unul aberez si cu altul ma laud. E ca la partid. Lumea ma adora si ma divinizeaza. Ca sa te impui trebuie sa descoperi conspiratii. Tot timpul sunt conspiratii! Altfel de ce se treceste cate unul vorbind in cor? El vorbeste in cor pentru ca vrea sa fie un om puternic. Un om puternic e adulat si le stie pe toate. Una din vocile mele ma aduleaza. Alta ma pazestede ispita. Este o voce de treaba. E de acord cu mine si ma emotioneaza. Eu ii sunt fidel. Discut numai cu ea. Eu scriu la calculator cu ambele maini. Ele sunt penetrate de influntele globalizarii. Una e de stanga iar alta e de dreapta. In centru e curcubeul lumanarii de la capatul tunelui. Cand se ridica "rochita randunicii", prin tunel circula aerul, lumanarea se aprinde mai tare si se ve vede mai bine gaura de la capatul tunelului. Un v^natoar iscusit face "Uuu, Uuuuuu", iese ursul si il impusca. Eu am facut "Uuu, Uuuuuu" si m-a calcat trenul.
Zizzy Balluba Sambata, Iulie 12, 2003 9:18 AM
Esti surmenat Kronbergescule! Ai nevoie de odihna. Concediu placut!!!
Marius Sambata, Iulie 12, 2003 5:17 AM
Nea Kronberg

Scuza-ma dar esti dus rau de tot. Lamurirea lui dl. Mystic privitor la confuzia cu Jean Chretien imi apartine. Ca n-ai zis merci, nu e de mirare, stim cum stam la caracter. Iar teoria conspiratiei asa cum o vezi dta este o aiureala completa. Cred ca problemele cafenelelor apartin mai degraba unui sentiment de inferioritate a unor participanti, care incearca sa impresioneze fie prin luari de pozitie "iesite din comun", fie prin aderarea la o "gasca", pentru a se simti puternici impreuna cu colectivul. Vezi si matale din ce categorie faci parte...


mysticul.. din iluzia altora-contorsionata shi--prea omeneasca. Sambata, Iulie 12, 2003 3:53 AM
Din ce cu c^teva zile,mai inainte de a se implini-se pu-se real pe tapetu' peretzilor din case goale,dar inghesuite cu dezordini.planificate....Mieii se ard pe alatare improvizate,shi fumu' n-ajunge nici dincolo umbra omului cu zburatoarea-i dela ycar vechime,o t^njea..Din foc at^tea fiare care inroshite fiind, shi nicovala fieraru' o sa prepara, trag^nd la Foalele(burdufuri care suflau fieruu ca sa nu se desrosheasca) eroieshte,barosu' le va bate shi incovoia pe toate.....El fiarele le inroshii ca sa ishi gate gardu',pe care din fudulie,din fier il vru.. Carbuni el puse-se prea multzi shi ashtea venira din lumi din care nebiricii,cu nemasurata vrem-n urma,cautau ...la=aur...C^nd gardu' sa shi-l asambleze...venira altzii shi il facura ca sa il abandoneze shi sa lase focu' altui care era meshter in a se roti dupa cum flacara focului se afla,pentru a se incalzi-nepas^ndu-i de fierar shi oricine frigul l-ar cuprinde..Chiar shi la potcovarire calu' celui cu mai multe gauri in capu'altora facute,primea cele mai otzelite potcoave--calul nu 'stapnu'"..!!-Ne infrica asha teoreticeshte ca ce-o fi in stele,shi unii se mai dosesc de PRAFU' din stamoshu antichitatzilor noastre -Marte,doara asha ca sa fie shi ei in pas cu ce habar nu au-de-Astronomicale...dezveliri...Si REALA planeta aia pierduta din care se incepu' prima clonare,sau clocita creiare...!!-Odata cu aceasta stea care fu imediat dup a binguri zamislita,lumea se rasturna mai mult ca niciodata,pe dungi de cosmice veshnicii,de care nici asta nu shtiu,ca ele sunt flecare nimicnicii-pe caare antica sacrificare---nu-l uita shi acum il vamuii.pe fierauuu' om-fiara=shi lumea...!!-C^nd zeii se incapat^neaza shi Olimplu' foc lua...shi cel amai la indem^na zeu,se sacrifica,ca sa il apere pe Zeus...!!Nebiru din care toate aceste biceiuri pornira,n-are substantze ce pam^ntl mai in urma zamislit,le are,dar cu toate astea-in plus- este poate cea mai luciferica planeta,in care deavolul vine sa 'respire' shi da la foiuri..iroshindu-se pe sine,ca in iad,sau tot ce noi zicem ca este aa noastra Fire...Sa fie-nvalmashita in capul maistorului fierar,dara acuma fara Fierarie..!!-Ce -o ieshi cu fiarele inroshite?vreun circ cu fiare din carne,pe care doara emotzia,ciuda shi pravalirea in iaduri-shi in neintzelegeri 'circare' va mai pune pe linie o 'scena',sau s-o rostogolii cum incepu..intr-o veshica-'fiero-fioroasa--fierarie==arena ??.
Ionick Sambata, Iulie 12, 2003 2:44 AM
Kronberg, efortul de documentare e laudabil, dar lipseste fix ce te-am intrebat. Cum ziceam saptamina trecuta, cind spui "Si de atunci (2001), fura numitzi tot soiul de judecatori, mai la curtea suprema mai prin gubernii...", dezinformezi. Care sint judecatorii numiti din 2001 ? Multumesc.

Zizzy, cine da diplome de roman ? Adica, sub care pseudonim, de data asta ?


Kronberg in drum spre Calea Lactee Sambata, Iulie 12, 2003 2:07 AM

Aburele, o ultma punere la punct

Faptul c-ai luat orice chestie (ce nici macar nu-tzi era adresata si nici nu aparea pe acest site...) de buna... imi spune mie ca... teoria celui ce-a zis ca pe toate siturile astea romaneshti se invirte un grup de maxim 15 persoane ce se joaca de-a "crearea unei atmosfere de comunicatzie si dezbatere libera de opinii"... este valabila... Probabil ca-ai primit un mesaj "urgent" de la vreun binevoitor CRL-ist sa-tzi spuna tzie cum mi-a spus mie unul pe aici ca "ma injura nu'sh'cine la Ycar... etc. Mie nu-mi pasa cine ma-njura... incep incet, incet sa ma lamuresc cu toata fauna si obiectivele jocului... Eshti patetic, zau... nu-tzi aminteshti vorba aia romaneasca "nu totzi ciinii-s scurtzi de coada"... chiar daca sint unii... nu totzi au aceiashi parintzi... Ma-ntreb ce te faceai de te chema Bush... sughitzai de la alegeri incoace ca pe majoritatea siturilor e "pomenit de dulce"... Gata, unde vezi un Jenica trebuie sa fi dumneata... Jenica romaneshte este cel mai apropiat de la Jean (iar Chretienul nostru fu facut Cretin pe televiziunea natzionala la rubricile de glume!!!). Cel mai mult imi place cum "te superi" cind tzi se pare ca te ataca cineva... iar cind te ataca cu adevarat... taci si faci pe mortu'... Gata, crezi ce vrei, fa ce vrei... "hipersensibilitatea dumitale" imi devenise mie suspecta mai de mult... acum am decis sa termin cu acest joc.

Acesta este punctul final al conversatziei noastre pe net.

p.s.

vezi de ce am refuzat sa-tzi spun "mai multe despre mine"?... Sint firpt cu netu' asta de pe vremea cind ne conectam cu modem 14400baud... Cit despre contactele cu romanii... cine nu-i lamurit inseamna ca n-a ieshit din sfera familiei sau a clanului sau a falansterului in care se simt confortabili... Ai vazut cum m-a facut tembelu' de MV, "pedofil"... c-am "ispitit" o muiere majora... si alte murdarii specifice abjectului personaj... Cite forme de "seducere" se practica pe net... "sa luam contactul telepatic", sa ne-ntilnim la Mtl, sa-l sunatzi pe "sfintzia sa"... Nu stiu, zau de exista oameni ce n-au mushcat din momeala... Eu, in ce ma priveshte ca personaj pe CRL si aici... ramin asha cum ma shtitzi... N-am intzeles de ce imi tot adresezi mesajul cela cu "mai stiu eu ce" ce se va intimpla in 28 August?... Bineintzeles ca ce zici is bazaconii referitoare la acea data... caci de n-ar fi... poate ne-ai da si "idei cum sa evitam mai stiu eu ce"??? Vezi, hai sa aterizam pe pamint si sa lasam bazaconiile... Ma rog, matale potzi continua... eu insa, voi inceta sa te mai citesc si sa mai dau prin acest loc unde... exista citeva programe distincte ce intra in actziune de indata ce requestul pentru pagina este receptzionat... Miti e "discreta" nu zice nimic... dar asta nu-nseamna ca pagina asta n-are nici un "scop"... Pe vremuri Vandaluzia avea acces la "permiterea" pozelor... sa fie Nicky atit de bun la hacking?... Ori face si dinsul parte din "echipa" precum dumneata, David si restu' de jurnalishti... nu vi se pare ciudat ca de regula se apare-n tandem (ca "celulele" spionajului kgb-ist de pe vremea rezbelului rece)... Teddy & Roxana, Jack & Angela, Kuki & Ned... Ali-Baba & El-Zorab, Alex & Ionick, MV & Zizzi Baluba, "Securistu/Garda/etc" & Joita, Sigmund & Agata, Marius & ALICE(adica Popilica...) si asha mai departe... Nu v-atzi intrebat de ce aceste "cupluri" graviteaza periodic prin aceste cafenele... poate pentru ca le e din ce in ce mai greu sa se mentzina coerentzi in pielea poli-personajelor... Se fac de bafta... dispar o vreme si apar apoi si-o iau de la capat fara nici o problema... Nu v-atzi intrebat de ce a marit Oberul pagina CRL-ista cu 50k? Dupa "shedintza" de la sfirshit de Iunie... si pagina CRL-ului se-ncarca tot atit de greu ca cea de la idee? Voi incerca un raspuns partzial pe CRL... aici, .nu cred ca mai am ce cauta... Dupa cum "shi-a curatzat Miti" pagina de poza-i... si dupa cum trebue sa ai grije as nu calci pe coada orice imbecil ce te-anjurat cit a putu sub alt nume si...acum se da curat-curatzel... Ma rog, cine se simte confortabil, poate ramine, fiecare-i liber si stapin pe propriile actziuni. Eu v-am salutat! Nu stiu cit voi mai sta si pe CRL... ca simt ca "echipa" tzatzei Roxana coace ceva... Deh, asha-i in locurile cu "mineri"... ce nu merge cu vorba frumoasa... merge cu ciomagu'... Necazul lor este ca... pushtanii ce "intra prin aceste localuri"... cu putzina rabdare ishi dau seama de joc... si, mai o poza mai o retzeta o alta prostioara... si se duce munca de ani pe ripa abrupta a manipularilor insailate. SANATATE LA TOATA LUMEA... si putetzi sa ma injuratzi cit va place (inclusiv dumneata Aburelule... ce-ai jurat ca n-o sa zici... si-ai sa faci cu mine ca cu doftoru' ce l-ai dat in git cu fica-sa... deh, faci si dumneata ce potzi... ce nu lashi lu' MV!) eu am sa practic "retzeta unuia de aici"... Nu mai citesc pagina... si sa vezi ce bine ma simt... IMEDIAT!

Kronberg Vineri, Iulie 11, 2003 11:37 PM
Aburele... dupa cum "cirmeshte" coshmelia... ii ziceam odata Ion Cretinu'... si-mi scapa de curind Jenica in loc de Ion si... ai luat-o-n stribe... Grav... Calme down, man! Aici totzi cabotinii ce cishtiga premii la "festivalele risului" ii spun asha lu' Priu nostru... si el nu se supara si mai se alege odata cu Mafia si Bikerii si Power Corp. etc... Lasa, inca nu s-a introdus cenzura-n Canada ca la voi in The Land of Free... (free to remain silent!)
Kronberg Calea Lactee, prima pe dreapta linga planeta aia babornitza Universului... Vineri, Iulie 11, 2003 11:32 PM

Ionickule

Step 1 : go to http://www.usscplus.com/

Step 2 : ai in josul paginii 3 servicii gratuite : toate-s folositoare daca stii cum sa le utilizezi... Varianta 2-a cu PDF-urile... itzi da clar ce s-a hotarit in ultimele 12 luni...

Apoi :

La : http://www.supremecourtus.gov/ gaseshti :

http://www.supremecourtus.gov/websites/websites.html - tot ce trebuie sa ai in Favorites ca sa mergi la "versiunea oficiala a lucrurilor..."

Ceva "reguli" de fonctzionare la :http://www.law.cornell.edu/rules/supct/overview.html

Si in sfirshit... ce mi-ai cerut... ai ceva de sapat la http://www.supremecourthistory.org/

Some stuff here too : http://www.cnn.com/2002/LAW/10/07/scotus.works/

Potzi afla despre "president activity" la : www.mikeyhead.com/president-activity/president-activity.html daca tot eshti curios...

Have fun!

Miti, cu poatagii ca Zizzy = Baluba (pentru cei ce n-a vazut Parisu...) si Medicu' Vetelinar ce te injura cum itzi place... n-am cum sa-mi pierz "sensu" 'cela... A, sa nu uit... mai dai liber lu' Alex ca devine stresat si cine stie cum snap... saracu'.

Mysticul.. din hopurile aducerilor aminte. Vineri, Iulie 11, 2003 10:59 PM
C^nd venii pe aste Capshe,simtzeam cum apa morilor-va in-vaduii-Roata Noie--nori---lor...sucii..luasem frumos in bratze pe paara-meta-para-zolul,dara fu gaurit.. Profilam la caractere shi jucam hora vremii care azi ii nuantzata prin o multzime de prizme.La sculare-i roz-albie,la amiaza cacanie,iara seara-i=neagra ca o IADU-rie...!!-Nu am ascuns indentitatzile shi nici adrese shi nici PHONE---shi nu conspiram dintre rafturile inchipuirii cu surse shi texte ce eramu-in minteaa mea,dar nu le lasam prada --inchipuirii.. Nu ma ascundeam de nime,ca de frica tavalugului,pe-un drum cu marginile pline cu gramezi de scai shi spini--dileme -trebe ca sa drumuieshti...Din banat fiind,nu vazusem bourul moldav shi ma aciuia-i in pusta in care se fugarea c^ndva........toate bune shi frumoase shi-azi merg,chit ca tornadele ne s^caie asha de des in ultima luna...M-a dezgolit la nudizare,dar nu ma infashuram in p^nza de In,in care cei cu OBOLU...o folosec la intrare shi la ieshirea DIN...Nu zburam catre rafturile librariei,ca imi cumparam SURSA-sau mi se dadea de-aficea--dupa cum batea v^ntu...shi dupa cum se zv^rcolea piatza...Nu am facut ,rele pe care sa ma fugareasca librarii shi nici ascundeli din care sa ma potereasca- cineva cu discu c^inelui din parc,sau cu copy-pasteutzuuu shi marchetuuu--cu ramashitzele de...reni...Ma ciondraneam de mama foculuica guroaia imi mergea mai ca roata morii care shi in gol tat macina..Asta p^na c^nd ma trezii din indy..drept prim ministar al canaziii--cu fara DI..!!!! Shi cu astea spuse,celei,celui care mai jos avocatzeshte shi ma incearca cu lamureala...^I zic doara ca ace mi se aduse odata cu ministeriala cretineala,atac la persoana FUUU..!!! Vezi patroana care-i SURSA..ca roata din vadu morii are apa acu destula ca-i golita cu tornadele..!!-shi vad g^lcaie de-at^ta vraishte de APA...!!
Jenica Cretinul Vineri, Iulie 11, 2003 8:47 PM
Oare in America nu se cunoaste ca pe primul ministru al Canadei il cheama JEAN CHRETIEN? Care, la Romani, se traduce prin (see above) si n-are legatura cu personajele de fata...

Nu ca Krony ar merita, dar e pacat sa se intretina confuzia...


Jenel-asemanarea cretina a lu' Kroniii. din pl^n-ga-reaaaalaaa!! Vineri, Iulie 11, 2003 7:39 PM
Daca =ilustrele personalitatzi-ce-shi afisheaza eroic,batzosenia-le vanicaaa..pe cafane,ar realiza ca din spatziale virtuale,de-ar scobor^ un inch numa...ar da de ELE-EI,ca fiind pe plaja nimanuia nishte ==carapace golite shi prajite,de scoici..Din timpuri ce acuma-s NE-memoriale...bipedu ,fiindca nu zboara ,se ologeshte cat^nd la raiuri,dar se zauita ca precum in ceruri asha-i shi pe eroicele Geaice(dela GEEEA) virtuale.. Cum laudele ne curg pe vranitzele de buze...!!!-dar astea-s portzi fara zavoare shi inchise tzinute doar cu un-ciot de cocian,gasit pe araturile= p^rjoale==poate ca ne-om scula din genunchiii artrotici--shi-n picioare..-peste acestea vedea--om...ce iii vanul--shi sperantza fara de acoperire..In rom^neshte zicem:HOP-c^nd aburcam p^rleazu...pe americaneshte -ce asemanare?? ca sperantza nu-i oare un hop..??---fara ragazuri???-De aia ma razg^ndii ca sa mai sufar patratzele din coltzuri shi shicanelele,,shi sa ma mai pl^ngaresc eroic...asha un pic..ca POATE--oi sari shi io HOPU'' shi eroica imi va fi SPERANTZA ???
jenel-dupa Kronii-cele-doruri.. asha ca o re===pica???!! Vineri, Iulie 11, 2003 6:06 PM
Kronii puishor,cum de in ultima vreme nu te mai ocolesc BARELE,ca in nas le ie vai Doamne,tat la fiece pas..??Ma numi-shi jenel-cretinu'--chiara tu???ma desvelishi ,chit ca nu primishi argintzii...te fraierira..shi rau imi pare --chiar asha din abngoasa-tzi-ngenunchere-doar cu uramaa boabelor de sub genunchi---te alese-shi??? Ma Kronicel,io nu ma dau eroic in cafane,mai degraba ma pl^ngacesc,ca sa nu par eroicu,ce bate cai dus shi aierian venit dintre doua-nchipuite...bi-blio-teciii??..Nu-mi rasucesc capuu pe discuri de cinshpe doolarei shi nu-mi tzin registre ca barboshii de sub t^mpa..??-trec^nd meticulos,vai sa nu uit..!!,fiecare obol???!!!-in antice registre...Doamne ,KRONII- te smintishi,sau te lua din constipatziune-latrinarea-pe alee,ca deh...ashai cu diareee...aaaa..!!??? Daca vezi tu ca v^ntu bate pe l^nga shi chiara contra p^nzelor ce-tzi vor infashura nudismu'.....o iei mintenash -la sanatoasa,shi ===te-asigur,ca --CU mine rau de-amu in colo in FRUNTARE o "lovishi"..!! N-o lua ca strigare in pustiu,ci asha ca gluma acra ce jenel -cretinuu--ofacu in marcetpasuu---cu fleacuri krongerbeshti......Moda ghisheftului cu vechituri ^i veche,de milenii putem zice..dar sa fi asha de "borfit-dela boarfe'....nici in veacuri--n-ash fi ===g^nGit..!!??===kronii ,puishor...ma sfrunta-shi cu mare sminteala...nu odata ,ci de c^te ori??-shi ma facui ca nu pot sa desscifrez,ca nu faccc ca tine sa le ashtern pe foi care o sa le citesc la ==ras-poim^ne..??==rau imi pare ca din t^mpa fiind,rom^n neaosh imi pareai...shi c-o picatura acra shi antica-de vreo foaita de HUNIADE...sau de harpa davidica-insa p^na descoperii..ce firme de ghisheft te urmeaza duse pe la spate---sincer...ca ma crucii--nu crucifica-i...!!! TOCMA vroiam sa ma hoginesc ca IDEILE ma impatratzesc--dar venii jenel-cretinuu shi precum foi cu cele ce zise-shi n-am shi nici discuri pe care c^inii le halesc prin parcuri..ca sa desfete stap^nii...nu ==ma termina-i===sa le mai buchisesc,ca intzelesuu nu trebe sa fie am^nat=Sf^ntu-ashteapta...shi ma smicura-i sa itzi --shi "pomenesc"....etc..la ics--X...
MYSICUL////cu majuscule... din Nelamureala... Vineri, Iulie 11, 2003 5:21 PM
mi-emi prieshte IDEEA,fiindca una azi trece prin minte ca sa fie m^ine,o --uscata felie de iar trebe o ALTA sa umple spatiul cerebelos,fiindca cu fruntea nu-i la moda sa mai ...fii zelos...lobii fruntzii iau locul zonelor adormite din parietale....--ce rost atuncea mai are aste goluri fiind divine shi biserica-le ,ca sa dai cu fruntea de ale nimicului fruntare???---prafuuu martzian se imb^cseshte shi aproape ii de Plina luna,care fix pe treisprezece,scutura seninul,ce din vise -in iluzii orice-am face----adormit ram^ne shi nici trasnetele nu-L trezeshte...shi ===senin?-- la pastele cailor care tot se preveshteshte...Incurcareala care itzaieshte lumea cu asha asiduitate....pare-a fi de spini cununa,celora care nu ishi duc crucea..---"popeshte",ci cu din spate shi din dedesubturi...asumptzii..care suna in golurile dela liturghie...ca o -pe nas c^ntare ce-o facea --cantoruu--ILIE shi o s-o repete la doi si unu de iulie...Daca ---se iau in seama si se pare ca nu-iii drum altu...harpele davidice....ne trezim ca in loc de ingenuncheri catre ceruri,ne ploshtim,catre coltzu ierbii...care shi cu multe tornade tat mai da prin alea uitate---ograde....Ghemu daca se-nc^lceshte num' cela cu optimistica rabdare,il mai poate rasucii..uneori shi cam mereu,chit ca le vrem pe toate a se termina cu bine,desc^lcrea se tot aduna shi itzele mereu 'bat' tat in harpele straine shi se-nidreapta catre raiuri cu....praf de martziene--nu -astrale----pipitze...!!!=de c^nd omu se t^rashte ,c^nd pe dunga,c^nd pe foale,a primii ceva din stele,trebuie sa arzi o galeata de altele,ca o plata cu plata se achit-eshte..!!Gratisa-ii doara Moartea shi la asta de n-ai OBOLU,vai de tine pacatosuu...popilor sarac cu duhuu--mo'to'to'lluuulll..!!Daca ne va intra pe treisperezece cumva....in ochi un martzian---goz...sa ne uitam cu soperantze la LUNA,precum c^inii noaptea din plictis----o latra..!!!de plecat din asta ---parte ,trebe,asha se simte,fiindca mi se ia ecranuuu' mi se pun "patratzele in coltzu' drept de sus",shi mi se fac shicane,ca doara- doara,m-oi SIMTZII shi i-oi parasiii..!! inca de pierdut nu mai am ce pierde,fiindca shtiura gealatzii,sa vina la strigare,dara NU astfel cum o fiintza care dupa spusele celora care doamne ce eroici pozeaza shi ce gunoaie-s in traire..!!--se zicea dupa ureche ca sa auda --orishi cine shi sa creada cine -o vrea..!!Fiecare se vrea pozat pe virtual eroic ,precum ar fi la teatru de papushi un personagiuuu de mucava.!!--dat cu pudra,dar hugit ca un helvetic-cashcaval..!!!Nime nu pe capshe --neferice-ca de ^i--ce RUSHINE??!! shi cum sa mai fie---mai apoi shi FIECINE ???
Miti Vineri, Iulie 11, 2003 4:25 PM
DRN, multumesc, bine. In privinta atacurilor, las'ca ne intarim sistemul imunitar :-) Multumesc pentru gandul bun.
Miti Vineri, Iulie 11, 2003 4:25 PM
DRN, multumesc, bine. In privinta atacurilor, las'ca ne intarim sistemul imunitar :-) Multumesc pentru gandul bun.
sursa Vineri, Iulie 11, 2003 3:54 PM
sursa fara comentarii.
http://www.israelshamir.net/english/sad.html
Voia buna din Irak o fi asa de mare încât e nevoie de orchestra-musette cu acordeonul îndragit de MV ?
DKL/El Zorab/David R./etc USA Vineri, Iulie 11, 2003 3:27 PM
Tov Nedelcu
Sic...trasnit/tranzit Gloria Bolundi
Ned Kelly Vineri, Iulie 11, 2003 2:37 PM
Alex Site-uri de vizitat sunt multe... De descarcat mp3-uri, putine. Cand erau accesibile Napster si Audiogalaxy a fost iures. Acum se poate de pe KaZaa si iMesh.
Ned Kelly Vineri, Iulie 11, 2003 2:25 PM
Alex Sa bem pentru... Canada Mare!
Zizzy Balluba Vineri, Iulie 11, 2003 2:27 PM
Ia uite, al dreaq! Stie el si pentru mine! Are el subler de masurat romanismul! Miti, ia vezi-l si pe inchipuitul asta. Zici ca-i mic, tampit si neajutorat de muica natura si n-ai strica nici un scuipat pe el da' la o adica iti da cu ciomagul in cap, sa te bage in categoria pe care o crede el potrivita pt. tine!
Ned Kelly Vineri, Iulie 11, 2003 2:11 PM
saradem, Aveati mare dreptate in raspunsul dvs. de Marti, Iulie 1, 2003 2:17 PM...! Nu stiu daca m-am facut de ras cu postarea mea din Iulie 1, 2003 12:41 AM, dar vizionarea catorva "productii" purtand semnatura inconfundabila a lui DKL/El Zorab/David R./etc. m-a facut sa realizez (cam tarziu, ce-i drept...) ca am supraestimat caracterul personajului ce se ascunde in spatele acestor conturi. Nimeni nu e perfect... Sanatate!
Zizzy Balluba Vineri, Iulie 11, 2003 2:07 PM
Bai ciudatule, omul ala stie mai bine dect tine cine e el, de unde vine, si unde se duce! I-auzi obraznicie, sa ii spui tu, asa pe neve, cine e! Cine se declara roman, roman e, bai, nesimtitule!
Ghiopardul Vineri, Iulie 11, 2003 1:51 PM
"Curvele alea nevinovate" sunt curvele noastre nu ale lor. Vai de ele ce patesc. Aici le iau cu binisorul dar cand ajung la ei acasa se imbata si le bat cu islamul in cap!
Agatha Vineri, Iulie 11, 2003 1:41 PM
Alex, nu fii asa cruel...please. Mai imi scapa si mie câte ceva, nu fu cu intentia de a cocolosi afaceristii americani, si vai de mine si de mine, ce jignire! Io comunista? Io care n-am dispretuit ceva mai mult pe lume ca securistii, turnatorii si comunistii cu nomenclatura lor...Acuma cu chestia cu crestina ai fost pe-aproape, desi m-a bagat popa in cazan de trei ori impotriva vointei mele, ca-mi zise mama ca urlam ca-n gura de sarpe si nu am putut sa invat sa inot niciodata, zi-mi pagâna, dar nu-mi zice comunista mincinoasa, Alex, si n-o instiga pe Mitzi sa ma dea afara ca n-as putea trai cu asa afront. Care-i pagina lui MV, m-ai facut curioasa. Merci.
Ionick Vineri, Iulie 11, 2003 1:45 PM
Pepelea, nu sint evreu, iar daca as fi, nu as ascunde. Sint roman si nu am ascuns. Zelul presupus de tine e fals, sint saptamini intregi in care sint prea ocupat pentru cafenea (vezi arhiva), dar fiecare scrie cind vrea, iar cine n-are ce face tine socoteala altora. Ca tine. Traducerea e problema ta, nu vad de de o pasezi altuia. Daca "censura" infama iti sterge munca, iti faci si tu o pagina si o pui acolo, sa se lumineze lumea. Nu costa nimic si nu o sa gasesti intre bonjuristii de-aici pe cineva care sa ti-o saboteze.
Cit priveste textul, este binevenit pentru cei interesati in patologie, si eu cred ca merita tradus, spune multe despre cei la care place. Cum deoamdata (sub acest pseudonim) nu ai injurat, sint gata sa discutam oricnd doresti, in limita timpului meu liber. Te astept cu exemple concrete in sprijinul afirmatiei tale ca textul ma descrie perfect. Ideile si evenimentele ar fi lucruri mai interesante de discutat decit oamenii, in ce ma priveste, dar esti evident liber sa alegi subiectul. Am mai spus, Stormfront White Nationalist Community e unul din site-urile mele favorite, poti linistit sa-ti alegi argumentele de-acolo. Sursa, autorul ? N-ai de ce sa te jenezi, da-i pe goarna: Mein Kampf, Adolf Hitler. Ador clasicii :)
Maria Magdalena Vineri, Iulie 11, 2003 1:05 PM
CITEZ: "Ghiopardul Vineri, Iulie 11, 2003 10:24 AM Americanii sunt de acord, rusii sunt de acord, germanii sunt de acord, numai prostii nu e de acord cu admiterea noastra in NATO si UE. Ei prefera sa-i pupe in fund pe arabi. Da de unde atata dragoste pentru arabi? Nu vad ca arabii ne ataca din toate partile? Vin la noi si ne iau femeiile, le reguleaza de le sar capacele si le pun ca pe vacile de prasila sa faca cate zece copii islamului. Iar noi stam si ne uitam ca prostii, ba se mai gaseste si cate un Nicky care zice ca nu-i iubim destul. Ia sa ne fi dus noi la musulmani sa le luam femeile si le crestinam copii sa vedeti ce jidhad iesa. Bine le fac americanii!!! " Mitzi, nu ma apostrofa pentru cele ce voi zice, ca sunt hipersensibila si plâng usor, dar Ghiopardul, prin cele ce spune mai sus - si cu fala - este total i*b*c*l si i*i*t. Unde traiesti mai, Ghiopardule, ca eu nu am vazut românce care sa faca 10 copii islamului, doar femeile de etnie rroma au mai mult de 5 copii.
Agatha Vineri, Iulie 11, 2003 12:58 AM
Bush zice ca el continua sa creada ca se vor gasi armele lui Saddam, desi azi este clar pentru toata lumea, asa cum a recunoscut însasi Casa Alba, ca a mintit. Se pare ca acum au în colimator Iranul si CIA luceraza de zor pe acolo. In 1979, revolutia din Iran l-a alungat pe Sah, care a fost adus pe tron cu ajutorul CIA în 1953. Este cunoscut faptul ca majoritatea personalului ambasadelor americane apartine organizatiei CIA, asa cum personalul ambasadelor noastre apartine Securitatii. De aceea , drept razbunare rebelii iranieni i-au luat ostateci pe diplomatii ambasadei americane. Drept raspuns, CIA a dat semnalul lui Saddam Hussein sa intre pe teritoriul iranian, era momentul prielnic. Invazia lui Saddam a decurs cu succes, iar rebelii au transmis presedintelui Carter ca vor elibera ostateticii în schimbul unor livrari de arme. Deoarece armele existente în Iran erau de provenienta americana, era oricum nevoie de piese de schimb din SUA. Carter nu a acceptat tranzactia si a initiat o expeditie secreta pentru eliberarea americanilor. Toate astea s-au întâmplat cu putin înaintea alegerii unui nou presedinte în SUA. Deoarece s-a planuit alegerea lui Reagan ( asa cum organizatiile secrete au planuit si alegerea lui G.W.Bush în 2000 ) si nu alegerea lui Carter, CIA a sabotat actiunea de eliberare a ostateticilor, numita "Desert One", pentru a-l compromite pe Carter. In acelasi timp William Casey , fost director CIA, a luat contact cu Ayatollah Kohmeini. Casey era directorul bancii Export-Import si Kohmeini a gasit foarte nimerita aceasta luare de contact. In octombrie 1980 a avut loc o întâlnire între Bush tatal si emisari ai organizatiei iraniene extremiste Hesbollah în hotelul Rafael din Paris. S-a perfectat o întelegere între acestia si anume; americanii sa livreze armament prin Israel, iar ostatecii sa fie eliberati imediat dupa alegerea lui Reagan ca presedinte. Livrarea armamentului urma sa înceapa trei luni dupa aceasta data, adica în martie 1981. Totul a decurs perfect. Pe 24 iulie 1981 s–a semnat un acord de livrare de armament între negustorul evreu Yacov Nimrodi si Iran în valoare de 135 milioane dolari pentru 50 rachete "Misiles", 50 de "Mobile" si 68 2Hawk Anti Mísiles", 360 tone piese de tancuri în valoare de 27 milioane dolari transmise pe calea aerului din Israel în Iran. Razboiul între Irak si Iran s-a terminat si a avut ca singur scop îmbogatirea negustorilor internationali de armament. Razboiul din Irak s-a terminat, teoretic, la fel, cu îmbogatirea negustorilor americani de armament si constructii si disparitia dusmanului de moarte al Israelului, Saddam. La începutul anului 1980, SUA a furnizat Iraq-ului date false prezicându-i o victorie sigura si imediata asupra Iranului. Cum totdeauna americanii mint si îi utilizeaza pe toti în favoarea lor, mai târziu i-au transmis lui Saddam ca nu se vor amesteca în conflictul dintre Irak si Kuweit. La întâlnirea Iluminatilor la Conferinta Bilderberg din 6-9 iunie 1990 au fost puse la punct operatiunile care au urmat. Trupele irakiene au invadat Kuweit-ul. Familia domnitoare kuweitiana a fost informata dinainte de catre CIA si a parasit la timp Kuweit-ul cu automobilele Rols-Royce si bijuteriile. A urmat un scenariu bine pregatit : la 11 septembrie 1990 ( iar 11, Mysticule ) Bush tatal a anuntat "Noua Ordine Mondiala" si a urmat interventia în Golful Persic. William Cooper a stiut si comunicat cu un an înainte data exacta a interventiei trupelor americane. Razboiul din Golf a adus afaceristilor americani un profit de o suta miliarde de dolari. Inca nu am cífrele de câstig de la razboiul din Irak, astept informatii de la oamenii mei. Si când vezi câti au latrat pe aici si prin toate cafenelele si forum-urile, despre eliberarea poporului irakian, nu poti sa nu te intrebi, cum pot crede toate minciunile americane, ori sunt prosti, ori se fac. Dar daca au crezut minciunile comuniste e de înteles, propaganda americana este mai bine organizata si mai subtila, plus ca la americani se traieste mai bine. Nu pot specifica sursa informatiilor mele, nu este dintr-un site din Internet, este din arhiva mea personala si de prin cartile citite. Am înca memorie foarte buna.
MV Vineri, Iulie 11, 2003 12:26 AM
Vai Miti se poate sa ma bagi in oala cretinilor si a pedofililor bosorogo-perverso-canadieni care vor "s-o mai plimbe" pe Dorinella "aerul sa i-l mai schimbe" prin toate bordelele canadiene ... sau si eventual ... si mai rau ... s-o puna la spalt de vase prin localuri canadiene rau cotate ... daca isi ia saraca "bacu" si intra la Facultatea Vietii!?

Frumoasa poza ... data viitoare cind te faci blonda sau roscata da un pic de culoare si pe sprincene (eventual coseste nitel, sau baga depipatoru ... full speed) ca te iau astia drept "frecatore de vint" de gen masculin sau nedefinit. Resumeul iti este foarte solid ... ma intreb daca a mai ramas cineva "nevizitat si cu capsuni intacte" prin Ieuropa Unita. N-ai gasit si tu unu sa sa te viziteze mai permanent? Ce-i wrong cu tine fata ... numa vopsitu anapoda ... se sperie lumea si te ia drept blonda civica?! HAIL ALOHA ... ca esti simpatica!
Ghiopardul Vineri, Iulie 11, 2003 10:24 AM
Americanii sunt de acord, rusii sunt de acord, germanii sunt de acord, numai prostii nu e de acord cu admiterea noastra in NATO si UE. Ei prefera sa-i pupe in fund pe arabi. Da de unde atata dragoste pentru arabi? Nu vad ca arabii ne ataca din toate partile? Vin la noi si ne iau femeiile, le reguleaza de le sar capacele si le pun ca pe vacile de prasila sa faca cate zece copii islamului. Iar noi stam si ne uitam ca prostii, ba se mai gaseste si cate un Nicky care zice ca nu-i iubim destul. Ia sa ne fi dus noi la musulmani sa le luam femeile si le crestinam copii sa vedeti ce jidhad iesa. Bine le fac americanii!!!
Ghiopardul Vineri, Iulie 11, 2003 10:14 AM
Parlamentul german si-a dat acordul sa ne bage in NATO si UE.
Pepelea Vineri, Iulie 11, 2003 9:24 AM
Ionick, vad ca-ti place rolul de primadona. Presupun, dupa zelul cu care postezi adrese pe aici ca intelegi/citesti bine engleza. Iata un text unde te vei recunoaste perfect, si deasemeni se pot recunoaste si anumiti alesi fuduli care nu scapa prilejul sa scuipe pe locurile natale din România si pe românii intre care s-au nascut, crescut si unde au fost tolerati. Pentru cei care nu cunosc engleza, cum esti asa bun si iubitor de semeni, poate ai bunavointa sa-l traduci si in limba româna. Daca nu, o sa-l traduc eu. Merita sa fie citit de toti ciberplaistii. Inca nu divulg sursa, autorul, dar o voi face când voi posta traducerea, daca ma lasa patroana, clar, poate considera ca nu e politically correct textul. "The more I debated with them the more familiar I became with their argumentative tactics. At the outset they counted upon the stupidity of their opponents, but when they got so entangled that they could not find a way out they played the trick of acting as innocent simpletons. Should they fail, in spite of their flagrant usage of fallacies of logic, they acted as if they could not understand the counter arguments and bolted away to another field of discussion. They would lay down truisms and platitudes; and, if you accepted these, then they were applied to other problems and matters of an essentially different nature from the original theme. If you faced them with this point they would escape again, and you could not bring them to make any precise statement. Whenever one tried to get a firm grip on any of these apostles, one's hand grasped only jelly and slime which slipped through the fingers and combined again into a solid mass a moment afterwards. If your adversary felt forced to give in to your argument, on account of the observers present, and if you then thought that at last you had gained ground, a surprise was in store for you on the following day. The Jew would be utterly oblivious to what had happened the day before, and he would start once again by repeating his former absurdities, as if nothing had happened. Should you become indignant and remind him of yesterday's defeat, he pretended astonishment and could not remember anything, except that on the previous day he had proved that his statements were correct. Sometimes I did not know what amazed me the more; the abundance of their verbiage or the artful way in which they dressed up their falsehoods."
kyttys ROMANIA/BUCUR Vineri, Iulie 11, 2003 8:22 AM
Oltean din mama si tata olteni din ROMANATI:Caracal,Rusanestii de Jos...
kyttys ROMANIA/BUCUR Vineri, Iulie 11, 2003 8:21 AM
Oltean din mama si tata olteni din ROMANATI:Caracal,Rusanestii de Jos...
Ionick Vineri, Iulie 11, 2003 6:36 AM
Ce-ti spuneam, Porumbele ? Acu' il vazui pe Maria, care de cind s-a inventat internetul nu-si mai rezolva frustrarile sub du$, mare minune tehinca asta :) Poza lui ar fi absolut inutila, in numai citeva rinduri s-a descris perfect: inteligent, elegant, politicos, curtenitor chiar, clar-vizionar, nesurprins de nimic, necomplexat, debordind de argumente in orice discutie si mustind de grija pentru aproape. Pentru oameni ca el exista Legea: Oricine Poate Posta Pe Internet :)
Ionick Vineri, Iulie 11, 2003 6:24 AM
Porumbele, unii vad aici ring, altii cocina, grajd, aprozar, debara, pravalie - fiecare spune ce vede cind priveste intr-o oglinda, nu ? :) Eu cred ca e cafenea si ca din cind in cind (nu prea des) se poate sta de vorba. Sanatate.
Maria Magdalena Vineri, Iulie 11, 2003 5:31 AM
Ionick, palomita de la paz, nu te mai vaicari atât ca pari un bulangiu. Fii barbat, omule, nu te mai da de ceasul mortii...Ce, va pleaca musterii? Ramâneti voi cei educati si inteligenti care insa intrati la Ycaar si injurati birjareste ca sa demonstrati ca numai la Mitzi e un loc de popor ales. Ma surprinde ca nu-i replicati niciodata Mysticului, care arunca manusa de multe ori si strecoara idei foarte interesante de dezbatere. Daca se retrage si el, chiar ca o sa ramâneti ca Saul in desert astepând iluminarea. Mitzi, esti foarte fotogenica, stii ca cei care cunosc pot pot face un studiu al figurii tale, vazându-te pe afara, pot sti cum esti in interor, una din legile Kybalion, cum este sus, asa este si jos, cum este afara, asa este si inauntru...Bye, bye, Ioni-cutzu...
Ionick Vineri, Iulie 11, 2003 5:09 AM
Pentru cei care vor neaparat sa stie ce si cum armele de distrugere in masa. Mergeti la google, scrieti weapons of mass destruction si apasati butonul I'm Feeling Lucky. Daca nu vedeti o pagina care seamana cu un mesaj de eroare, mergeti direct la http://www.coxar.pwp.blueyonder.co.uk/
Enjoy.
Mysticul. curat ca apa izvoarelor-surse- cristaline. Vineri, Iulie 11, 2003 4:49 AM
Bizar ca arhaiz^nd 'original',ca nu ni-s noi 'originalii istorie din urma??=o limbba stricata shi inlemnita...sunt suspect de-a serioasalea de cripto codice "codane'...!! C^nd in scris ma adresez celora care ma leaga inca shi ce str^ns ne-n inlantuiam nu de mult...o expun pe FATZA shi raspunsurile uneori tot astel le shi primesc-indiferent c^t de 'sus' pica shi c^t sunt ale celor putzini.date....?? Nu-s dushmanu acuns al nimanuia,dar acolo unde propoganda intuneca realul,ma bag cu fortza shi cu tot arsenalul..ce-i drep,nu poate fi str^mb NUMAI-curios??-unora..!!-imi place politica shi curvarasenia ei ma delecteaza,fiindca are ratziuni shi inlantzuiri logice shi sperietor de aritmetizate,inc^t fiorii te cuprind shi de scr^ntit nu se poate,ca odata doar shi-ultima...Ca at^tzea ^s acuma,c^ta iarba shi nisip,ceia care se inv^ndacesc mercantileshte in ceeace ei ^i zic ;politic,dar ghisheft dela Mehala..^i..!!E vina omenirii,care intr^nd de dupa ,chiar shi mai inainte,dar putzin,frantzuza revolutziune...cuiburi shi cuibushoare se incropesc din orice,numai ca sa aibe scop contrarea shi lupta cu nmicul,fara rost aparent,ca ce-i gras in tigaie se scurge...Asha se-ajunse la dezordinea planificata de acuma,dar care-i clara ca roua,celora care ^i shtiu dilema,enigma shi masura dupa care sa se intinda..Vina nu-i a nimanuia dintre cei ce par a fi tzapi de ispashire,fiindca de c^te ori ceva se cr^nteshte pe l^nga atele,mai trebuie shi-o sacrificare,ispashire a cuiva care o face in locul altcuiva,nu ca ar vrea,dar asha se nimershte..Religiunea-i sc^nteia care aprinde focuri pe dealuri shi popoarele traiesc in veacuri,chiaar milenii diferite...ce vina are Palestina ca fu tzara din neagra antichitate,a tuturora??...dreptul gentilic,ca-i a celui nascut primul,ca sa nu se mai repete treaba ia"cobeasca" cu blidu de linte...poveste SEMINTZIMII care prin Avram din Summer,se aciua in cananita shi manoasa pasune,pare ca sa fie primul dupa enigmatica disparitziunea=a sumerienilor supra civilizatzi..Daca ne legam de tziitoare ,de Sare sterpe shi de miei taiatzi in locul primului nascut...Dam azi cu capu' de lampashe rosii ce stau clientzii-ashtept^nd - ne-om trezii ca toata lumea devine un bordel shi astfel..ce soarta mai ar avea Intelighentzimea..??====cei care descurca Itzele vremilor numai ..c^te-un Holmes mai poate shi se incumeta... n-a murit odata cu autoru sau din romaanele de 15 lei ce le sorbeam dela primara in sus..!!-Shi cu asta zise-i ceva ce nepriceput ram^ne,dar nu-i codificare intzeleasa cu altcineva,ci o=ZISA catre aceia care inca nu pricep rostu lampashelor..moda dela Diogene ramasa..!!
Porumbelul Pacii Vineri, Iulie 11, 2003 4:51 AM
Felicitari Ionik, ai castigat prim repriza! Ramane de vazut daca Kronberg revne in ring sau l-ai facut K.O. Pun pariu ca se supara pe Miti de frica ta si o se dezlantuie impetuos pe CRL. Sper ca faptele sa ma contrazica, altfel, care ar fi diferenta intre el si muierile barfitoare icarizate?
Ionick Vineri, Iulie 11, 2003 1:19 AM
Uite, Kronberg, cui ii plingeai tu de mila :) Libarcuta n-are somn :)))
Omule, te-ai suparat degeaba. Dialogul surzilor e amuzant pentru mine, dar daca nu vrei sa continui, no problem. M-ai intrebat de unde-am scos o bazaconie, ti-am aratat de unde. Mai vrei amanunte, du-te la http://www.religioustolerance.org/jud_blib2.htm si vezi cum a inceput povestea, in 1144, in Anglia. Avem evident standarde diferite despre ce inseamna chestii slabe, daca tu imi zici ca ce-ti arat sint basme si preferi o Miorita orala. Oricum, dupa cum crezusem ca am spus clar (regret neintelegerea), chestia nu a fost decit o reverenta la conspirators; o gluma, Krony. Tu ai luat-o in serios. Daca unii erau atit de cretini sa creada treaba cu molimele, au putut fi, precum ai vazut, la fel de cretini ca sa creada treaba cu singele. (Astazi specia asta crede ca WTC a fost dinamitat si multe altele).
In privinta mostrelor de "buna-cuviinta", esti complet nerezonabil. Ai mai aproape exemplare la care le put ciorapii, da' daca te-a lovit cecilitatea, ce sa-ti fac, uite, imbecilul la care-i luai tu apararea isi bate joc de tine. Singurii doi la care le-am vorbit foarte urit fara sa astept s-o faca ei sint Io si MV (sint convins ca stii de ce, dar n-as fi foarte surprins sa fii surprins). Evident ca n-ai chef sa-i dai atentie plapindului de mine, pentru ca n-ai ce mostre sa gasesti. Nu a fost absolut nimeni din cei cu care m-am contrazis pe care sa-l insult DACA nu am fost insultat. A, ca poti gasi invitatii catre diversi pacalici care mi s-au adresat cu personal remarks sa ma sarute acolo, asta asa e, dar ca am fost eu primul care am vorbit urit preopinentilor, asta mai va. Exemplele cele mai recente - Alex (sanch) si Cecilia (sanchi). Arata-mi un cuvint rau pentru Cecilia (sau orice fel de cuvint catre Ce... pardon, Alex). A, stiu, n-ai chef. Sau nici nu i-ai observat. Da' ia sa le raspund pe limba lor, sa vezi cum incepe ceata lui Pitigoi, aaaaa, ia uite, Miti ii permite si pe noi ne "censureaza", huooooo :))) Haida-de, Kronberg, las-o mai usor cu buna mea cuviinta. Singura data cind ti-am vorbit la standarde de tablagiu a fost pentru cum ai vorbit cu Miti. Dar in ce am discutat de citva timp incoace (numai pentru ca m-ai abordat, altfel am fi fost paraleli ca si pina acum), gaseste ceva urit ce ti-as fi zis si pe urma plinge-te. Deocamdata tu vad ca-mi vii cu chestii ieftine, ca subalterni, ca anchetator, ca plapindul - treaba ta, dar daca vrei sa dai lectii de buna-cuvinta, ar trebui sa fii mai bine pregatit.
Noutati despre CS, ceva ? Sint gata sa-mi recunosc eroarea daca mi-arati unde ai gasit chestia cu numirea judecatorilor, cind vorba ta, 'n-ai pus nici "poate" nici "probabil" nici "dupa cum spune...X", ai trintit-o ca s-o luam "de buna" ' (incheiat citatul). Toate cele bune.
DRN USA Vineri, Iulie 11, 2003 12:47 AM
MITI Ce mai faci Miti ? Pacat ca iti ataca site-ul citiva nesimtiti. Mare pacat - e unul dintre foarte putinele locuri decente unde se posteaza in limba romana.
TOATA STIMA
Mysticul-astronom... supozitziii-care se leaga mirific shi mystic.. Vineri, Iulie 11, 2003 12:28 AM
Azi-SURSA:NASA---se poaate chiar shi cu binocularele slabe cautatoare de stele shi nimicnicii-vedea la 10 seara-shi dupa in Constelatziunea SCORPIUS,pe care Summerii bine-o shtiau-l^nga steaua Antares,in Clusterul M4----se observa o PLANETA neutronico-globulara-care bine anticii o shtiau shi-i batr^na de 13 miliarde de ani shi se afla la 5600 de ani lumina de GEEEEA...Seamana cu Terra,dar nu-i alcatuita din materiale care dupa Bing-bang,doar la 2 miliarde de ani toate cele gasite azi in stele nu erau inca...SITCHIn cu NEBIRU sau...se apropie de o 'realiatate' supozitzionala,a mysticismului de ultima ora...chiar shi a biblicilor mystere...Iata, ca ce se presupunea -sai'ficshan--ia aspecte de "realitatzi' ireale....pentru un sceptic ca Kronii care ma ironiza cu crezu meu in ashtrii shi-n astrala noastra drum-uire...Omu' nu-i din lutu --celora care se chemau=NOI-in loc de EU...facut......,ci din incercarile,din CLONARILE 'real---iiiennneee??".sau din cele ovine???------Poate tot asha de bine fii shi acela 'spermatic zburator prin tre clusterii de neutronice luminitze-stramoshu' omului-biped-nezburator..!!!??/-Nebuniile -SAI FAi--par a se descalifica psihiatric shi intra in aria--- para- shi meta--vorba lu saracu' Bozdoc Vasile,de care mi se facu dor....Cine shtie??--poate ca el n-o fi at^t de indoielnic cu cele care "supozitoreaza"..d^nd diareea la constipatzii care se pipaie shi nu se cred ca-s ei...!!???-Nu caut prozelitisme..shi nic prozelitzi--ca pe GEEEA cu tatzii-ni-s nishte "niscaiva' shi nishte infoiatzi--"p^rlitzi"...Deci,ca-ncheiere:SURSA-^I in-shtiintza serioasa a lu'''NASAAAA..!!!-Avetzi grija voastra-scepticii mei cu galeata aflatzi adunatzi prin coltzurile golashe ale unei shtiintze pe care doara sha din gluma "shtiintza' ^i zicem.... DE ce va putea fi cu prafuuu' martzian shi nu uitatzi de August DOUAZECI SHI SHAPTE...c^nd vom HORIII ^N-geamparale cu Marte..shi cu Neandertalii(?)..!!!! P^na atuncea-de-om mai FIIIII....va las cu ale mele sc^ncete shi ..ce zici Kronii???-bazaconii????
Maria Magdalena Joi, Iulie 10, 2003 9:01 PM
Delirium Tremens a zis-o adânc...Ce patetici sunteti tzutzarii patroanei! Ah, Mitzi, oare nu se zice "simtul umorului" si nu "sensul umorului"?
Cecillium Tremens Joi, Iulie 10, 2003 7:51 PM
Ca sa pierzi ceva, trebuie mai intii sa ai...
Miti Joi, Iulie 10, 2003 7:26 PM
Vai Kronny, mimoza senzitiva ce esti, cand e vorba de ironiile altora pe c^rca ta! Ce-i dom'le, ti-ai pierdut sensul umorului?! :) Drum bun, amice, daca asta ti-e alegerea!
J.SAVA--Mysticuuu' din GROAPA.. UN APEL catre aceia care EU SHTIU ca din UMRE POT VENI sa ma DES-GROAPE... Joi, Iulie 10, 2003 7:05 PM
POARE ca AZI IDEEA o fi mai indulgenta shi CHMAREA mea mai====ARZ^NDA...??!!De mult STRIG la VOI CEIA DIN UMBRE shi n-azutzi ,,.....!!!SOARELE ma AR+DE(!),---fiindca eu nu am UMBRA...Uitara-tzi VOi,de vremea-n care ciripeam pe crengi de de mar in floare...???? C^nd orice ne cere-am UNUL -ALTUIA...nu se ----punea PROBLEMA--shi dintr-o clipita...toate DEZLEGAU DILEMA...??? AZi....vremea trece-vremea vine,si nimica nu se MISHCA...Afara-i POTOP shi ape ,tornade shi inundari de ograde---goale,dar pline cu toate ce le-aduce --V^NTUUUU"...Statzi la SCUTEALA shi nu va uda---asudoare -shi nu vi-se scurge printre CRETZURILE de pe-din FRUNTE..!!Uitara-tzi de cele zi-se la un pahar de apa RECE...Din amalgamul de dorintze--celora care ashteapta mura-n gura---para malaiatza...speteala voastra shi a noastra---se arse-se p^n-la ZGURA ??? mai venitzi..?///--Te ashtept 'dulce ---amara'...ca sa ma scotzi din nc6lceala---adusa de CINE???-care-i azi-----cum Eminoviciuu..zise:"dureros de Dulce"...Sigur mi-s ca din cele PROMISE ---tate--s-or ==VENII===ca nu pot crede ca shi la voi minciuna este un al doilea FEL DE-A FII???---Moshu ION ashteapta soarele sa prajeasca IARA shi sa nu mai fie luat de APE...sa mai aibe un loc in care sa joace in uitare cu FETITZELE shucare....Ce stie satuluu...cum ^i foame la LIHNITUUU de asta..???---Burta plina nu poate suporta "compararea" cu "supletzea" ne obeza...c^nd siluietele ^S rare,,mai ca BOBUL SF^NT de gr^u cu chipu CRISTIC----pierdut prin sacuuu...cu at^ta NEGHINA...!!!-----Cred,increde nu am..dar ma amagesc cu vise,ce mai nou asa bine shtitzi ca sa le P^RLITZI de ajunsera-tzi ASHI in ale...ARDERIII...-----ASHA-I--??ORI NU????-----
Kronberg plecat si pe alte boarduri sa-i mai sperii si pe altzii cu RAM redus... Joi, Iulie 10, 2003 6:30 PM

Miti
"in lipsa de argumente" - vai, tanti... tzi-a pus Nicky poza aia cu ochelarii aburitzi... ia mai cerceteaza pagina... ca-i inca vizibila... si vezi de-s argumente sau nu?... Mishtoul meu "e" injuraturi... de-ashi avea chef sa-i dau atentzie plapindului Ionick... i-ashi socoate nishte "mostre" de buna cuviintza cu care tzi-a binecuvintat pagina... noroc ca nu merita si... deja programul tau de port-piercing m-a gaurit pin' la OS... Faptul ca ma bagi in oala cu MV... ce te-a injurat pe shleau pe propria pagina... e deja pentru mine o insulta! Nu astept scuze caci... nu stiu cind voi mai pierde vremea pe aici. Ramii cu bine !
Kronberg Calea Lactee Joi, Iulie 10, 2003 6:11 PM

Ionick-ule... asta pare dialog de surzi...

Uite, omule ce-mi trebuia mie "eu nu cer referintze... doar o lamurire... colo, eventual da-mi adresa vreunui evreu care sa-mi raspunda (privindu-ma-n ochi...) : "asha-i, asha facem noi, punct final"..." Iar dumneata imi vii cu "basme" papale si alte chestii slabe (vazut-ai ce le-a facut Martin Luther la papii si la activishtii vremii lui ?) eu, cu afirmatzia mea imi permiteam sa am o opinie despre o chestie auzita... dumneata insa, prin "nu-i adevarat, erau (evreii) prigoniti pentru ca beau singe de copil." eshti clar!!! Si concis... n-ai pus nici "poate" nici "probabil" nici "dupa cum spune...X", ai trintit-o ca s-o luam "de buna" si "verishorii" in loc sa sara ca arshi sa nu te mai scoata din "otreapa" si din alte "olah"-uri sau alte "complimente" gata de turnat in capul romanilor... s-au facut ca nu observa (jigodii propagandiste, na ca iar s-au dat de gol in insailata lor "ofensiva virtuala", uitind sa fie "vigilentzi" cu... colegii de serviciu...). (De aici incolo, Ionick-ule mesajul nu tzi se mai adreseaza direct si nu trebuie sa te chinui sa citeshti mai departe...) Ia sa vedem... nu cumva incepe sa umble tanti Miti iar la arhiva sa puna "reactzia" ce nu-i... ca sa para "actziunea de restabilire a ADEVARULUI" coerenta si naturala? Totul este o comedie, o mascarada rushinoasa in care au fost tiritzi romanii din strainatate spre a face "proba" antisemitismului lor si... spre a ineca orice gind de a privi in ograda lu' Iliescu... Probabil, prin legile la care se lucreaza... se va limita si dreptul de vot al celor ce mai stinjenesc de prin lume... si, de ce nu (?) aici in occident se incearca o vasalizare a civilizatziilor occidentale la "cauza si obiectivele" Israelului (caci, legi de etichetare ca "antisemit" - ce in paranteza fie zis sint identice cu cele de etichetare a juden-ilor... sint doar o forma de subordonare neconditzionata la picioarele evreimii ce shantajeaza lumea din inaltzimea complexului financiar-informatzional : 90% din bancile lumii le apartzin, 75% din lumea virtuala le apartzine... daca nu credetzi... verificatzi codurile la Bill Gates si intrebatzi-va-tzi ce transmit windows-urile dvs. cind va conectatzi la internet!). Necazul insa... si sperantza lumii noastre vine din milioanele ce-au manifestat contra razboiului in Iraq si... nu departe-i vremea cind vor ieshi miliarde-n strada sa ceara Israelului sa "deschida" portzile inspectorilor de arme de distrugere-n masa... Credetzi ca-i imposibil ca sa se puna-n discutzie "potentzialul nuclear al Israelului"? Rabdare si tutun... azi nu mai trebuie sa ashteptam 5 generatzii sa vedem ce fuse sub "fusta" revolutziei comuniste mondiale... totul merge foarte iute... iar controlul fu scapat de multishor... Barbaria in care furam impinsi ne va veni de hac... tuturor. Nu stiu ce-o sa fie ca element al collapsului ce trebuie sa vina... cu sigurnatza o chestie ca SARS-ul sau vreun cataclism naturalo-terorist ce sa schimbe toate datele problemei (cataclismul naturalo-terorist fu expus intr-o emisiune a lui National Geografic despre insula Palma din Azore... se zicea acolo ca daca falia de vest "aluneca-n ocean" se va crea un tzunami=val uriash de circa 600 de metri ce-ar atinge coasta de Est a Americii in 5 ore si... pin' la marile lacuri s-ar putea "experimenta" teoria biblica a Potopului... Eu o numesc aici catastrofa si "terorista" caci... nu-i imposibil ca cele 12 falii verticale din granit ce tzin coasta de vest acolo unde este... zic nu-i imposibil ca ele sa fie minate de "oamenii lui Binutza" in cautare de razbunare... si, dupa o explozie subterana simultana sa provoace slabirea faliilor si alunecarea ipotetizata de geologi). Nu mai trebuie sa amintesc "fragilitatea" tuturor celor ce se-ntimpla azi sper... cine era in 12 Septembrie 2001 Bush Jr. si cine va fi el anul viitor? Cine-au fost cei din "echipa" de manipulari oneroase si... cine vor fi ei cind se va examina kronbergianele scenarii despre "colapsul" sferelor de influentza subteran-politice dupa decapitarea CIA (Aims) si FBI (Hanssen) si influentzele nefaste ce-au urmat din acestea. Salvatzi paginile de azi... si, de-om mai putea si-om mai avea placerea... le vom compara cu realitatea zilei cind vom sarbatori "Happy New Year 2010!" (eu tzin o arhiva de 2 ani si deja surprizele sint evidente... inca 7 sint deja o aventura la care nu ma incumet cu scenariile).

Zizzy Balluba Joi, Iulie 10, 2003 4:55 PM
Asa, asa, Miti, aplica affirmative vocation, ca pentru niste adevarati tzigani ce sunt cei 2! In timp, civilizatia ciberplaiesa poate reuseste sa ii asimileaze pe rromulanii de Kronnberg si MV; e o cauza nobila pe care o suport, dupa posibilitati, ad astra per aspera ;)
backslash Joi, Iulie 10, 2003 3:49 PM
Zice nenea Kronberg intr-un mesaj precedent, in dialog cu alt musteriu... citez: "Daca-ai fi citit acel mesaj "pina la capat"..."

Nene Krongerg, sa stii ca eu vreau foarte mult sa-ti citesc scrisele pina la capat... ma straduiesc cit pot, in fiecare zi. Nu pot, insa, face minuni!


Findchaem Joi, Iulie 10, 2003 3:00 PM
Apropo de Bush, vezi Gwalchmai, a recunoscut in fata ziaristilor in Botsuana, ca atacurile constante impotriva soldatilor sai in Irak au creat o "problema de securitate" si tara trebuie sa se mentina ferma, acu nu stiu daca se refera la tara SUA sau la tara Irak. Inca doi soldati americani au murit ieri in doua atacuri separate, unul din ei a murit cind convoiul cu care calatorea a fost atacat de niste necunoscuti cu grenade. Cu astia doi, sint 31 soldatii morti de cind a incetat razboiul, la 1 mai. Americanii acuza de atacuri fidelii lui Saddam, dar gurile rele spun ca forma in care fortele anglo-americane au condus situatia dupa razboi a cauzat ura in multi irakieni si i-a facut sa se ridice impotriva ocupatiei.
Miti Joi, Iulie 10, 2003 2:27 PM
Merci fain, Ionick. Kronny (la fel ca MV) capata derogare speciala de la mine: ma pot ataca la persoana, in lipsa de argumente. Dispensa se aplica doar in cazul meu! (Un pic de discriminare pozitiva nu strica, pana se mai impiciorongheaza colegii nostri rhetorically-challanged :)
Kronberg Joi, Iulie 10, 2003 2:12 PM

Mitzushko-mami,

Uite dragutza ca gasii pentru dumneata "http://www.weeklystandard.com/" si, daca scroll down pe stinga... la Parody... click cu incredere si... cind apare portavionul... vezi dedesupt shase din "fecioarele" lu' coco. Mare minune si internetul asta... Vezi a Amazon mai are in vinzare botnitze virtuale? Sa nu cumva sa te duci la "http://www.calvin.edu/academic/cas/gpa/" ca de te afla "mai stiu eu cine..." ca te documentezi cine stie cum vei vedea in viitor "mascarada mediatica a Porculescului"... Sper ca nu-mi portzi pica pentru libertatzile ce mi le permit (vaz' eu mai incolo... de-mi da "cannot find page" la datu'n bobi). Sanatate si numai bine.

Miti Joi, Iulie 10, 2003 2:03 PM
Kronny, stai sa-ti ex-plici(!) cum devine cestiunea (-:
 • la nivelul drepturilor netizeanului mai mult sau mai putin turmentat -- apare un nene sau o tanti, isi umfla muschii si'nvarte pe furculision niste paste cu copii, dupa care te alearga prin locanta sa ti le vare pe g^t. Pai nu-i normal sa vrei sa stii ce draci baltzati transgenetici intra in compozitie? Chestie de protectia consumatorului, pui botul in cunostinta de cauza :)
 • la nivelul drepturilor auctorial-intelectuale -- nenea sau tanti cu pastele ti-a supt din sudoarea fruntii proprii si personale fara sa zica cuvantul magic-multumesc sau echivalentul lui, citarea onesta (ca pana si o insailare de 75 % informatii cu surse explicite, tot a luat cuiva timp si sudoare s'o faca, nu vii mata si fleo$c cu ea pe ecran, sa te dai grande si filotim cu munca altuia). Pana acilea nimic deosebit, dupa cum vezi, doar minime reguli de igiena colocviala. De altfel, in scurta existenta a gradinitei noastre, am trecut prin fel de fel de experiente care au demonstrat (oare de ce mai era nevoie? pana nu dai cu capul de prag...) legiferarea unui minim regulament de dezordine interioara. Un musteriu pompa texte simpatice foc, aparent din osanza proprie. Un netizean ce frecventa Ideea, a simtit nevoia sa-i premieze contributiile si le-a declarat ca atare pe pagina sa. Cum crezi ca ne-am simtit, eu ca amfitrioana a ilustrului necunoscut si dumealui ca exponent al jurizarii, cand box populi a anuntat ca textele cu pricina erau produsele oficiale ale unei reviste on-line?

  Altfel, vad ca faci ce poti sa respecti regulile casei: nu ataci ad hominem ci ad feminam. Fincaci e vorba de mine, treaca, be my guest. Sper insa ca te vei abtine sa aplici procedeul si la musafiri/ele locantei.


 • Kronberg Joi, Iulie 10, 2003 1:45 PM

  Imbecilitatzi de sezon:

  1 - Sfatos-ului...

  "Ce faci maestre, shazi si cugetzi?"

  "Nu... numa' shad.

  Nu'sh cum se face ca doar "sfatoshii" ashtia de 1m40 cu cocoasha sub cravata ies in lumea virtuala sa dea sfaturi (E usor sa te dai tare in scris pe internet numai ca realitatea s-ar putea sa te ajunga din urma intr-o buna zi si nu o sa ai nici un drept sa te smiorcai. - catre Cecilia) despre "realitatea" lor trista, conform principiului calugarilor de pe Muntele Atos : "magarushu' moare de drum lung si prostu' de grija altuia"... Zau, "sfatosule", cind citit-am "Faptul ca tu nu simti nimic pentru cineva in suferinta, nu te face interesanta ci suspecta. Nu cred ca ti-ar place sa te atace cineva si cei din preajma sa nu te ajute pentru motivul ca nu esti ruda cu ei." - morala "suprema" cu care-o "dojeneshti" pe Cecilia (ce nu-mi este prietena si nici eu ei... aici nu-s prieteni ci doar oameni ce discuta... de nu crezi... incearca sa frecventezi o astfel de message board o luna zi de zi... si te convingi ce vreau sa spun, exceptzie facind cei ce se vorbesc sa se conecteze pe aceeashi "pagina" sa-shi trimita mesaje codate... da' aia-i alta poveste...). Daca ai fi fost pe aici si pe aiurea... pe vremea razboiului din Iraq... sa vezi ce mai bateau tobele "sfatoshi" ca matale... ca si cind bombele americane cadeau pe luna si nu mureau nevinovatzi (in proportzie de 90%)... Adica... ca sa ma-ntzelegi in "sfatoshenia"-tzi de mucava... cind zic nevinovatzi ma refer la copii, femei, barbatzi si batrini... INTREGI SI CU POFTA DE VIATZA... nu doar o gresheala a naturii pe care-au apucat-o caldurile si nabadaile de-a decis la 29 de ani sa se opereze ("oricare-ar fi riscul"... - ce fiintze superficiale sint si unele bocitoare de pe net: daca atzi fi citit atent declaratziile siamezei... atzi fi intzeles ca, deshi partajau aceeashi minte... faptul ca uneori una o putea lua la buci iar cealalta-i partaja orgasmul dovedea ca... de-au decis, repet "oricare-ar fi riscul", operatzia este poate pentru ca... ambele urau situatzia in care parintzii lor iresponsabili le-a lasat sa se chinuie. Zic urau situatzia caci... partajind aceeashi minte era imposibil sa se urasca una pe alta... unde mai pui ca... din decizia lor de a se opera... ELE FURA PRIMELE SA ACCEPTE CU CINISM CA (probabil) POATE UNA VA MURI! (reamintesc, acceptind shansele de 50-50...) Deh, e greu sa gindeshti cu propriul cap... cind devi "sfatos" cu ce tzi se ofera la TV fara sa tzi se ceara sa ai o opinie ci doar sa dai "anateme" de "necreshtinesc" la ce-tzi convine si sa lashi miliarde de alte crime "perfect legale"... (uite, sa nu zici ca-s axat doar pe Iraq... mai exista si Vietnamul, si Chile si Cuba sau Angola... in clipa in care citeshti asta... se ucide fara "sfatoshenie"-n Liberia sau in muntzii Columbiei - toate se stiu, mai mult sau mai putzin detailat... dar nimeni nu mai plinge si nici nu fac "campanii propagandist-evangheliste" de rugaciuni in grup si prin internet...). Numai bine "Sfatos"ule...

  2 - AbS(h)alom!

  Sal'tare djAli-Baba-ule... Vezi ca-tzi necheza o plecaciune Davidutza pe CRL... (pssst, stiu ca-i doar un semn de recunoastere intre tine si verisori... da' lasind e-mail-ul colo... te-ai promovat in rubrica_curenta!)

  3 - Alex "n"

  Pe dumneata, ca pe Ionick si altzi "critici" fara inspiratzie... trebuie sa te indrum spre aceeashi concluzie : NU TE OBLIGA NIMENI SA CITESHTI CE SCRIU... de te-a pus "curiozitatea" si nu te-au tzinut balamalele... nu-i bai! Nu eshti singurul pe care nu-l ajuta bibilica pe aici... "gradina-i plina" conform principiului biblic de pe vremea cind Miti era un el... "Ca mare-i gradina Ta, Doamne!" si multzi au sarit gardu'... Dar, ca tot te-am introdus in acest capitol cu "sfatoshi" si Ali-Shalomi... daca-tzi dai adresa e-mail de la Yahoo... nu era necesar s-o pui si pe aia de la netscape.net... Nu de alta... da' acum vei avea de golit doua inbox-uri in loc de una... (stii, amicu' Nicky e expert... sa vezi cum te aboneaza el la toate siturile de "free-porn-pix"-uri si ce-tzi mai trimite "mesaje" de la ...@boss.com de 162k sa te monitorizeze pin' la OS...). Timpul ce-l aloc "letopisetzelor" nu depasheste 30 de minute... (nu totzi tapeaza cu doua degete cautind literele pe clavier...) Cam asta este cu "lamuririle" dintre noi. Oricit de ciudat tzi se poate parea... eu nu cred ca "ce avetzi de spus la idee conteaza"... caci... tot cautind dupa (*)... mi-am dat seama ca trebuie sa fie o gluma mascata-ntr-o formula de politetze. Cit despre "indemnurile de concizie si stil"... le-am mai primit si pe alte boarduri... dar, din ce scriu eu nu visez nici nu-mi pregatesc o cariera in domeniu... dupa cum ai fi putut observa din letopisetze, is capabil de a emite opinii... n-am nevoie de a imi inchipui ca ce zic conteaza sau ca pot schimba lumea (deshi tizu' Popilian ma acuza de paranoia... eul meu conteaza doar pentru mine, cu restul imi place sa partajez chestii la care pe nimeni nu i-a dus mintea, cine-i curios ma bughiseshte ca pe mesajele lu' Aburel, cine nu... trece mai departe... vezi ca ai mai multe posibilitatzi : tragi de patratzica din coltz-sus-dreapta in sus si-n jos cu sageata mouse-ului, ori "navighezi in pagina cu PgUp sau PgDn sau cu sagetzile sau... etc.). In incheiere... ca vad ca gluma cu crearea a zeci de personaje ce-tzi cer unul dupa altul aceleashi explicatzii incepe sa se perpetueze... VA ANUNTZ... c-am sa experimentez o noua formula de depistare a "noului venit" ce ma abordeaza. Vara placuta, Alex.

  4 - Amor nebun pe shapte board-uri...

  Nu ma alatur nici din gresheala la "pasiunea lirica" a celor 2 K (Kuki - Kelly) ca nu cumva (nuuuu, nu-mi-e teama de perversa banuiala ce i-ar da lu' Popilian ceva de ros dupa ce va termina camasha de fortza-ntr-o saptamina...) sa nu creada unii ca-am dori sa ne tragem glugile peste cap... taman amu'cind devenii si eu verde ca totzi... ecologishtii!!! (ma rog, nu'sh de un'au scos-o activishtii ashtia la pensie ce pierd vremea pe net, cu verde-le de la camesha... sau cu alte bazaconii... deh, o fi si asta un "reflex refulat" din "activitatea lor "de shtabi"... unde si trandafiru' din "sorcova Emanatziei" are tija si frunzulitza... tot verde ca si verde fu pin'n ultima clipa si Verdetz si dai si lupta ca la Bumbeshti-Live(r)zeni... unii cu sapa si codoshii de azi de pe board-uri cu cloantza!) Defapt... nu ma alatur ca-mi pare mie ca o sa avem o surpriza mai la vale... mai la deal.

  5 - Vitamina K

  Se gaseshte-n banane si alte fructe... e buna-n corp si ajuta la evitarea circeilor! Aviz iubitorilor de scuba-diving cu piatra de git in Atlantic... dupa cum se mai propunea cindva pe alte meleaguri, in alte vremuri cind nu se nascusera bocitoarele siamezei si puteau oamenii sa moara, fara publicitate, la indemnurile oricarui tembel.

  Ionick Joi, Iulie 10, 2003 1:49 PM
  Ooooops, Kronberg, acum am vazut cum vorbesti cu gazda. Nu-i frumos. Sa nu fii mitocan (nu-i de la mine vorba asta... gasesti in arhive cine pretinde copiraitul...) puteau sa te invete ai tai. Ia-te de mina cu Cecilia, mereti la biblioteca comunala si vezi, din Alice in tara minunilor, ca nu-i frumos sa faci personal remarks. Cere-i scuze Mitzii, eu nu am nevoie. A la votre.
  Gwalchmai Joi, Iulie 10, 2003 1:11 PM
  "Cautati adevarul, deoarece adevarul va va aduce libertatea". Iata-l pe marele texan in vizita la popoarele pretine africane. Stim cu toti ca Bush nu este o inteligentza iesita din comun si toti pasii ii sunt indrumati si ghidati. De catre cine? De catre acei oameni numiti in cercurile lor “Iluminati” “big brother”, “guvern din umbra”, eminentza cenisie”, “guvern shadow”, guvern secret. Activitatea acestor “iluminati” a inceput demult, in Mesopotamia, sub numele de “Fratia sarpelui” si continua si azi. In anul 1773, intr-o strada evreiasca din Frankfurt s-au planuit in mare secret trei razboaie mondiale care urmau sa batatoreasca drumul catre instaurarea unui guvern mondial pâna la sfârsitul anului 2000. Lipseste putin sa-l avem pe al treilea. Iata ca zi Casa Alba a recunoscut ca a mintit când a invadat Irakul, Blair da din colt in colt, iar Saddam a difuzat doua casete si specialistii americani au confirmat ca e vocea lui. Deci traieste si fidelii lui omoara zilnic soldati eliberatori, tot mai deprimati si speriati intrebându-se probabil daca merita sacrificiul. . Ceea ce se intâmpla azi in Iran, aceste revolte, nu sunt intâmplatoare, CIA e si ea pe acolo, dând o mâna de ajutor la crearea haosului.. Totdeauna s-au tras sforile din umbra. Roosewelt a spus ”In politica nu se petrece nimic la intâmplare! Când se petrece ceva, putem fi siguri ca a fost planuit!” Pacea din Orientul Apropiat, care-l preocupa mult te texan, are multe consecinte favorabile, in special, pentru Irsrael si planurile sioniste de dominare mondiala. Sa nu uitam ca islamul a fost impins catre Europa cu buna stiinta, s-a facut multa propaganda asupra democratiei, amestecului raselor, multicultura, etc. Europenii trebuiau "slabiti", identitatea nationala distrusa, o singura tara, o singura rasa, i alte slogane "democratice". Si azi vad la stiri, la Euronews, ca in Spania , la Granada, s-a inaugurat cea mai mare moschee din lume, a costat milioane de dolari si la inaugurare au fost prezentí sultani, seici, ministri, din toata lumea. Un eveniment de zile mari, musulmanii care inca viseaza o Spania mora pot fi fericiti, invazia silentioasa a Europei a inceput cu ani in urma, nu mai e nevoie de sabie. Mass-media propagandistica a avut grija sa oblige tarile europene sa integreze musulmani. Musulmanii din Europa de Vest , turcii, marocanii, alegerienii, plus africani, având pe evrei ca hobby-ul din spate, au pretentii si chiar se afla in cadrul politiei , au din ce in ce mai multe activitati religioase, politice, traditionaliste in tarile gazda, intr-un cuvânt drepturi democratice. Dar aceeasi mass-medie a avut grija sa prepare publicul in sensul ca Islamul este un mare pericol. Pe de alta parte are grija si de emanciparea femeii din lumea islamica, ne prezinta pericolul ce pashte tarile europene din cauza scaderii natalitatii care numai prin copiii arabi , africani si sud-americani poate urca. Pentru oricine vrea sa vada clar lucrurile, poate vedea limpede ca in spatele unei prefacute prietenii din partea anglo-americanilor, nu s-a aflat decât zgândarirea lumii vestice si provocarea unui conflict. Si rolul hotarâtor in toate l-a avut si il are mass-media ca mijloc de propaganda. Inca din timpul revolutiei franceze cei din umbra au infiintat cluburi unde se citeau si raspândeau stirile. Mai târziu, in secolul XIX, când Rotschild a preluat Banca Angliei, au infiintat agentia evreiasca de stiri Reuters care ne « informeaza » si azi, si careia i s-a adaugat mai târziu agentia Wolf si cea franceza Havas. Azi, cu tehnica avansata, controlul informatiei este total si global. Manipularea constienta si inteligenta a maselor este un factor de seama in societatea democratica. Cei ce au in mâna aceste mecanisme ale mass-media sunt propriu-zis cei care stapânesc aceasta lume. Televiziunea este pe primul loc la propaganda. Prin cele mai mici detalii ce pot parea inofensive, se face propaganda si se manipuleaza. Si cine stapâneste toate aceste mijloace ? Cine sta in spate ? M-am luat cu vorba, de fapt plecasem de la faptul ca, Casa Alba si-a recunoscut minciuna , desi a manipulat mult, se pare ca lumea nu prea mai inghite totul dar ei merg mai departe catre implinirea Planului.
  Gardianul Tzara de Foc Joi, Iulie 10, 2003 9:07 AM
  Alex postarea mea facuta anterior, avea, in afara de sfatul propriu-zis, si rolul sa aflam sub ce nickuri se mai ascunde mai nou Nicku. Am aflat, mersi de replica!!!
  Alex Joi, Iulie 10, 2003 7:51 AM
  Bravo Gardianule, pana acum cica vedeai cafegiii pana la os (n-are os, dar ce stii matale de fapt, te-ai lasat inshelat de colegul de celula probabil). Acum ii faci abjecti paushal pe toti care nu-ti canta in struna cum vrei tu, dupa metoda orwelliana Ashcroft. Daca te insulta careva prin e-mails o fi vreun raspuns la aroganta ta, fa reclamatie la abuse sau aplica-le stampila SPAM, indivizii au si ei un provider ca oricine in internetul acesta. Dar nu te lauda cu aceasta peste tot, ca te faci de ras. Nu mi-o lua in nume de rau, a vrut sa fie un sfat pentru mai tarziu. Sa fii fericit!

  Moncher Kronberg mult ai avut de comunicat, nu stiu cu ce sa incep. Si nu numai eu.
  Good-night!
  Ionick Joi, Iulie 10, 2003 6:42 AM
  Gregory X: Letter on Jews, (1271-76) - Against the Blood Libel ( http://www.fordham.edu/halsall/source/g10-jews.html ).
  Canon law was hostile to Jews in wording, but the popes also refused to accept popular violence against Jews. The following letter of Pope Gregory X (1271 -1276) incorporates material from earlier letters of Innocent III (1198-1216) and Innocent IV (1243-1254). Here Gregory X opposes the blood libel - the often repeated claim that Jews killed and ate Christian children. [...] Since it happens occasionally that some Christians lose their Christian children, the Jews are accused by their enemies of secretly carrying off and killing these same Christian children and of making sacrifices of the heart and blood of these very children. It happens, too, that the parents of these children or some other Christian enemies of these Jews, secretly hide these very children in order that they may be able to injure these Jews, and in order that they may be able to extort from them a certain amount of money by redeeming them from their straits.
  And most falsely do these Christians claim that the Jews have secretly and furtively carried away these children and killed them, and that the Jews offer sacrifice from the heart and blood of these children, since their law in this matter precisely and expressly forbids Jews to sacrifice, eat, or drink the blood, or to eat the flesh of animals having claws. This has been demonstrated many times at our court by Jews converted to the Christian faith: nevertheless very many Jews are often seized and detained unjustly because of this. We decree, therefore, that Christians need not be obeyed against Jews in a case or situation of this type, and we order that Jews seized under such a silly pretext be freed from imprisonment, and that they shall not be arrested henceforth on such a miserable pretext, unless-which we do not believe-they be caught in the commission of the crime. We decree that no Christian shall stir up anything new against them, but that they should be maintained in that status and position in which they were in the time of our predecessors, from antiquity till now.
  Ionick Joi, Iulie 10, 2003 6:29 AM
  Kronberg, nu am subalterni :) Nu e nici o anchetare, ce-ti veni, doar eu ti-am spus ca asta nu-i tribunal, sa vii cu dovezi. Stam de vorba la o cafea, tu spui ca au fost numiti judecatori la CS dupa 2001, eu spun ca dezinformezi, ca ultimii doi au fost numiti de Clinton acum 9-10 ani ( e foarte usor de verificat) si iti cer sursa de informare (vezi mesajul de martea trecuta, ora 2:58 AM). Not big deal, don't take it personally, nu ma intereseaza ce discuti cu J sau P, nu fac (si n-am facut) nici un fel de comentarii personale, nu ma interesa decit de unde ai luat informatia. Daca poti prezenta sursa, bine, daca nu - noi sa fim sanatosi.
  Chestia cu singele de copil era o reverenta la folclorul conspirationist, dar daca ai luat-o in serios si daca intr-adevar nu stiai de treaba asta... you asked for it. Ai internet ? (just kidding). Mergi la google, search "jews drink blood" si du-te (si) la linkul Medieval Sourcebook: Gregory X: Letter on Jews, (1271-76) ( http://www.fordham.edu/halsall/source/g10-jews.html ). O sa pun niste fragmente in postarea urmatoare. Toate cele bune.
  Mysticul-din virtual--cu SURSE... PATROANEI.. Joi, Iulie 10, 2003 5:56 AM
  Reguli lumea are multe,dara cine are vreme sa shi le-asculte-?.ALEX mai jos se lamenta de sc^^rtaitzurile lungi pe hectare de p^rloage.Omul are lipsa ca sa se mai afle din vreme in vreme ALTUL,chiar shi-atunci c^nd se h^rjoneshte cu "vecinu'.ori h^rjoneala,sau b^rfeala,darea la coaste asha pe shest,sau c^te alte mici -neomenii-nu aau lipsa de SURSA??-Nu uitatzi ca cei de Acasa se mai ast^mpara suferindu-shi aleanu..INSA UNDE??La XRX--sunt OBERITZI-,precum in "Epoca de A(u r)iureala"; SHI ^S "liberi-libertitzi,sau(?) ingraditzi de astea??-La Hoinareala se pun steaguri negre shi de nu-i c^ntzi in "aripele-i arse de ceara",Te zboara,fiinca ..saracu..el nu mai poate..!!! Numai Feonixul se renascu din cenusha cioturilor ei...Va vretzi ca sa va shtim "stap^na"..shi precum sherbii din Vlahia,sa-VA robitim "moshia?.SAU.ca ca iobagii din Austro_Hunii-garia,sa va putzulim papucii??-ca ne scapa gura shi-o mai luam shi pe delaturi,omeneshte ^I...Numa Ceashca-ne restrictiza la cafa cu naut shi la tacere de cavouri..Teocsitul,sau cum bata-l crucea,numele I-O fii?? se tzine de FACATURI shi traieshte bine-mersi!!iata sub c^teva demo-dictaaturi..Sf^nt ^i shi INCA PREA..!!!.ca tzar^na ^l rabda...doamne c^nd la doi metrii sub EA,cum o sa-l 'elibereze-lberteze' viermii..!!!-Bine cobii Joita shi in minte imi rama-se ca se CASCA haul "semi-dictaturii' pe PUSTA-PLAIESHA...N-atzi m^ncat turtoiul Aiudic shi nici "zarca " nu v-o tzinut cu apa pe jos iarna-n geru' cel ami cr^ncen..Nu cafeaua cu naut va era adusa pe tavitza la sculare ,fiindca tata-va= fuse de a lu ala care taia felia de mamaliga cu securi shi cu topoare...asa-i?? Atzi trecut prin Faculta ,precum popa prin "mare"...Azi nu-i lumea at^t de mare ca sa Va poata opri din hoinareala...Plajele din Iberime le "suflatzi' ca nu-s de domnia Voastra,de discutzii numa cu aiere de TURN DE FLDESH...rece shi --care odata o sa fie inghetzat shi vai, de cela care dupa modelu' maiorscian...se "dadu'shi in -nu-shi facu sanie din vara shi sa str^nga lemne din toamna..!!...Sunt cu nemiluita peste tot de n-ai unde scapa ca sa te latrineshti..!!Reguli bata-le -UCIGA-L TOACA pe care o bateam cu ciocanele la pashti-c^nd ^i slujba de-^NViere..napustesc pe "saracii' lipsitzii de cele necesare ,acilea-in spetza- de cafane,unde cu nautul Mitei,sa ishi verse,ciuda,ura,prostia,guraliva,intelighentzia -liber,fara surse dela ce-i care trebe sa de-a CALE LIBERa ---LA INTRARE...Mai Rom^nilor=cu CAPSE-sau capse- ca plopii ca de brazi se du-se vremea...fiindca navalesc mucii...nu va facetzi tat mereu de ocara-shi scornitzi cu mintea voastra ce nu este de o cautzi niciunde in lume shi de care-ce-ar r^de toata lumea..!!Ce facu oare-unul-dar pe alata obereala,care se zg^mboii in Ali shi El--,de se satura shi valea...sc^rbit o lua..?? Ce facu CECILLICA care SURSE-avea,dar se condeia, de pe semne ca asha muiereshte va R^CAIA..!!??-Ce rau scorni COCO ca asha de clar se exprima-se de shi prostu satului din deal il pricepi-se???-Nu fu om supus shi treaz la minte ca sa vada semi-aducatoarea de ---libertatzi viitoare iara printre gratiile de temnitze..??--Ce facu dulceatza prajaturica,de se afla pe din dos?? N'o fi avut destula ratzia de Tzucur-della o luna la alta shi tortu ii ieshi mai fara gust???-Ariana se obosea cu atzele shi labirinteshte le zicea...de --recunosc sincer-shi pe mine ma mira de unde-ii oare -asta care nu are SURSA???="Hahaia-! ea asha din sc^rba lumi in care trebe ca sa hamaleasca,shi vroia sa impushte SHI doi iepuri dintr-o data..ca Ionicii va picara cu TRONC,SURSA--pentru ei ^i apa din vadu' sec al ideii moara..shi ce onoare doamne au de-o farmeca pee coana shi c^nd da din groapa in hau..!!-Ce facu Scufita??? o Il hali oare LUPU,sau va este victima care acuma n-are unde sa se pl^nga ,fiindca infratzita cu CEARA Vi-s de mult shi asta se miroase shi se simte dela POSHTE.. NU va datzi asha din PRIPa,rasucita dupa CANOANE,ca Domnu-teoctisit--- in cur^nd poate-"s-adoarma"...Maidanezii pot ca sa va va scape-din "sursa"-,fiindca primarii nu-i pot matrashi cu b^ta pe chiara..totzi???-SURSA legilor ce va guverneaza o mere shi in Iberia-tat ca in Romania,dara nu mai merge shi-^N ariile unde predomina TORNADELE..De uitatzi ca am proteza shi pe falca mea de sus shi pe aia cu barbia de din jos...poate ca din lipsa mea de "SURSE' sa ma trezesc "INFIRETAT"(noua vorba plaieheasca--io n-o shtiuii..!!)-paguba o fi a mea acuma,dara Domnu treaz se plimba-rin gradina raiului shi nu scapa UNUUUU...de dreptatea LUI...sau de platzile karmatice,-care vi se par neadecvate--dar oric^t de sus va fu shi este La IDEE--nimic-nu se uita ,precum o ideie ce amu vine shi c^nd s-o prinzi--nu-ie..!!--Iertaciune de POMELNIC!!Sigur- ca Alexe,o sa faca tzontzoroiu cu Ionikikii,iar Domnia voastra---mujdeiu' dela fripura ce o avetzi in cuptor..!! -
  Kronberg Joi, Iulie 10, 2003 5:12 AM

  Ionikule,

  Faina gluma : "Astept sursa ta de informatie pentru numirile de magistrati (inclusiv la Curtea Suprema)." - Amigos, ma confunzi cu unul din subalternii matale?!?... Ori faci pe anchetatorul fara sa ai inca mandatul semnat ? - Nu-mi aduc aminte cind am cerut eu "sursa de informare" lu' Joita cind mi-a dat ziua si ora "cind voi cadea din pom" sau lui Popilian cind imi spuse ca "s-ar putea sa nu tzi se deschida parashuta", ca sa iau doar "caterinca recenta"... ca despre alte minerisme... plina arhiva personala... Revenind la gluma dumitale, ai acces la internet?... cauta si vei gasi de te intereseaza ce si cum cu curtea suprema americana... vezi, ca pe siturile guvernamentale e totul scris da' nu zice nimic de "pactul cu diavolul"... pentru ala... vezi la search engine... incearca cu Lucifer... si dupa citeva zile de bijbiire te vei satura de a mai cere referintze... Apropos... de cind cu noua "politica" a sitului... "ceea ce avetzi de spus la idee conteaza"... pentru cine?

  Apropos de discutzie... am si eu o nelamurire (stii, chestia cu "evreii erau acuzatzi de a raspindi ciuma-n evul mediu" era introdusa-n mesaj... cu explicatzia ce tzi-a scapat poate... ca asta era "opinia" lui Rabi Sitruk - Mare Rabin de France... ale carui cursuri le am pe video si... "opinia"aceea facea parte din explicatzia dumisale in preaslavirea sistemului de imbaiere migwei specific traditziei juife), de unde-ai scos-o dumneata (precum avui surpriza sa constat via Danny la CRL...) ca evreii ar bea singe de copil sau mai stiu eu ce alte bazaconii???... eu nu cer referintze... doar o lamurire... colo, eventual da-mi adresa vreunui evreu care sa-mi raspunda (privindu-ma-n ochi...) : "asha-i, asha facem noi, punct final"... Sanatate.

  p.s.

  Daca-ai fi citit acel mesaj "pina la capat", in procesul de elaborare al "raspusului" de tip Popilian (adica unul pune-o intrebare... si celalat raspunde la Sin'Ashteapta... peste citeva saptamini...), ai fi vazut si tzinut cont in "raspunsul dumitale" ca-n final ma scuzai ca-tzi adresai mesajul ce in 85% din compozitzie nu tzi se adreseaza direct... fiind doar nishte ginduri 'colo...

  .

  Tanti Miti

  Imi pare rau sa-tzi amintesc ca... cei ce vor avea (inca) curiozitatea sa ashtepte pina ce programul aleatoriu de persaj ports ce-l declansheaza mai stiu eu ce "biscuitzi", vor fi din zi in zi mai amuzatzi de atitudinea dumitale de-a dreptul comica... Uite ce zice-n capul paginii la dumneata pe tarla : "The opinions expressed on this chat are not necessarily those of the site's owner. The author(s) of each individual comment issolely responsible for the accuracy and legality of its contents." Frumos zis... si pe englezeshte inca... Dumneata, precum colegu' de mesaj de mai sus... cititzi, cititzi si... nu-ntzelegetzi bag seama!!! Daca i-ai da inca o shansa lu' coco ai vedea ca-tzi da in proportzie de 75% ceea ce-tzi lipseshte ("numele autorului/jurnalului/data de aparitie si/sau adresa web")... Da' ca veni vorba de gluma dumitale... cu "numele autorului/jurnalului/data de aparitie si/sau adresa web" - asta-mi aminteshte de "Petrecerea lu' Girneatza" prezentata pe disc de Toma Caragiu... remember (?) "fiecare mesean sa dea declaratzie despre mesajul primit anexind felia de placinta-n care-a fost descoperit!". Mitzushko mami... te-or speriat aia ce-tzi vindura dreptu' de-a avea locanta in asha hal... ca-tzi inchipui ca eshti la trebunal... sau te crezi nu'sh ce publicatzie de mare tiraj... Sper ca te vei trezi din coshmarul asta si vei realiza ca... atunci cind vii cu sursa si cu articolul... (pentru un produs finit si autorizat)... poate-ar fi cazul sa plateshti pentru munca depusa? Uite... oricit de ridicola pari acum cu bazaconiile ce te bintuie-n ultima vreme... (o fi menopauza sau... post-menopauzal sindrom... PMS...) te lasa papa Kronberg sa stii ca... s-au vazut "fraude" intelectuale si la case mai mari (vezi scandalul de la The Jew York Times) unde "jurnalishti" d'ashtia integri cum cautzi dumneata ziua-n amiaza mare prin gradina-tzi ca Dogene cu opaitzu' aprins... ei bine, chit ca erau platitzi gras si decontate nu numai trenul dar si consomatzia si bachsisul... (tren pe naiba, ca_calatorea cioroiu' cu avionul la business class), cu toate beneficiile tot a inventat povesti interviuri si retzete de placinta cu brocoli... (hai, ca vaz ca te-ai ingalbenit la gindu' ce-o sa-i zici "stii matale cui..." despre The Jew York Times" si, ca sa nu-tzi suspende iar site-ul... itzi zic de unde vine : de la Shoe-bommer... ala ce nu i s-au aprins calciele... deh, inconjurat doar de business-lady de succes d'alea masculinizate si lesbiano-frigide... nici fitilu' nu i-a luat foc... si-a ramas sa postponed martiriul dupa ce-shi ispasheste pedeapsa de... pushcarie pe viatza!). Tiparnitza lu' Guttenberg a dat lovitura de gratzie creshtinismului exploatator... Martin Luther fiind primul... azi, internetul permite lu' Kronberg sa demonstreze inexistentza lui Satan sau ilegalitatea tuturor "poveshtilor" de dupa cele 10 legi date lu' Moshe pe Muntele Sinai... si... oricit lucrezi 24/24 si 7/7 (mai putzin week-end-urile cind "centralista are liber...") din cite-am vazut... Nicky inca publica si-njura... numa' sa aiba chef... iar cite-un coco sau Sigismund vor plasa cite un mesaj... si uite-asha... teama mi-e ca dupa ce vei obosi alergind dupa "shugubatzii" ce vrei sa-i "muzzle"-ezi... vor ieshi la lumina chestii mai rele decit daca i-ai fi lasat sa-njure-n pace ca pe vremuri... Acum, de la injuraturi s-a trecut la "chestii serioase"... si pina la urma... la o adica, "abuzatorul" poa' sa zica_ca era beat... da' pe pagina-ntiia va apare numele dumitale si al sitului pe care s-ar fi produs mai stiu eu ce bazaconie legata de mai stiu eu ce "eveniment regretabil"... stii vorba aia din batrini : "unde dai si unde crapa!" ce-i mai actuala ca oricind (si nu numai la "strategia" militara americana - pun ghilimelele ca de nu, ar putea crede neavizatzii ca-i lucru serios...). Cam asta e parerea mea (proprie si personala...) dar daca totushi vrei "numele autorului/jurnalului/data de aparitie si/sau adresa web", tot ce pot e sa-tzi dau un sfat : ia-l cu-o mina de mina pe Ionick... cu cealalta pe "cel ce te-a speriat de te-a adus in halu' asta" si... alegetzi voi o noapte cu luna plina si cu stele si un peisaj urban ca-n San Francisco (ca are si oceanu'n zare...) si... ashezatzi-va-tzi tacutzi pe iarba si... ashteptatzi.

  Gardianul Joi, Iulie 10, 2003 4:57 AM
  Un sfat cafegiilor Nu va apucati sa va judecati si/sau sa va criticati colegii cafegii pentru cele spuse la Capsa sau in locuri asemanatoare. Aveti in vedere ca in cafenele fara parola, orice Nicolae poate posta sub orice Nick (ca nu degeaba a primit titlul de "abjectul cafenelelor"!!). Aici, inca Miti mai vegheaza relativ, la Capsa insa ... Tot asa si cu "scrisorile de amenintare" primite de unii/unele, care au ca adevarat expeditor pe acelasi personaj abject si nu numele care apare de fapt.
  Columb Radio " Oldies but goodies" Joi, Iulie 10, 2003 4:52 AM
  Eveniment!
  Incarcarea filelor mari de peste 2 MB (imagini sau muzica) e inca o problema pentru multi abonati ai Internetului. Majoritatea celor care se conecteaza de acasa folosesc legaturile prin modem. In paginile de web se recomanda folosirea imaginilor de format mic pentru a nu le incetini incarcarea. In paginile comerciale sau artistice avem pentru imagini compromisul cu acele thumbnails care pot sa fie dublate (la alegere) in format mai mare.
  Cit despre filele muzicale nu cred ca cei conectati prin modem asteapta incarcarea intr-o pagina web a unui embed de 2-3 MB (20 minute).
  Prin micsorare am ajuns pentru un cintec de la 2-3 MB cit are o fila MP3 la 100-200 KB. Dezavantaje : unele distorsiuni, sunet slab ( componentele de frecventa si amplitudine sarace). Marele avantaj : incarcarea unui cintec intreg se face in numai 10 secunde chiar si pentru abonatii prin modem. ...Pina la ieftinirea abonamentului la cablu sau DSL... Give it a try! Here is a sample.
  Parazitii care se aud sint din cauza distantei, Denverul e la 5000 feet inaltime si eu locuiesc intr-o padure in munti ...Plus zgomotul din cafenele.

  Daca exemplul va satisface va invit la Columb unde am deschis putin mai devreme radio "Oldies but Goodies". Not midi, not rock, not rap, ....Just romantic! Veti mai asculta inca o melodie a Gigliolei Cinquetti, un Demis Russos si alte melodii cunoscute printre care si 3 romanesti. Preferinte?
  Enjoy!


  Ned Kelly Joi, Iulie 10, 2003 4:52 AM
  Amfitrioanei Coana Miţi mersibocumadam... usonlenejdantan?!
  Gardianul Joi, Iulie 10, 2003 4:43 AM
  Dom' Ghiopardul, s-ar putea sa aveti dreptate ca 100000 de ani concediu medical este dezinformare. Pina atunci nici omenire nu o sa mai existe, da'mite chiulangii. V-as multumi daca ati preciza cine sunt acele "scarbe hoatze de Porci care se scalda in bani" in timp ce minerii nu mai au bani nici de o manifestatie ca lumea.
  test Joi, Iulie 10, 2003 1:17 AM
  test

  .... @ .Ciberplai

  [Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]