.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]

Inapoi La ideeInapoi pe ciberplai

Alex (alexn1997@yahoo.com) Miercuri, Iulie 9, 2003 10:59 PM
Cine are probleme de constiinta poate linistit sa ma contacteze la adresa mea de e-mail, nu este un secret pentru nimeni. Nici pentru Nicolae din Cluj sau cum se mai numeste peste 2-3 ceasuri.
D-le Kronberg, personajul acela rasist de la YCAAR zis si Cecilia face copy & paste cand deschide o rulada infinita pe pagina acolo. Dar mataluta le scrii de istina, cuvant cu cuvant, in siruri interminabile si cam toate la fel de mi-aduci aminte de "Atacul clonilor" din Razboiul Stelelor. Trebuie ca ai tare mult timp de batut campii. Unele le zic si matale bine dar cu cele mai multe bati campii dupa zambilute. Cred ca sunt mai multi aici care te-ar ruga sa mai scurtezi din letopisete. Uitze eu am incercat sa citesc o postare a dumitale si cand am ajuns catre capat am uitat cu ce ai inceput. Sau imparte-le pe bucatele macar ca esti oricum mai greu de digerat pentru marea majoritate :)
http://www.ad-astra.ro/whoswho/view_profile.php?user_id=12 Miercuri, Iulie 9, 2003 9:24 PM

Miti Miercuri, Iulie 9, 2003 9:04 PM
Kuki, arhiva exista.

Poti veni aici sa postezi cand doresti, cat timp respecti regulile ciberplaiului. Ma vei scuza ca nu voi mai intra in vorba cu tine.


Miti Miercuri, Iulie 9, 2003 8:45 PM
Dom Mystic, n'am inteles de ce-i greu de dat sursa atunci cand se preiau materiale cu copy and paste.
Kuki Miercuri, Iulie 9, 2003 8:42 PM
Deci Kuki cea izgonita posteaza bine mersi pe cafeneaua pe care tocmai o bestelea la Capsa.
Cecillium Tremens, vezi ca le cam minti zdravan, baiatule. Dar in fine, asta ti-e singura satisfactie, sa viri zizanie si sa asmuti pe unii impotriva altora.
Miti Miercuri, Iulie 9, 2003 8:42 PM
Ned Kelly, a fost odata, mai demult, acum vreo 2 ani. Acum nimeni nu mai semneaza asa.
sfatosul Miercuri, Iulie 9, 2003 8:16 PM
CECILIA Umorul negru nu este ce crezi tu sau prietenul tau, Kronberg. Umorul negru face misto de necaz in general si nu in particular. Mistoul de necazul particular e sinistru, de prost gust si necrestinesc. Faptul ca tu nu simti nimic pentru cineva in suferinta, nu te face interesanta ci suspecta. Nu cred ca ti-ar place sa te atace cineva si cei din preajma sa nu te ajute pentru motivul ca nu esti ruda cu ei. Nu te da asa tare. E usor sa te dai tare in scris pe internet numai ca realitatea s-ar putea sa te ajunga din urma intr-o buna zi si nu o sa ai nici un drept sa te smiorcai.
Mysticul...- va invita la dansul Terrei cu Marte.t Miercuri, Iulie 9, 2003 8:16 PM
FATUCA noastra GEA,^i focoasa bat-o norocu-!!!=,ca de apa avu parte shi se zice ca Armaghedonu' o va MILUI cu FOCUUU'...Vesela cum nu mai fu ...de shaizeci de MIIII de ani ^n urma....ce-curaj pe fata noastra..!!!???-tat se-apropie de Marte care acuma ^i in Varsator Constelatziune,ascuns intr-o curba constelara-ashtept^nd "pe geamparale" ca sa ishi goleasca VEDRELE...PLATO(n) din ANTICHITATE zi-se ==="La Idee",ca fatuca noastra este o asemanre a a IDEEIII....Ori cum merge--prin(tre) PLANETE....vai de ea...pe internete..!!!-rara ^I shi c^nd o prinzi--flcacari scoate ------afacershte ,precum in Ghetzismani---se bishnitzarii pe tri-zeci de argintzi......La mijloc de IULIE Marte va imprashti PRAFURI nemasurate,care din una mie opsute shi SHAPTE zecishiSHAPTE-doar de zece ori o mai FACU...!!!-----De 60.000 de ani -de c^nd zala se topii...multa apa pierdu' Marte shi-shi ma-ntreb--oare n-o fii????---SAPIENSUL tocma(vezi pe ceashca)din asta VENIT ???-ca-s multe asemanari cu ceia care se infalosheaza--smeritziii IDEEII???ACU' MARTE-i ROSHU-prafos,furtunos-GEA insa in G^LCEAVA----tot ce face iese PE DOS...!!! Zapaceala mare- acuma...!!! Pe noi ashtea din Indiana,ne zmicura clipa de clipa apa shi furtuna...shi ne iau valuri de nori...fix,,.....c^nd lumea asta ----ORICE-AR face-- pentru CREATZIUNE-acum---^i TOT'UNA...!!!!
Ghiopardul Miercuri, Iulie 9, 2003 8:17 PM
Lasa-o pe Miti. Am crezut ca mi-ai cerut scuze si mie, n-a fost asa?
Cecillium Tremens Miercuri, Iulie 9, 2003 7:50 PM
Deci Kuki cea izgonita posteaza bine mersi pe cafeneaua pe care tocmai o bestelea la Capsa. Nu doar inteligenta, dar si caracter!
Kuki Miercuri, Iulie 9, 2003 7:45 PM
backslash, stiu sa pun linkul, dar m-am grabit, d-aia am gresit. Scuza-ma!
Kuki Miercuri, Iulie 9, 2003 7:44 PM
http://www.voanews.com/article.cfm?objectID=D8B7C71D-010F-4CB7-B67BCB6F06A636A1
Articolul al carui link l-am gresit.
Ned Kelly, preferatul meu... ma bucur tare mult ca te revad!
backslash Miercuri, Iulie 9, 2003 7:11 PM
Oameni buni, daca vedeti si vedeti ca oricit v-ati chinui sa boldati un cuvint sau sa puneti un link si nu va iese, nici macar la a o suta incercare, atunci renuntati! Scrieti cu litere simple, ca pricepem!
Ned Kelly Miercuri, Iulie 9, 2003 7:00 PM
Kuki My favourite, Miţi cu nobleţea de care a dat dovadă în atâtea şi atâtea rânduri, nu te va alunga tocmai acum... când ne-am regăsit!
Kuki Miercuri, Iulie 9, 2003 6:50 PM
Alex, pai cum as putea sa ascult la si-ale gramadei lui de cocirle facatoare de razboi din administratia americana actuala, pt care numarul de casualties (populatie ori soldati americani) nu mai conteaza?
Articolul acela este din Washington Post, dar il poti gasi in toate ziarele la stirile de ieri.
Nu-ti mai pierde vremea cu Cecilio Tremens, cum nici eu nu o voi mai face. I-am iertat magariile de citeva ori, dar a recidivat de fiecare data.
M-am carat din nou, pina nu ma inhatza Miti ;O)
Ned Kelly Miercuri, Iulie 9, 2003 6:42 PM
Miti Exista vreun cont care semneaza Sadbrad?
marfaveche Miercuri, Iulie 9, 2003 6:14 PM
http://www.larouchepub.com/other/2001/2841wolfowitz.html
Ghiopardul Miercuri, Iulie 9, 2003 5:15 PM
Iti accept scuzele, Alex :-))
Absalom U.S.A - Miercuri, Iulie 9, 2003 5:17 PM
Only a test : - Salut-am multimea ! Bine v-am gasit !
Cecillium Tremens Miercuri, Iulie 9, 2003 4:47 PM
O persoana numita Kuki afirma pe Capsa, plingind pe umarul Ceciliei, ca a fost izgonita de mult de pe aceasta cafenea de catre Miti. Este adevarat?
Sir Jew Nicolaescu Miercuri, Iulie 9, 2003 4:02 PM
http://www.theage.com.au/handheld/articles/2003/07/07/1057430135667.htm http://www.abc.net.au/cgi-bin/common/printfriendly.pl?http://www.abc.net.au/pm/content/2003/s894393.htm
Ghiopardul Miercuri, Iulie 9, 2003 3:57 PM
Asta e dezinformare cu 100.000 de ani concediu medical. Scarbele au furat banii din fondul asigurarilor de sanatate si acum incearca sa-i asmuta pe romani unii impotriva altora. Niste Porci! Ei se scalda in bani si oamenii mor pe strada cu reteta in mana ca nu au cu ce sa isi cumpere medicamentele!
Gardianul 9 iulie 2003 Miercuri, Iulie 9, 2003 2:40 PM
In 2002, romanii si-au luat cu spaga 100.000 de ani de concediu medical
Anul trecut, romanii si-au luat peste 100.000 de ani de concediu medical, iar suma totala care s-a platit din asigurarile sociale a fost de 655,7 miliarde de lei.
In fiecare vara, mii de "truditori ai patriei" se imbolnavesc "subit" si, ca sa stea acasa pe banii statului, mituiesc medicii pentru a le "gasi" cate o boala.
Ortacii din Valea Jiului bat recordul la "imbolnavirile de vara": dintre cei 17.000 de mineri de la Exploatarea Miniera Lonea, 2.500 sunt in concediu medical.
Desi toti "suferinzii" au primit retete medicale, nici unul nu s-a prezentat la farmacii pentru a solicita eliberarea medicamentelor
(din editorial): Exista o explicatie: pana nu vede falimentul cu ochii, romanul nu se lasa de ciupeala, iar daca poate sa-si "traga" un concediu medical cu un curcan si-o damigeana de zaibar, de ce sa n-o faca?
Mysticul... ma bag in ciorba,fiindca ma "arde".. Miercuri, Iulie 9, 2003 1:42 PM
Doamna MITI...iertaciune ca ma bag...chit ca ciorba asta arde....!!!!-dara.....cum se poate==SURSA"....spune unuia care nu shtie---shi ASHA---de unde ,bunaoara,Izvoreshte Dunarea???-LA IDEE-a--este o CARTE care ^I pentru toata lumea,shi mai cu seama,pentru cei din STRAINEZIA...Multe aicea se zic,shi vin din "SURSE" care chiar de-atzi "cauta" secole v-ar trebui shi ,la urma....aniii ^s dushi,batr^na vi-s --iara SURSA..NICAIEREA...!!!??? Nu va supunetzi umila CANOANELOR ....care vin din din NE^NCREDEREA ce OMUL ...in goana lui prin SPATZIU...uneori uit^nd exact ce shtie shi de unde......mai ales.....chiar shi FIIINTZA ---zicatorului,izvorashte shi (de unde --chiar EL shtie???).....pe firu celor citite...explodata--de "ceva"...se expune...!!!-Daca Domnia Voastra se "^Ncretzeshte "tat mai abitir pe ATZE...numai PORCARII s-or spune pe IDEE shi la urma,ce-s'o=== s-alege din aceasta cafana ???.Va fi oare o "spelunca' din mahala???Frica mi-e c-asha se trage atza cu aconiul(ac mare)de dupa c^rpitura..numai huzi se vad pe petec shi vai de aia cusatura !!!---Nu va erijatzi in Ceva care ,mai aminte Va aducetzi???Cum ceream sa nu mai fie deshantzata libertate pe a Voastra---LA IDEE..shi ce mi-atzi raspuns??ca aceasta Libertatea ii un datum ce il are orishicine..??Sunt at^tea Surse de apa care vin involburate shi c^nd ^S ca sa se varse...cauta-le..de potzi...sursa.....c-asta ^iii hat---hat=-- undeva ---de...par...teeee...!!!-Nu ma baga-i in ciorba,ca sa imi "frig" ceru' guri,chit ca am 'proteza'----doara asha ca ce COCO spune,are el secrete surse shi nu le poate expune -doara asha de dragu plebii..pe o dunga de aglomerata --de---masa..!!!-este bine ca vretzi dovezi..Dara oare ceia care ca exemplu ma intzeapa,eu sa nu cer SURSA??? M-ajutatzi ca sa ^i aflu shi ca sa shtiu shi io tradarea shi de-o fi in mine vlaga ,sa ma shi dezertez,...pe IDEE shi cHiara direct---ca sa matrashesc ARATAREA ?? ..???NUUUU-cum sa m-ajutatzi,fiindca IDEE-a-i libera shi t^mpeniile nu au nevoia sursei ca se shtie dela facere ca Omu-i aia ca-jignirea la idee..Omeneasca Vrea sa para??? ..Fiindca..!!!..viteza in care idee-a bishnitzeaza...s-ar goliii dintr-o batere din palme...!!--lasatzi la muzeu Tiparele,ca azi o FOIE se "editeshte"---fara noptzi pierdute la ZETZARE..!!-la sf^rshitu-mi ciorbii arz^nde,cu respect iertaciune imi cer,ca profita-i de libertatea,ce poate acum e ultima -ce- mai aveam..!!??
Miti Miercuri, Iulie 9, 2003 1:15 PM
Uitam: chestia cu sursele e si pt. cei cu "garda..." etc. Multumesc.
Miti Miercuri, Iulie 9, 2003 12:39 AM
Domnu Garda, am sa verific ipoteza dv. si am sa va comunic concluziile mele.

Coco, va rog frumos sa precizati sursa/sursele posting-ului dv. (numele autorului/jurnalului/data de aparitie si/sau adresa web). Asa se obisnuieste pe la noi. Multumesc.
coco www Miercuri, Iulie 9, 2003 12:10 AM
Teoria confruntarii civilizatiilor ("clash of civilizations"), dezvoltata inca de la sfarsitul anilor '70 de profesorul Zbigniew Brzezinski - celebra astazi datorita cartii cu acelasi titlu a profesorului Samuel Huntington, un protejat al lui Brzezinski de la Universitatea Harvard -, definea lumea araba si islamica drept un "arc de crize", din Orientul Mijlociu pana in statele ex-sovietice islamice ale Asiei Centrale. Atunci cand Brzezinski - dupa cum a dezvaluit in interviul din 1998 publicat de "Le Nouvel Observateur" - a pus bazele terorismului islamic, in vara lui 1979 (cu sase luni inaintea invaziei sovietice in Afganistan), consilierul pentru securitate nationala al presedintelui Jimmy Carter dorea sa utilizeze "cartea islamica" contra Uniunii Sovietice, pentru a atrage URSS intr-o cursa care a devenit pentru Kremlin razboiul de zece ani din Afganistan. Dupa terminarea razboiului rece si disparitia URSS, tandemul Brzezinski-Huntington a declarat islamismul "inamicul public nr.1" al lumii si a profetizat un nou razboi, care de data aceasta va fi un razboi al religiilor, al "civilizatiilor" mai degraba decat al politicii. Pentru a-si mentine credibilitatea si pozitia de lider al lumii occidentale, Statele Unite trebuie sa gaseasca rapid o forma de continuare a razboiului rece, printr-un nou razboi contra Islamului. La 12 octombrie 2001 - o luna dupa evenimentele din 11 septembrie - "New York Times" dezvaluia culisele luarii deciziilor de politica externa si militare americane descriind un grup, care se autointituleaza "Cabala lui Wolfowitz", o retea de influenta care actiona la Casa Alba, Departamentul de Stat si in Consiliul de Securitate Nationala (National Security Council - NSC), dar al carui nucleu se afla la Pentagon, in Comitetul Politic condus de subsecretarul Apararii, Paul Wolfowitz, o figura destul de controversata in Statele Unite. Autointitulata "Cabala a lui Wolfowitz" este un grup format din intelectuali neoconservatori ("neocon") si ii include pe Paul Wolfowitz, subsecretar la Departamentul Apararii; pe secretarul Apararii, Donald Rumsfeld (care isi datoreaza pozitia mai ales controverselor de la CIA si Departamentul de Stat legate de Wolfowitz); pe Douglas Feith, nr.3 in Pentagon; pe Lewis "Scooter" Libby, protejatul personal al lui Wolfowitz; seful staff-ului vicepresedintelui, Dick Cheney; John R. Bolton de la Departamentul de Stat, un "cui" in coasta lui Colin Powell, si Eliott Abrams, care raspunde de zona Orientului Mijlociu in cadrul NSC. Pe langa acestia mai sunt de mentionat James Woolsey, fostul director al CIA, care a incercat (fara succes) sa lege 11 septembrie si atacurile cu antrax de Saddam Hussein, si Richard Perle, care a fost insa nevoit sa demisioneze, de curand, din functia de presedinte al Comitetului Politic al Pentagonului, dupa ce Seymore Hersh a dezvaluit, in "New Yorker" din 17 martie 2003, ca Perle s-a intalnit in secret in Franta - la 3 ianuarie a.c., intr-un restaurant din Marsilia - cu traficantul saudit Adnan Kashoggi, pentru un contract de armament al firmei sale, "Trireme", deci folosindu-si functia pentru afaceri personale. Perle, supranumit si "Printul intunericului" - datorita ideilor sale de Armageddon nuclear din zilele razboiului rece -, a lucrat anterior, in Administratia Reagan, ca asistent al secretarului Apararii pentru afaceri de securitate internationala. Printre ceilalti membri ai semioficialului Comitet Politic al Pentagonului, nucleul neoconservator mai numara: fostul secretar de stat Henry Kissinger, secretarul Newt Gingrich, fostul vicepresedinte Dan Quayle, fostul secretar pentru Aparare din Administratia Nixon, James Schlesinger, si fostul secretar pentru Aparare din Administratia Carter, Harold Brown. Grupul lui Wolfowitz este strans legat de Partidul Likud al premierului israelian Ariel Sharon, a carui politica de "atacuri preventive" incearca sa o impuna si in strategia Statelor Unite, cu doua precedente pana acum: Afganistan si Irak. Perle si Wolfowitz sunt, din acest punct de vedere, colaboratori ai factiunii de dreapta, din Israel, de peste 20 de ani. In 1985, cand a avut loc procesul lui Jonathan Jay Pollard, un american acuzat de spionaj in favoarea Israelului, s-a subliniat ca multe din secretele care ii parveneau lui Pollard erau, de fapt, furnizate de un intreg "comitet X". Atat Perle cat si Wolfowitz au fost suspectati in 1985 ca faceau parte din acest "comitet X". Aparatorii lui Pollard din proces au subliniat ca Pollard "trebuia sa spioneze" pentru ca, in acel moment (1985), Statele Unite sprjineau Irakul lui Saddam Hussein, angajat in razboiul de opt ani cu Iranul fundamentalist. Desi pentru eliberarea lui Pollard au intervenit de atunci mai multi prim-ministri israelieni, atat CIA cat si Departamentul de Stat au opus o rezistenta inversunata, planul eliberarii lui Pollard si al expulzarii sale in Israel esuand constant. Neoconservatorii: influenta trotkista (anii '30-'50)-liberala (anii '60-'70)-ultraconservatoare (anii '80) Radacinile intelectualilor neoconservatori sunt deosebit de interesante si oarecum surprinzatoare. Initial, neoconservatorii de azi isi revendicau originea in zona de influenta trotkista a opozitiei de stanga iudeo-americana din anii '30-'50. Conceptul trotkist de "revolutie permanenta" a fost inlocuit acum cu cel de "razboi impotriva terorismului". Treptat, aceasta opozitie marxista - dar antistalinista - a devenit in anii '60-'70 o opozitie anticomunista de nuanta liberala. Admiratia pentru Partidul Likud din Israel - cei mai multi neoconservatori fiind evrei americani -, pentru tactica actiunilor militare "preventive", de tipul atacului aviatiei israeliene asupra reactorului nuclear de la Osirak (din Irak), corelat cu entuziasmul fata de "democratia americana", au generat o ideologie numita de neoconservatori ca fiind "wilsoniana" (dupa numele presedintelui Woodrow Wilson), in realitate fiind vorba de o dreapta "likudnica" in Statele Unite. Organizatii ca "American Enterprise Institute" (AEI), fundatiile "Bradley" si "Olin" sau "Project for a New American Century" (PNAC) sunt cele care reprezinta cel mai bine conceptele neoconservatoare ale grupului lui Wolfowitz. Legatura principala cu Israelul este asigurata de "Jewish Institute for National Security Affairs" (JINSA), care coopteaza si experti militari non-evrei, carora le asigura insa perioade de studii sau burse in Israel. Unul dintre acesti non-evrei JINSA este si generalul in retragere Jay Garner, primul administrator al Irakului numit de Bush, ulterior schimbat cu Paul Bremer. In octombrie 2000, generalul Garner co-semna o scrisoare colectiva care incepe astfel: "Noi credem ca, in cursul actualelor tulburari din Israel, fortele de aparare israeliene au actionat in mod remarcabil in fata violentei orchestrate de Autoritatea Palestiniana". Scrisoarea era semnata de peste 30 de generali americani. Lobby-ul israelian din Statele Unite - reamintim aici ca activitatea de lobby este perfect legala in Statele Unite - cuprinde doua aripi: evreiasca si crestina. Wolfowitz si Feith au stranse legaturi cu aripa evreiasca. Wolfowitz, care are rude in Israel, serveste si ca legatura a Administratiei Bush cu "American-Israel Public Affairs Committee" (AIPAC), o organizatie extrem de influenta in Congresul american, atat in randul republicanilor, cat si a democratilor. Douglas Feith a fost recompensat cu un premiu pentru activitatea sa de lobby in favoarea Israelului de catre "Zionist Organization of America", fiind caracterizat de organizatie drept "un activist pro-Israel". Sub regimul Clinton, Feith a colaborat cu Perle la un raport pentru Partidul Likud in care cei doi sfatuiau Israelul sa puna capat acordurilor de pace de la Oslo, sa reocupe teritoriul si sa spulbere guvernul palestinian al lui Yasser Arafat. La randul sau, aripa crestina care face lobby in Statele Unite in favoarea Israelului se recruteaza dintre protestantii fundamentalisti din sudul Statelor Unite. Acestia au convingerea religioasa ca Dumnezeu a dat intreaga Palestina evreilor, in consecinta congregatiile protestante din sudul Statelor Unite sponsorizand cu milioane de dolari infiintarea de noi asezari in teritoriile ocupate. Trebuie insa spus ca neoconservatorii evrei sunt in opozitie cu aripa liberala a evreilor americani, traditionala pe Coasta de Est a Statelor Unite, care a sustinut Acordurile de la Oslo si a deplans asasinarea premierului Yitzhak Rabin de catre un fanatic admirator al Partidului Likud. Presa de influenta neoconservatoare este reprezentata de hebdomadarul "Weekly Standard", editat de William Kristal, fostul sef al echipei lui Dan Quayle (vicepresedinte intre 1989 si 1993), publicatie care face parte din imperiul media al lui Rupert Murdoch, alaturi de canalul TV "Fox"; "The National Interest", fondat de Conrad Black, care mai detine si "Jerusalem Post", ori imperiul media Hollinger din Marea Britanie si Canada; "Washington Times", detinut de reverendul Sun Myung Moon, cel care controleaza si agentia UPI. Neoconservatorii utilizeaza frecvent in domeniul relatiilor publice o tehnica inaugurata de Trotki, cea a scrisorilor deschise prin care, dupa 1996, au solicitat constant Administratiilor Clinton si Bush invadarea Irakului si sustinerea campaniei militare a Israelului contra "intifadei" palestiniene. Sub Administratia Clinton ambele solicitari au fost ignorate, dar au devenit repere ale politicii externe americane sub Administratia Bush. "Cabala lui Wolfowitz" a modificat textul scrisorii ambasadorului John Negroponte fara stirea lui Colin Powell Imediat dupa 11 septembrie 2001, Paul Wolfowitz si neoconservatorii au declarat ca Statele Unite vor "termina cu statele care sprijina terorismul" si au insistat indelung asupra dreptului Statelor Unite de a actiona in aceasta directie "singure", fara aprobarea Natiunilor Unite, in virtutea principiului autoapararii. Wolfowitz si neoconservatorii au lansat o doctrina potrivit careia Statele Unite pot lovi militar o tara oriunde si oricand, doar pe baza unor "probe secrete" privind armele de distrugere in masa si legaturile cu terorismul. Cateva zile mai tarziu, Paul Wolfowitz a nuantat afirmatiile de mai sus datorita interventiei Casei Albe si reactiei negative a NATO de la Bruxelles, la o intalnire in care Wolfowitz a reprezentat Statele Unite. Pe 7 octombrie 2001, ziua cand au inceput bombardamentele in Afganistan, neoconservatorii au incercat sa provoace o ruptura in Consiliul de Securitate intre Statele Unite, pe de o parte, si Rusia si China, pe de alta. Pentru aceasta, neoconservatorii nu au ezitat sa schimbe textul unei scrisori a ambasadorului american la ONU, John D. Negroponte, fara stirea sau aprobarea lui Colin Powell, secretarul Departamentului de Stat. Este cazul poate sa amintim ca insusi John Negroponte a fost, in anii '80, unul dintre cei investigati de Congres pentru participarea la Operatiunea "Iran-Contras" a colonelului Oliver North, ca si pentru implicarea sa in afacerile "echipelor mortii" din Honduras. Schimbarile efectuate "pe sest" in scrisoarea ambasadorului John Negroponte constituie o alterare evidenta a politicii externe desfasurate de Colin Powell si marcheaza un anumit comportament "excesiv" prin care neoconservatorii se remarca in cadrul Administratiei Bush. In scrisoarea cu textul modificat Negroponte devine ecoul lui Wolfowitz, si nu al lui Colin Powell si al Departamentului de Stat, cand spune: "Consideram ca, in autoapararea noastra, vom actiona pe viitor fara sa mai luam in seama alte organizatii sau state". Afirmatia din 7 octombrie 2001 viza in mod special Irakul, Iranul, Siria si Sudanul, toate aceste state fiind incluse pe lista tarilor care sustin terorismul. Dupa ce a citit - din presa - textul modificat al scrisorii ambasadorului John Negroponte, secretarul Departamentului de Stat, Colin Powell, "a sarit pana in tavan" de furie. S-a descoperit ca insertul cu "fara sa mai luam in seama alte organizatii sau state" fusese operat de Stephen J. Hadley, consilier la "National Security Council", dupa mai multe intalniri ale Comitetului Politic de la Pentagon. Un alt caz este cel al fostului director CIA, James Woolsey, care s-a remarcat in Comitetul Politic prin cererea repetata de a-l "schimba" pe Saddam Hussein. Publicatia "The Knight-Ridder" din 11 octombrie 2001 dezvaluia insa ca Woolsey se deplasase in luna anterioara - septembrie 2001 - la Londra cu un avion al Guvernului american, impreuna cu mai multi functionari de la Aparare si Justitie, intr-o misiune secreta pentru a strange probe care sa ajute la implicarea lui Saddam Hussein in evenimentele de la 11 septembrie. Dupa decesul, la 5 octombrie 2001, al lui Bob Stevens, editorul foto al tabloidului "The Sun", in urma infestarii cu antrax, James Woolsey a lansat, pe plan modial, ideea ca in spatele campaniei cu antrax s-ar afla Saddam, fara sa furnizeze insa nici o proba in acest sens. Nu este, poate, intamplator ca Woolsey juca un rol important intr-un scenariu al lui "Council on Foreign Relation" (CFR) pentru anul 1999-2000, scenariu intitulat: "Urmatoarea criza financiara: semnale de avertisment, controlul cauzelor si impactul". Scenariul CFR aparea ca o "lovitura de stat", combinand criza financiara cu terorismul. In acest "war-game" presedintele Statelor Unite nu juca nici un rol: parasea, in secret, Statele Unite, lasand America in mana unui comitet de gestionare a crizei, cu puteri dictatoriale. Albert Wohlstetter, "parintele spiritual" al tandemului Wolfowitz-Perle Un alt neoconservator influent, membru in Comitetul Politic al Pentagonului, este si senatorul Newt Gingrich. Intr-un interviu acordat cotidianului britanic "Times" - din "parohia" de publicatii ale aceluiasi Rupert Murdoch - Gingrich sustine ca Statele Unite sunt "in razboi" cu "terorismul organizat si sistematic, sustinut de statele-natiuni". La data respectiva, Gingrich declara ca a-i elimina pe talibanii afgani fara a-l elimina pe Saddam Hussein ar fi ca si cum "Statele Unite ar invinge Imperiul Japonez, dar ar lasa Germania nazista in pace". Gingrich a avertizat statele care "nu coopereaza impotriva teroristilor" ca vor suporta consecintele. Richard Perle si William Kristol ("Weekly Standard") au adresat o scrisoare deschisa presedintelui Bush in care ii sugerau un set de masuri anti-teroriste printre care figura si eliminarea lui Saddam Hussein, "chiar daca nu exista probe care sa implice Irakul in atacul de la 11 septembrie". Wolfowitz este "marea speranta" a extremei drepte din Israel, printre care se numara si radicalii miscarii din teritoriile ocupate, cei care cer, de ani de zile, asasinarea lui Yasser Arafat si expulzarea palestinienilor din teritorii. Tandemul Wolfowitz - Perle reprezinta a doua generatie de "agenti de influenta" care actioneaza in SUA de aproape 20 de ani si al caror "mentor" a fost matematicianul evreu cu vederi radicale, Albert Wohlstetter, un fost comunist trotkist devenit strateg nuclear. Este demn de remarcat ca tot Albert Wohlstetter l-a introdus in grupul neoconservator si pe Ahmed Chalabi, probabilul succesor al lui Saddam Hussein, dupa ce-i fusese profesor de matematica la "Chicago University" si il reintalnise in Israel in anii '80. Se considera ca Albert Wohlstetter, decedat in 1995, care avea legaturi stranse cu Mossadul, este creatorul grupului neoconservator din Statele Unite, "parintele spiritual" al tandemului Wolfowitz - Perle. Un membru important al "Cabalei lui Wolfowitz" este Richard Armitage, "numarul doi" la Departamentul de Stat. In timpul Administratiei Reagan, Armitage a fost cercetat de Congres in scandalul "Iran-Contras". "Cabala lui Wolfowitz" mai are infiltrati trei importanti agenti operatori. 1) Generalul Wayne Downing, fost comandant-sef pentru Operatiuni Speciale de Comando, numit ulterior director pentru Combaterea terorismului la "Homeland Defence Department" (Departamentul pentru Aparare Interna), post detinut anterior de fostul guvernator de Pennsylvania, Tom Ridge. In 1997-1998, Downing a conceput un plan pentru rasturnarea lui Saddam, prin asasinare daca era necesar. Planul se baza pe inarmarea siitilor din sud si a kurzilor in nord. Dar nu a reusit sa convinga Administratia Clinton sa-l puna in aplicare. 2) Richard Clarke, consilier al presedintelui Bush pentru "razboaiele din spatiile virtuale" ("Cyberspace Warfare") a lucrat la Departamentul de Stat, in prima Administratie Bush senior. A fost acuzat ca a acoperit, in aceasta calitate, violarea de catre Israel a Legii Exporturilor de Arme din Statele Unite. In august 1998, Clarke a fost figura-cheie in lansarea falsei informatii privind implicarea Sudanului in atentatele de la Ambasadele americane din Africa de Est, ceea ce a determinat Administratia Clinton sa bombardeze, drept represalii, o fabrica de medicamente din Khartoum. In realitate, Clarke a preluat dezinformarea privind Sudanul de la "sforarul" britanico-israelian Iosef Bodansky, adevarata sursa a "stirii". Elliott Abrams, condamnat in scandalul "Iran-Contras" de la mijlocul anilor '80, dar "plasat" discret la "National Security Council" (NSC) drept specialist in "drepturile omului si ale religiei". Este un vechi membru al retelei sioniste, care a penetrat sistemul de securitate al SUA. Elliott Abrams a lucrat cu generalul (r) Richard Secord si colonelul Oliver North la inceputul anilor '80 in spatiul Americii Centrale, si a fost o "legatura" a Adminsitratiei Reagan cu Israelul, care a livrat arme - la solicitarea Washingtonului - Iranului lui Khomeini, in afacerea "Iran-Contras". "Infiltrarea" la varf a retelei lui Paul Wolfowitz Penetrarea sistemului de securitate si, mai ales, al celui de luare a deciziilor in Statele Unite de catre "Cabala lui Wolfowitz" - formata din adepti declarati ai Partidului Likud din Israel - este un fapt fara precedent in lumea contemporana. Probabil ca premierul Ariel Sharon avea dreptate atunci cand i-a raspuns lui Shimon Peres, intr-o sedinta a Guvernului israelian: "Poporul evreu conduce America, si ei (americanii - n.n.) stiu asta". Cum au reusit insa intelectualii neoconservatori din jurul lui Paul Wolfowitz sa se infiltreze in Administratia Bush, dupa alegerile controversate din 2000, si sa castige puterea de decizie? Nu este doar o intrebare retorica, ci o incercare de a explica o realitate politica care deja a produs primele rezultate si care s-ar putea dovedi, in timp, cel mai important din istoria secolului XXI. Tot asa cum "puciul bolsevic" de la Petrograd, din 1917, s-a dovedit pentru tot restul secolului XX. Campania electorala a lui George W. Bush nu prevestea catusi de putin aceasta subita "metamorfoza a puterii" la Washington. Al doilea Bush parea, ca om politic, foarte asemanator tatalui sau, George H. W. Bush: nehotarat in ocuparea Bagdadului; presand Israelul sa continue procesul de pace de la Oslo; dominat de republicanii moderati ai primei Administratii Bush (1989-1993): James Baker, Colin Powell sau Brent Scowcroft. Cand s-a produs atunci "metamorfoza"? Se pare ca in perioada "tranzitiei prezidentiale", pana la depunerea juramantului de catre noul presedinte al SUA, vicepresedintele Dick Cheney - insarcinat cu formarea unei noi echipe guvenamentale - si-a instalat colegii de la "Project for New American Century" (PNAC) in posturi-cheie si a preluat ca materiale de referinta toate programele PNAC, grup care a devenit astfel cel mai influent, mai ales in politica externa si militara a Statelor Unite. Singurele locuri pe care echipa lui Cheney nu a reusit sa le infiltreze mai eficient au fost Departamentul de Stat, condus de un moderat (Colin Powell), si CIA. Din noiembrie 2000 pana in ianuarie 2001 (cand noul presedinte depune juramantul) Cheney si-a plasat oamenii, care au reusit sa-l anihileze chiar si pe secretarul de Stat, Colin Powell (vezi episodul scrisorii ambasadorului Negroponte, de care Powell a aflat din ziare). In loc sa fie "de facto" seful politicii externe americane, secretarul de stat Colin Powell sa pomenit izolat de Wolfowitz, Perle, Feith, Bolton si Libby. Neoconservatorii au profitat din plin de ignoranta si lipsa de experienta a noului presedinte, George W. Bush, dovedite din plin de gafele binecunoscute din campania electorala. Spre deosebire de tatal sau, presedintele George H. W. Bush, care a fost mai intai ambasador in China, director CIA si vicepresedinte al Statelor Unite timp de opt ani (1980-1988), noul presedinte George W. Bush avea doar reputatia de "playboy" texan, educat, care a esuat in repetate randuri in afaceri dar care a fost salvat de "prietenii bogati ai familiei", devenit ulterior guvernator al Texasului. O pozitie in mare masura "ceremoniala": locotenentul guvernatorului are mai multa putere efectiva decat guvernatorul insusi. George W. Bush este un produs tipic al "culturii texane", care promoveaza un afisat machism, un oarecare dispret pentru intelectualitate si convingeri religioase crestine aproape fundamentaliste. Merita amintita preferinta lui George W. Bush pentru pedeapsa capitala: in timpul mandatului sau de guvernator, Texasul a atins tristul record de 152 de executii - printre care executia din 1998 a crestinei Karla Faye Tucker, pocaita in inchisoare, pentru care intervenise Vaticanul, personal Papa Ioan Paul al II-lea. Fervent crestin cu vederi sioniste, tipice sudului Statelor Unite, profesand ostilitatea fata de intelectualii evrei americani de pe Coasta de Est, presedintele George W. Bush s-a dovedit imediat foarte receptiv la vocea neoconservatorilor sionisti de la Washington. Wolfowitz ("Wolfie", cum ii spune familiar Bush) si ai sai i-au dat noului presedinte ceea ce ii lipsea: un tel mesianic - razboiul cu terorismul -, care a umplut viata presedintelui de trei ani incoace si care este amintit cu religiozitate in aproape fiecare discurs pe care Bush il rosteste. In acelasi timp, apropierea lui Bush jr. de Wolfowitz si de neoconservatori i-a indepartat pe republicanii moderati ai tatalui sau. Anul trecut Baker, Scowcroft si Eagleburger au avertizat public fata de invazia in Irak, solicitata de neoconservatori, fara autorizarea Congresului american si in lipsa unei rezolutii a Natiunilor Unite. Nu este clar daca presedintele intelege strategia promovata perseverent de Wolfowitz si de neoconservatori. Bush ia de buna "amenintarea" pentru Statele Unite a "armelor de distrugere in masa" ale lui Saddam - pe care le cauta, si acum, in Irak. Candidatul democrat la presedintie, Richard Kerry, a solicitat recent probe privind armele de distrugere in masa ale Irakului, pe care le-a invocat insistent Bush pentru a lansa invazia din Irak. Si lucrurile, se pare, nu se vor opri aici. In acest timp, Wolfowitz si neoconservatorii pregatesc continuarea "razboiului cu terorismul": bombardarea bazelor Hamas si Hezbollah din Liban, interventia armata contra Iranului si Siriei, care - potrivit senatorului Bob Dole - se afla pe masa strategilor Pentagonului pentru anul 2004. Neoconservatorii decid astfel politica externa si militara a SUA, in momentul de fata, de o maniera nemaiintalnita in istoria americana.
Garda Miercuri, Iulie 9, 2003 11:21 AM
Ba Alex, tu-mi mirosi (cih) a Nickysor! Vezi ca ti-ai uitat serverul pe ora ioropeana, amaratule! Nu, nu sunt webmaster, te vad pana la OS. "Dar dashchideti porta...'turcii' m-nconjor" :))))))
Alex Miercuri, Iulie 9, 2003 8:36 AM
Ai dracu de comunisti retrograzi romani (pai care, nu?) ca trebuie sa inveti pentru admitere la ei. Nu merge ca-n vest, ca are tata Porsche si-i ghintar in sat, deci primeste fiul automat dreptul de-a studia si directorul scolii isi alege dupa cum il taie pipota pe cine vrea si pe cine nu, ca pe tarlaua lui taica-su si pe banii statului.
Ce-ai vrea mai tantalaule, ce insinuezi cu asta? Sa intre "descurcaretii" pe baza originii sanatoase de filoamericani sau a portmoneului durduliu la facultate? Asta s-a si facut in anii '50 dar cu tenta rozalie -vorba lui MV- cand veneau cu pistolul ostentativ la brau (vezi Gelu V.V-1990) "studentii premianti" ai lui Gh Luca si ai Annei Pauker la scoala la examene.
Ca si LEGIONARII de-altfel, ca ce mi-e legionarul rroman verde-mioritic, ce mi-e mai apoi securistul (evreu sau nu) rosu-Kremlin. Mai ales ca au si FUZIONAT dupa o vreme "cele doua cluburi adverse".

Ionick, adopta si tu stilul cifrat al Mysticului si scapi de critici.
DKE, parca te-ai cerut afar la Ober. De atunci i-ai mai trimis aceluia vreo doua CD-uri pline-ochi cu operele tale alese. Vom avea si la tine in curand nevoie de-un K.K. Sa te catalogam ca si opera lui W.A.Mozart, nu te gandi imediat cum ti-e obiceiul. Sau mai bine, Katalog Kronberg.
Vechea garda moare, dar nu se preda! Miercuri, Iulie 9, 2003 6:13 AM
Rezistenta in munti continua. Ultimele bastioane ale nepotismului nomenclaturist comunist sunt atacate neincetat de partizani neidentificati, dotati cu technica capitalista de ultima generatie, procesoare INTEL si AMD overclocate. In fiecare minut sunt inregistrate aproximativ zece tentative de spargere a programului pentru admiterea computerizata in liceu, a declarat o sursa din departamentului de informatizare din Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. "Ne retragem pascu pas dar nu cedam", a mai declarat el. Ca urmare a semnarii tratatului ruso-roman se asteapta intariri specialisti de la Moscova. Pana la sosirea lor, MECT a luat masuri sporite de securitate pentru ca efectivele in curs de admitere sa nu poata fi sparte. "Cea mai buna protectie este ca nu lucram (conectati la Internet) si, atunci cand introducem date noi, de pe frontul din provincie (alo provincia, alo provincia, nu inchideti va rog) avem anumite ore la care ne conectam conspirativ, diferite de la o actiune la alta. Lucram ca in cazul unui transport de aur: nimeni nu stie ora acestuia, valoarea, destinatia si nici cine va conduce opratiunea". Ne comportam ca niste mafioti veritabili, ca cum am fi in ilegalitate a mai spus adaugand ca departamentul are mai multe detasamente de securitate, datele fiind shocate in sisteme separate de reteaua Internet. In 2002, au fost peste 2500 de tentative de viol fraudulos al repartitiei computerizate. Anul acesta, repartitia computerizata va avea loc, conform metodologiei, maine, 10 iulie si se va produce, tinand cont de lipsa de profesinalism si scandalurile de rigoare peste 5-6 zile lucratoare. Pentru prima sesiune de admitere in Bucuresti existau 20.127 de recruti. Dintre acestia, 966 (dintre care o suta din provincie) au medii mobile intre 9,50 si 10, de trei ori trei mai multi decat in 2002, iar 2.287 au medii intre 9 si 9,49 dupa cum arata fig. 1 alineatul b.
Ionick Miercuri, Iulie 9, 2003 1:22 AM
Cecilia, spectacolul oferit cind vi se rupe filmul si incurcati bobinele (ca atunci cind ati pus-o pe-aia cu Hitler, Codreanu si natiunile asuprite) este incintator.
N-are rost sa va mai spun ca nu v-am adresat absolut nici un cuvint urit. Invectivele dv. sint mai putin insultatoare decit v-ar fi laudele, dar asta nu va scuza pentru cum va purtati. Toate cele bune.
Ionick Miercuri, Iulie 9, 2003 12:50 AM
Calare, inteleg sa folosesti castane pentru a-ti impune punctul de vedere cind ai de-a face cu copiii montrealezi, asa cum ai invatat in tara. Dar aici n-ai nevoie. Permite-mi sa citez analiza ta despre un articol de pe forum: "Vulvara asta e cam prost". (Nu e o fraza scoasa din context, ci intreaga analiza). Oricine poate remarca eleganta, lipsa atacului la persoana, claritatea argumentelor, concizia stilului. Cu asemenea condei rafinat, mai ai nevoie de castane ? Acest procedeu e utilizat cateodata de preopinenti, dar, cum asa de bine zici, numai de catre cei pe care mintea nu-i duce mai mult de-atat. Unii nu au nici un dubiu ca tu esti un astfel de preopinent. Sa nu-i crezi - cum nu-i cred nici eu, care am vazut ca de fapt mintea te poate duce la mult mai mult decit o singura castana. Toate cele bune.
Ionick Miercuri, Iulie 9, 2003 12:35 AM
Kronberg, n-a fost nici o critica, am schimbat doar niste pareri. Stiu ca nu ma obliga nimeni sa te citesc, dar din moment ce mi te-ai adresat direct, ti-am citit postarea in intregime. De raspuns complet - mai incolo.
Nu m-ai jignit cu absolut nimic, nu stiu de unde ti-a venit ideea, sau de ce crezi ca vreau sa te impresionez.
Astept sursa ta de informatie pentru numirile de magistrati (inclusiv la Curtea Suprema). Toate cele bune.
DKE TacoBell Marti, Iulie 8, 2003 11:22 PM
Alex
Clinc, clinc
cecilia postand la ycaar Marti, Iulie 8, 2003 10:44 PM
Foarte bine Alex, daca poti s-o enervezi, bine faci. Pe mine m-a blocat odata, acum am intrat din nou, dar ii sunt ca un ghimpe, am intuitie, simt când cineva nu ma suporta. Cei ca ea, care vor protagonism, nu suporta sa le faca nimeni umbra, si mai ales o femeie. Eu am intrat sub diverse nick-uri la ea, ea stie asta, am prezentat materiale diverse, stie ca pot fi un adversar, am argumente si condei, una ca ea pe mine nu ma impresioneaza. Ea are nevoie de lingai si tzutzari ca Ionik, Marius sau Teddy, evrei fara coloana vertebrala, obisnuiti sa pupe-n fund seful, care o lingusesc si pe care nu-i cenzureaza, de români si Romania pot sa râda si sa injure cât vor. Personal nu voi mai intra la site-ul ei, ar trebui boicotata, sa nu mai intre nimeni, decât gashca ei de stupizi si lingai. Nu stiu cine este acest Ionick, dar nu m-ar mira sa fie un David Rabin, oricum este un stupid, poate fi acel Socrate. Stiu ca se poate oculta IP-ul, as putea sa o fac, numai ca sa o scot din sarite, dar nu ma intereseaza. Eu credeam ca este un site unde pot dialoga oameni inteligenti, fara cenzura si legi impuse. Un site ca al ei nu este pentru mine, detest oamenii care vor sa impuna, se cred mari si tari, vor sa comande si sa domine. O las sa fie fericita, Mitza sola entre caballeros, am râs de multe ori de interventiile ei pe site, de limbajul voit golanesc si "popular" al celor care vor sa para simpatici. Mai ramâne s-o avertizeze si pe Kuki c-o da afara. La revedere!
Miti Marti, Iulie 8, 2003 8:16 PM
Eu mi-s web misstress -- in full capacity, vorba altei netizene :) Alti web masters nu se egzista in zona, Alex! (Pentru o privire obiectiva: si nen'tu DKE, a carui soarta vaz ca te procupa, a fost, vorba aia, "cenzurat" in productiuniile-i liricoide, cand a depasit masura La Idee. Cand nu, nu. Q.E.D.)
Mysticu' impresionat de fatitidazarea lu' 11. Marti, Iulie 8, 2003 8:14 PM
Sicer mi-s ca asa ^I...dara oare dece ??---de c^nd Omu' se tzine drept;cocoshat uneori din cauza Ge-ului,care trage capu-n jos..ca-i mai greu ca CERU'...UNU fuse CREATORU',chit ca-n "FACERE" se SPUNE tareeeeee=NOI.....iata ca din bing-se ivi zdranganind shi Banguuuu'...!MAI fatidic-insa este==DOUAZECI SHI TREI...Douazeci GENE-SHTE moartea...iara TREIUL= INMULTZIREA perechiilor care se vor pe TERRA.......ca shi iarba shi nisipuu'..sa ishi adune semintzia....risipindu-se in ginte care in mersu' Vremii se pierd 'fatidic'=precum iarba luncii====^i cosita -----.Cineva facea ,nu de mult inainte---o haotica arit-me-tica...(+)-1+1===NULA....dara plusul dinainte---insheala socoteala===="cu dublura=+1+1(-)=2...minus.....daca-FIREA seteoasa de s^nge.......nu se cumintzshte shi o da orbeshte pe aratura....c^nd mai bine ar fi ca sa ishi domoleasca Karma-zamislind o "urmatura=creatura".Azi 11-le este INCUIETOAREA......mintzilor invaluite de traditzia CREZURILOR......Unui liber g^nditor ii potzi-ZICE orishice...ca are doua urechi;una primeshte shi cealanta---da....!!!-C-o fi UNA,c-o fi DOUA----p^na-n urma iese:doi,unsprezece,DOUAZECI= shi DOUZECI SHI NOUA...KARMA cea mai dezastroasa se aduce tragic...daca unsprezeciul ii venit din 2-shi 9=29...=11=2...20= shi veshnicia...Frica mi de doua CREATURI in CERURI....fiindca ori is doi,sau doua...shi astfel chiar shi SUS---- se practica==pacate care-s pe aciia===CONTRA-n NATURA...
Cecilia Marti, Iulie 8, 2003 6:37 PM
Pai, Mitzi, adios si n-am cuvinte! Vad ca-ti place rolul de sefa - psihologii spun ca asta arata anumite complexe de inferioritate -, eu nu suport sefii, arogantza si sa-mi spuna cineva in permanentza ce am de facut si zis, imi aduce aminte de iepoca, detest cenzura. Esti cumva o fosta profesoara sau domnisoara batrâna? Relaxeaza-te, mai draga, si bucura-te de Ionick si alte spirite alese care te lingusesc. Daca o sa mai deschid vreodata acest site va fi doar sa ma amuz de adevarurile ce va spune un amic ( pe care nu poti sa-l blochezi orice ai face ) si sa-i citesc pe Kronberg si pe Mystic. Nu te grabi cu cenzura, sa stergi postarea mea, lasa sa citeasca toti ce am spus. Sunt convinsa ca treptat vor parasi toti cei demni site-ul tau, si pe lingusitori nu vei avea de ce sa-i apostrofezi. Adios, querida!
Miti Marti, Iulie 8, 2003 5:33 PM
Cecilia, pana la umor negru sub unghii, vezi ca ai incalcat deja una din regulile casei: atacul ad hominem. Ma refer la postingul tau in care il interpelezi pe Ionick. Dreptul lui sa posteze unde vrea!Cat despre ranchiuna, abtine-te sa faci personal remarks. Ma si mir ca o occidentala cu vechime, ca dumneata, n'a prins inca codul bunelor maniere din Vest.

E ultimul meu avertisment in ceea ce te priveste.
calomniam Marti, Iulie 8, 2003 5:29 PM
Cineva îl citeaza pe Panait Istrati pe CRL, în dovada ca nu toti românii sunt rasisti si xenofobi.
Mi-amintesc cu placere de o nuvela emotionanta pentru români: un evreu plecat în Palestina care deschide un comert cu firma româneasca. Si în fiecare an, de 10 mai, scotea drapelul românesc în fata pravaliei.
In afara de caltatile sale de scriitor, Istrati mai avea una: era om constit.
E important sa ne amintim, mai ales azi când etichetele de "rasisti" se lipesc cu usurinta, de un episod din viata scriitorului.
Istrati a fost comunist convins si a salutat cu entuziasm aparitia statului sovietic.
Ca multi scriitori straini din Occident ( la epoca aia traia în Franta ), a fost invitat în Uniunea Sovietica, oaspete de seama cu toate avantajele necesare unei adeziuni definitive.
Ca si Gide, însa, a fost într-atâta dezamagit de realitatea sovietica -dincolo de perdeaua de fum a propagandei - încât, la întoarcere, a dezvaluit-o prin scris.
A urmat o campanie teribila orchestrata de anumiti scriitori occidentali care tineau la prietenia ( si avantajele ) sovietice.
A fost acuzat de tradare, de "vândut burgheziei",de spionaj si chiar de a fi agentul sigurantei românesti..
Si pentruca se parea ca nu este suficient, i s-a mai adaugat o tinichea :
...ca este antisemit.
Buna seara domnilor si doamnelor.
Cecilia Marti, Iulie 8, 2003 5:07 PM
Kronberg, imi place umorul negru, putini oameni il practica si-l gusta. Adevarul este ca m-a impactat - si sunt muiere dura, calita in viata de exil, dupa lupta cu socialismul si securitatea - azi, când le-am vazut in Euronews pe cele doua decedate siameze. Trist, dar nu am putut sa ma abtin sa nu râd când le-am vazut cum dadeau cu capul dublu de pamânt multumindu-i probabil lui Alah. Pentru medici a fost un nou exercitiu, asemenea operatii nu se pot face pe cobai sau maimute ca nu cred sa existe lipite, poate doar ceva animale de la Cernobîl. Si eu m-am intrebat de ce au asteptat 29 ( 2+9=11, cifra fatidica ) de ani ca sa le opereze... Si ma intreb din nou, poate careva ce se ocupa de genetica, rasa, etc., stie: de ce cazurile astea de copii siamezi sunt frecvente in Orient, Asia si America de Sud?
Alex Marti, Iulie 8, 2003 4:43 PM
D-le Kronberg, in parte ai dreptate, dar iti aduc aminte ca erau musulmane si le ajungea UN BARBAT la o adica, ba acela mai putea sa-si ia cateva singles pe langa cele doua, nu in double-pack.
Dar inchipuie-ti domnia -ta ca trebuie sa te duci cu d-l Ionick la WC ca are diaree.
Pe vremuri a fost un film bun cu Sydney Poitiers si un alb -nu mai stiu cum ii spune filmului, ma iertati, poate ma ajutati un pic- care erau fugiti dintr-un lagar d emunca si erau legati cu un lant unul de altul. Deci nu trebuia unul sa -si lase sa-i treaca prin sange antibaby de la celalt. Sau jumatea de trascau prost intrat in sangele comun de la unul sa-i strice seara celuilalt, seara inceputa cu champagne de la acordeonistii d-lui Garrigue.
Si cu toate ca aveau mai putin de impartit unul cu celalalt, mai-mai ca s-au omorat.
Pana la urma puteau avea fetele oricand un accident de masina si doar una sa fi murit, iar cealalta sa vada cum se scurge sangele comun din sora moarta. Tot ar fi murit atunci si a doua, ca nu erau la circa din cartier pentru urgente 200 de doctori care sa lucreze 50 de ore non-stop, s-o desparta de sora moarta.
Deci, d-le Kronberg, mai sunt si alte considerente ce vorbesc pentru operatie, nu doar hormonii dumitale ce-si doresc un quicky arabesc cu una din ele fara s-o vada surioara.
Asa cum s-a sfarsit, tot a fost mai buna incercarea decat viata lor in tandem ce ar fi urmat. Sa le ierte Dumnezeul nostru al tuturor, indiferent sub ce nume Il pomenim.
Mysticu... din imprudentza... Marti, Iulie 8, 2003 4:32 PM
Incerc marea cu degetu'...Webu-mi joaca fente shi mi-o ajuns..!!!-NU-S IO VINA ca se incalzii peste masura...shi ca furtunile shi alea de apa shi chiara de imala shi bobitze disperate de nisipuri..acuma se "mishca'---"contra naturii"..Cred ca se mai readuce aminte??ORI NU??-Ca nu-i prielnica ==nici vremea shi nici condola nu poate pe Veneticee ape sa v^sleasca..Exact ca "siameza":sharpele --batura-l focu-!!!--ishi s^s^ie limbutza shi tartacutza shi peste----Dincolo..!!!-C^nd io strigai ca doua mii treiu' nu-i-facut de a ne"milui" de aia care se oloiesc...cu balega de camil-utze..Shi ca din av^ntatele-ne sperantze,se vor alege bobitzele de la urma in lacrimi shi in trimiteri triste shi formale de condoleantze celora care din dor de "mare' se siamizara..Soarele din ad^ncimea Zeitatzilor uitate,se infurie rau--shi explodeaza...ba,mai se infratzeshte shi cu meteorii insinguratzi shi cu-un Marte roshu de m^nie--!!!....Vina,se str^nge nefiltrata-ca apa ^i prea involburata....deasupa scf^rliei,celora care-fix-ca se aratara sceptici de o-asemenea operatziune-operare..Unii pun faina in mamaliga shi altzii se infrupta din aceasta,shi INCA--oleita cu sm^nt^na shi cu halci de carne grasa..!!----C^nd asha ca din exces de zel,se aflara-SHI- cobitori...vai, cum sarira --toata amestecatura de ==ACUMA===fatzarnici--dar vai,razbunatori..!!--sarira ca sa tzina ca porcu' de straitza...exact ce din NATURA....nu treaba lor era pe a lor MASURA,fiindca saracii...!!!-----ei---prea se imprashtiara in vise shi in solarice explozii..!!! Nu-i ce ne planuim de-acasa,la T^RGUL de fete dela MOTZIME.......Tzantzoshi-ne av^ntaram-suind la dealuri shi scobor^ndu-ne in vai....crez^nd ca am prins din vara o zi in care ILIE prorocu trasnitor....ii in vacantza...!!!---Ne ashtept-am ca sa gasim o "fata' de care inima se ni se lege....suportaram soarele devastator din v^rful Muntelui cu EVE..ca p^n-la urma....str^mb^nd din buze a paguba shi asudatzi,cu "c^rcei" ce ne str^ngeau-muschii dela picior....sa ne scobor^m=de- acolo --acuma cu tristetze,ca-n vecii-vecilor,pe seama noastra ,pe a Gainii coaste...n-or fi pe masura noastra---fete..!!-Ce trist ^i c^nd la SFATU' serii,doar un pumn de flecari se str^ng....!!! Se hotarasc----deshi g^ndesc===nat^ng...sa RAVASHEASCA LEGEA VRERII...ca tat--in cele din urma...sa ram^na.....in serii(shiruri unu'dupa altu')cu buzele fiecaruia...dr^mboind a paguba ====uit^nd ca mai se afla shi UNII care din restrishte azi se vaiera shi PL^NG..PONOASELE in sensul cel mai rau....le DUC(ca ei o scr^ntira..!!) ACUMA..shi c^ta "apa" in viitor...!!??---ASUDATZIIIcare spetira....zadarnic INSA....ca sa le arate CLAR din urma lor===FOLOASELE-aduse de ceia care v^sleau nepasator-nepastori...gondolele cu prezente ,duse shi viitoare condoleantze..!!! Ce- shi cu SIAMEZA...!!!..Elanuri ascunse o-le -pornira..shi ca din trasnet----ILIE cu shugubatza-i TRASNIRE----sa curma tat---chiara shi ceeace "normal-?" ar fi---fost----SA FIE ???
Saddam la mana a doua Marti, Iulie 8, 2003 3:37 PM
Un post de televiziune libanez a difuzat o noua inregistrare audio realizata de fostul presedinte irakian, Saddam Hussein, informeaza Sky News. Cum era de asteptat, stafia lui Saddam incita irakienii sa lupte impotriva coalitiei anglo-americane prin toate mijloacele posibile.
Fara comentarii Marti, Iulie 8, 2003 3:29 PM
General de divizie Petre Enescu Botezatu, a fost desemnat sa ocupe postu de prefect al Capitalei. "Doresc sa reprezint cu demnitate PSD in aceasta functie...".
PNA , bratul inarmat la capitalismului de cumetrie, deschide larg robinetul la Gigacoruptie Marti, Iulie 8, 2003 3:27 PM
Desi toate institutiile internationale condamna coruptia din tara noastra, Alexandru Chiciu, procuror-sef serviciu la Sectia de combatere a coruptiei din Parchetul National Anticoruptie (PNA) declara cu seninatate ca fenomenul coruptiei nu este generalizat in Romania, desi este perceputa la nivelul societatii ca fiind foarte raspandita. "Principalele fenomene de frauda in Romania sunt legate de rambursari de TVA, de reesalonari si scutiri de plata pe baza de documente false, fraude vamale cu substiruirea de la plata taxelor si tinerea evidentei contabile duble", a afirmat Chiciu, prezent la onferinta "Criminalitatea economica: cuantificare si modalitati de combatere". PNA nu a condamnat pe nimeni dar a intocmit peste 1.500 de dosare penale, prin care au fost trimise in judecata 150 de persoane, iar sumele recuperate de institutie depasesc 1.000 de miliarde de lei. Potrivit unui studiu al PricewaterhouseCooper, principala frauda cu care se confrunta companiile care activeaza in Romania este legata de mita si coruptie. Din sondajul realizat de firma de consultanta reiese ca peste 50% din firme sunt victimele acestui fenomen.
Kronberg Marti, Iulie 8, 2003 3:20 PM

Ionikule

Multzumesc de critici.

Nu te obliga nimeni sa ma citeshti... de-i greu sau de n-ai timp.

Uneori sint prost... informat. Deh, nimeni nu-i perfect.

Daca crezi ca te-am jignit vreodata... Scuza-ma.

Daca crezi ca m-ai impresionat... Scuza-ma iarashi.

.

Ceciliooooo,

Na c-au murit ambele-amindoua... Un lucru nimeni n-a incercat sa-l rishte si sa-l scenarizeze : "de ce taman la 29 de ani siamez' a decis sa faca operatzia... cind putea sa se descurce binishor... si prin casa si la Universitate si la condus mashinutza?"

Opinia lu' Kronberg este ca... decizia "siamezei" de a se separa, oricare-ar fi fost riscul este... de origine hormonala. Fiecare parte a "siamezei" dorea sex... la 29 de ani... brunetzele alea (fie si cu o ureche, ca portretu' Impushcatului...) erau nishte "bombe"... Nu odata-n istorie s-a dovedit ca... pentru femeie satisfacerea sexuala trece inainte de orice alte considerente.

Privind lucrurile din acest unghi "neoficial"... in cazul de fatza gindesc ca "siameza" este mai fericita decit o viatza de chin!

Dumnezeu s-o odihneasca si sa-i ierte parintzii c-au lasat-o sa se chinuie atit-amar de vreme!

Partide cu geometrie variabila Marti, Iulie 8, 2003 3:07 PM
Pedistii Mihai Darie, ministrii delegati Ionel Blanculescu si Gabriel Oprea, fostul liberal George Padure, directorul general al Raapps, Eugen Bejenariu, si agentul guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), Bogdan Aurescu, s-au inscris marti in Partidul Social Democrat. Mihai Darie si-a argumentat decizia prin faptul ca Basescu distruge, provoaca scandal si creaza animozitati in clasa politica. El a negat ca a furnizat presei informatii interne despre PD si a spus, vizibil speriat, ca se asteapta ca liderul democrat sa faca si alte dezvaluiri. Mihai Darie a recunoscut ca a lucrat in DIE. "Ma doare (nu ne spune unde?), dupa 14 ani de zile, sa constat ca lucrurile in PD se indreapta intr-o directie gresita", a afirmat proaspatul PSD-ist si si-a exprimat nemultumirea ca nimeni din conducerea Partidului Democrat nu l-a angajat in conducerea unei campanii electorale, desi a participat la o astfel de campanie in Statele Unite, in calitate de expert (DIE?). Atat Mihai Darie, cat si George Padure au negat ca au negociat vreo functie la intrarea in PSD. Desi s-a ingrasat considerabil, delapidand banii bucurestenilor, Padure a spus ca se simte in stare sa candideze din nou la Primarie. Secretarul executiv al PSD, turistul de carton Agathon, a facut cu ochiul ziaristilor si negat ca intrarea celor sase in PSD ar fi o operatiune de imagine, care sa contracareze plecarea lui Gusa.
Gwalchmai Marti, Iulie 8, 2003 2:00 PM
Comunistii lui Verdet penetreaza PSD - http://www.ziua.net/docs/19105.html - " PSD a semnat ieri protocoalele de fuziune prin absorbtie cu Partidul Socialist al Muncii (PSM) si cu Partidul Socialist al Renasterii Nationale (PSRN), potrivit carora reprezentantii celor doua partide vor fi alesi in componenta Consiliului National, Biroului Executiv Central si Delegatiei Permanente a PSD. Potrivit celor doua protocoale, PSM, condus de Ion Sasu si PSRN, condus de Ioan Radu, vor fi reprezentate si in consiliile judetene si in structurile de conducere ale PSD la nivel teritorial, pe baza intelegerilor speciale dintre conducerile acestor partide. Protocolul cu PSM precizeaza ca va fi asigurata cooptarea reprezentantilor PSM in structurile administratiei publice locale si centrale si in Parlamentul Romaniei. Vicepresedintele PSD Ioan Mircea Pascu a sustinut ca aceasta fuziune nu reprezinta un pericol ca PSD sa fie deturnat de la valorile europene, ci ea "reflecta faptul ca partidele respective sunt gata sa-si insuseasca valorile pe care PSD le promoveaza". Potrivit lui Pascu, PSM s-a creat in prima perioada de dupa revolutie, nu este o formatiune de prim rang, nu a intrat din 1996 in parlament, iar PSRN a aparut in urma cu doi ani, dar ambele partide sunt reinregistrate la tribunal. "Castigul este politic, este o coagulare a partii sanga-centru a esichierului politic", a precizat Pascu. PSRN a fost infiintat de Ioan Radu dupa plecarea sa de la PRM". Vechea garda comunista nu se lasa, greseala comisa in ´89 a lasat si va lasa urme adânci, raul trebuia taiat de la radacina, dar de, erau cadre pregatite comunistii, trebuia sa fie folosita experienta lor in perioada de tranzitie catre "democratie". Rezultatul il cunoastem.
Calvarul yankeilor din Irak Marti, Iulie 8, 2003 1:44 PM
Moralul soldatilor americani care au luptat impotriva regimului Saddam este la pamant * Congresul SUA este bombardat cu scrisori ale militarilor care cer sa fie repatriati * Amenintarile la adresa securitatii, caldura insuportabila, conditiile aspre de viata si, pentru unii militari, asteptarea si plictiseala, reprezinta motive serioase de descurajare * Armata SUA risca sa se confrunte cu retrageri masive * Desfasurarile multiple in diverse parti ale lumii testeaza prea mult rezistenta trupelor Moralul trupelor americane desfasurate in Irak, confruntate cu pericolele, canicula si nesiguranta din Irak, este foarte scazut si, in unele cazuri, este de-a dreptul la pamant, scrie in editia sa de luni cotidianul american "The Christian Science Monitor", citat de Rompres. Unii militari stationati in Irak au inceput sa trimita scrisori membrilor Congresului SUA prin care cer ca unitatile lor sa fie repatriate. "Cei mai multi dintre soldati si-ar lichida conturile bancare doar pentru a obtine un bilet de avion pentru a se duce acasa", scria un militar stationat in Irak intr-o scrisoare adresata anonim unui membru al Congresului SUA. Chiar si presedintele american George W. Bush vorbeste in prezent de un efort "masiv si pe termen lung" al reconstructiei Irakului, efort pe care trupele americane incep sa-l resimta. O astfel de nemultumire fatisa in randul trupelor survine pe fondul reevaluarilor facute de comandantii SUA in ceea ce priveste dimensiunea si componenta fortei de coalitie condusa de SUA in Irak. Este de asteptat ca, la jumatatea lunii iulie, Comandamentul Central al SUA, insarcinat cu desfasurarea operatiunilor in Irak, sa trimita o propunere ministrului Apararii Donald Rumsfeld in ceea ce priveste numarul si tipul trupelor necesare, precum si un plan privind rotatia fortelor din Irak. Amenintarea retragerii din armata Reevaluarea situatiei trupelor intervine in momentul in care inalti comandanti militari si-au exprimat preocuparea ca desfasurarile multiple in diverse parti ale lumii testeaza deja prea mult rezistenta trupelor americane. Circa 370.000 de militari sunt in prezent desfasurati in intreaga lume, dintr-o forta totala de un milion de oameni (militari activi, de paza si rezervisti), potrivit cifrelor furnizate de Pentagon. Expertii avertizeaza ca desfasurarile frecvente si pe perioade lungi ar putea duce la retrageri masive din armata. "Zeci de militari activi si de rezervisti ar putea parasi fortele armate, decat sa fie supusi unei permanente vieti pe drumuri", scrie Michael O'Hanlon, expert militar la Brookings Institution. In prezent, conducatorii militari realizeaza un studiu - pe un esantion de 5000 pana la 10.000 de militari - prin care sa examineze impactul acestui ritm alert de operatiuni asupra sanatatii mentale a soldatilor si a familiilor acestora. Atacurile partizanilor lui Saddam La ora actuala, in interiorul Irakului si in tarile invecinate stationeaza circa 230.000 de militari americani, inclusiv aproape 150.000 de soldati americani pe teritoriul irakian si 12.000 de militari din Marea Britanie si din alte tari. Potrivit Pentagonului, numarul trupelor non-americane urmeaza sa ajunga la 20.000 pana in septembrie. Un factor crucial in stabilirea exacta a numarului de trupe necesare il constituie atacurile zilnice din partea unor grupari irakiene de rezistenta care s-au soldat cu peste 30 de morti in randul militarilor americani si britanici din Irak, de cand Bush a declarat la 1 mai ca operatiunile majore de lupta s-au incheiat. Nivelul neasteptat al rezistentei a facut Pentagonul sa sporeasca numarul trupelor terestre americane in Irak, pentru a putea desfasura o serie de raiduri avand ca obiectiv confiscarea armelor si capturarea fortelor de opozitie. Aceste desfasurari de trupe in Irak, carora pare sa le lipseasca logica, duc la scaderea moralului militarilor care sustin ca permanenta modificare a programelor duce la instalarea neincrederii in comandanti. "Felul in care ne-au tratat si minciunile permanente pe care le-au spus familiilor noastre ne-au afectat puternic", scria un alt militar american stationat in Irak, intr-o scrisoare trimisa Congresului. Plecati de acasa de un an de zile Amenintarile la adresa securitatii, caldura insuportabila, conditiile aspre de viata si, pentru unii militari, asteptarea si plictiseala, au fost tot atatea motive de descurajare. De pilda, circa 9000 de militari din cadrul Diviziei 3 Infanterie - majoritatea militarilor din aceasta divizie au fost desfasurati pentru o perioada de sase luni, insa sunt unii care au parasit SUA cu mai mult de un an in urma - asteapta de cateva saptamani, fara nici o misiune de indeplinit, sa se intoarca in SUA. Intr-una din unitatile armatei terestre, un ofiter a descris mentalitatea trupelor. "Se indreapta spre oricine este dispus sa-i asculte. Scriu scrisori, plang, urla. Multi dintre ei se plimba de colo-colo aratand vizibil obositi si deprimati... Ne simtim ca niste pioni intr-un joc in care nu avem nici un cuvant de spus". (D.M.)
Cecilia Marti, Iulie 8, 2003 6:39 AM
Sorry, Cecilius, habar n-am de operatia gemenelor, de fapt nu intra in proritatile mele sufletesti, auzi-i ieri la stiri ca au 50% sansa de viata si ca 100 de medici se ocupa de asta, insa sigur stie Ionick care tremura, ca trestia-n vântul deltei, pentru ele. Oricum ar iesi, pentru medici este o buna experienta. Ionick, de ce trebuia sa mutzi pe plai cele de la CRL, acolo nu mai ai acces sau te ignora lumea si nu-ti raspunde? Pentru un suflet asa de bun care tremura pentru nefericirea si necazurile popoarelor napastuite esti destul de ranchiunos. Si da-i cu Hitler si Codreanu, toti ipocritii "democrati" si buni, alte argumente nu aveti, la cea mai mica ocazie, pac la razboiu cu legionarii, comunistii, securistii, numai voi sunteti buni, corecti si mai ales democrati care respecta cu sfintenie opiniile celorlalti.
Ionick Marti, Iulie 8, 2003 4:33 AM
Categoria "Si-n plus vazut obiectiv sub mastile lui Io (Hans, Agatha, Valerie, D-Day, JFK, Sad Hussein, Adolf Hitler etc.) imi pareti o persoana extrem de inteligenta. Se mai inseala lumea."
Io Marti, Iulie 1, 2003 5:33 AM
Si-n plus vazut obiectiv sub masca lui Ionick imi pareti o persoana extrem de insipida.

Categoria "Ha, ha, ha, ce v-am pacalit ! Scriu la fel, jignesc la fel, da' cum ati crezut ca as putea fi un adevarat hombre ? Ce gluma buna :)"
Calare (EDUcational) Luni, 30 Iunie 2003 11:01:51 (GMT-7)
Spre hazul celor care stiu ca Hombre, Codreanu sau mai stiu eu cine, nu este acelasi personaj cu (pt tine)DISTINSUL DOMN Calare, continui sa te faci de ras la Idee prin calitatile tale de militian-anchetator prin aschiere.

Categoria "SUA se departeaza pe zi ce trece de modelul clasic atenian, in care Demos Kratos era pentru o cincime din populatie, sclavii, femeile si cei nascuti in alte polisuri nefiind considerati zoon politikon, ci doar zoon."
Gogudoi (COMmercial) Joi, 26 Iunie 2003 18:52:54 (GMT-7)
democratia se nascu in Grecia si e valabila numa in judetele limitrofe pan la Tenerife..peste garla e un fel de papricash de nuvel chiuzin ce are fata da nu si gust...IuEsEi mai are mult drum pana sa descopere Ioropa....

Categoria "Angel radios ! in ce numeai tu 'cocina' asta Miti are tupeul sa se poarte pe pagina ei ca si cum ar fi pagina ei; dar intra in edificiul tau afectiv si prietenul tau iti va vorbi de la egal la egal cu 'mars la cratita, minca-mi-ai sula', 'taci, vaco', 'maninci kkt, tiganco', 'hai, valea, curvo, ca s-au furat cam multe' - pina ce feeling-urile vor converge."
Angela (unknown) Joi, 26 Iunie 2003 07:24:15 (GMT-7)
Toti partenerii de discutie par "diletanti, mimoze culturiste" in comparatie cu enciclopedica (si implicit critic universal)Miti iar speranta lor la o discutie de la egal la egal, este spulberata de tupeul cu care te invita sa-ti strangi jucariile daca parerile sau feeling-urile nu converg.

Categoria "Pai cum ramine nepoate cu toate crimele arabilor drept reactie la crimele Israelului ?"
Calare (NETwork) Luni, 23 Iunie 2003 17:46:48 (GMT-7)
Pai cum ramane neapoate cu toate crimele Israelului drept reactie la crimele arabilor?

Categoria "Cum ar veni, tiganul de Ploiesti si romanul de Bacau ar trebui sa-si caute asemanarile (fiecare sustine politica tarii in care traieste), nu deosebirile (unul vorbeste foarte urit, celalalt multumeste frumos celor care vorbesc foarte urit in numele lui)"
Tablagiul (NETwork) Joi, 29 Mai 2003 05:42:19 (GMT-7)
... mi-ar place sa intre în greva prelungita unii de pe cerele ... care în loc sa-si caute asemanarile îsi cauta deosebirile ... nu-i de la mine vorba asta ... si în loc sa lase baliga jos uscata sa treaca în circuitul geologic prin degradare naturala, o tot hâtzâne de margini în ambele sensuri ...
(N.B. Postarea Tablagiului nu a urmat baligilor lasate de Io pe CRL, ci faptului ca Teddy le-a spus pe nume: baligi. Se pare ca fertilizantul hâtzânat intr-un singur sens nu miroase.)


Ionick Marti, Iulie 8, 2003 4:29 AM
Kronberg - inceput de raspuns la interpelarea mai veche.
- "deh, de la mii la sute e un progres" - ei, asta-i, acum sint "mii", indignarea Clubului BeatTheBeast s-a referit la zeci de mii de obiecte praduite; uite stirile calde, BBC, 12 aprilie, citeaza pe deputy director ca au fost furate sau distruse 170 000 obiecte ( http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/2942449.stm ). La http://hnn.us/articles/1386.html un american necumparat vorbeste de aceleasi "aproximativ" 170 000 obiecte.
- "dictatura ce-au crescut-o [SUA] la sin ca faraonul pe Moise" - Saddam a fost darlingul tutulor; americanii au pompat armament si informatii, rusii si englezii armament, francezii i-au dotat cu Mirage si cu toate sistemele electronice de baza ale armatei, plus reactor nuclear (Irak fiind pe locul 2 la rezerve de petrol, ce baieti prevazatori), nemtii au construit bunkere, sauditii le-au pompat in 8 ani de razboi 30 de miliarde USD.
- "simplul fapt ca nu vrui sa ma consider complice la "collateral domage" nu-i o dovada ca-i doream lu Sadamu' viatza lunga... aia o faceau cei ce au interese directe-n afacere..." - nu sintem la tribunal sa venim cu dovezi, doar ne dam cu parerea. Parerea mea e ca toti cei care s-au opus acestui razboi au fost pro-Saddam si lacrimile de crocodil pentru anonimii irakieni nu ma impresioneaza. Pe toti i-a durut sub coccis de anonimii irakieni - inclusiv pe americani. Diferenta e ca datorita acestui razboi ilegal si imoral (parca tot ce e bun e ilegal, imoral sau ingrasa, asa-i ?) sansa pe termen mediu a anonimului irakian e infinit mai buna decit daca situatia ar fi continuat. Material bibliografic - rapoartele Amnesty International, ca se vezi la ce te puteai considera complice fara sa-ti faci probleme.
- "Daca-n papirusurile alea sau pe tablitzele distruse sau "disparute" scria si altceva... " - chestiile care incep cu "daca" pot ocupa oricit spatiu, cind poti fi mai concis si mai concret, revino. Dar nu cu scenarii - de-alea poate face oricine, personal nu sint interesat.
- "altminteri nu-ntzeleg de ce-n tot evul mediu evreii erau prigonitzi pentru raspindirea de molime?..." - nu-i adevarat, erau prigoniti pentru ca beau singe de copil.
Ok, ti-am raspuns la aproape 2 ecrane (rezolutie 800x600), revin cind mai am timp (nu prea curind, te citesc foarte greu). Mai ai un mesaj de la mine de acum o saptamina, cred, gasesti in arhiva - ceva despre care ai fost prost informat.
Daca ai sa-mi pui intrebari, scrie-le, te rog, pe scurt, la inceputul mesajului. Altfel sansele sa-mi scape ce vrei sa spui sint foarte mari. Multumesc.
jenel... scobor^ndu-se din stele..... Marti, Iulie 8, 2003 12:42 AM
Ma-nghesui iara...ca doru' m-apuca din c^nd-in c^nd==de- acasa; de veacuri pareca fu.!!.Shi dor-de=c^nd ma mai duceam "la treaba cu firu...,cu tramuuu"" =de inghesuiala-ce era,shi la suit shi la 'buit(scobor^t)"!!!!.Acum mi-e dor de ea...Ni-s tri...asha descoperii io...care am plecat de-acasa "de frunza verde'....Cecillia-ca se plictisii....Kronii ca nu mai avea spatziu a se lungii...iara iooo....ca ma zmicura-i la aia care erau mai tari shi ma zb^rli in blana,exact ...c^nd NU TREBUII....!!-Poate ca de ashi fi stat....oarba revolta,oricum tat---m-ar fi terminat...!!??-Amuu t^rzie vreme ^I...!!!-----G^ndind la stele,doru' de nimicuri ma cuprin-se...de cafa cu naut din coltzu' ulitzii...de apa chioara ce suc se numea...de cozile la care cu toate relatziile mele-tat mai trebuia...parte sa IAU...Char shi de Popa Shapca shi de arestu' secu...o nostalgica durere--acuma 'simpla' amintire--chiar regretata ca mi-o facui cu m^na mea,ma napadira scaietzii..Shi bani aveam,shi="piptze cu galeata..." ca de iubiri ashi facut...cu at^tea,de mult m-ashi fi odihnit sub-corcodushu' din progage-shi astazi poate..?--n-ar mai fi-o karma---grea...cu platzi care shi asha pe zece vietzi,s-or tat intinde...Stateam in camere cu tavanu' sus la 4 metri...biserici-in care suflu se pierdea...dar iarna....nici cele 4 teracote nu le..incalzea...casa era a Episcopatului s^rbesc shi dainuia din vremea Mariei Tereza--.....Acolo de demult s-or dus din,stramoshii mei tzantzosi...Pe tavane se tzineau....forme sculptate,de catre vreun mester hoinar dintr'o niscaiva bresla..??!!-Ferestrele erau asha de mari de in picioare nu ajungeam sus ca sa le shtergem..Ushile se deschideau am^ndoua deodata...de una mai repede se inchidea-de fiecare data de-ma shicana...ca cine shtie??--asha i-o fi zis pe vremuri stra-tata..??-Tat am last cum fu...nemishcat...shi-n cele rama-se--un alt =ins cu aceiashi "pinteni"--fu mutat...Cu trenu dela shapte patruzeci shi doua-in dimineatza de Blagoveshtenie...(in care tat tziganu m^nca peshte"-vorba din batr^ni uita acu') catre BEOGRAD plecai....La Stamora fugi-se mama,ca sa mai vada odata-shi ultima....Shi azi o vad cum pe peronu' pustiit ca in asta tren,nu se suia nime...rama-se o umbra lacrimata shi uitata-CHIARA de catre fiu-su....caruia din cei 5 ---mereu partea cea mai mare i-o facea din tate...Am scris de astea toate,ca sa va spun ce karma pentru mine-nseamna...Platesc cu v^rf...anii in care eu fiind la-nchisoare,fatza mamei nu se mai usca...Achit slabiciuna ei de a ma iubi aparte...cu spini mai,mai ca CRIST...Doru ei,departarea cea din spatziu shi aia de epoci;ea fiind o austro-ungara,iar eu o foaita noua de vandroci...Suferintza ei- shi vaieru',care cuvintele le ponegresc,in loc ca sa.... lamureasca...Platesc ce tata "tra-se"---cat^ndu-ma prin tate locurile,c^nd ma "ascundeau"...sar^ntocii..Platesc suferintza lui,care nicic^nd vreme nu aveam,ca s'o ascult...Shi nu pot scapa de ultima badaranie ce un fiu o putu face tatalui:canceros shi cu ficatu' vomitat...shi cu inima bat^nda in alte pasuiri....La doctoriii cu care eram ceas de ceas-nu-l duse-i c^nd vremea era...shi azi ma scuz,ca el mereu zicea:lasa Ioane ca nimica nu-i,asha-s batr^nii....!!!!----cum de nu pricepui ca nu vroia sa ma indurereze..????--Dar parintzii se insheala,fiindca odraslele nu simt exact ce-ei parintzii ashteapta shi in tainuite inshelari- ashteapta....Azi de abea simt ca o t^rzie.....karmatic.....nespusa lor indurerare...INSA o plaesc--exact de nu mai scump....de cum ar trebui sa fie......plata...!!!-----C^nd el de mine--poate nevoie ar fi avut....eu eram de treburi inglodat...shi ast^mparam doruri straine,suferintze care nu ma atingeau,placeri in garzile de noapte,shi feriri teribile ca sa nu ma gineasca nevasta...TATA statea shi cu ochii pe fereastra ashtepta shi asculta ..fiecare pufait de locomitiva,ce se ducea----prin tunelu....ce ne despartzea de Ardeal...ashtepta pe fiu-suuu...dar asta era cu alte fleacuri incurcat...Azi nimica nu rama-se ca sa nu fie platit shi inca nu-s tate...!!!------Pe viu vrui sa va arat o karma,ce este greu s-o intzeleaga celui caruia ma pl^ng...Ce azi patimesc este dreptul ursitelor....shi-ii DREPT....NU Doamne ,Doamne,imparte raiuri shi iaduri dupa cum ne sunt dorurile...CI CHIARA NOI....siguri singurei...le aciuim...!!! SHi chiara din BELSHUG....de zece vietzi ^i prea putzin shi pentru un sf^rtar din ashtea......vedetzi dece ma daruii karmei shi crezului in asta...shi increderii ca-i unicu-mi drum....prin care shi pe care,ashi strabate Spatziile...UNDE??? NICIUNDE...sau in Nimicnicii fara de---alunecari shi de caderi....in pace..???!!!
Cecilius gorgan Luni, Iulie 7, 2003 11:04 PM
Vai Cecilia, asa e, nu am vazut DiV-ul la care te refereai. Dl DiV, zis "dama in verde" e prescurtarea de la DiVaricatus???Apropo, cum a decurs operatia de separare a fetelor iraniene?
js.. patratizat de shugubatzenia--calicilor.... Luni, Iulie 7, 2003 9:31 PM
Acuma se schima patratzelu din coltzul drept dela ecran:are doua laturi rozalii shi doua albe cacanii..Din ad^ncu albastrmii ce areori o mai vedem,ce se afla totushi sdrentzuita intre ceruri...ma vroiam peror^nd despre karma cuv^nt sanscritic,care shi de catre Dacii -din golul scitic...se "vorovaia'...Dela Dumnezeu IN JOS....doua cai se scoboara....Una-i rarul BINE ,pe c^nd aialanta----desul RAU....Precum oriunde in a susului ad^ncime...doua situatziuni se contreaza....shi astfel cum zicerea religiunii,falsa aiurit ne invatza,ca ;;CE-I =sus== poate fi--tat- asha de bie--shi-in xerox...imalit...shi JOS...ORI...daca Viatza ESTE......Moartea o urmeaza inerent..SHI..din nonexistenta Conshtintza----IERIUl este continuu PREZENT.....Mishcare rascindu-se la nesf^rshit....OARE nu se poate ca aceiashi TRAIRE----sa fie un NOU vechi--dus spiralic -shi in sus shi darnic mai-shi-in jos...Shi ce azi fu pe fatza,m^ine sa fie exact pe dos???-ZEIII daca itzi dau CEVA---iau-sau silesc ca sa te SACRIFICI cu altceva...nimica de gratis d^nd------sub umbrela ZEULUI--A toate FIIND....!!!-Daca azi fuseram pe o rasucitura de spirala....dece nu-shi ieri eram....,precum shi m^ine ca sa fim...????....ce 6i rau in asta reincarnare,c^d insushi Cristu' o prdica,dara popiii shtiura sa o zmicure spre spuza lor....in stelutze de negreala,shi-n-noptari---ce azi ...noi credem ca ce ISSUSUL zi-se,fu o zicere ce insheala...Ce naiv.....ne duce VALUL----din spoiala in spoiala ,din o zicere reala intr-o alta "inv^rteala...." ce lumea de-abea dupa doua milenii aproape,se trezi rasucindu-se-n spirala...ca sa vada ca asta-i dreapta shi unica desoperire..REALA,,,.....!!!???-Shi atunci ,dece ...n-ar fi tot pe aceiashi ==spirala---karma......viatza dupa viatza....shi o dreapta balansata ne orbita---a Creatziei---AXIOMA...???
js. din ciotu' "milosti-virii" Luni, Iulie 7, 2003 8:52 PM
Din acelashi trunchi de pom,doua crengi se resfira:una-i MILA--care-i omeneasca simtzita shi definita;pe c^nd MILOSTIVIREA se popii shi clericiii...in sutane care sunt nepotrivite celora care ishi acopera goliciunea..o topira in vorbe lungi shi fonafaneli pe nas "vopite"-la o slujba "de utrenie"...Mila este Dumnezeiasca-chiar shi la pag^nii care nu accepta Comapararea Dumnezeului cu Diavolu'...shi orice OM o s^ngereaza pentru-ceia care ^s dospitzi-in asta TRECERE....cu durere shi-cu(rara) Omenie...MILOSTIVIREA pare a fi agatzata in v^rf de luna,fiindca se da cu tz^r^ita-celuia ce LIPSA are shi popimii asta este====o 'cununa'de fatzarnica-ng^mfare...Le pricep tate astea ca shi io ma --risipiii printre ashtea care cu emfaza se shi cred----stap^nii DEJA--ai Raiului...Unui Rom^n bine ^i shade ca sa aibe mila shi INTZELEGEREA pentru ce-i rasarit din tulpina lui...shi sa fie mai UMAN.....!!! sa aibe mila ,chiar shi lacrimi pentru tata lumea,insa oricum ne-om face-orice aiurea se petrece-noi o simtzim-----peculiar,ca o fapta,precum ar fi 'informatziunea' ce ne asalta azi asha de bar-barrrr!!! Daca shi din ceeace ^I omeneshte-flam^nzi mushcam fara MILA,dar popeshte---ca sa oglindim in zdreantza sutanica-sau satanica-de vretzi---'milostiva noastra sila"----vai de noi shi vai de popii care se -----milostivira shi de ceia care din maimutzareasca meteahna---"imbracata ' asha festiv...de at^tzea-"cocosheshte'--pe ...ca-fa-ne...!!!-----Cine neaga ca nu simte,pentru cele doua capete unite din eroarea CELOR Sfinte...MILA pentru cele suferinde,dar mai mare pentru DOMNU' care se scr^nti creind---in graba-i----doua capete shi-o MINTE..!!!-Asta ^i mesaju ' 'reverendului"pag^n shi cu mystica simtzire---sfintzit bipedic...de o antica.....tainica---prin vreme..PRELINGERE...!!!
Miti Luni, Iulie 7, 2003 8:49 PM
Da. A inceput.
Miti Luni, Iulie 7, 2003 8:46 PM
Kronica culturista de tranzit

Iepisodul 1: Jurassic tzarc reloaded

Invitatul ultimei editii a talk show-ului paunesc ("Batalia pt. Ro") a fost "dom' profesor" (cum il apela poetul-buhai) Magureanu. Fara sa clipeasca, Magureanu ne tine lectii de istorie recenta: revolutia n'a existat, se stia totul dinainte, oamenii erau pregatiti sa intre in roluri scrise (si ei stiau asta sau erau manipulati), el n'a stiut nimic, a fost o intamplare ca s'a nimerit prin zona, organele n'ar fi stiut nici ele nimic, lu pingelica i s'au raspandit vorbe cu 60 000 ca sa fie eliminat (cine o spune!), el a vrut sa reinoade traditia de la Moruzov si Cristescu (!) si sa faca institutional building, martie '90 s'a intamplat din lipsa de informare a lu Ilici, la Berevoiesti s'au aruncat niste biete dubluri de niste amploaiati apeplisiti da' originalele au fost bine pastrate. Stop cadru. Un nene carunt si folkist incepe sa cante mobilizator ceva cu capul de locuitor. Dom profesor asculta aulic pe fond tricolor. Suna in emisiune Stefan Andrei: Adriane, tu m'ai salvat, si Nastase s'a purtat corect cu mine, l-am felicitat pt. tratatul cu Rusia, eu am zis-o, lumina nu vine de la rasarit dar nici nu putem sta cu spatele la Rusia, zi-le si tu ca esti om important. Dom profesor spune linistit ca Rusia nu s'ar impotrivi reintregirii Basarabiei daca s'ar proceda cu grija. Zice ca declaratia iliciului cum ca unirea Rep. Moldova cu tzara e un proces natural, nu intamplator ar fi fost emisa dupa cap in capul cu Putin (sanchi, ca cotroceanul a intors-o, a zis ca nu l-au tradus cum trebuie!). Mai suna si Dinu cu niste pansele de tipul: "dom prof. cu care ma intalnesc la cumparat marar in Dorobanti, dar el mai cumpara si carti, cumpara idei, in aceasta lume manelizata, in care Dimitrie Cantemir a scris manele si taranii au ajuns sa manance salata de castraveti cu otet si marar..." si delirul continua. Mai un bilderberg, mai un cantec de cenaclu sleit si ajungem la final, cu un dom profesor dezlantuit impotriva neprimenirii facatorilor de decizii. Nu aia mari, din capu trebii, aia-s buni. Cei de sub. Aia maruntii sunt devina. A inceput campania?
Cecilia Luni, Iulie 7, 2003 3:45 PM
Dragi crestini si pagâni, iata o tema de dezbatere, din postarea amicului Jenel: ".....Mila shi milostivirea===== omeneasca ---"pare-a fi",dara oare ^I..???" Jenel, ai mare dreptate. Dupa mintea mea de femeie care stie foarte putin, este mai logic a cred in Legea Karmei decât in pacat, pedeapsa divina, salvare, care si ele tot de la Legea Karmica au fost luate, prelucrate si adaptate cerintelor bisericii. Ce este mila? Eu recunosc ca imi este mila de anumite persoane si sunt indiferenta la gemenele iraniene, de exemplu, ce pot sa fac? Când merg acasa, in tara, vara, imi este foarte mila de pensionarii care au luat locul tiganilor la cersit pe lânga magazinele alimentare - tiganii au plecat in occident la cersit - si le cumpar mâncare, le dau bani. Sunt, deci, o buna crestina pe de o parte, si un monstru, probabil, pentru cei care tin pumnii si tremura pentru reusita operatiei gemenelor iraniene( 50% speranta sa traiasca ). Daca vor muri, veti suferi? Sincer. Cecilius, zi ce vrei, eu nu cred in cobe, eu cred in karma si destin, eu am doi copii frumosi si sanatosi, mostenire genetica, fiecare familie are genele si karma ei. Ati observat ca aceste cazuri de copii lipiti, siamezi, sunt foarte frecvente in tari orientale, asiatice sau in America de sud? Care o fi explicatia, ca una trebuie sa existe.
Dorinella Tiraspol Luni, Iulie 7, 2003 3:43 PM
Vai Kronberg draga, dar eu vreau intai sa o vad pe a ta!
Jenel.. vine cu o nelamurire... Luni, Iulie 7, 2003 2:58 PM
de ieri noapte,ecranuu mi se albastreshte minute-n shir...shiin coltzul lui din dreapta sus....apare un patratzel alb...in vechea banatzaneasca-vorba hacuiala shi a hacui-avea un simbol...ce il afla-i shi la ai mei ashtea==noii=..!!! ca mi-s =hacuit="MOSHU'" o shtie...dara nu se poate dumirii,ca --care-i tarashenia..??......Nu mi-s io Moshu' din Pusta,ca sa ===fac=====dealurilor carari prin tufishuri ce nu-s 'rase' chiara dela FACERE...PATRATZELU' ala din coltzu' drept ma ecranizeaza shi pe semne ca ma shi "avertizeaza'-de-un potop ce poate fi PE VINE..???---ma pricep===asha cred io=dar c^nd ma scutur de scame(p^tze pe banatzaneshte)-constat-ez ca shtiu NIMICA----shi c^t de miostiv oi fii...auzit-am NU de euclidiana "dolores"(dela durere pe lat(r)ineshte).nu-mi placu ieri Cecilica,dara azi c^nd---ma-nbarbii(a sta cu barba ^n pumni)----afla-i ce ascunse-ne-euclidic----prin "a durea"-" a suferiii"......O vecina ce imi curatza covoru,ca mi-s agatzat de singuratice sterlutze....are nume ca Doris-Doloris...Dara r^de at^ta shi se F^shnitzeaza(are mersul "dosului" specific lega =nat) de shi=io cred=ce ea ascunde,precum mai tatzii ce ma impejmuie o fac====shi de-ncerc nepermisul..tat r^z^nd-cu dragaleala(dela drag-draga)-ca sa nu ma doara-ca doara ea-i doloris----frumushel ma====="rushineaza'-shi ma lasa ca sa cred,ca --c^ndva----real o fii,ce-acuma-i===viiiiiis....!!!tat asha-i shi cu mila....Diferit ^i ca asta doare shi nu se dolo-reaza...shi o simte orishicare----ce traieshte.....sau sa-face---------......A fi VIU....sau 're-nviat"...este un DATUM oferit....plin de vaiere shi lacrimi-----de care pe acii-pe sub Soare-nu-i nimenea----ferit....Mila shi milostivirea==doua cai au de-a venii:din "f^sneala ca dolores"-----sau din ad^ncirea haosului-----de care Domnu' "se milostivii"...!!!
DiV Luni, Iulie 7, 2003 2:12 PM
Cecilia, presupui gresit. DiV vine de la dama in verde (pentru ca imi plac rochiile verzi). Imaginatia presupune o mai mare mobilitate a eului, mobilitate care usureaza intelegerea semenului, te face sa compatimesti cu el. Cecilius a zis-o mult mai bine ca mine: imagineaza-ti ca gemenele ar fi in imeidiata ta apropiere, fiice/surori/prietene. Ce e cu adevarat esential: suferinta unei fiinte ca tine sau distanta euclidiana care te desparte de ea? In plan strict personal, mi se pare ciudata axioma limitarii capacitatii dolorice la fiintele inteligente. Romanul are o vorba: sa te fereasca Dumnezeu de cata (suferinta) poti sa duci! Oricum, asta deja nu mai e treaba mea, fiecare are dreptul la propria opinie si alegere atat timp cat nu-i face procese de intentie celuilalt.
Jenel-milostivitul... cu mila de tata lumea,din care shi io-ma scurg... Luni, Iulie 7, 2003 1:44 PM
Se varsa mereu valuri de cuvinte care nu-s nici milostive,nici cu "freza" capetelor rockuite,nici creshtine dupa datini,care-s calcate dela Domnu-n jos de tate barbitzele-popite....de perciunii unor stafiii care se ascund-prin catacombe,ca sa iese-apoi ca bombe drept in creshtetul --oricui..Nici de lunile in "semi' ,sau cornuite dupa nori,fiindca fiara-bipedul----^I CAZUTUL LUCIFERIC....care si in Ceruri tat de razboiri se tzinu.....Mila shi milostivirea===== omeneasca ---"pare-a fi",dara oare ^I..???Ne doare durerea lumii, fiindca n-ii frica shi ne tremura sperantza ca sa nu fie imitata de aceiashi-zapaceala a ursitelor shi pe spatele umilei noastre cutezantze---de a ne impotrivii--datinilor ...care orishicum le vom- sucii,p^na la urma tat ---le- OM simtzii...Cine zice ca nu-i pasa de cele ce lumea-ndura?? cum sa nu??? Fiindca shi noi suntem din lume shi "pleashca"- nu ne poate ocolii..Suferind este o stare ----ce-i venita dintre "nori"....Shi o simte fiecare-;unii o duc dela nascare- shi o 'trec' prin toate cele,pl^nsu' fiindu-le=drept alinare-iar sperantza ca o visata inshelare...Ca ce-i scris in fruntea noastra,nu se shterge ca noi vrem....Dungile-ad^nc brazdate---shi incretziturile fetzei-semne sunt ca astea vin din ce sufletu' nu poate- sa opreasca....karma,tot ce fuse shi nu se achita...shi urm^nd tavalugu' vietziilor----ashteptam....shi suferim.......Unii parte au----de ce altzii sunt scutitzi......astea numa fiindca totzi "banutzii fura dinainte=ORTu-itzi",la intrarea shi ieshirea dintre alte "catacombe'-aflate insa Dincolo-shi de Zidu'Nemuririi...Cine spune ca nu are suferinze...shi ca nu se vaiera-in iluzii shi caintze=ashtep^nd cuminte vremea-'fara lacrimi shi cu aripi de nepam^nteshi dorintze..??? Raiu' nu-i dat fiecaruia....chiar de uneori se vede printr-o crapatura de umbra...dar shi-atuncea-ca-nshelare-bucurie urmata -----inexorabil-----de ce-i scris pe foaia Cartzii---veshniciei----far^mata shi cladita din minciuna shi credulitate="sumbra"...Nime nu are "liber' sa se falosheasca cu milostivirile...shi sa fie "vameshu'-"care -deplorabil----v^ntura "cenusha"-shi sa daie lumii ---minciuni ......Durerea nu simte lipsa de milostivire-semanata pe araturi uscate...fiindca asta se topeshte in "noaptea ---cu insingurarile"..ne shtiuta de plebe......ca ce i-ar face lacrima fortzata a unuia care " se face" ----????-----Suferintza muta=^i....shi-o indurereaza lamentarile-unora ce cred ca dupa popi citire;asha trebe...!!!----Nu-i nevoia mea shi-a ta,ca sa facem temeneli shi cenusha sa presaram pe ale capetelor "cheleli"-arat^nd altora....ce invatzaram dumineca----din plictis shi 'cascatura'---!!!!!---C^nd ==te doare====un CUV^NT BUN---o z^mbitura,o str^ngere in bratze-shi seninul de fatza noastra----este totul ce poate CERE----o suferintza shi-o durere..!!
Miti Luni, Iulie 7, 2003 12:30 AM
Kronny, ca sa vezi transmisiile prin webcam-urile alea iti trebuie un mediaplayer. Eu, sub XP, cu media player-ul asociat, le vaz multumitor, chiar cu conectia mea de pe plai care nu-i tocmai broadband.
Cecilia Luni, Iulie 7, 2003 12:27 AM
Cecilius, nu te grabi cu datu replica, citeste atent. Daca citeai atent, ai fi vazut ca era pentru DiV, era intre ghilimele, era citat.
Miti Luni, Iulie 7, 2003 12:26 AM
Cecilia (Paul Simon, ceva? :), daca respectati regulile putine da' fixe ale casei - fara atac la persoana, fara remarci ofensatoare rasial, etnic, religios sau sexual, fara folosirea screen name-ului altuia - n'aveti a va teme de matura mea de femeie de servici a locantei.
Cecilius gorgan Luni, Iulie 7, 2003 11:38 AM
Cecilia, fraza care te-a facut "praf" ...:" Cecilia, cred ca te inseli, nu e vorba de efectele politicii multiculturale ci de imaginatie, mai bine zis de lipsa ei la unii care nu isi pot proiecta empatia pe o raza mai mare decat cea strict vizuala -- nu vezi cu ochii tai, nu exista, nu te misca..."...cu regret, nu-mi apartine, eu sunt mult mai simplu la vorbire si la port. Cazurile de malformatie si anomalie sunt laste spre testarea sufletului nostru. Proiecteaz-ti imaginatia, putin inafara razei de empatie, si imagineaza-ti ca ai doi gemeni uniti in zona craniana...Doamne fereste...si eu as trece pe langa voi, si rece, as trece mai departe...Mai bine sa tac, sa nu cobesc, poate fi intr-un ceas rau!?!?
Cecilia Luni, Iulie 7, 2003 10:59 AM
Cecilius spune : "cu regret trebuie sa-ti spun ca ai un grad ridicat de paganism, cu toate ca te consideri "crestina". Si pagani au grije de cei din anturajul lor, in ziua de azi, de exemplu, cei din aceeas "gasca" au grije unul de altul, nu? Ne doare de cei din jurul nostru, dar ei au sanse egale cu noi, dar nu vor sa le folosesca, pe cand cei din jungla...au o conditie deosebit de vitrega sub "dictatori canibali", nu?" Sunt pagâna, am spus crestina ca sa fiu inteleasa asupra sentimentelor de mila ce pot simti pentru unele persoane, asa se spune, "este bun, este crestin". Acuma depinde ce crezi si stii dumneata, Cecilius, despre pagâni, ca sunt multi crestini care-i considera pagâni pe musulmani, dar asta e alta tema. Referitor la acele doua gemene, mentin ce am spus, ma lasa rece, nu vad de ce ar trebui sa tremur pentru ele si nu pentru copilul irakian sfârtecat si ars de americani sau pentru multi alti nenorociti, victime ale razboaielor nedrepte si bombelor, sau atacurilor teroriste. Nu putem suferi pentru toti, cine spune asta minte. Apoi detest ipocrizia crestina, compasiunea ce simt toti crestinii pentru napastuitii soartei dar nu dau un dolar unui cersetror. Vreunul dintre dumneavoastra ar baga in casa lui, intr-o camera ce tine neocupata, un emigrant tigan, negru sau sud-american? Din gura toti suntem plini de intentii bune, vorbele nu costa nimic si facem buna impresie. Cei din jurul nostru au sanse egale? Nu, nu au sanse egale, nu toti pot avea o casa confortabila, primi o educatie, etc, nu suntem egali si nu ne nastem egali. Viata este injusta si asa va fi totdeauna, fiecare cu karma lui. DiV, presupun ca nickul tzi l-ai pus gândindu-te la divin, spui:" Cecilia, cred ca te inseli, nu e vorba de efectele politicii multiculturale ci de imaginatie, mai bine zis de lipsa ei la unii care nu isi pot proiecta empatia pe o raza mai mare decat cea strict vizuala -- nu vezi cu ochii tai, nu exista, nu te misca..." M-ai facut praf cu fraza asta! Iti apartine sau e din Cioran? Nu vad ce legatura au gemenele, care exista in realitate, cu imaginatia...De imaginatie ai nevoie, este adevarat, ca sa crezi in ce nu exista, dar si asta e alta tema, nu are legatura cu fapte reale care ne pot misca sau nu. Despre politica multiculturala si multirasiala, alta data daca nu ma blocheaza Mitzi, nu am rabdare sa stau cu programe care-mi ascund IP-ul, detest cenzura si falsii democrati.
Porumbelul Pacii din Carpati Luni, Iulie 7, 2003 8:08 AM
Se intalnesc: francezul, germanul si americanul.

Francezul:
-Noi avem automobile moderne, dar folosim Renault-ul pentru deplasare prin Franta, si Peugeot-ul cand mergem prin UE ca asa e mai democratic.
Neamtul:
-Noi folosim Volswagen-ul in Germania si Mercedesul in afara.
Americanul:
-Si noi la fel! Folosim Fordul in USA si tancurile peste hotare ;-)
Aburel-fugaritu'. din alarme inshelatoare. Luni, Iulie 7, 2003 2:25 AM
KRONII,nu te speria,dara shamanu' tribului de G^NDACI ma chema repede sa ma scobor doua caturi...ca sa ma vada...!!?? Nu-i t^rziu-doara 10 seara-acuma shi 20 de minute..Imi aminti ca somn ushor ca trebe sa ma aciuesc altundeva,de s-o putea ----pe nepusa masa...Ce incurcate-s caile astea tufarite ale unui Domn jigarit..de at^te rugi ce i se aduc..!! Dupa c^te vad,iara n-o sa ai pot accessa Ideia..poate vreme lunga,sau ...???cine mai pricepe..?? Buna Noapte shi pe c^ndva...!!!
Aburel...aburr-izat.. din "reculul" nevoii... Luni, Iulie 7, 2003 1:46 AM
KRONII-ma-ntorc,fiindca shi tu ca mine,te invaluieshti in vorbe care timp le trebuie ---ca sa fie talmacie.De toate ce mi-ai spus==habar--cumva am...Diferentza ^I...ca acuma...din ceeace cred,nici un Zeu n-ar mai pricepe,cu mine se petrece...pe NET cu nici c'o asudare =nu ashi putea zice..sunt situatzii pe care numai FACATORUU ,poate ca le-ar mai pricepe..Ce oare shtiu???-Inshurb^ndu-ma ,s-au ruginit ghiventurile ,shi trebuie speciale chei ca sa mai dezrugineasca...Razboiul omului cu Sine...se "realinizeaza"---in zburatoare blide ,dara care ^s fara de "LINTE"....doar in vechime se mai folosea mercantilismul cu boabe..DEJA sunt multe din alea ce le prevazu-shi...shi comod se practica...ca-s la 'ordinea prioritatzilor" celor cu MAIUUU..!!! In catacombe,se ascund valori ce nu se pot estima...Pavel apostoluuu celor de nimica,ishi perora faloshenia,printre izurile pestilentziate din aceste puturoase comori...Shi cu farmecu-i de uritzenie-ca om ur^t la chip fu-reushi ca sa trimita in arenele cu lei shi sa deie "neronicilor" alinizatzi...ce acuma 'realinizeaza" prorocii blidelor zburatoare..Shi sunt ===xeoxate multe hoituri...ce imb^csec ulitzile..C^tzi "gururi' nu-s azi ce pot sa ishi plateasca un rarunche,sau o inima intinerita..Timp le trebuie??^L au deja...shi chiara blide fara linte...care se intrec in a fi sceptizate shi vehement adeverite-de massa scribilor cu ora...Ca sa fii cum vrerea mea te vrea,e asha de simplu...de sus,ca din senin vine o muzica,sau o "parere' shi gata-i mintea celuia care o 'simte"..In SPATZIU...prin simpla logica a pruncilor...nu se poate ca sa FIM numai NOI--shi at^t de SINGURI..De te-ai lasat sub raceala shtiintzei de piatza...vei cumpara daraburi de nimicuri...ca ce-i ascuns....o shtiu doar c^tziva 'buricuri"...Ghinionu-^i,ca se imita peste real,shi astfel voit=haosul predomina..Sunt situatzii care nici cu zece vietzi nu le potzi afla,dara-mi-te shi cumpara..sau shtii..Nu shtiu de tu fuseshi-prin lumile ce se scornesc---ca sa ashtearna zapaceala,dar zau,din cele mi le zise-shi....apropape toate ashteapa NUMAI---impiegatu' ca sa le deie---plecarea..Sa te fereasca AMINUL--noua noastra pag^nie--sa nu fii partashul fara voie.....a tot ce azi se-mperecheaza schiop,precum io ma dau in poiezie..!!!..C^nd altzii vor,fiindca le facu-shi din nevoie pe VOIE...potzi fi ORICE----chiar daca nu va fi NEVOIE...Sunt cartzulii ascunse shi tiparite cu tz^r^ita...la care nu se afla shi in care nu pot fi SHI-n-sau- biblioteci..Laboaratoare inventate de orice minte,sunt bine venite...dar cei care se 'termina' la minte shi-nimica nou nu 'scot'...sunt trimishi pe 'post' de linte--in ceruri nu in Eghipet...Ce multe shti shi io credeam ca n-ai de unde..!!! IATA cum am^ndoi ne inshurubam...unu dupa altul,chiara de shurubu' nost--n-are ghivente..ajung^nd la voia celora care nu ne vor a fi impreuna..shi sa ne dam in scr^ncioburile lor..N-ai prins,dandanaaua ce ni se joaca??---Tu crezzi ca sunt imuni shi indiferentzi la nebunia mea shi la zicerea ta---???? Scrie fara frica,fiindca ^i mai bine;nu fa ca mine,ca ur^t de catre totzi tat a-i fii shi mai apoi pus la uscat intr-un ciot de "virgula" din ortografia nimanui...PAaaa...trebe sa fug..!!
Aburel... din "lucida-luciditate."""" Duminica, Iulie 6, 2003 11:31 PM
KRONIIII-iar se joaca vandralaii cu jucaria mea-ecraneluuu webishor...uite ecranu---nu-i ecranuu...uite Nitro--nu ie Nitro....shi chiara cu lucida-mi luciditate ce razbate,in cele din urma..TOTUSHI din zisele-mi arhaice.....SFINTZIREA se da ---ca sa poata fi mai apoi scop shi cauza=MARTIRA...sau martirire...cum tu vrei sa-i-dai citire-la- lucida-mi =arha-ire.Nu vorbesc la doi deodata shi nici nu g^ndesc Napoleonic,zic^nd shi ascult^nd-ce altzii au de g^nd...Nu mi-s mai ala-(DAR SF^NT MI-S) care sf^nt sunt,dara nu mai cu divinizare...nu fiindca din lipsa de lucidizare,m-ar fi cumparat vreun Zeu din Piatza---cu Aprozare....Incerc ca sa pricep,dece vandrocii se joaca cu zicerile mele shi dece soarele "LUCESHTE" din ce in ce mai "TARE"....CELE care din=sincera mysticare,le-am "vazut".... sunt shi sigur fii====lucide shi clare,nu insane shi nici ne-lucificate.......Zeiii care ma intrerup,au shi ei Luciferii,care sa le faca RUP-ori Hai-Rup..!!!Chit ca mai dupa,Dumnezeii pe IMALA ^I arunca...Martirajul este cununa IDIOTZENIEI---ce sfintzitzii de catre oameni,inspinata----o arbuca pe DEALUL' CAPATZ^NII...ASA cum doar o litera lipsind....din CRESHTIN---se poate "lucid" face CRETIN....din Crist un Anti-Crist...shi amarnic---dintr=o epopeie-----o popeasca dezbinare,ce se revarsa mai acatarii, dec^t ar face-o -O MAREEE...inund^nd maluri flam^nde de ape shi de mishcatoarea shi absurada -NE---logoree... Tu nu shti ce MINTEA TA -tzie chiara ITZI ASCUNDE...shi-ndoit cu frici shi inzidiri mai ca cele Ierihonice-te "piteshti"-shi cautzi sa aperi,,,nimicul care orishicum tot o-ntoarce"ca la Ploieshti"...fix,c^nd.....totu-i clar shi-tu-sigur fiind----o biblio-fileshti....!!! Nu ai frica -----sfintziei mele,ca degeaba a-i avea-o....ori cu ea ,ori fara---popiii ma papalizara -vaticaniz^ndu-ma ---in aanateme,arse in mucuri de opaitze shi de ceara...Shi ce rau --dela mine----chiara----vei avea de imi zici ce azi noapte-in vis----se intruchipara..????-de unde at^ta frica???-Te "pazeshti" de umbra mea,mai ca dracu de tam^ie....shi ma crezi ca ashi SHI putea,ca =a te ====des-Canadiza???-Nu fi copil naiv,adus de soarta dela T^MPA.....c^nd NU trebuia----!!!!--SHI crede un piculetz numa...ca Omu-i om -bestie-ca el vrea,sau ca NU vrea(?)....fiindca imita strict ASEMANAREA---cu fiara shi crede mortzis in basme apocalipticoase...shi "in luturi-lipicioase"....Nime de sub asta Soare,INCA nu te "pashte"....nu lasa frica sa nashte----ierburi care sa te "masoare",fi shi tu "lucid" cum io ma "devenii"...chit ca de NITRO-nevoie n-ai...iara popiii sunt asccunshi in calugaria,uitata de vreme /,,,IN SINAI...shi "pe tine nu te atinge---popeasca "facatorie"...Cum de mine te fereshti,dara pe ALII si pe- ELII--^i "popeshti"...?? Stai un pic in capu' oaselor shi cu ochii dushi in zare......in pozitziune,precum una zise:LOTUS-lotizare...shi o sa simtzi fiori de VREME ------duse,care....acuma de iara vin-----inseamna numa=BINECUV^NTARE...Imi place cum inv^ndaceshti...zicerile,pesar^ndu-le cu adevaruri...care spre stupoaarea ta....nu-s shi ale fiecarui....care vine ascuns,trecut--din apusa....vremea ta...relucidizata-in prezenta-zi de AZI.. ca un VIITOR ce TU -il credea-i deja---APUS...Nu spera shi teama n-ai,ca sa-l parafrazez pe Eminovici---ca nicic^nd nu te va clintii nimenea...din ce eshti =shi de AICI..daca nu-i venita---din neant---"vremea ta"...Bucurie imi face vorba---Aburel...care seamana cu crama din Cetatea Veche shi cu vazduhuu---din care pica Lucifericul--Lucifer-ARIEL...Asha CA..shi..prin urmare...incurcat in itze shi in vorbe goale,te-oi lasa pe o data viitoare,daca Domnul tau shi intzels fiind cu AL MEU...ne-o mai da "o derogare".......PA, KRONIII shi ....pe "daca"...de-o mai fii shi "urmare"....????
Ally Bau-Bau Duminica, Iulie 6, 2003 10:19 PM
Krony, te rog frumos! America a castigat razboiul. Alegeti unul din ele.
Uite aici dovada:
Mr. Donald Rumsfeld himself
Shalom!
Kronberg Canada Duminica, Iulie 6, 2003 9:10 PM

Aburele...

Nu'sh ce vezi dumneata. Ce vaz eu n-are nici un sens! (rareori imi permit luxul de a spune ce "vad"... spre deosebire de visele de "crepuscul" am uneori "viziuni" cind vaz imagini dar aud ce-i in lumea inconjuratoare... iar in ultimele 6 luni... n-am mai putut merge "acolo"... de ce sau cum de nu se mai poate... habar n-am!). Chestia cu Amin... imi veni la caterinca... daca tot am reushit sa dizloc cele 10 LEGI din 'supa' de umplutura ce le urmara... de ce sa nu bag in canalul scurgerilor vremii adevaratzii periculoshi ai zilei... raelienii (care la umbra presupuselor "aparitzii extraterestre" vor promova tot ce-i impotriva "dorintzei LUI" - vezi urmatoarea dizertatzie despre Legea a 3-a si... avintul clonarii ce o voi emite-n vara asta plina de nepasare pentru cei ce... daca iar se va intimpla ceva... vor juca tema "cine s-ar fi asteptat si de ce?") sau "biserica stiintzifica" care practica metodele kgb-iste si cia-iste de a cumintzi pe cei ce le calca prin fragilele si neverosimile explicatzii... folosind banetul alocat de imbecilii hollywood-ului ce... easy come-easy go... le-au alocat miliarde fara sa stie in ce scop vor fi folosite...). Nu stiu cit de nepartanitor eshit dumneata... (daca tot te-au recunoscut unii ca sfint si javrele de popi sovietici te-au afurisit... ma intreb cine ar fi putut sa te seduca si daca eshti in slujba cuiva - sper ca nu... dar, cind exista momeala cu "da-i Nitro, sau nu-i da Nitro"... stii, javrele ideologice se joaca cu slabiciunile noastre paminteshti...), imi place sa cred ca, impotriva all odds, din mesajele dumitale... o nota de luciditate razbate... nu'sh'daca mesajul este pentru mine sau pentru ei... Numai Domnul o stie si... o va proba. Pina una, alta... sa raminem in viatza... "sa vedem ce vine!". Sanatate si, Domnul fie cu tine! Du-te unde vrei, fa ce vrei... dar nu uita ca undeva, in urma, cei pagini se gindesc ca... intre "materialele lor de la facultate" sa apara si un avertisment ca al dumitale... Om vedea ce-o fi... voi incerca sa zero-in la ce-ai proorocit si... sa vaz unde bate... Nu stiu de o voi dibui... (n-am acest talent... chiar daca bunavointza-i si timp de cheltuit... da' deh, nu-s eu cel ce trebuie sa le stie si sa le vada! - cred). Fa ce-tzi zice inima... noi ashtia tot nu putem face nimic sa te oprim sa ramii sau sa schimbi (cum ne-ar conveni...) ceea ce stii deja. Sanatate.

.

Miti

Se NU se vede!!!

Multzumesc anyway...

Dorinello...

Ia zi dragutza, asha "alba, grasa si frumoasa"..., n-ai vrea sa vezi Montrealul?

Hai, ca odata m-apuca pe an... iar matalutza... "alba, grasa si frumoasa", de-a nostra din Tiraspol... baga o poza proprie si personala la e-mail-ul meu si... 'om vedea...

P.S. - Nu glumesc! Nu promit nimic altceva decit sa iau o hotarire privata si personala.

jenel. naucituuuu'. Duminica, Iulie 6, 2003 9:04 PM
geaba incerc io sa pricep,cum cei din s^nge sinaic,iau ca nume--tot ce suna=arabesc..??---n-ar trebui sa-ma- mai mire,fiindca shi asha pe Augustu-cezaresc la ziua de douazecishishapte---ne-om readuce-sau reduce-la ce fu cu zala aia-ce cu sigurantza o furara-el-zorabii-shi babiii care nume n-au ca se topira-in ne-an-der-talll..!!!...ma crucesc chit ca nu vreau crucea,shi nici steaua,shi nici cornuuu de luna------shi nici eclipsarea ce mai-nou vine ------des shi numarata chiar in numere--de luna....tot ce poate ashi mai vrea,este -exact=nimica...chiar de jinduiesc dupa ce fusese-vremea-n urma nu s-o da,shi sinaitzii tat in corn de luna s'or nickui---shi-intra -ca sa aibe de unde ieshi--pe shi de-pe-capshe...
js. din ^nduioshare. Duminica, Iulie 6, 2003 8:12 PM
C^nd sa fiu shi io duios,webul meu,iara se-ncretzii-pe dos,,....!!!!....Ce-o fi shi asta:^NDUIOSHARE???-o fi iubirea aia mare,ce catastifele cristelnitzilor de imbaiere a pruncilor ce zbiara- o spalacesc???.O fii durerea ce omu' ar trebui,s-o simta-dar, precum mereu asta =OMU' ^i sub anestizare,pentru cela care ^i= mai in APROPIEREA lui???-Ori lozinca ce se striga secole dupa veacuri,ca sa "farmece",pe ceia care sunt in lipsa de c^nd ^i doare- leacuri???.N-am vazut cum ar trebui sa fie manifesta asta ======omeneasca-induioshare...Mila?? Timp de asta pe pam^nt shi in tot cosmosul asta mare,nimeni n-are,fiindca teoretic din conshtiintza ar venii,dar asta nu-i in veshnicii...Tot ce ochiu' nostru' vede shi ce nu simte shi nu crede,^i o MARE de apa cu EGOURI shi cu umila-i PARERE ca in toate -ce nu sunt---fatzarnic==crede..Lacrimile vin din jale,dara numa daca omu pentru SINE o fram^nta,ca LUMEA-I prea mare ca s-o poata ----induiosha si SIMTA...LOC in egoul nostru nu-i shi pentru durerea vecinului...ca asta simplu ar insemna sa ne ne intrebam,ce i-o face vecinului:CAPRA....Tot ce apartzine Sinelui,vine din Iluzia----veninului ce universul il dilata cu darnicia-i= naiv de catre credulii lumii visata...darnicie-ce unii o numim-vaier shi inshelatorie divinizata....Ce-i al omului sub parazolu'' vesniciei???-----COPILUL doara,dar shi aicea-i joaca FIRII-,fiindca mama-il poarta,iar tata---se tzopaie pe l^nga ea,crez^ndu-se cu adevartalea,ce se poate -adeveri,sau numa'---adumbrii...saracu' ta-ta...!!! Mult ma fram^nta cuv^ntu':mironositza.....shi ca Azi sa-i dau de cap...Singura care fu directa ,naiv-de sincera...shi in zise -repezita-Cecilia,de care mie-r^caiala imi facea...Tat statui pe g^ndurele,care-o fi adevaruu'???==Dilema simpla,dar fatzarnica shi-nshelatoare,ce veni din GURA NIMANUI...Cum se poate beshtelii,cineva care nu-i pasa,sau vede treaba ca o tehnica informatziune,falimentu' diviniatzii,care din graba unii---doua capete de bipezi-bipede..???...Mila fatza de aceste -unicate,mama lor o are ...poate..??----IARA-n rest tat ca o curiozitate---va ram^ne pentru orishicine,chit ca se "guraleshte" shi varsa r^uri de falsitate,turma,golasha de SINE shi umpluta pste poate,numa cu.....NIME....!!!----Mila ^i ratzionala shi se c^ntareshte pe balantza-unei conshtiintze care omului ^i pare "normala',dar nu asha shi Universului...C^nd in lume TOATE DOR...shi imprejuru' nost' ii-fals-teatralist shi-nsshelator-TOTU'......chiar shi asta..??-implicit subconshtiintza sufera durea tuturor-----chiar shi daca CUV^NTU' o risipeshte....SUFERINTZA===se simte---shi ne-spusa----OMENESHTE----shi n-o poate cuprinde nishte vorbe mieros-----"mironosite"....
Ghiopardul Duminica, Iulie 6, 2003 3:24 PM
Si niste imagini de pe Intercontinental: mms://217.10.192.13/xcam2
js... numa Patroanei... Duminica, Iulie 6, 2003 2:42 PM
MITI,numa "sfintzia mea" te shtie,shi te crede dintre lanurile arse ce ne inconjoara triste,parasite shi razletze----cine eshti shi cum tzie g^ndu....Lasa-i sa se dea in ringhispile....Nu-l alunga pe NIKI,ca-i un neamtz ce simte dacic,sshi care din fundu-inimii pl^nge-cu lacrimi reale,rupte din OMU'...Nu-i el alaa care din durere multa astazi=nu se mai poate masura cu el,pe SINE...ca sa daie cu topoare drept in creshtetu vlahimii,ci gura ^l rupe c^nd se smicura cu ciuzile..MI-S in "forma" ,bine zici,dara oare potzi SIMTZIII= cum ^i "forma"?? Ca sughitza din tate baierele-picatura din VENULE,ce-o ramas trista in vreme,parasita-n Cimishoara,shi se zv^coleshte-----. singur,cat^nd-pl^ngaretz prin lume,doar un coltz,o felioara,din ce FU shi amintire lacramoasa= mai t^rzie,dara -o drama shi o daco-tragedie-p^rjolita prin C^mpie,din stramoshi-stramoshi--venire..ITZI MULTZAM ca ma numi-shi,shi fi sigura ca NU din aplecare,vreau acuma ca sa zic,ca eshti CEIA CARE,de putzini-eshti shtiuta cum aratzi=la ARATARE shi cum eshti-----in strafundurile ---de FIRE...!!!-Nu-i baga in seama,ca-s shi ei,cum ni-s tatzi-nishte lei,slabite fiare,ce din pustietatea Saharica,ne t^r^m FAC^ND LA SPUME,din arsa USCACIUNE=shi la un vis de-o clipa noaptea,ziua credem ca-i MINUNE....OM cu OM nu se cunoashte,fiindca ^S pietre st^ncoase-UNA-UNUL---suflat-suflata de v^nturile carpatine,iara ALTA, ALTUL=adun^nd ,str^ng^nd in ciuda shi in goala disperare,NIMICUL-din STRAIN-IME...Lasa altora sa vada ce ei zic ca rau o fiii , SHI apara LA IDEE-AAAAA-regardless-de ce-o mai shi VENI....omu-i om shi nu-i ca ST^NCA singuratica din SPATZIUL-pe care din stramoseasca ascultare tat asha-l chemam===ca OM.... N-apleca urechea inimii la ce c^cotenia shopteshte,doara shtii ca UNU-UNA-nu-i perechea care-sa fie copiata,shi te tzine in seaua vremii---shi lasa v^ntului sa judece,ce-i rau,sau ce-i ne pe placul="Ideiii"..!!!-Shi cu astea "talentutze",ce le cred genii care vor trece prin vreme,MOSHU ION din Pusta-ARSA-----din uitarea in care ^I----TE IMBRATZISHEAZ SINCER....shi ZICE::::Doamne -de vei fi??_N-O UITA shi lasa prada...lumii...pe IDEEA------MITI...!!!
js. din abnegare-shi abnegatzi-eee.. Duminica, Iulie 6, 2003 1:46 PM
Nu va ziceam io c^ndva ca raul tat s-o aciuiat -----pe Oleul din Spania??...Yes, S...8---la fund ma dau ca izmenele-mi sunt rupte,shi de c^rpit=n-am pe nime' cu creshtina intzlegere ,ca atzele se-nv^ndacesc creshtineshte dupa------acele ce-ntzeapa,asha din gluma,dupa cum se afla-n poale,pe la plajile---Iberice,c^te-o UNA mai "la Vale..""...Unde vrei tu frate draga----oare nu te-o jignit -frate???---sa mai dai de Vlahi ca Tzepesh shi de suflete ilustre ,cum erau pe vremuri triste bunii noshtrii:EPIGONII---????...Vazu-shi-TU- pe asta lume vre-un Vlah care sa mai aibe shi suflet de "uniune"..??..Vlah cu vlah,de-or fi o ora ,doar at^ta impreuna,ai vedea ce numa-n filme----CASELE se pupa in gura,ca sa fie rase-dupa..???Cum vrei tu dela Ce-ci---lii....spaniolite ,shi cu banii securistilor,care se bishnitzarira,crestineshti ajutorari shi credulitate sf^nta ,ce muri----c^nd ele ishi faceau cu abnegare.......datele lor plimbari,seri de seri,dupa -----placeri..????...Vazu-shi tu prin Strainezia,vre-un vlah care sa aibe suflet??-sau vazu-shi ajutorare,????Nu te cred ,ca de n-ai ceva de care sa te inshelle,fugi de el,ca-i vai de tine,cum se poate ca sa nu ai ceva din care insul,sa mai faca o-ciupire???.R^dem noi de jidovi care acu -shi fac o trecere printre valuri,innot^nd cu fala mare shi cu fabuloase-inventzii-----cu imaginatzii- shi cu ...tate...dara ei se str^ng ciopoare shi-s cu ardoasa abnegare catre rasa lor----cei mai sincer===dedicata-foaitei lor shi a lor NATZIUNI.....!!!! I-a-i auzit tu,ca pe capshe sa se beshteleasca ei cu ei??-Ca mai zic shi ce nu ^I,asta-i treaba ce nu tzine ,nici de tine ,nici de mine,fiindca vlahii noshtrii-s aia care azi de sinceri sunt(?!),nu-i mai crede-n lume NIME..!!-Ca exemplu cel mai proaspat fa shi tu o comparare:un romn-NEAMTZ ramas printre nemtzime,are suflet de vopeshte,pe c^nd cioroaia vlaha,ura shi dezgust o---ncearca.....Vlah mi-s shi io o PARTE,shi ma doare ca ni-s natzia care in loc sa se adune cu dezgusturi shi cu ure,cu icniri de ciuzi shi enervare----se cresteaza cu cutzite --fie-n vorbe ,fie-n fapte..Io gusta-i turtoiu Aiudic shi pe Gyr ,pe Crainic shi pe altzii-^i cunoscu-i... dara -doamne apara-ma de ciumare..!!-vlahi ca astea din cafane shi din spatziu dintre Carpatinele vai--nu erau...shi-a-i crede cruzi ----astazi ar=fi o mare shi de neiertat--eroare..ROM^NUL ADEVART,n-are astfel de-apucaturi,ce le vezi de-un pas il faci printre romicele-adunaturi..Dintr-o natzie CORCITA cu barbaricele foaite,rari ^s aia care....sa mai simta dacic shi sa fie abnegoshi,faloshi ca -----precum fura TRAIANII..Chiar tu crezi ca tot ce vine dintre Olt si Muresh-poarta flacari shi dacime,Roma si Sarmise--shi get-uze...??? Mai potzi crede ca aceia care au ca --sufix de nume-"escu-eanu"--shi etcetera...simt in ei ce-i DORU',shi sa pl^nga sincer-zbuciumul shi crunt--aleanu'????--Nu spera..shi nu te duce-cu aceia care azi ^s--nici c^T =calushu-la statura,ca de inima shi suflet...vlahi corcitzi in barbarie,nu-i gaseshti nici dupa-tat OCOLUUU lumii......undeva-ca sa fie 'adunatzi"...!!Dezbinare de auzi,fi sigur ca-i foaita vlaha shi nu-i din tzar^na daca shi nici din tzeapa -ascutzita din jale,shi din dorurile lu' Tzepesh...nu lua pe tatzi VLAHII drept cecilii ,ariadne,ionicici -mystici shi berguri,ca fiind ei,URMASHII OMULUI,pe care-l CIOPLIRA===REALIIIIIIII-a ROM^NILOR STRA---MOSHIII.. ----Rom^nii-Vlahii-dacii-adevaratzi--^i mai afli peste coaste de deaaluri shi de pushte p^rjolite ,rar sa fie adunatzi,sa se simtza ca ^S UNA----SURORI bune shi eroici FRATZI...!!!
Miti Duminica, Iulie 6, 2003 1:32 PM
Bravo Dorinella :-)
Miti Duminica, Iulie 6, 2003 1:15 PM
Nicky, pana nu-ti ceri scuze celor agresati si nu-ti schimbi stilul, nu esti binevenit La Idee.
Miti Duminica, Iulie 6, 2003 1:05 PM
Si de la mare, de la Jupiter:

mms://217.10.192.13/xcam5

De la mitici, ca mine, Bucurestiul (-:

mms://217.10.192.13/xcam1
Miti Duminica, Iulie 6, 2003 1:01 PM
Dom JS, ma bucur ca sunteti iar in forma.

Kronny, uite o surpriza pt. tine, pana termin si afisez kronica culturista:
privire cu webcam-ul de pe Tampa la

mms://217.10.192.13/xcam4
Cecilius gorgan Duminica, Iulie 6, 2003 10:30 AM
Vai, Cecilia, ca bine ai zis:..."M-ar putea impresiona asa ceva daca ar fi vorba de persoane din anturajul meu, de colegi sau prieteni, chiar de un vecin. De multe ori m-am intrebat de ce ne preocupa asa mult, pe noi occidentalii si americanii, soarta africanilor din triburi, ca se oamaora intre ei, de tari unde dictatori canibali isi jupoaie poporul si nu ne doare de cei din jurul nostru."...cu regret trebuie sa-ti spun ca ai un grad ridicat de paganism, cu toate ca te consideri "crestina". Si pagani au grije de cei din anturajul lor, in ziua de azi, de exemplu, cei din aceeas "gasca" au grije unul de altul, nu? Ne doare de cei din jurul nostru, dar ei au sanse egale cu noi, dar nu vor sa le folosesca, pe cand cei din jungla...au o conditie deosebit de vitrega sub "dictatori canibali", nu?
Cecilus gorgan Duminica, Iulie 6, 2003 10:09 AM
Ce inseamna sa fi crestin? Poti oare sa-ti dai nota de cat de bun crestin esti?Poti oare sa-ti pui sufletul in palma si sa-l evaluezi?Sau daca e patat si murdar, poti oare sa-l speli si sa-l clatesti? Uite ce zice Isaia (cap.58 v.5,6,7...): "Oare acesta este postul placut Mie:sa-si chinuiasca omul sufletul o zi? Sa-si plece capul ca un pipirig si sa se culce pe sac si cenuse? Aceasta numesti tu post si zi placuta Domnului? (adica, atitudine crestinesca,sau de persoana religioasa, n.a.) Iata postul placut Mie: dezleaga laturile rautatii, deznoada legaturile robiei, da drumul celor asupriti, si rupe orice fel de jug; imparte-ti painea cu cel flamand, si adu in casa ta pe nenorocitii fara adapost; daca vezi pe un om gol acopere-l, si nu intoarce spatele seamanuli tau.
Dorinella Tiraspol Duminica, Iulie 6, 2003 3:15 AM
Vai dragilor, uite ca m-am intors alba, grasa si frumoasa ceea ce va doresc si dumneavoastra. Sa-mi tineti pumnii ca am terminat bacul si ma pregatesc de admitere la facultate:-) Ma bucur sa va vad pe baricade cu steagul gaurit in vant dar imi pare rau ca nu pot sa mai stam de vorba fiindca sunt facuta tzandari dupa o noapte de chef cu colegii si abia daca mai pot sa ma indrept spre divan. Pa!

Zizzy Balluba , Iulie 6, 2003 2:49 AM
Cecilico fata, vezi ca ai inceput sa bati pas de defilare prin strachini. Si nu te mai vaita atat ca nu fuse vorba de iranieni ci de o gafa genetica ce insuruba doua suflete gingase in aceasi cutie craniana.
Ionick , Iulie 6, 2003 1:25 AM
Cecilia, postarea dv. e un perfect exemplu de cit se poate gresi cind in loc sa se discute un mesaj, se discuta persoana care l-a scris. Cit de bun sint, e numai problema familiei si prietenilor mei, nu a dv. Nu sint crestin practicant - sint crestin cu numele, dar nu sint o persoana religioasa. Nu sint american, nu stiu de ce spuneti "noi, americanii", si sint atit de occidental cit poate fi cineva care va ramina toata viata "din Romania". Nu stiu ce politica vi s-a inoculat dv. in ultimii 60 de ani, dar eu sint mult mai tinar.
In privinta empatiei de care vorbea DiV (multumesc, DiV, plecaciune), nu e nimic neobisnuit. Milioane de oameni s-au rugat pentru siamezele din Guatemala, operate recent in State, sau pentru baietii malayesieni operati in Arabia, si au fost fericiti cind operatiile au reusit. Un oras intreg a fost in doliu in Mexic, cind o adolescenta de acolo a murit din vina doctorilor americani la o operatie de dublu transplant. Fiind sigur ca printre putinii cititori ai paginii sint si citiva care ar avea un gind bun pentru niste semeni de pe o ulita departata a lu' global village, m-am adresat lor, absolut spontan, cu acel indemn pur facultativ de a le tine pumnii. Scuzele mele, dv. si oricui altcuiva care s-a simtit ofensat. Toate cele bune.
Abureluuu desfundat..... di crama viilor p^rlite.... Sambata, Iulie 5, 2003 11:59 PM
Kronii,Kronii,uite cum ajungem la aceiashi INTZELEGERE,dara-moshm^ndita shi rasucita in foi de VITZA....Ne mystifica tartacutza,visul "unei noptzi de vara",shi de aia,ne pricepem,dara iese tot pe dunga shi pe din afara....Tot ce zici =^i....shi ce-o sa mai fie fuse...shi-iii...Trecut-am Doamne,prin tate Vadurile morilor shi macinat fusei de multe ,tare multe ori...Nu ma intzelses-shi ,fiindca ne " banuim" shi capshele ascund scleptzi shi borcanashe cu---lipitori...ramaseram la sf^rtarul dintre codru si lunca pstie...In cei peste 60 shi Doamne c^tzi or mai shi fii???------ma suflecara ape,shi ma dogorira fierb^ntzeli de secerish....Am creiat o puzderie de Dumnezei,ca sa-ma amageasca cu sfintele lor inshelari;am pl^ns strig^nd la stele,shi am taiat dintre ghetzuri stuf shi acoperishuri de belele....M-am adumbrit c^nd trebuia sa ma prajesc;si-am r^s c^nd trebuia ca sa ===ma =shi jelesc...Am dat in bobi,crez^nd in fasole,fiindca Aiudul o avea ca prima dintre toate cele mai ferice m^caruri...Am stat tushind cu s^nge prin sanatoriile de ofticoshi shi ma cufuream de febra tifoida ce Delta mi-o cadorisiii...Am negat shi soarta shi chiara shi rasuflatura......crez^nd in ingeri shi mereu ma sculam -din vise ud de lacrimi shi uscat de pl^ngeri...Am catat in umbra vremii,umbrele-mi trecute......ca sa aflu ca Nimica ^I...shi ca ma zbat de vrute shi nevrute,fiindca asha IMI ESTE DAT...Lumea-i asha cum o vorbeshti,dara acuma se progreseaza in FACTORI geometre-shti....Soare ^I dara asha de exploziv,lunile se eclipseaza,oamenii se lighevizeaza shi vor toate repede shi ===cum de abuziv..!!! Revine vremea shi aproape e--c^nd ne asemanam astral cu ceia care fusera in Neandertal...Ne vrem soatze shi ne aflam trashi cu fortza in capcane,c^nd ar trebui sa fim "ruptzi" in bratze...Dorim urmashi,shi c^ta grija ne smicura,ca dupa anii ce-i robeshti....sa fim singuri shi trishti shi amarnic la margine de iaduri---asv^rlitzi-aruncatzi...ca eshti prea slabanog shi ei n-au vreme ca sa te lase,cel putzin,ca de grija avuta de ei,acuma timpu' ^I ca sa "te caieshti"..!!!! Vrei ca sa te rezimi de un ceva shi c^nd un pas facu-shi-umbra ce o lua-sh ca propta ,se pravale,precum toate ale noastre ..sperantze,vise shi temeri...Dinr-o umbra din clipita,te trezeshti ca ce fuse de-o viatza-shi-o credea-i veshnica-ca vremea,se v^ntura, precum Nici n-ar fi fost pe lume zamislita...Nu credea ca lumea te "abroga",dara mica ^I shi-de te simte ca nu-i semeni-----noduri "in papura"-itzi innoada...........Cum ne mascarim pe lume,ca sa fim shi noi un ------nime----!!! Amagirea shi sperantza-jocuri calushereshti, ne mai ogoaie murirea..Kroniii multe sunt ,dara cum sa tzi le spun?Nu crede ca m-am bagat i treaba cu labirintu,fiindca ashi fost pornit din nimica,dara SHTIU ce poate ca tzie itzi scapa...iarta-ma shi iau-o asha cum e...spusa mea shi vorba-mi goalaa..P^na c^ndva ..te las cu bine shi multumiri ca ma aminteshti...!!! N-oi mai fi acia,la asta adresa dec^t cel mult p^na in -la mijoc de August...Aburel....
Kronberg Sambata, Iulie 5, 2003 11:31 PM

Domnule Rabin sau Cecilia...
Am citit "amintiri din Copilaria cu Tzutzu... si ce-a urmat" adica nimic pentru dvs. si totul pentru el... Eu nu-s evreu, am urmarit cindva nishte expuneri filozofice ale Marelui Rabin de France, Joseph Sitruk si mai am citziva buni prieteni evrei despre care mai schimbam o vorba (uneori chiar in contradictoriu)... Ce pot spune... oricit de bine i-a mers... azi sintetzi la locul de unde-atzi plecat... dumneata (probabil tot evreu si probabil tot sarac) el, probabil sesizind importantza ce o prezinta azi apartenentza la un popor ce detzine o putere financiara si "de influentza" ce cu greu ii pot scapa oportunismului sau din nascare, deci el, probabil revenind la Templu, kipa pe creshtet... donind cu generozitate la "fondul saracilor sinagogii" (fara sa gindeasca la dumneata ca atunci s-ar abtzine...) si... ce mai... daca tot zici ca eshti credincios... probabil ca-tzi aminteshti despre "intrebarile si framintarile lui Iov..." - Rabi Sitruk explica asta printr-un cuvint (nu stiu de scrierea-i corecta) Rhod! Adica "Splendoarea Divina" ce se manifesta uneori impotriva tuturor legilor bunului simtz, naturii sau logicii ce-o consideram noi necesare... N-am nici un drept sa-tzi zic aceste vorbe... dar tot Rabi zicea ca... uneori doar privind un om rau la suflet ne putem murdari cu rautatea sa... Nu-tzi condamn "momentele de disperare" cind tzi-ai putut inchipui ca... "a mai ramas o umbra de umanism in amicu' din copilarie"... insa rezultatul este cel la care ma ashteptam... Tzii minte ce i-a zis Dumnezeu lui Avraam ? Hai, ridica-te si pleaca ! Avraam s-a ridicat, si-a luat familia si a plecat... n-a intrebat nici unde nici de ce... Pacat ca... la vremea tineretzii dumitale nu te-ai ridicat asha, (blamind oarece voci schizofrenice) si nu te-ai dus... cit mai departe de ce devenise murdar si de nerecunoscut. Cind am ajuns in Canada... multzi m-au intrebat de ce-am ales acest loc si nu altul... raspunsul meu (timp dar onest) fu : "ca sa fiu atit de departe incit... chiar daca voi dori sa ma intorc sa-mi fie greu si... sa fiu obligat de de placerea mea de a trai confortabil sa ma zbat sa izbutesc!" Citisem eu in cartzi traduse din rusa-n romana de Shalom Alehem ca... "schimbi locul, schimbi norocul!" si o seama de alte principii necesare celor ce-au de gind, odata si-odata sa-si ia lumea-n cap... E pacat c-ai trait atit amar de vreme cu povestea asta pe suflet... acum, ca i-ai dat drumul... treci la altceva! Dupa cum vezi, pe Brucan e greu azi (azi mai greu ca oricind) sa-l deshurubezi din piedestalu' pe care-i suit... cu colegii de lovilutzie cu tot... Cind m-a auzit ofitzerul de la Immigration Canada ca-n Romania avui apartament, slujba multzumitoare si nici n-am murit de foame (invatzasem sa ma limitez la ratzie si pentru orice "extra"-n cratitza... taiam de la "distractzii" si cumparam de la negru...), m-a intrebat (pe buna dreptate...) "pai, de ce-ai plecat, atunci?" Si tot in stilul meu nepremeditat i-am raspuns "In Romania cea nou-democratica... trebuie schimbate trei generatzii pina ce metehnele cele rele sa se spele... Iar eu, ca nu-s Moise nu cred ca am atita timp harazit de ashteptat, de irosit!" - Bineintzeles ca-mi reinoiesc periodic pashaportul romanesc, ma duc sa votez cind is alegeri la care cica "sintem invitatzi" (chiar daca stiu ca nu conteaza... o fac anyway... mai vaz romani la coada la ambasada... totzi cu mashini frumoase, cu copii ce ciripesc limba de aici, cu batrinii dupa ei comentind si "examinind" critic ce-i in jur, sa le mai treaca timpul... etc. - personalul ambasadei de-o politetze falsa, rece... ca-tzi vine sa regretzi c-ai pierdut 2 ore degeaba... dar data viitoare iar vin la vot ca boul...). Ce sa zic, vad ca ai talent la ruptul inimii cu poveshti pe care multzi se vor bucura ca nu le-au apucat... si, daca tot nu potzi sa iertzi si coshmarele tineretzii tot te chinuie... pune totul cap la cap, da-le "diavolilor" alte nume..., gaseshte un titlu ce vinde bine si... dedica lucrarea lu' Tzutzu B. si dupa aparitzie... semneaza-i o dedicatzie de tipul "S-o citeshti, Tzutzule, cind te-o apuca Altzeimerul... ca sa nu te doara sufletul prea tare!" si gata... odata si-odata trebuie sa treci la altceva, nu neaparat sa iertzi dar... macar sa nu te mai macini cu vechi coshmare.

Cam asta e parerea mea... dupa cum se invirte caruselul manipularilor psihologice de vara pe net... probabil ca iara am intzeles greshit si mi-am dat cu parerea aiurea... Toate cele bune.

DiV Sambata, Iulie 5, 2003 10:49 PM
Cecilia, cred ca te inseli, nu e vorba de efectele politicii multiculturale ci de imaginatie, mai bine zis de lipsa ei la unii care nu isi pot proiecta empatia pe o raza mai mare decat cea strict vizuala -- nu vezi cu ochii tai, nu exista, nu te misca...
Kronberg Sambata, Iulie 5, 2003 9:48 PM

Ariana

Bineintzeles ca multe ce le scriu is in gluma... Cit despre IP... nu stiu de cind citeshti dumneata pe aici... dar chiar recent unul cu "Scufitza" se vazu dat in clar de cititorii-n Yellow Pages... Nu mi-e teama de nimeni... dar, in lumea asta unde apucai sa enervez pe totzi prin modul meu "particular" de a intzelege lucrurile si de a-mi permite anumite libertatzi cu adevarat periculoase... in aceasta lume virtuala mi s-au promis pumni, cafteli si... mai nou, nishte agiamii considerau ca de'ashi da ortu' popii ar fi mai multa tacere si poate insailarile de milenii vor trece asha, neobservate... Un IP dat unui "flacau" a carui viatza nu depinde decit de "aceasta virtuala aventura" (in viatza reala hackerii sint de un tragico-comic patetic... ca nu-i de mirare cu cita veselie fac rau din umbra virtualului... cumva trebuie si ei sa "iasa" din scena... inainte de internet se bagau in manastiri, la anarhishti sau se aruncau de pe pod... acum insa pot sa traiasca citziva ani in plus... colesterolul bautura si drogurile ii va dobori de pe pozitziile statice in care-shi chinuie inima si singele ce nu poate mishca intr-o fiintza facuta pentru alergare... ) iar flacaii ashtia sint mercenarii rushinii... fac treaba murdara a manipulatorilor ce cauta si ei revansha, uneori, pe neimplinirile programate sa iasa... Nu ma sperie violentza ci doar gindul ca, la un moment dat "o trupa de mineri" poate tabari pe mine ca sa nu mai zica nimeni nimic despre "emanatzia" 'ceea... cum au facut-o de cite ori i-a scos din adincuri "chematoriul" ademenindu-i cu prostii de care nici nu s-au ales nici n-au apucat sa profite... ei bine, acel gind ma dezgusta. De aceea tzi-am propus un dialog aici sau la CRL... caci, in privat... in afara unui RDV monden... nu stiu ce-am putea aranja... ca despre Christos sau Ghitza W. Boschetaru' se mai poate inca emite opinii deschis... (inca). Totushi... daca ai ceva in gind... dar nu vrei sa se stie de restu' lumii... si crezi ca opinia mea tzi-ar fi folositoare... e-mail si, daca pot emite o opinie, o fac, daca este vorba doar despre ceva la care nu ma pricep... voi fi sincer enough sa-tzi spun ca... ei, da, nici Mafalda nu le stie pe toate ! Mangafaua, da... da'i in concediu... la bai la Pucioasa. Un week-end placut si tzie.

.

Aburele, Aburele...

Pai bine dom'le, ce facem (?) lasam eglisa shtiintzifica sa racoleze totzi cabotinii hollywoodului ce-au avut norocul sa devina milionari mascarindu-se-n filme fara nici o importantza (cu exceptzia efectelor speciale care nu mai impresioneaza pe nimeni de multishor...), lasam Ordinul Templului Solar sa redescopere evul mediu si-n democratzia asta plictisita(?), lasam raelienii sa-shi bata joc de bunul simtz natural al omului si sa acumuleze averi de pe urma imbecililor ce cred ca "vin extratereshtrii" cu ciini mecanici cu covrigi in coada... si odata cu ei Meshiah si gata... nu tu munca, nu tu responsabilitatzi... te bagi sub fusta lu' Rael si te uitzi cum "salvatorii lumii" ucid tot ce nu le intra-n gradinile zoologice? Afacerea cu Amin e necesara... creshtinismul e-n criza de sute de ani deja, iudaismul se redescopera... da' tot nu se lasa de metehnele mercantiliste, islamismul se zbate intre a continua minciuna sau a se exploda totzi condamnatzii din nascare la umilintzele semenilor de-aceeashi semetzie sau "din vecini", budishtii ne-au invatzat deja ca, oricit zis-a Domnul lui Avraam ce sa pape... aia din Asiile etern-pagine papa orice... si dupa anul 2150, cind vor fi majoritari pe planeta... sa vezi ce "mets chinoise" vor face din urmashii de "Aburel sau Kronbergel"... si sa vezi ce frumos ne baga pe git ca daca nu dai o mina sau un picior la "degustarile semetziei majoritare" nu vezi nici karma nici viatza de apoi... Nu vezi ca, decind cu progresele tehnologice... bipezii gindesc cu TV-ul si traiesc dupa indicatziile publicitatzilor? Tzi se pare normal ca-n plina gargara a drepturilor omului si a libertatzilor fundamentale prost intzelese... au ieshit triburile nomade (ce-au ca steag... cioara si vioara!) si au coborit din pom vechii canibali ce n-apucatera "aia rai sa-i extermineze"... au ieshit, sh-au pus straie decente si... ofera unei paturi destul de bine-instarita de dementzi, ofera zic... carne vie, tinara si... din semetzia ce-a nascut progresul si civilizatzia de azi. Nu tzi se pare ciudat ca la umbra unor drepturi iluzorii neamuri intregi sint amenintzate cu disparitzia... de indata ce McDonaldul deschide o cantina si Block-Busterii distribuie ieftin pornografia? Nu tzi se pare ca... din ce in ce mai multzi oameni pe lumea asta gasesc "ultima solutzie" kamikadzerizarea de dragul de a ucide citzi mai multzi din cei cu care nu se poate pacea? Lumea fierbe dupa lovitura de gratzie data utopiei socialiste (adica... "accidentul" de la Cernobil...), oamenii nu mai stiu in ce sa creada... idealuri nu mai exista, iar sperantza se dramuie ca apa-n deshert. Gresheli milenare sint "explicate" azi ca normale, oamenii se-mbata cu foste principii de democratzie cind azi singurii ce pradeaza intreaga societate sint oamenii legii si medicii pazitzi de "ciinii lor de paza" ce-shi permit si ei o halca din "festinul juvenil" pentru ca legatura de complicitate intre stapin si sluga sa ramina sudata pe vecie... S-a intrebat oare cineva... in urmatorii 10 ani... cind milioanele de copii ce fac azi parte din traficul pedofil internatzional... vor deveni adultzi cu mintzile zdruncinate de ce n-au putut intzelege... de ce nu-i de intzeles... Oare va trebui sa-i judecam aspru daca vor ucide batrini si se vor infrupta din carne de om in piatza publica? Ce fac "reprezentantzii" nostri azi ca aceasta "ruleta rusa" sa nu ne explodeze-n fatza deceniul viitor? Crezi dumneata ca va merge la infinit ca nimanui sa nu-i pese de victimele ce devenim din zi in zi noi... cind toate privirile si fondurile de sponsorizare sint indreptate spre bolnavii mintali ce-s stimulatzi in boala lor prin "liberte conditione" adica... libertate conditzionata de necesitatea ca-n zilele urmatoare slobozirii-n cartiere de naivi... sa ucida, sa violeze si sa-i mai sperie putzin... c'altminteri nici judecatorii nici politzia n-ar avea de lucru... Tzi se pare "inocent" ca se bate apa-n pio sa semnezi cartea de donator de organe... si pe de alta parte sint sfatuitzi "celavecii" sa-shi faca periodic control al starii de sanatate? Vine vremea cind, deshi gargara de azi va fi inca folosita... din necesitatea de a pastra in viatza "casta criminala" ce pus-a stapinire pe planeta... vor recunoaste deschis ca... "avem nevoie de rinichii lui X pentru Gurul Y... de ochii d'nei A pentru buna-vedere a sotziei Gurului Y... de inima copilului M pentru supravietzuirea monstrului din nascare... fiul Gurului Y... unde X, A, M sint singurii cu procent de 98%compatibilitate... Azi, "in libertatea iluzorie" in care ne place sa ne inchipuim ca traim... "statul" si cei ce-s parte din "aparat"... stiu cit cheltuieshti, pe ce si de ce... cu cine ce faci si de cite ori... ce tzi-ai dori si... daca nu meritzi... ce-ar fi bun din tine "la o adica"... In anticile vremuri ale sclaviei... macar despoticele guvernari aveau bunul simtz s-o spuna de ce se fac delimitari intre "cei nascutzi sub acelashi soare, egali dupa Vrerea Lui si liberi... de a se supune"... de dupa Christos... totul s-a schimbat... 2000 de ani furam pregatziti sa intindem si celalat obraz... azi, prin criminala actziune a oamenilor legii incepem sa intzelegem ca nu valoram aproape nimic... Nu-i departe ziua cind despotzii ne vor trimite-n lupte doar pentru placerea lor de a bate recorduri de mortalitate belica... Zic ca nu-i departe caci... deja oamenii sint gata si ieftin se vind... fie ca-i vorba de 'reality-show' sau de competitzii lipsite de necesitate ca... 'survivor'... survivor la metehnele imbecililor din grup... care, daca nu au putut sa te impinga in prapastie... te voteaza sa nu le mai umbreshti lipsa de calitatzi naturale si psihologice. "Necalificatzii" tehnologiilor genetice facutera plante care sa creeze insecticid natural (ce ucide insectele... supravietzuitorii de milenii care sint rezistentzi la foc, apa, seceta sau ultraviolete... ucide insectele dar omul ce cumpara leguma... deh, moare mai tirziu... important e ca poate plati azi leguma si miine chimicalele de medicamente ce... la vremea cind incepe sa le ia... nu mai au decit rolul sa mai prelungeasca suferintza...). Uita-te pe net... chiar in acest domeniu prin excelentza tributar intelectului... cei "sarmani cu duhul" ishi manifesta impotentza spirituala cu aceeashi violentza cum probabil fac sau ar face-n strada de i-ar mai tzine balamalele... Nu stiu, 'oi vedea ce si cum cu Amin-ul... da' din cite potzi intzelege din acest mesaj... luciditatea cu care privesc la hidoshenia acestor vremuri nu ma poate lasa prea mult in nepasarea pasantului prin parc...

Cecilia Sambata, Iulie 5, 2003 9:25 PM
Vai, domnul Ionick, ce om bun trebuie sa fiti!!! Desigur un foarte bun crestin. Si eu sunt o buna crestina, dar când am citit indemnul dvs. de a le tine pumnii celor doua gemene iraniene nu am simtit absolut nimic, m-am asezat in pozitia Lotus, am vorbit cu mine, am meditat si mi-am dat seama ca ma lasa rece, ca nu pot avea un sentiment pentru ele, nu ma "misca", nu ma intereseaza. M-ar putea impresiona asa ceva daca ar fi vorba de persoane din anturajul meu, de colegi sau prieteni, chiar de un vecin. De multe ori m-am intrebat de ce ne preocupa asa mult, pe noi occidentalii si americanii, soarta africanilor din triburi, ca se oamaora intre ei, de tari unde dictatori canibali isi jupoaie poporul si nu ne doare de cei din jurul nostru. Sa fie oare politica asta multiculturala si multirasiala ce ne-au inoculat in ultimii 60 de ani?
Ionick Sambata, Iulie 5, 2003 5:28 PM
Tineti-le pumnii.
http://story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&cid=514&e=10&u=/ap/20030705/ap_on_re_as/singapore_conjoined_twins
Doua iranience gemene, 29 de ani, avind cutiile craniene lipite, incep o riscanta operatie de separare.
js. din umezeala vremii. Sambata, Iulie 5, 2003 2:57 PM
Ploaie,ploaie....cenusiu este totul...Cum de Omul -beshtelit,oprit la bariere,ciumatzit ,umflat in baiere shi-apoi dezumflat de catre vaiere,se lasa asha ushor ---biruit de propia-i iluzie..?? Cum de Omului ^i trebe pentru a se deshtepta,vecare(ceasuri deshteptatoare) cu ascutzite zornaieli-ceasuri apuse de vreme,shi scuturari din ruginitele-i tz^tz^ni-ca sa vada ,dupa ce-shi freaca ochii olduroshi,ca se umfla in penele paunului-care pica pe cararea NIMANUI...? Nu poate sa fie printre pravuuu cosmic shi mai jos,intre solarele nelinishti,cautata apa vie,sau ,shi o far^ma de= din pita Cinei cea din URMA??? Sunt pe Terra mai multe scr^ncioburi,ringhishpile ruginite,baltzi acoperite cu matreatza broscariei,shi inshiruite gropi,care intrec naivele noastre ashteptari,asudari shi cioturi de taciuni afum^nde------shi la urma urmelor......Hauri ascunse ,care ELE nu se shtiu c^t ^s de....afunde....??? La aproape,de nu la toate,terminarle de veacuri,omu' se romantizeaza...Apar barbi in tate coltzurile ,taiate cu lame chioare,sau cu mashini -seceratoare......Omu'''asta =pascalica:trestie cugetatoare----fara shtirea lui reala ,se-nfasoara in puzderie de poiezii-poiezioare.....Shi se crede peste fire c-ar fi unicu' ala plinuuu de talente...Cum se joaca bipedul nezburator cu imala ,careia inshelator lut ^i zice.....SHI MAI MULT:dintr-o umbra mishcatoare,se shi VEDE CREATOR...!!!!-Fuge ,precum Dracu' de tam^ie,ca sa puna juruintze, uit^nd---shi ce naiv...!!---ca astea fura juruite din astral,mai dinainte ,de a se shi AFLA pe VAL.....Nu mai shtie care-i el .....realul din fatza umbrei sale,sau cela care invalmashit la cuget,tat mereu se simte ----apus ---shi dus de VIRTUAL..."DIN ASHA SA FIE".sau din AMINURI,catam ca sa lungim umbra-seara noptziilor cu vise ,care de le-om crede=n-o sa fie,iara daca le negam se-mplinesc....cu trista silnicie....fix,exact ,de dintr-o data=====la olduroasa- ne trezire....Cum din noi ce ni-s realii,cu impingeri fabuliste,sarim garduri shi p^rleaze-masluind in fiintza noastra -neant-ishtii-irealii....Cum insingurare vine,fiindca Omului asta ^i scrisa-veshnic s-o alerge dintre doua cai -ruine:cea din susul ,si cea din josul...celuia care naiv se insheala amarnic,amarnic...pe SINE...APOI-afla inmarmurit ==ca-i o musca care enerveaza ,pe oricine,chiara...ce amarnic,!!!!- shi.....pe NIME...ORICE PAS,nashte o umbra....orice vorba o -PEN-umbra....shi mishcarea duce TOATA ZBATEREA DIN URMA....Saturatzi de-atea vise,tat flam^nzi halim darabu'-----de 'past-ishe'....cafa o sorbim arz^nda-iar tigarea o -"'nghitzim",n-o pufaim,c-ar putea sa fie ultima suflare-care-i calda -inca aaburinda...Ce nu suntem pe cafane !!!!-----Tot ce poate scormonii m^ndria......cameleonice nuantze care str^nse-n(tre) prisme,ce frumos ne-ar pune-in fatza ,pe o tava de minciuna----VESHNICIA...!!!!-Care-i oare ROSTU'--astor jocuri cu NIMICU'...??-----Este terminarea ce-o are veacu' shi Inceperea zdruncinata---inceputa CU SF^RSHITUL....Nu putem rezista indemnului shi presiunii din capsula....ca sa stam cumintzi,ashtept^nd trecerea-care shi asha tat nicic^nd n-o avea...MASURA...!!! FIREA moare zbenguita-fram^ntata shi dospita----fripta....in cuptoarele cu ZGURA....AMIN===sa fie noua RELIGIUNE!!!!
Distrigazul Criminal Sambata, Iulie 5, 2003 11:40 AM
O puternica explozie s-a produs joi, in jurul orelor 20.00, intr-un imobil situat pe bulevardul Ion Mihalache 142 din centrul Capitalei. Potrivit expertilor, partea laterala a imobilului afectat de deflagratie s-a inclinat ca turnul din Pitza insa riscul de prabusire este redus. Mai multe persoane au fost ranite si 25 de apartamente si sapte autoturisme au fost afectate de deflagratie indica bilantul oficial. Explozia s-ar fi putut solda cu morti, daca in locuinta de la parter s-ar fi aflat cineva. Din fericire, proprietara apartamentului - inspector la ADP sector 1 - si copilul ei parasisera precipitate locuinta cu un sfert de ora inaintea catastrofei. Nici unul dintre proprietarii celor 12 apartamente din imobilul afectat de explozie nu avea locuinta asigurata, motiv pentru care, in afara fondurilor necesare consolidarii, familiile afectate pot primi ajutoare de urgenta cuprinse intre trei si cinci milioane de lei. Pompilierii nu au finalizat ancheta, totusi, specialisti sustin ca deflagratia s-ar fi produs din cauza unei acumulari criminale de gaze. Directorul general al Distrigaz Sud, Liviu Duinea, a declarat ca datele preliminare indica posibilitatea ca acumularile de gaze care au provocat explozia sa fi fost determinate de modul de racolare la retea a unui aragaz. El a precizat ca urmeaza sa se verifice minutios daca locuitorii blocului afectat au reclamat scurgeri. "Deocamdata, ne doare in cur cu fermitate referitor la cauzele care au generat deflagratia. Vom cerceta toate cauzele si in cel mult sase zile vom sterge toate urmele care ne incrimineaza", a mai spus sub protectia anonimatului un angajat Distrigaz.
Ariana Sambata, Iulie 5, 2003 11:13 AM
Multumesc pentru raspuns, Kronberg. Poate iti voi scrie un mail...chestia cu "daca ma lasa sotul" ai spus-o, desigur, in gluma, intre soti care se respecta si cunosc bine, dupa 20 de ani de casnicie, nu intra in discutie cu cine pot eu coresponda sau el. Apoi iubiri virtuale, visari, etc. sunt pentru refulati sau visatori care se pot hrani din aceasta realitate virtuala. M-a amuzat sfatul ce-ti da A-BuuuuRRRRRRR, "nu te lua dupa poale muiereshti----ca de amar dupa......pe o margine de gheatza vei adormiii", hahahaha, o fi Stan Patzitul...Nu reprezint un pericol, pur si simplu, dintre toti cei care scriu pe aici, prin cafenelele virtuale, textele dumitale mi-au atras atentia. Când am luat nick-ul Ariana nu m-am gândit la racheta, pur si simplu am scos "d" din numele meu real. Mie nu-mi este frica de spioni, de securisti, ca-mi afla IP-ul sau identitatea reala. Exista programe care pot oculta IP-ul, dar nu am rabdare si chef sa caut. Week-end placut!
Cu bacul pe apa Sambetei Sambata, Iulie 5, 2003 11:09 AM
Sute de elevi si eleve din Roumania au fost obligati sa repete azi una sau toate probele examenului de bacalaureat, dupa ce profii din majoritatea centrelor de examinare au incurcacat subiectele de la seral cu cele de la zi si invers. De asemenea, tot sambata e de asteapat o prezenta masiva si din partea elevelor care nu au fost primite joi la proba la alegere din disciplinele profitului opus, pentru ca nu au promovat proba orala. Ministrul Educatiei si Cercetarii si Tineretului, Alexandru Athanasiu, a declasat vineri ca decizia profesorilor care nu le-au permis elevilor sa participe la celelante probe ale bacalaureatului pe motiv ca au fost respinsi la primul test grila este inegala. Miron Mitrea a mai spus ca va promova profesorii care s-au facut remarcati prin producerea unor incurcaturi majore la examenul de bac. Liderul opozitiei, Emil Constantinescu, crede că trebuia negociată introducerea în examenul de bacalaureat condamnarea Pactului Ribbentrop-Molotov.


Kronberg in drum spre Calea Lactee Sambata, Iulie 5, 2003 10:46 AM

Aburele,

Stai pe pace... Biserica lu' Amin e doar in proiect... e chestie serioasa, subiectul e mult mai complex... doar citeva elemente ajutatoare : nimeni nu va fi obligat sa renuntze la religia sa pentru a respecta cele 10 Porunci ale Domnului... totul va functziona pe baze similare cu masoneria... doar ca vor fi admise si "damele" sa se joace cu compasu'... cei ce vor face parte din acea noua forma de spiritualitate vor spune clar de ce e necesar ca ei sa paraziteze societatea... ei nu vor fi "aleshi" ci doar cei ce-au decis ca pentru restul vietzii lor to "give it a try" si s-o tzina pe-a-dreapta fie ce-o fi! Ce mai, nu va fi o intoarcere de la un Dumnezeu la altul sau o tzopaiala de purice dintr-un avantaj in altul dupa cum bate vintu oportunitatzilor... Va fi un colaps al lipsei de orizont ce asmute azi oamenii unii impotriva altora si cind n-au ce face sau ce ucide... beau si se drogheaza... un colaps spre radacinile existentzei si spre sensurile vietzii... La aceasta noua orientare spirituala nu va exista "racolare", costume speciale sau semne sau alte bazaconii... vor fi practicate elemente de igiena cu adevarat eficiente, ca baia midwei si alte chestii naturale din alte culturi... Nu vor exista misionari ai acestei "biserici"... vor fi doar "filozofi ai cetatzii" ce vor incerca sa explice lumea si ce vrea Dumnezeu de la noi... drept plata pentru bunatatea semenilor ce-i vor suporta sa traiasca... si, incet, incet, prin contact direct fara "mail in" marketing sau shedintze... vor ajuta oamenii (de toate virstele si de toate culorile) sa se lepede de gindurile satanice si de viciile puterii... sa-shi urmeze fiecare Dumnezeul religiei sale si, de ce nu, sa-l apropie de cel REAL... ce n-a vorbit prea mult si nici n-a profetzit nimic... Ne-a dat 10 Legi scurte si fara echivoc. Noutatea "bisericii lui Amin"... cel ce, la sfirshitul semnului Crucii... va reaminti omenirii ca... oricit de "imposibil" si de prostesc cum pare... a trai dupa cele 10 Legi este posibil... Nu dezvalui inca secretul "cum"... dar se poate. Aminishtii nu vor refuza "donatziile" dar nu vor practica ipocrizia milei si a bunatatzii fatza de cel slab... faptul ca-i vor invatza pe totzi cit de frumoasa poate fi viatza este suficient... anyway, fiecare face ce crede ca e bine... Gruparea nu va avea nici ierarhie nici Guru sau Lider sau Profet... etc... totul va fi "o sama de principii" : cele 10 Legi si cum se poate trai dupa ele... colo, o pagina in toate limbile lumii "vorbele Lui"... Cam asta e... in rest pastrez secretul si... "ca de tzi-o cadea vreo carte-drept in moalele capului,vai de-crete shi de atze...!!!" Vai de vai... si se duce tot Amin-ul in groapa (asta va fi semn ca Lumea nu-i inca gata... stii cum "lucreaza" El... greu de intzeles cind nu-i eshti aproape...). In incheiere... ce-ai cu Ariana??? Are nume de racheta de lansat satelitzi... ca tot imi "sugera" auto-exmatriculatul djAli-Babushka s-o iau spre "Calea Lactee"... Numai bine, ramii sanatos si... sa speram ca "bivolii" aia ce-au anuntzat un "cyber-attack" miine nu vor nimeri din prostie vreo afacere 'sensibila' sh-atunci sa vedem, daca declansheaza (adevaratzii dushmani declaratzi ai Americii si ai democratziei) vreo catastrofa... de unde se vor scoate iar milioanele de pus bounty pe capul lor... (ca-s aproape 100 de milioane in fiducie... pentru fostele tzinte ce s-au "topit" in natura). Domnul fie cu Noi... si sa dea minte la totzi cei ce gindesc ca El n-ar mai conta prea mult de cind avem acces la tehnologie...

A-BuuuuRRRRRRR. adaugire... Sambata, Iulie 5, 2003 4:39 AM
Nu uita-shi...ca itzi prevestii o JUMATE ce ca stana sta la spate ,mai ales acuma,c^nd Amin canibalistuuuu-itzi pregateshte SUTANA.?NU ma laud,dar tat ce-am zis...EXACT va fiii...shi-asta fu nici chiara peste O ZIIII...!!! KRONII=KRONII--ce io AM....rare lumea are...daca vrei te pot pune asha de usor---in TIPARE,dara oare ROST mai ARE ???? vrei sa shti ce acu nu banuieshti???---nu te lua dupa poale muiereshti----ca de amar dupa......pe o margine de gheatza vei adormiii..!!!treaba asta nu-i a mea..dara ce gogomanie,face asta arianaarianda,ca tocma(vezi ceaushu) fix ce mie imi zise-shi-ea orar o shi FIXA..!!!din nimic ,pot shi spinii sa rasara...Nu uita ca viatza are:dineatza,aiaza shi sinistrita SARA(nu pe deal)...si nu NUME..!!Sh acuma :CELE BUNE!!!!
Aburele-Abur shi Aburel.. Epistola lu'Aburel,catre Kronii-cel... Sambata, Iulie 5, 2003 3:55 AM
Ca acum la mijloc de biblioteci,te g^ndeshti ca sa itzi schimbi religiunea,lu^nd ca Zeu pe gorila AMIN...trebe ca sa dai ceva ^n schimb....Sacrificiul nu se crucii odata cu crucea.....fiindca-i sadit ad^nc ^n omenire..Shi apoi,cu Amin,te re-ntorci la pag^nie,dar nu de-aia ce acum o afumi cu mirosuri de tam^ie,ci va trebui cu:::c a n i ba l====ie....!!! O ,ce slaba imi-e firea,shi-crezui-.......Ma treziii ca intradevar abur mi-s shi suflat din loc in loc,precum chiar tu numele mi l-ai pus....Poate ca te afecta-shi ca ma Creta-i ,nu cretiniza-i....Vreau sa-tzi zic ce tu nu aflii,ca shi-n labirinturi-deconspiratziunea-i-pe vine shi cu tzinta exacta...Tu ma imb^rliga-shi cu ziceri,de se alarmara ALTZIII.....Io vreau sa vin cu atze,ca sa nu te prinda Minotaurii...Tu vazu-shi ca-chiar mesaju' ce mi-l adresashi ----shi mie,fu piatra calcaroasa dela temelie....??? Cum s'o iau??? Conspiratzie....??Kronii,Kronii,nu-s pe aceasta lume firi care sa nu se shi incurce ,innod^ndu-se in itze,shi-n razboaiele atzoase,cu mirosuri de h^rtie el bibliotecarie...Chiara asha in vazu lumi shi pe fatza ma prostitzi...??? Kronii,kronnii-io nu-s MITI shi nici cela ce ma crezi......Nu juca hora dezunirii -lu^nd-o ----ca Sorcova....N-am cu tine nimica,DARA SE AFUMA aRIADNA...SHI CU ATzA ALBA O cusu.....UIT^ND CA DIN COTLOANE APARE MINO-TAURUUU...!!!-----vREAU DE ACUMA CA SA ITZI ZIC,CA SA ITZI APERI camesha,CA nu-i vai de Abureluuu,ci de kronii,kroniii ===soriceluu....dDaie Domnu sa ieshi teafar dintre RAFTURI....ca de tzi-o cadea vreo carte-drept in moalele capului,vai de-crete shi de atze...!!! la BUNA VEDERE/////-Abureluuu ------iertaciune-tzi cere de prea multe dela tine VRU...!!!! dara shti tu ca sap^nd groapa unuia,chiara sapatorul se va ingropa....!!!
Kronberg Canada Sambata, Iulie 5, 2003 3:11 AM

Tablagica,

Ce rau e "Ramone'ica, dom'le... ettteeeteeee, ce nu-i convineeeee???? la : http://www.monde-diplomatique.fr/2003/07/RAMONET/10193 Mama ei de democratze ce s-a urcat la mintea unora ce nu-ntzeleg "major objective of the day!!!" (Heil! pentru conformitate... cind citezi din furer...)

.

Draga Ariana,

Si mie mi-ar place... (pune sageata mouse-ului pe numele meu... si scrie adresa e-mail... apoi... de crezi ca ce-am avea de a ne spune nu intereseaza "restu' lumii" just e-mail... si astheapta ca... adresa aia o access doar de la biblioteca... ca-mi zise mie unu' la CRL - zis si Zeno Sloim ca doar deschizind inbox-ul ai si "liberat" virusul in computador... deci, bagai la bibilica si... corespondez de la biblioteca sa nu mi se vaza IP-ul... sic!). Hai s-o facem aici intii... apoi, (dupa ce-tzi vor shopti "binevoitorii" ca "cu mine nu-i sigur si nu-i safe"... vezi, decizi si, de te lasa sotzul... continui!

Pe curind (sper)

.

Aburele,

Toate cele bune. Trec si sarbatorile... iar la prevestitele dumitale evenimente... ce sa zic... m-apuc sa termin "dizertatzia despre proasta intzelegere si tendentzios-rautacioasa lor aplicare si pervertire-n cei 2000 de ani de creshtinism" si... de-om scapa de nenorociri (who knows... only He knows but... as always is too... discret), o pun de-o noua religie... Biserica lui Amin (asta, din toata polologhia crucii n-are inca biserica...) bazata pe cele 10 porunci dumnezeishti si interpretarea necesara si uimitor posibia.

Sanatate sa fie... ca timp de pierdut berechet!

Cecilia Vineri, Iulie 4, 2003 8:24 PM
Nu stiu daca unii dintre dumneavoastra isi mai aduc aminte de acea jucarie a copilasilor anilor stalinismului, Hopa - Mitica...Oricum o puneai, cadea in picioare. Tot asa si cu unii comunisti, ieri comunisti, azi democrati, dar de fapt ideologia, (crezul ), este acelasi dar bine infasurat in poleiala ca sa ia ochii cumparatorului. Pentru mine un exemplu de Hopa - Mitica este marele politician evreu , fost stalinist, azi democrat, Silviu Brucan. Totdeauna a cazut in picioare. Am gasit in internet consemnate câteva amintiri ale rabinului dr. David Safran si vreau sa vi le prezint ai dvs. "Albert Maltz, cunoscutul scriitor german antifascist, se întreabă serios: „Ce este un ideal? Un ideal e o bomboană de ciocolată, cu o problemă înăuntru. Mănînci bomboana, e dulce. Dar în stomac rămîne ceva, care nu se poate mistui“. Silviu Brucan e o bomboană de acest gen. E un produs tipic al proletariatului român suprageneros, care a ajuns sus de tot, avînd toate calitătile care se pretind unui demnitar de tip nou. De unde cunosc toate aceste detalii? Am copilărit laolaltă. Îl cunosc bine, mai mult decît pe mine însumi. S-a născut evreu. Îl chema Tutu Brucker. Tatăl său era mare negustor de postavuri, bun amic al veneratului meu părinte de fericită amintire, Rabi Hanoch. Bogat era tatăl lui Tutu, de aici originea sa socială, sănătoasă. Maica lui era chiar fanatică. De aici, resentimentele sale religioase. De aici, nevoia de-a se româniza: din Tutu Brucker, a devenit peste noapte Silviu Brucan. Fiind copii, am ajuns prieteni. El era bogat, eu - sărac. Hainele lui vechi le căpătam cadou, si deveneau pentru mine vesminte de sărbătoare. Nu mi-e rusine s-o spun. Aceasta este realitatea. De aceea, cu timpul, eu am ajuns rabin si puscărias, iar el a călărit, copios, pe salarii si demnităti. Eu am iubit învătătura, dar el a dusmănit-o copios. Mie mi-a plăcut o viată morală. El era certat cu morala. Avînd totul si toate, prima sa „diplomă“ a căpătat-o la 14 ani: să-mi fie cu iertare cînd notez că s-a îmbolnăvit de boală sexuală... Ca student, l-am pierdut din vedere. S-a pierdut, în primele clase de liceu, Tutu al meu. Eu aveam alte preocupări. Încercam să-mi fac un rost în viată, în conditii nu tocmai usoare. După 23 August 1944 a început cariera fulgerătoare a lui Silviu Brucan. Pe baza diplomei căpătate la 14 ani, a fost promovat... profesor universitar la Facultatea de stiinte juridice. Pentru faptul c-a terminat 2 clase de liceu, a fost promovat sef-redactor al oficiosului Scînteia. Pentru motivul că s-a căsătorit civil cu o crestină (nu stiu a cîta!...), a ajuns seful delegatiei române la Organizatia Natiunilor Unite. Îl auzeam perorînd la radio si la televiziune, îi citeam articolele, ce mai, era un stab al regimului în sensul pur al cuvîntului. Cine mi-s eu, dar cine era el? Două lumi s-au întîlnit aici: eu, o otreapă, un rabin, un neadaptabil la vremile revolutionare prin care trece România, o fiintă ce luptă cu disperare să nu-si vîndă neamul si credinta. El, un favorit al regimului, care gustă din toate plăcerile si onorurile vietii si jertfirii proletare... Lui Tutu Brucker, alias Silviu Brucan, viata i-a oferit raiul pe pămînt. Pe mine, ajuns cîrpă, exclus din templu, rabinat, scoală, viata m-a tratat ca pe un cîine, nefiind capabil, din cauza împrejurărilor politice, să-mi hrănesc familia, măcar cu pîinea cea de toate zilele. Măcar fărîmite de pîine... Asa s-a trăit si se mai trăieste încă, în zodia fericirii proletare românesti. Pentru unii, viata este mumă, iar pentru altii e o ciumă înfiorătoare. În sensul lugubru al cuvîntului. Am suferit de foame ani si ani, nu mi-e rusine s-o spun. N-am fost singurul, nici unicul, nici ultimul din România anilor 1949-1954, pînă am intrat în puscărie. Cartelă pentru pîine, nu aveam. Chiria era triplă, căci nu eram încadrat nicăieri. Pîinea o cumpăram la negru, ca si lemnele, ba chiar aveai impresia că si lumina soarelui, e si ea cartelată! Eram viu, sănătos, tînăr, dar fusesem pus la index din ordinul stabilor evrei si crestini, ce crăpau de prea mult bine, ordonînd vitelor - zisi oameni - cine e vrednic să trăiască si cine e dator să piară. Te poti opune? Da si nu. Te poti opune, atunci acceptă siluirea, urgia. Si taci! Dacă vrei să fii maleabil, te supui, executi ordinele aidoma, si vegetezi. Vegetezi, nu trăiesti ca om demn, cum îti cere constiinta, credinta, demnitatea. Ce puteam face cînd voiam totusi să răzbat? Îmi recunosc si eu păcate, slăbiciuni, atunci cînd mă cuprinde cumplita disperare. Despre un asemenea moment de disperare voi povesti acum. Nu pentru a mă auto-acuza sau scuza. Ci pentru a limpezi atitudinea unui stab cu care am copilărit împreună, a unui om ce mă cunostea bine, bănuind că voi căpăta din partea sa, dacă nu milă, măcar întelegere, omenie. Pe-atunci, Silviu Brucan era stăpînul Scînteii, Factotum, surla si trîmbita, cheia si pumnalul partidului, floarea proletariatului român. M-am anuntat la intrare, cu toate păcatele mele ancestrale: si rabin, si doctor, plus amicul său din copilărie. Ca să am garantie absolută că boierul mă va primi în audientă, va fi obligat să mă primească, indiferent dacă vrea - sau ba! ... Va pricepe el din cutezanta mea, că am un foc pe inimă, pe care trebuie să-l împărtăsesc cuiva. Si l-am ales ca Mîntuitor, tocmai pe el... M-a primit într-un birou somptuos. Nu ne văzusem de 20 de ani. I-am întins mîna. Nu mi-a întins divina sa labă, ca să-mi răspundă la salut. Era în luna decembrie din veleatul din 1952. Afară bîntuia frigul si aici era plăcut, cald, un parfum burghez ce zvîcnea a voie bună si a noblete. L-am revăzut gras, îngrozitor de umflat, avînd impresia că picioarele sale sînt născute pentru a merge numai cu limuzina, nicidecum tedinta de a merge pe jos... Strada e făcută pentru Popor, mujici, pentru mase. Ei, conducătorii Poporului, au vile, averi, functii, servitorime, lux si naiade, silfide si receptii, pasaport si valută, putere si teroare. Noi, sclavii? Cine sîntem noi, care după ei - facem umbră pămîntului?! Primele mele cuvinte, nu stiu ce m-a apucat ca să nu-i fiu pe plac, au fost „Ce mai faci, Tutu? Arăti bine! Îti mai amintesti de mine?“ Obrazul îi deveni livid. Adicătelea, bănuieste că viu la el să-i cer o favoare, si iată-mă-s si obraznic, necuviincios, spunîndu-i prenumele lui de bastină, cînd azi, ditai e mare, si el vrea să uite de acea epocă, rusinoasă, cînd fusese evreu, poate si candidat la omenie... El mi-a răspuns rece, cu tact, la distantă, cu uriasă superioritate în cuvinte, în gesturi, mi-a răspuns sec, cam asa: „Ce faceti, domnule Rabin? Ce vă aduce la mine? Vă rog să nu uitati că m-ati fortat să vă primesc în audientă! Nu-i asa?... Vă acord 5 minute din timpul meu atît de pretios!...“ I-am arătat recunostinta mea, sperantele ce le am în bunăvointa sa prin noua situatie ce mi s-a creat, cînd eliminat de peste tot, ca sionist, trebuie să-mi încropesc o situatie materială, fiind dispus să fac orice „pentru a-mi cîstiga o pîine cinstită“. I-am propus să fiu hamal de noapte la Scînteia, măturător, orice, nu mi-e rusine de nimic. Vreau orice muncă fizică, numai să stiu că am ceva. El mă asculta. La un moment dat, mă întrerupse cu sarcasm: „Cum stati cu rabinatul? Ati mai fost la vreun Templu? Mai păziti Sîmbăta? Plus atîtea fleacuri de-astea, care-mi vin în minte din vremea copilăriei noastre!“ Si a rîs. Un rîs drăcesc, bun pentru provocare. Ce-i solicitam eu si ce îndruga el, pentru a mă jigni, asa, din plăcere acră... I-am răspuns cuminte, căci mi-era foame. Iar el, dacă voia, avea puterea, legăturile, să mă ajute, să mă-nteleagă, să simtă crunta mea durere. I-am răspuns cinstit: „În Templu nu intru, căci nu sînt lăsat. În rabinat nu mai sînt, deoarece nu pot accepta să repet formulele altora. Sîmbăta o păzesc cu sfintenie, căci în credinta mea am fost crescut si în această credintă voi muri. Vreau pîine. Oare nicăieri nu există un locsor pentru mine? Oare politicul îti dă dreptul să trăiesti sau să mori? Ce rămîne cu morala proletară? Cu dreptatea? Cu dragostea pentru aproapele tău?“ Tăcere: Părea că gîndeste profund, la un răspuns bombă. Apoi rupse tăcerea, se ridică în cele 2 picioare, grase ca buturugile (ca să pricep că cele 5 minute ale audientei s-au terminat) si-mi spuse: - Dacă de renuntat nu sînteti dispus, dacă marfa rabinică vă place, dacă fleacurile acelea religioase vă mai preocupă, atunci sînteti cu adevărat un dusman al Poporului! Cum e posibil ca eu, tovarăsul Silviu Brucan, cu atîtea responsabilităti de partid extrem de importante (si se umflă în gusă, de supernobilă… comotie), cum să-mi pun eu pielea-n saramură, să vă bag în serviciu, periclitîndu-mi situatia mea personală? Nu. Puteti pleca. Repede. Nu pot face nimica pentru dvs. Nu vreau. Nu e partinic. Cine tine la prostiile alea religioase, să nu mănînce! Am zis. * * * Fiti atenti la cuvintele lui. Fiecare frază e o perlă, ca expresie, continut. Nu degeaba, Silviu Brucan era profesor universitar, scriitor, ziarist, diplomat, unul din stîlpii regimului. Am plecat îndurerat, tot gîndindu-mă unde-au dispărut omenescul din el, bunul-simt, prietenia noastră. Trecutul lui a fost sters cu buretele de către partidul comunist. Făcînd jocul partidului, i se îngăduie orice, chiar si cele mai barbare obrăznicii. Mi-am amintit că la plecare, unde cu alte cuvinte: m-a dat afară, i-am întins din nou mîna. Din nou, nu mi-a răspuns la salut. Cu alte cuvinte, mîna mea pătează ilustra sa personalitate. Am venit la el cu sperante, sanse. Am plecat cu nimic. Cărui ideal slujeste un Silviu Brucan? Ce este idealul? Albert Maltz spune: „Un ideal e o bomboană de ciocolată, cu o problemă înăuntru. Mănînci bomboana, e dulce. Dar în stomac rămîne ceva, care nu se poate mistui“. Da. Ceea ce coace un Silviu Brucan, eu nu pot mistui. În România de azi ditai socialistă, unde se moare de foame, unde americanii zvîrlă acolo milioane de dolari, unde prietenia cu Israelul e mare – dar prietenia cu Tările arabe e si mai mare, unde China are un cuvînt de spus, dar Rusia e adevărata stăpînă în România, un Silviu Brucan face carieră strălucită, e pe linie, e totdeauna pe linie. După ultimele mele informatii, Silviu Brucan va fi trimis din nou în misiune oficială, în cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, ca delegat principal al României. * * * Am scris aceste amintiri, ca să nu le dau uitării. Ca, prin ele, să măsor oamenii, partidul, regimul, conceptiile umanitare, mentalitatea, adevărul. Cu un cuvînt: tragedia. Cine are urechi, să audă. Cine are inimă, să noteze aceste crîmpeie din trecutul meu, pentru a întelege de ce am rămas pe baricadele libertătii, ale demnitătii. Ca Silviu Brucan sînt multi. Cu asemenea cozi de topor, nu se face primăvara. Primăvara înseamnă altceva. Ea e lumină pentru toti. Primăvara credintei are parfum nemuritor, e raiul pe pămînt. Primăvara proletară e invitatie la crematoriu. Fiecare e liber să-si aleagă destinul. Pentru acest destin, fiecare plăteste cu viata, sau cu moartea sa. Prea multi nevinovati trăiesc, murind clipă de clipă!…" - Rabin dr. David Safran
jenel americanuuuu... raspuns mitzuliciiiii====. Vineri, Iulie 4, 2003 3:58 PM
VAI,c^t de=simtzit ma simt...!!! Shi cu onoare vreau,de urarea facuta,demni-tos sa ma achit....sunt adict-it de La Idee-a care se flutura m^ndra-in colt de LUNA NOUA...Stimata Patroana,vrerea mea-i ne-vrerea lumii,ca sa pot sta pe-o margine de stea shi sa ma codicesc orishicui,sau nimanuia...Cocoshii au motzu' care-i face sa le inrosheasca creasta,pe-c^nd- eu am nimicul shi intreruparile de cafana,c^nd mai av^ntat ma dau cu capu' de coltul mesei din biserica===profanaaa....Cineva imi are grija,shi cu tenacitate shi-o duce....cotcodaceshte iara io,ma zbat cu fricaaa....ca de-oi ma fi iara shi acu shi in alte datzi pe-acileeeaaa...de fantasme lumea-i dornica,fiind satula de coshmare care departe ^s de ispiriceshtele basme...Draga mea scumpa..Patroana,nu ma alunga din ca-fa-na...!!! Spune-le celora care nu se stiu cu mintea la Numaratoare,ca prezic din aiureala Tata LUMEA VIITOARE....chiara shi pe aia care ^i dincolo de huzile negre shi goale...NU codicesc shi NICI cotcodacesc....ma ascund de soare intre umbre,in NEFIRESC....cat^nd din goana,ceeace se pare ca ar fi o flama de OMENESC....Mi se flutura webul,fiindca cineva rup-se =ebul===ce ma impaienjenea......C^nd mai inspirat ma f^tz^i----rim^nd vag shi prost Nimicnicia,hopa..!!!---webul mi se rupe shi ram^n cu poieziiia,pe margine de tar^m....codatcodificat shi-ceeace-i mai ciudat---cotcodacit-cotcodicat...Doara acilea pe la a Voastra Domnie,vremea mea se mai desfata shi cu chinuri se ===imbie....!!! ca de arse aripioare ma rupse-ra cele olandeze zburatoare.....De ICSU CERELIST,ma bloca UN LIBERT-IST...!!!! asha CAAAA====doara Patronia shi Domnia-ce se afla pe tejgheaua LA IDEE-straluce mai-CA- steaua ce-o duce la craciun------calusherimea....!!! Multzam fain,acuma de cele TATE-ce mi le aducetzi....!!!!! SHI c^ndva o sa ma pot aburca pe scarutza de de-asupra shi sa va aduc-INTEGRALA shi totala--MULTZUMIREA...!!! DOMNUL GRIJA SA VA AIBE....!!!! Ani de lunga ducere sa va 'aprobe" shi viatza plina de miere sa va fie-in vecii-vecilor---mijloc,drept de m^ngaiere...!!!-cela care se p^rliii la focul visului,se crede azi ce numa mintea-i mai adu-se....insingurare de= de patru iulie...!!!
Ghiopardul Vineri, Iulie 4, 2003 3:23 PM
La Multi Ani Statelor Unite ale Americii, o tara democrata cu un presedinte republican!
Miti Vineri, Iulie 4, 2003 2:57 PM
La multi ani Romanilor-Americani, Americanilor si Statelor Unite ale Americii!

Se pregateste acordeonul :)
Aburel-jenica.. Un intrus.. Vineri, Iulie 4, 2003 2:06 PM
C^nd Labirintu' se nascu Minotauruu'.......ocol facea Ariesului.....dar cu stupida inconshientza se sui pe ziduri shi din prea multa ideatica-idiatzie presatata cu piperul din fesuri,-----cazuuuu'''..!!! SHI se rup-se in darabutze -de p^rloage...shi de shesuri...Miii de ani valea ii du-se shi-tot in sus ca la Sudul Pol....Chiar cu ghemuuu deshirat cum sa te dezzideshti -labirinteshte dintre cele care fura shi se sucira dupa ===pro==tooo===coool....???!!! Noi avuram o Ana,care un scr^ntit Manole,cata dus de alba-i nebunie-din inima-i goala shi pustie.....o mana,care sa ^I sature doru' dus...pe shtreshini,carora azi cu emfaza le zicem=rigole...In ograda casei ce-o avui,un vecin-cocosh de pusta,neast^mparu'-^l suiii -pe panta dealului ce acoperea pita mea shi mica-mi==masa=plina shi ASHA---cu h^rtiile puse---aiurea....Atze multe azi se deshira,cat^nd Omul cu lampashuuuu....SHI NIMIC nu=ma= mai---mira--;toate reci- se zgribulesc,una-n alta ---la caldura....Frigu' insa pashte lumea ravashita printre ghetzuri,shi ce-i cald acuma,cu Crete ,sau cu calcare de zgura.......tat o iluzie se face ,chiara shi din FACATURA...La botez g^ngave nashuuu...cum sa-l=cheme=acu= pe Bula....nume cu gramada se "palesc"una peste alta.....(gramada),ca el-numele poarta in nonconshtiintza-i----azi-ul,ieri-ul si ce-o fi cu labirintu' --- shi cum Minotaurica-vrea ca sa ishi faureasca din incurcaturi===urmashuuuu.....Nu v-alaturatzi in =vicol-viscol scormonit de semetzie,ca atuncea c^nd Desfashuratoarea Atzei-s-o trezii din ADORMIRE-vai va fi si-nnauntru shi-n afara-des-fiin-tzariii ce-o sa fie...!!! Un Manole,pl^nge-n sine,lacrimi grele ravashind.....O alta Ana -NU mai vine,shi tat goi shi sub mioritice destine,saracia fatidic -cu spinarea in arc de luna----dat ne este -----mizerabil------leneoshi ----pierdutzi in soare ---veshnic sa ORBECAIM....Mor copiii pe scari de sfinte -zidiri cu Ane,shi pe noi nimica nu ne face chiara shi din rai,sa ne facem,doar o clipa,o clipita ---nishte--deshertatzi- PAUNI...!!! RAUL fu shi cu ardoarea orbului din duminica cu slujbe,incercaram a-l URNI........Shi ce facuram...???------Tot pe rau -aleseram a ne IARA shi mai rau-a ne INJUGUIiii...!! Jugul minotauric,duce azi pe grumazul aplecat ,un ilustru NEAM,care din neguri de vreme,fu-se DAT--sa fie p^na-la ceruri ridicat......Shi cum fenta ursitelor ^L ametziii....de rama-se --shi de ISTORIE UITAT...!!!!
european-sceptic Vineri, Iulie 4, 2003 11:02 AM
Urari de bine Românilor Americani cu ocazia sarbatorii nationale...
La Multi Ani Statelor Unite, asa cum am aflat-o, visat-o...si cum speram sa redevina.
Sanatate la toti.
Ariana Vineri, Iulie 4, 2003 6:27 AM
Mi-a placut postarea "Kronberg Canada Joi, Iulie 3, 2003 9:02 PM"...Kronberg, mi-ar face placere sa corespondam pe anumite teme. E-mail:arianavicol@yahoo.com
Ionick Vineri, Iulie 4, 2003 6:05 AM
Categoria "Uitativ-a cea-u facut evreiii din limba noastra"
Joita (COMmercial) Duminica, 29 Iunie 2003 10:48:37 (GMT-7)
Influenta nefasta a graurilor în LB Româna dupa 1945, a fost si ramas covârsitoare, practic au stâlcito de tot de nu se mai poate întelege român cu român ... Dar nu numai in aceast specturu au fost activi si foart nepermis de numerosi ... Cât depsre Petru Groza, acesta într-o sedinta s-a exprimat foarte interesant cât si în raport cu realitatea...deoarece am traito cu toti mai mutl sau mai putin ... Faptul ca eu asi avea teama ... În primul rând trebuie descifrat o anume infiltrare a mea în secu ...Aceasta nu a începuto Dej ...sa va dau numele ca la carte sau aptin? ...Sa va taca fleanca ca nu mie îmi este teama ci vouo, finca va am în labe pe toti! ... de ce monstri mai sus mentionati trebuies cocolositi, de teama de a nu fii acuzat de anti...! Am sa o dau cu date exacte cât de curând, nu aici ci prin alte usi, prin care sa aibe si efect nu numai palavrageala!

Categoria "Sancta simplicitas !"
Joita (COMmercial) Miercuri, 02 Iulie 2003 10:15:27 (GMT-7)
bani se pot tipari, acestia sunt, nu îi o problema.
N.B. Pentru aceasta exceptionala descoperire, Joita primeste titlul de Maestru Absolut al Bulelor, portretul sau virtual e atirnat la loc de cinste alaturi de al lui Asterix in Hall of Fame, iar cugetarile sale viitoare nu vor mai face obiectul acestei rubrici.


Ionick Vineri, Iulie 4, 2003 5:57 AM
ArabNews, http://www.arabnews.com/?page=1§ion=0&article=28335&d=4&m=7&y=2003
There is a crime being committed against our children. The other day I heard a 12-year-old boy shouting and abusing an Asian restaurant worker. When I told the boy that it was wrong to use such bad language, I was surprised to hear him say confidently: “It doesn’t matter. He’s only an infidel.” I was shocked into silence and left the restaurant feeling dizzy.
I encountered another upsetting example in the 8th Grade religion curriculum. There was a question about whether it was right or wrong to hate infidels. The answer was “We must.” Again, I felt dizzy. [...]
jenel. din TV... Vineri, Iulie 4, 2003 5:32 AM
Televizoruu' se zmicura ca dezlege dilemma celo 6 zile din Sinai,c^nd flurau batute de viscole ismene ciuruite pe atzele ismailite..Enigma sta ,in acele coduri absolite,care de mileniii omul fara aripi de v^ntura lume,le 'reara"-revelatzia cerului --ce ushor le shi dez-le-GA..!!! Varsatorul intra intre stele,la 13 ale lu september 1957...shi fix dupa 10 ani,se rezolva primu-i pas catre Virgo....(iulie 1967)...Ce se poate crede din asta stranie asemanare?? "Chivotu' pustietatzii care ardea pe ceia nechematzii,arse shi acuma,precuma va mai SHI arde in ceeace va sa VIE....din 67-la 2000 shi TRI...!!! daca luam din socoata anii,vom ajunge la 3 shi 6care egale socotite babeshte cu 9-egale ^s......shi asta-i chiara acuma ,c^nd lumea se da cu vina dela unu' la altul shi dela o intelighentzie la fundul alteia care rasare din atlantcile ad^ncuri...Ceia care acuma vina inc^lcelii-o poarta,eeroi vor fi shi din apa vie= apa va razbate shi invia shi pe ceia Moarta..Jocul firilor sucur ii mai ,ca nicic^nd acuma...! dar va scoate tulbureala vinului cu iz de tam^ie din cadelnitzile vemii shi pe altare de jar il va aseza,precum Aronii facura cu Legea...Din spartele tablitze nori shi viscole s-or isca shi din dushmanii de-o veshnicie paci cereshti se vor re-forma...Nu poate ca O ZALA care pe 27 a lu' August ne va dezlega neandertaica-ne menire,sa nu INNOADE pierderea din pustiuri shi ierihonicele ziduri risipite in zgomte,de naruiri..Ca ne vom reforma teozofic acuma,sau ca Domnul care nume n-are,dara litere shi numere dela Nimica la douzeci doi tzine in seifuri spre PASTRARE-un destin ce noi mereu il scotocim intr-o vremelnica shi naiva CAUTARE...Dela 66 din de dupa crucificare-Roma dar^ma ce fu necioplit shi in perfectzune cladit,dupa mintea shi marea INTZELEPCIUNE,Azi va scoate o iluzorie Armagedoninizare..care fu shi in vremuri de mare babilonizare shi Daniellii s-or renaste din circuri cu flam^ndele-i fiare...Un Patmos pierdut in elina amintire= voci de stafii va aburii----iara intelighentzia-lumii va urca treapta cu treapta catre EROICIZARE,......G^lcevitorii,c-or fii intzeleptzii -sau netotzii zlelor ce noi le credem trainde,vor gasi ca via Apia fu Via re-nvierilor Flam^nde...Circurile cu leii infometatzi s-or umple iara...,DARA acuma cu ceeace-in istorie-cezarii fura shi visare se crezura, shi sclavii crucii vor fi martorii unei noi shi veche INVIE-TURA...Gogii si ma-gogii,apa din cupe sfar^mate vor sorbi cu picul-stropul umezelii vaporizate....Nu -i fund la Marea care corabii cu aur duce.....shi nu-i fantezie ce acuma declansa acolo unde numa omul care are A-ul pus pe creshtet, cu migala CURATZA....cel ce azi acuze poarta se va dezmeticii c^nd va trebui sa aduca flori shi condoleantze unei lumi care orishicum,tat in risipa s-ar fi-shi acuma prapadii...Mortzii se jelesc shi de ei de rau nu se vorbeshte,fiindca soarta are o menire pe care muritorul n-o pricepe shi c^t de intelighetii fie=tata eroi se vor trezi,chiara atuncea c^nd mai putin ei o sa shtie...!! Nu pripitzi shi in graba mare ,facetzi judecatzi ,ca cela care judeca parte va avea shi el tat de JUDECATZI...Shi cu asta FUNDU'l ajunsei shi cu OPTUL S---tata cela de valuri dus eul meu shi nimica ---ramasei...Sunt shi inca voi mai fii ca nu ma achita-i de toate aicea printre vii,ca a doua oare invierea mea nu va putea---FII..!! Odata suntem oase,ca pe urma sa fim umbre ravashite peste vaile umbroase,cat^nd vrmea care fu--din aeonii nimicului=cu alte fleacuri prevestite...!!! Nu-i Omul pe masura VREMII ca s-o shi MASOARE,fiindca vreme nare-nici atuncea c^nd din nimica sa ----mai shi---moare....Varza c^nd murata ^i,dela zece poshte pute,dara Omu' hoituit in gropi comune,tot ca asta se apeshte shi in aburi se incropeshte =moare care tat o sa moara...Nu jeli ce nu-i in scrisu' sortzii,ca shi tu parte ai de VISUL MORTZII....Mai intzelepc cred ca ar fi,sa lashi intelighentzia,ca sa ishi urmeze una dupa alta MINTEA shi prostia....Shi cu aste zise fiind,tat la fund sorbind apa ,dupa aier jinduim....A-m-m-i-nnnnn !!!
jenel. delafuuund... Vineri, Iulie 4, 2003 3:52 AM
S===8====unde-i fundu'...?? Multzam....!!! Kronii-i mic,dar mintea-ii mare..totce-ncearca n-are VOIA shi nici ASEMANARE---,incercarea==moarte n-are...VAI DE CELA CARE OBOST DE-NNOT,FUNDUL APII IL MASOARA CU UN SF^RTAR DE....COT....!!!! DES---II O PRE---si caa shi ANTI----shi exprima o negare,ca dintre tate-omu'-n lume tot ce are===este ultima-i cu majuscule exprimare din lunga-i exprimare cuuuu--Aburele...!!! C^nd in vremile de dinaintea Noie-cilor metehne;dezgolirea sa la betzia de dupa potop,shi ismailirea cu izmene de in topit-vine cineva cu vorbe ca sa caute adevaru----inshellat ram^ne in ramuri,shi din ce se zice tat de mirare ram^ne====crucit...!!!Iiom bun dar vrea sa vada fundu apei....dar ii tulbure acuma shi rabdare nu mai are ===ca s-o shi strecoare...!! Multzam de alintare,draga virtual de delaa dela vale...!!!...js,care acu-i ala real cu nitro ,pastilutze sublinguale...!!!!pa shi nu ma UITA !!!==S--8.....
Securistul Vineri, Iulie 4, 2003 1:06 AM
Jenele la fund ca te-a desconspirat Kronberg.
Aburel.... din ce nu shtim,dar banuim... Joi, Iulie 3, 2003 10:14 PM
KRONIII,draga.....codurile sunt urmele unui astru care fu,se du-se shi azi in zori re-aparuuu'''!!!! Nu shtiu ce popii vor,dara le stiu pacatu' lor shi asta-i deja-deja VOU...prea mult....Scotoceshte aste vremi,dar de le vei intzlege ,de nimica sa nu TE temi...C^nd un David ishi scria pe tablitza-i din lut,c^ntarea,el nu shtiu ca asta-i chiara blestemarea,pe care popi azi cu dor shi drag ii dau....urmarea-----!!!Multe ^s date uitarii,ca-i mica betca noastra shi gelatina ce-o inghesuie-ii prea fugareatza.....ca sa mai aibe shi grija ===pastrariii...Nu ni-s noi ceia care stap^nim bobitza de nisip resfirata pe plaja Marii Moarte,nici chiar ALFA,dara ce bizar,ni-s shi aratam a fii OMEGA....!!!! Nu visa-shi tu Alfe shi ca azi sa fii pe margini de Omega-iii..Rostu' lumii cum bine zise-shi,nu-i al meu shi nici harului ce din cotloane il aratzi---ca fiind shi drept este===al tau..!! Nu din coduri se fram^nta lutu' shi nici din pasareasca =ne vorbire,ci din goluri care ,precum le zise-shi ne stau goale drept aiceaa==in scaf^rlie...!!!Zone Moarte ^s pe l^nga serile cu umbre,dara nu-i nisip pe plaja mintzii,ca din nimic,nimic sa umple...!!! C^nd se scremeau ca sa codifice dezlegarea biibliei,nu vazura ca ei mai mult o imb^rligara,ca drept sub nasu' lor era ceeace din risipa fiintzei,lumea de mileniii===cata...!!Nu-i nimic in fiintza noastra care sa nu fie far^mat,dus de ape shi apoi sub cubici de tzar^na pus in racle shi ingropat...!!! GEABA zbatereA ne tzine,ca pe valuri sa gonim,nu-i nimica shi nu-i NIME----catre care sa ne vaicarim....!!! Gol ii sus shi hauri jos......Dor shi zbatere prin prejur....adormire ,coshmare shi iluziii-----clocotesc insingurate in deziluzia-ne faurita cu migalaa din ---AZUR.....Eu ,c^ndva...pe aici,sau pe altundeva,ma voi dezlega shi cu zbatere -dezinshuruba,ca sa fiu pe VREREA lumii-shi ASHA cum ma cladi shi ma scalda UNUL in Raza argintului.....raza LUNIII...!!!------VOI apare-n FATZA TA...!!! P^na atuncea......Domnul faurit de m^na ta sa te poarte pe bratze de vise,shi sa te rescalde in cristelntze de aur-iara popiii sa ii dai obolu,ca el ii sarac cu duhuuu.....saracutzuuu...mototoluuuu!!!!-----Cu sincera,real--sincera zicere...Aburel se face acuma apa,ca sa poata trece shi dincolo de GROAPA...!!!
js. din Dustul cosmic. Joi, Iulie 3, 2003 9:30 PM
M^ine Soarele va fii la cea mai mare departare de noi pam^ntenii...Pravul ashtrilor pavalitzi in ei inshisi,ne-o inconjura...Visele se incropesc din nimicuri shi se ard in iaduri cu calduri de furnale...Umbrele se aduna la un colt de nimicnicie,ca sa ne arate shi NOUA cum shi ce inseamna o VESHNICIE...Suntem azi shi planuim ziua de m^ine,dar uitam ca ni-s reci,nicidecuma===calzi.....iar ce acuma fu,peste o clipita disparuuu...!!! Nu mai shtim cum lumea ^i,fiindca aceasta este shi dintr-o batere ,nu-i mai....!!! Cum inshelaciunea cugetu' ni-l m^nca ,raze din zg^rceala lunii ne adorm shi din c6nd nu ne vrem....acestea vin...shi ce cuminte ---ne culca...!!??? De-om dormi ,pacea poate ca undeva in raceala stelelor o fii ???? Vino somn,ori vino moarte striga in pustiu poietu',shi nici una nu venira......ca ne este data soarta asurzita= shi-mpletita...cu VAIERUUUU'.....C^nd zorii se ivesc,pasarele din cuiburi asha de voioase o zbughesc....!!!Iara noi,ashtea==topitziii-ardem focuri shi iluziii------ne palim shi cum ziua vine,toate dorurile se,se----dosesc,la umbra arderiii ce-o-FIII- m^ine....ori poim^ine....!!!??? Foc shi para ,ard in paiele uscate ;lanu-i gol de atata jale, umbre ni-s =======shi astfel veacuri multe le-om calca,ca deja fura adeseori de umba noastra ras-calcate...!!!??
Kronberg Canada Joi, Iulie 3, 2003 9:02 PM

Aburele...

Nu'sh ce sa cred... pina acum, fie si asha "virtual" credeam ca ma cunoshti... (nu spun aici ce-am intzeles eu din dumneata ca nu-i treaba altora...), auzi colo... te-au afurisit paginii... pardon, popii ortodoxi ce de dragu' Lentzei circiumarului l-au vindut si pe preshedintele de CAP (erou si coleg de "colectivizare" cu Bula da' prost enough sa nu tzie legatura si... pica inca un tirnacop de'njurat grijania mamii lor de Dumnezei la Canalul poporului sa la Casa-Maosoleu a "celui mai iubit dintre paminteni" impushcat ca un ciine in spatele curtzii in Sfinta Zi de Craciun!!! Pai se poa'... dupa "ei"... aia ce te afurisira in trecut si dupa "ashta" ce-tzi taie "sandwich"-ul de Nitro zilnic cu care-tzi duci singuratatea-n mijlocul unei familii ce, in loc sa ia ce-i bun de la tine... te trateaza ca "papa" ala "cu ale lui..." - pacat, macar aici pe virtual-land ai reushit sa fi... ceea ce eshti. Poate ca altzii te iau in barca... altzi peste picior... dar totzi ce-i atingi... mai devreme sau mai tirziu ishi chinuie golurile din dreptul capului sa te priceapa si... sa te lase-n pace! Eu habar n-am cine esti... (sincer vorbind, la inceputuri banuii eu ca transmitzi niscaiva mesaje... da' n-aveam cheia... noroc cu caracterul meu chitzibushar si cu arhiva... - deh, formatzie de natzie germana, d'aia ce-a insultat-o Berlusconi in plin parlament european, tradindu-se lamentabil ce influentza "nefasta" avu asupra sa "asociatzii" de business si "singura fatza a lucrurilor vazuta prin caleidoskopul bicolor al kipei..." - bicolor adica alb si negru... - pictorii vor ride copios la aceasta gluma... - hai, sa nu las profanii artei in ceatza... albul si negrul nu-s culor ci nuantze ce "ajuta" la dezvoltarea si exprimarea=inflorirea restului de policromie a gradinii... - deci, revin la formatzia germana : concizie, precizie, loialism si curaj... deh, nu potzi face totul clar pentru tot naivu' daca pui doar piese ce nu se-n pupa in puzzle-ul logicii minime la nivelul in care majoritatea traiesc... - ashadar, eu pastrez arhiva, inclusiv ultimele mele mesaje despre Codreanu... vedem noi ce-a ramas si ce s-a raspuns cind arhiva va fi elaborata... - si, cind imi face bing-bing in tartacutza ceva, nu dau exemple ca nu-s plati sa-mi expun tehnica... creez file despre anumitzi x, Y, z sau W... apoi... stii, un bratz de diskete costa nici 15$... iar pe o disketa intra lejer o luna de CRL... la idee o urmaresc doar de cind "ai inviat"... astfel, in fila "jenica" am tot ce-tzi trecu ca necesar pe net... si la fila "joita" am ce-i trecu si lui prin clipele de destindere... etc... si simplu, zilnic se-ntipla tot soiul de lucruri... diferentza intre milioane de privitori la TV si mine este ca, probabil, lor nu le face bing-bing anumite "expresii" sau desfashurari de evenimente... eu am colo, exemplu "5t9kk8f3" ce-i asta? - un free program de "arhivare" a ceea ce consider ca-i necesar si important" construit pen' customer-service (trial version... good enough) ce "scan" cele scrise-ntr-un document cu cele de comparat intr-altul... si "bing-bing" asemanari de expresie, de tendintze de ... etc. si uite-asha incepui sa vaz ca niscaiva personaje pe aici au umor altele au har sau doar good connections, altzii au doar drag de a invatza, altzii de a da lectzii dar... greu gaseshti un Kronberg mic si "rau" care-shi pemite, against all odds" sa zica... asta cred eu... bine rau, asta-s eu! Aici, si aiurea... majoritatea au grija la exprimare, la stil si la platitudinea de a nu ieshi din "limita legalului"... rezultat: bietzii reporteri de mina a doua... mai bine-ar fi vizitat "numai b(r)une"-le... tot ar fi fost mai cishtigatzi!... Uneori prostesc ei shefii lor dar... bottom of the line... tot aia-s la cursa lunga, ii lasa nervii sau doar secatuie straitza cu argumente...). Pe scurt pentru mine dumneata eshti un om (cind nu-s deacord cu dumneata tzi-o spun...) si faptul ca-tzi cer parerea nu-i pentru ca parerea dumitale-i justa sau unica valabila... ci doar pentru ca parerea dumitale conteaza pentru mine. Simplu si scurt. Info is power... in "supa" capitalista fiecare incearca sa traga cit mai mult pe turta sa!... Eu n-am nimic de cishtigat material din ce-mi spui... dar, dpdv spiritual... cind se adeveresc cele prezise... nu inseamna ca am facut ceva sa le evit... ci doar ca am bunul simtz sa-i zic Lui, Domnului meu, Ala, Unicul... am stiut, o "pasarica" mi-a shoptit... si am last toate sa vie-n calea si-n firea lucrurilor stabilite de Tine! De ce n-am evitat cucuiele si tot ce stiam ca poate mi-ar fi folosit... pentru ca... daca-s deja vizibile la "altzii cu har" e clar... a te opune e doar pierdere de vreme. Tot ce-am facut si fac... e sa ma pregatesc sufleteshte si sa-mi creez "explicatzia" si sa-mi pregatesc "ieshirile" spre alte preziceri... Imi place ca apreciezi "pricipiile" bunicii... deci, ai priceput, cred... zica lumea ce o zice... vedea-vom ce vor face cind risul le va usca gitul si necazul le va curatza toate visurile si sperantzele... (cei ce-au suferit dupa USA911 o stiu, au luat "despagubirile" dar... zau de-am vazut unul fericit de ce s-a intimplat!!! - concluzie... "o fi ea societate de consum... dar spiritul uman inca n-a ajuns asha jos la nivelul ei de perversiune"...).

Ashadar, draga Aburelule... slobozeshte-te dupa voia inimii... te-or injura, te-or rastigni, te-or scuipa si... cind vei dori sa "pleci" totzi vor striga :Stai, am glumit, n-o lua in serios, te rog..." - deh, eshit o prada ushoara... ca cel ce-l uracara unii (nu se stie cine... "istoria se rescrie si se update in functzie de influentzele si de cursul dollarului"...) pe "verishorul" lor suuuuuus, pe Cruce... (ca n-o fi preacurvit cit David, caligraful de stele simbolice, ca n-a ucis cit zionii ce-au facut jocul legiunilor romane sau c-a facut ca primii si originalii macabei ce-au preferat sa moara respectind "vrerea si vorbele Lui"... trist este ca, cei ce i-au urmat au incercat sa se jertfeasca la fel... fie in groapa cu lei a lu' Caesar sau in asediul "verishoarei" All Bright-Rachelica la Wacco... EMIT AICI O NOUA BLASFEMIE : NU EXISTA ISTORIE SI NICI EVOLUTZIE CITA VREME TEHNICA SI PROGRESUL STIINTZIFIC RAMIN IN SLUJBA VECHILOR UMBRE SI TEMERI... exista doar "exprimari ale vechilor metehne in forma noilor vremuri"... N-avem nevoie de extratereshtri, nici de Anticrist... doar de putzina omenie si de bun simtz, de curaj de a muncii o viatza la distrugerea spirutuala a idolilor (nu doar cu dinamita dupa cum facura talibanii-n Afganistanul pre-eliberat...), doar "nebunia" de a crea alte corelatzii mentale dintre evenimentele cunoscute si de a incerca o noua interpretare a probelor putzine ce ne-au ramas din fostele si neshtiutele civilizatzii). Ramii pe pace. Eu nu-s legat de nimeni nici prin juramint nici prin alte obligatzii (botezul ce-l avui ca ortodox, azi in era "contestatziilor" pot oricind sa-l consider abuziv si impotriva vointzei mele - la citeva saptamini sa nu-mi spuna popii ca ma lasai inecat la simulacru de crima... de buna voie... ba, imi amintesc... singurul coshmar ce nu-l pot uita... ca am dat din miini si din picioare si i-am spart buza popii cu calciiul... picatura de singe cu care fui "vecin" la a doua scufundare... zice mult... tot atit de mult ca lacrimile din ochii mamei vazindu-shi pruncu' chinuit in numele lui Isus!!!). Faptul ca-mi permit a nega "blasfemia" ce-a fost creata-n jurul Rastignitului si c-am desfintzat recent existentza Satanei... asha cum voi dovedi pina la ultima din cele 10 Legi date pe Sinai lu' Moise... ca, cei ce-s "creshtini" si "drept-credincioshi" ce ma-nconjoara-s... doar nishte simple animale batute de soarta ce n-au intzeles nimic sau... daca au intzeles... ce-au intzeles nu-i aranjeaza... asha ca mai bine "alienierea la cerintzele zilei" si gata... traim bine si... de-o veni sfirshitul ca rezbel sau holocaust... vom avea grije s-o facem pe victimele si sa declamam ca "n-am stiut nimic si 'altzii' ne-au mintzit"...

Sanatate, n-am intzeles nimic rau din dumneata, Aburelule... Veni-va vremea (sper s-o prindem si noi...) cind vom stii mai multe despre "virtejul" zilei de azi si cite din pulberile drumului ne-au fost zvirlite-n ochi... Oricare-ar fi El... continui sa cred ca-i treaz si se cruceshte in aceste clipe... Nu-i cer mila caci stiu ca n-o merit! Nu-i cer altceva pentru altzii caci "altzii" nu-s ai mei ci ai Lui!!! Mi-e groaza dar... netrebnica mea curiozitate ma-mpinge sa mai traiesc o clipa o noua zi etc. In incheiere... oi fi dumneata cu HAR... dar El inca nu shi-a dezvaluit toate secretele... deh, se-amuza si el ca omul... creatzia sa "dupa chipul si asemanarea Sa"... - FIE DUPA VOIA SA!

js.adevaratuuu'. din iarashi tulburari de web... Joi, Iulie 3, 2003 2:46 PM
Trebuie sa ma achit.Altzii insa imi stranguleaza efortul meu de a ieshi -sh-io in lume..STIMATE===G===CALARE,multzumiri din anticutza-mi inima,pentru ala =Nea Jenica=..!!!.Nu uita ca sunt Rozalinde care ,precum apostolii pe jos ishi t^rasc umbrele...Umbra domniei tale-i mareatza,precum fu a cruciatzilor...Shi nici un mediu ev,n-o poate adumbri...Nu uita ca shi ==papii vaticanizatzi,pot fi anatemizatzi...Nu spera,dar nici teama nu avea,fiindca ce-i ca valu' tat ca valu' trece...Se inghesuie placintariii la negotz de strada,ca de ulitzi se prea prafuira......Nu-i baga in seama,fiindca ai m^neci largi shi-ii potzi usor acolo pe totzi ingramadii..!!!Musca nu se da la cal shi calaretzu' poate strabate chiar shi luncile p^rjolite dela mariginile --arse de lumile setoase...!! Apa-i din belshug ,shi in preajma-tzi r^uri curg...Pune doara degetu' in valuri shi o sa vezi cum,lumea se va deschide larga shi plina de reale idealuri...Nu te-ncrede in copita calului shi nici in cela care se vrea sefu' calarimii cruciadice..Lumea-i ca sa FIe,nu-i ca sa shi invie...!!! Merg^nd in trap domol ,c^te nu s-or face din nimica ,totul,iar arshitza verii,nu te va arde ,ca-i asha de mult de facut lumii====ocol..!!! C^nd de sete gura tzi se usca,soarbe mana ce-i in fatza-tzi,mana alungita pe frunze de vise...!!Shi acuma cu multzamuri,imi stopeaza altii-!!! cele care-mi fura permise,shi de catre mine===zise... Daca ai un DOMN,ala sa te ocroteasca travers^nd pustietatea....!! Nu uita ,ca nimica nu-i mai scump ca identitatea shi ca sanatatea....!! Doamne Ajuta..!!!=js-adevaratu'..
Ghiopardul Joi, Iulie 3, 2003 9:43 AM
Eu nu sunt persoana publica si tot ce am e mostenit de la tata. Se poate verifica.
Zizzy Balluba Joi, Iulie 3, 2003 6:31 AM
Toate persoanele publice isi declara averile, zilele astea. Ha! Ia treceti si voi si declarati-va conturile din banca si propietatile! :)))
js.. de-oi mai fi lasat,ca de cap imi facui.. Joi, Iulie 3, 2003 1:16 AM
Kroniiiii,vreau sa sti,daca cumva nu shtii inca...toata lumea shtie shi de aia ma ocoale,ca mi-s anatemizat de teocsitzii comunitari din harababura bisericii noastre asha zise==natzionale,fiindca eu ma razboii cu ei rau tare rau de ma shi afurisira..De aceia,singurul TU ma mai acostezi shi ca ars sari-shi ca sa intrebi de oi mai fi,sau de ma altura-i raiului..iata ca deja mi se fac fitze shi pe semne ca nu trebe sa ma mai spovedesc ca ashi incurca iara shi iara itzele cuiva...Nu-i fantezie shi nici haina de noi personalizari ce acu itzi zisei...!!!de vrei sa imi mai zici ceva shi de eu voi mai putea sa nu fiu impiedecat la dispozitziunea orishicuia voi fi,chiar shi a celora care se -si se substituie mie...asta-i shi pentru cela acare fu JS cel neadevarat... Scriu mereu in graba ca mi se iau imaginile shi mi se shterg zisele..ca ceia care ma====ishi cunosc,saracii cu duhu,meseria...!!Acu--ma duc sa a slefuiesc in baie,ca de caldura pielea mi se imputzii...noapte buna,draga lume,lume,care nu-i a mea in vecilor -veci...!!!!!JS adevaratalea..
Kronberg Canada Joi, Iulie 3, 2003 1:13 AM

Aburele,

Multzam de vorbe bune si... dai cu Nitro, lasa, ca trec toate pe linga si peste noi.

.

Zizzy Balluba

(iarta-ma da' nu-mi pot abtzine o remarca cinica...) la al dumitale "chiar asa de natarai sa fim incat sa votam doua constitutii pesediste in numai 10 ani?"... Ce 'reak' mai Zizzy... s-a ales Ilici de 3 ori, a baut Vacaroiu cit nici "ursitoarele" n-au indraznit sa-i prooroceasca... Vlad e bine merci si-i multzumiteram ca shi-a oprit "flacaii" de la baia de singe ce-a promovat "fostul ministru al tineretului" ca "emanatzie" a revolutziei... Caritas-ishtii au dat gaura, grecii ne-au tras tzepe ale telecomunicatziilor ca-n evul mediu... tziganii-shi construiesc castele cu turnuletze din "traficul cu fete de romani rapite si vindute-n coltz de strada sau aiurea-n lume la totzi bolnavii mintali, pedofili sau doar sadici din intreaga lume", si neamul ce-shi dramuieshte traistele cu bani fara valoare face greve si se asmut unii contra altora in timp ce tziganii ce-au sufletele patate de singele si lacrimile miilor daca nu milioanelor de fapturi ale caror istorie nu se cunoashte, trec trufashi in BMW-uri sau Mercedesuri si va sfideaza de la umbra "cartzii drepturilor si libertatzilor umane" - latura ce ii aranjeaza si le convine... Iarta-ma dar "chiar asa de natarai sa fim" este o intrebare fara sens... dpdv natzionale... cind nu furam "asa de natarai"? Ca pe individual "estem" totzi nishte genii... da' cind ne adunam (ca degetele unei miini - asta-i parabola supravietzuirii poporului japonez ce-o vazuteram pe vremuri in capodopere nipone, draga Aburele... neamu' nostru numa' de unitate nu poate fi caracterizat, deh, nu le putem avea pe toate... si suflet si dreptate... "si noroi si stele" cum zicea poetu' inainte de a se ingrasha...), cind ne adunam in natzie si ne exprimam... deh, facem si noi ce putem, da' n-am auzit cind bunatatea a fost neglijata si nepretzuita de Dumnezeu? Poate ca-i greu acum (de citeva secole tot greu e...) da' cindva va fi si bine... si binele nu vine din rautate si nici din calcule oportuniste... binele ni-l trimite El daca vede ca-l meritam! In incheiere, ce sa zic... mi-am dat si eu cu parerea, n-am dat cu bita... oricum, intre noi fie vorba... cine-l mai citeshte azi pe Kronberg? (tanti Miti e politicoasa cind ne zice "Ce aveti de spus, pe ciberplai conteaza" da' sa n-o luam chiar asha de-a dreptul... ca-i la caterinca intii si-ntii aici)

Fii fericit, sanatate si numai bine. Hai, ca ma duc s-ascult muzica!

js. dintr-o deziluzie. Joi, Iulie 3, 2003 12:01 AM
c Celui care imi neadeverii numele,ii multzam fain de clasica muzica ce mi-o "inscri-se"..!! Nu se vad spatziile din cauza 'afumaturii" r^ndurilor.A pricepe o clasica sc^rtzaiala,mai dinaintea tuturora trebuie shi-sa- fii in tema cu romanticismul oaselor dar^mate sub ghilotina vremii..C^nd,c^ndva alcatuiam un 'profil'-insul fu un om cu carte,dar strain acestor meleaguri.Se vroia cu de-asila integrat...Imi povesti viatza sa shi ce frumos mi-o colora in faramituri de limbi,ca facu un talmesh-balmesh din toate..Uit^ndu-ma cu grija in ochii sai,vazui coastele satului ce imi asculta primul vaier shi apoi dezlega-i bizara incurcatura ce noi naiv lu^nd-o dela indici-karma ii zicem..ce frumos resea insul ca sa ishi umple golurile de cuvinte cu aproximatzii luate din panoplia antica shi arhaica a g^ngavilor....cu sensul de preapriceputzi in a se descurca fonetic..Astfel imi clarifica-i priceperea,ca nu ne asemanam shi nici nu putem a ne cunoashe,fiindca orice am face lumile ne sunt pe paralele shi se scr^nciobeaza dupa loc,vreme shi dupa peculiaritatea entitatzii..cum de senin asta ins,ishi ducea pe umeri,calm shi shtiuitor pedeapsa nashterii sale -nevrute de cei care la primul sau zberat fura de fatza..Analiza picatura cu picatura tot ce-shi mai aducea aminte...lega apoi totul de patzaniile prezentului shi le arunca in vremea ce poate,ar putea sa vie....Astfel mi se lumina- o g6ndire pe care de milenii o tat fram^nta lumea shi de cap nu-i da...Vroiam doar ca sa-i zic asta celuia care se substituie mie,ca vai doamne,de mi-o lua shi karma,vai de capu' sau!!! mai facura altzii inaintea domniei tale shi se arsera de nu se mai pot lecui in veci...Nu te crede ascuns sub faldurile Ideeii,ca asta ii spulberatoare ,precum ii puful papadiei,din ograda casei tale...azi ^i cum ^i,shi m^ine poate-o fi ,precum nu ^I..!! Nimic altceva..ma distra intruzia shi ma relaxa momentu'.ca shi asha lua-i un Nitro,ca ma cutzitii la inimioara...!! Multzam TIZULE shi Domnul tau sa te apere de nevazutele capcane,pe care ceasul le poate exploada..!!!!ACUM:js.,cel cu adevaratalea..!!
Link Miercuri, Iulie 2, 2003 9:13 PM
Mai MV, astia lautari nu manelele tale. Inchipuie-ti ca mere treaba si fara tzambal sau vioara cu trompeta.
JS cel neadevarat Miercuri, Iulie 2, 2003 9:06 PM
Mai dati-o dracului de politichie, ca va astupati la cap de tot, mai faceci o pauza si voi
Aburelul moshului... din ravashita predestinare. Miercuri, Iulie 2, 2003 8:27 PM
Kronii,nu trebe ca sa imi multzumeshti,ca omeneshte o fi,shi io cred ca ^i,sa sari c^nd aproapele o cere,sa sari shi-n foc de-o fi...!!!Nu este un "profit'shi nici o obosea mai mare ,dec6^ta aceia de a-fiintza,cereintza domniei tale..c^t mai suflu al tuturora mi-s,shi c^ta vreme la asta adresa ma mai scriu...toate ivalmashite ^s ,shi de capat nu shtiu shi nu am,cum sa le dau...Din cele ce se preling pe l^nga spusele tale,omenia se mai afla,exact===acolo unde bunica ta o shlefuii..!! Oric^nd,cu ce in puteri imi sta voi sari ca sa fiu de folosultau shi al tuturora de-or vrea asta..Din visarea ta o reala lume paralela asteia se afla shi ghes ishi da ca sa iese la lumina..N'o strangula,fiindca-i unica reala shi care te va duce pe aripi de sperantze p^na dincolo de aici..Un vis are semnificatzia fiintzei,caracterului shi magnetismlui in preajma entitatzii care viseaza..Orice vis are o realitate,chiar daca o vedem shi=nu e---!! Cu tine lumea care vrea sa fie ,nu poate,fiindca asta-lumea-nu se vrea sub stp^nirea intuitziei shi a personalizarilor care vopesc peste ..!! Te fram^ntara ursitele in vremuri neprielnice shi c^nd poate treuia ca sa strabatzii spatziie in cautarea apei vii,pentru o lume care se crede numai,dara nu-i--ca este..!! Nu npot ca sa le arunc lumii secretele pe care visarea ta le ascunde,fiindca margaritarele trebuie sa ram^na sub tejgheaua zavor^ta a puritatzii..Bucura-e ca ESHTi shi ca in vremea ce va sa vie,pe culmi maioresciene te vor ridica furcile vremii.Dara,sa fi cu grija la v^nturile reci ce bat aprig pe V^rfurile din fildesh..!! Cu inima ushoara,itzi zic,tate cele mai bune din lume cu tine sa fie shi sa fie de-acu' incolo toate,numai in ceasurile cele mai bune..!!-Cu sinceritate Aburelul nimicniciei moshului din basmele cu fetzi din aur..!!pa Kroni shi poate PE CUR^ND...!!!
js. dn asurzirea zberatelor lumii. Miercuri, Iulie 2, 2003 7:53 PM
Cum poate fi sfar^mat un Neam,care duce venele umplute cu aeonii vremii,peste tate str^mtorarile istoriei..??Cum poate fi ceeace nu fusese shi duce la infaptuire ceea ce nu era in vreme??PE SEMNE insa--in vremile dela din urma,toate se POT??? Nu-i vis care sa nu arda shi nici infaptuire care sa shi dainuie...Acu in clipita marelui Echinoctziu shi la mijloc de vara cu solstitziu ravashit,multe dat-ne este ca sa ni se infapuiasca shi altele din daltuirea vremii sa se shi naruiasca...Nu poate INSA fi dar^mat un OMU'=at^ta vreme c^t omul bipedul neinaripat fiintzeaza..Visele facaturilor ^s de a aavea PUTEREA shi c^nd o shi au,nu mai shtiu ce sa faca cu aceasta..!! Ne jucam cu necunoashterea shi ce cocoshi de deal,ca de munte nu ni-s,ne shi credem..!!!.Un neam care se pierde in umbra vremilor ,nu poate fi abolit,precum fu abolita o monarhie ce amarnic il imita pe creator...!!! Ca suntem azi scoshi din axul rotzii,din butucul in care se infing spitzele,Nu inseamna ca suntem shi aburul ce spera vecinii noshtri ca sa il v^nture..Dece nu ni-s un pumn str^ns ,fiindca multe degete fura infipte in m^na noastra de-alungul timpului pierdut...navalirile barbarice ne destramara shi uniunea noastra mai sta un pic,doar un pic in taria ce ar trebui ca s-o avem,a ne str^nge degetele-ne rasfirate intr-un PUMN maciuca..Vremile ne stap^nesc shi dreptate avura moshii noshtrii..Nu a fugi de vreme ,ancor^nd in st^nci coltzoase,menirea noastra ^I..S^ngele pe care oxigenat arterele l-ar duce,acuma ^i plin de carbon shi bioxizi..Shi ne-ncapat^nam in a-l tzine astfel venos shi impur mereu,fiindca ni-s obositzi de istorie shi dar^matzi de shicane shi de caderi in goluri ce iluzoriu de-at^tea ori,dea-at^tea ori--le vedeam pline de stupii plini cu albine harnice shi cu faguri de sperantze..Ne imprashtie v^ntu,fiindca regii trecutelor noastre existentze din alta foaita shi s^nge erau shi oric^t de mult ar fi vrut sa ishi coloreze ca al nostru,s^ngele lor tat teuton si goto-vandalic fu...shi rama-se..De un Domn din osul shi din neamul nostru nevoie avem noi acuma,nu pe dascalitziii Siberiei shi nici de invatzaceiii cu felia ce azi ni se pun pe tavi din fier ruginit-nevoie avem=nu==..Unde-o fi un Tzepesh doamne,ca sa ne deie apa din f^nt^ni aurite shi ca s'o sorbim din cupe din aur pur chiara ??? Ne saxafoniram shi alcatuiram un parc cu Tzepesh,pe c^nd istoria cerea imperios altceva..Dece nu va uitatzi ,o clipita doara,la tenacitatea israilitzilor de-a se fiintza in vremea de dupa vreme shi care dus-au prigoana lumii din vina asteia shi,chiara shi din a lor vina...Ni-s visatori shi poietzi de curte veche shi singuri v^nturatzi in cele multe coltzuri ale lumii,ne ciondranim pentru un darab de nimica...shi ram^nem mereu cu ochii =in stele-shi cu buzele fripte shi dr^mboide...!! Shtim oare ce vrem??Sau nu am shtiut nicic^nd ce anume vrem shi se infaptui ursita dupa masura nemasuratei noastre confuzzii..Dece ne place vaierul shi pl^ngarelile scapatate in batiste din c^nepa ca inul se topii shi la vale,spre rispire o lua..O retrezire acuma,nu-i t^rzie,dara peste un an ii deja un DEJA VU..!!Un neam care dintr-un rau,de care incerca sa-l curme,se inshela shi prvalii mai apoi in alte extrarele,pe care nu shtie nici el-neamu' cum le-o mai duce,rama-se azi o sita de ramashitze shi de aleshii care se dau in ringhishilele lumii nebune,nebune..!!Fatalismul oitzei mioritice,ii un adevar,shi nu-i o iluzie,sau de stil figura,precum poietic inclinam ca sa ne amagim crez^nd...Desheapta-te rom^ne,se c^nta,dar nu se sincronizeaza ^n armonii eterne shi in statornicii spirituale cu de-adevaratalea..!!!
Zizzy Balluba Miercuri, Iulie 2, 2003 7:33 PM
Ce dreaq mai Krony, chiar asa de natarai sa fim incat sa votam doua constitutii pesediste in numai 10 ani?
Kronberg Canada Miercuri, Iulie 2, 2003 5:45 PM

Nenea/Tanti cu ALARMA!!!

Ce ushor uita lumea... da' neamul ishi aminteshte ca nici Closhcutz nici Horea nu fusera judecatzi in "limba populatziei majoritare-n Ardeal"... Neamul ala de mila caruia plingetzi cu lacrimi de crocodili a nascut din necazurile-i milenare vorba "ce tzie nu-tzi place... altuia nu-i face!". Nu zic ca pericolul expus de dumneata n-ar exsita... nu zic ca in Ardeal n-ar exista fortze ostile si sabotoare ale bunului mers in Romania...

Nu stiu care-i prevederea de schimbare a constitutziei... dar, in cazuri limitate (Covasna & Harghita) cum le-a citat in mesajul dumitale, deci, repet si completez "in cazuri limitate in care atit cele doua partzi in litigiu cit si judecatorul si avocatzii sint capabili si doritori de a vorbi in limba lor... ATITA VREME CIT RAMINE O VERSIUNE IN ROMANESHTE A CELOR DEZBATUTE SI HOTARITE... nu vad nici o stavila in actziunea de tolerantza si civilizatzie spre care Romania se indrepta (EU+NATO)"

Nimic nu este perfect pe lumea asta, nici o garantzie nu exista despre clipa urmatoare... atunci de ce sa dovedim celor ce ne-au facut atitea cite ne-au facut in 1000 si mai bine de ani... nu ne-au invatzat nimic, nu ne-au luminat si nu ne-au facut sufletele mai bune? De ce sa practicam legea Talionului care n-are nimic de-a face cu blindul si iertatorul, cu tolerantul si poeticul popor roman? Cite despagubiri am cerut noi pentru holocaustul a miliarde de suflete de-a lungul celor o mie de ani cind totzi veneau sa ne prade pentru ca in loc sa ne cultivam "scribii" ne-am cultivat ogoarele... Nici Turcii nici Ungurii nici Rushii n-au platit o letzcaie pentru sutele de generatzii ce le-au batjocorit! N-au platit si... NIMENI NU LE-A CERUT NIMIC, le-am lasat toate dupa principiul "water under the bridge" si ne-am vazut de binecunoscutul indemn optimist "viatza merge inainte!". Fiecare neam are dreptul sa se comporte dupa cum istoria sa l-a invatzat! Noi, romanii, imi place sa cred ca, datorita spiritului creshtin, cind vine vorba de revendicari... avem mult... FOARTE MULT BUN SIMT! Ma intreb ce credetzi ca vor spune cei de la Budapesta daca ce-am imboldit eu mai sus se va realiza? Unii vor zice "proshti si romanii"... altzii probabil vor regreta in sinea lor vorbe aruncate la minie si judecatzi superficiale si etc. E drept ca a te dovedi marinimos si bun este in ziua de azi, o prostie... dar, cu exceptzia cazurilor cind ne-a ajuns cutzitul la os... neamul nostru a fost intotdeauna asha : marinimos si bun.

Ce-ar trebui sa constituie o adevarata preocupare a "conducerii" de azi a tzarii ar trebui sa fie... aducerea (pe orice cale... fie chiar si cershind din pubelele pline de mobila, electro-menajere, biciclete si jucarii ale "societatzii de consum" si aducerea si distribuirea lor in tzara) la nivelul minim necesar intzelegerii bucuriei de a trai in al III-lea Milenium (oare-i dificil, nu cred... ba chiar aducator de locuri de munca : electricitate intregului popor, apa curata disponibila, macar un radio daca nu si un televizor si un telefon in orice casa, o conectzie internet gratuita disponibila in fiecare sat... macar la biblioteca comunala, acoperirea de catre stat a medicamentelor de baza, a vaccinurilor de necesitate si a tuturor cheltuielilor de urgentza, fracturi, extractzii de masele, credite la ochielari etc. construirea si intretzinerea cailor de circulatzie din tzara la nivelul unei tzari ce nu are populatzia analfabeta, stimularea debutantzilor in arta si premierea tuturor copiilor ce dovedesc aptitudini la scoala sau doar buna creshtere si voluntarism in societate, cultivarea unui curent de integrare si supunere a tziganimii la legile pamintului si ale statului etc.). dupa cum potzi constata dom'le/doamna din parantezele de dinnainte... mai avem destule de facut pina sa avem ce apara!

Atita vreme cit in tzara nu exista un serviciu de baza de asigurare a comunicatziilor, transportului si de furnizare a energiei si caldurii... repet si consolidez ideea "serviciu de baza" ca ultima alternativa in cazul in care "consumatorul" nu-si poate permite "beneficiile" serviciilor private mult mai complexe si... mai scumpe, atita vreme cit oamenii sint lasatzi sa se sinucida de disperare si sa moara de foame-n singuratatea in care se sting multzi dintre batrinii nostri de azi, atita vreme cit tineretul nu-i protejat de lege si neamul este lasat pe mina oricaruia ce poate plati-n dollari sau euro... Oricit s-au ofuscat cei ce ma citisera pe CRL... tzara lu' Papura Voda este doar un teritoriu pe care se practica un genocid haotic si... necesar (altora nu neamului impotriva caruia se poarta diversiunea capitalista in slujba "umbrelor" ce ne storc de vlaga si resurse). Atita timp cit... de 13 ani poporul e batjocorit si asmutzit pe altzii, mintzit si adus la disperarea neputintzei de a-shi permite luxul de a mai trai si miine aceeashi foame si deziluzie ce tinde de a deveni perpetua... undeva, in "Dimineatza Urmatoare" propuneam o "solutzie" cam neplacuta dar... cit de cit viabila in comparatzie cu "nimicul" ce roade si distruge ce n-a mai apucat ashazisul comunism defunct.

.

Aburele,

Iarta-ma ca-tzi povestesc despre visele mele. Zicea Rabi Sitruk ca... visele sint (cel putzin unele dintre ele) mesaje trimise de Domnul... iar elementul fundamental in interpretarea lor este de a le povesti si cere sfatul despre ele unei persoane ce ne iubeshte (sau cel putzin nu ne este "in contra"). Lasind laoparte diferentzele dintre iubirea de oameni (generala, universala, proprie fiecarui om de la Christos incoace si inainte...) si iubirea ailalta pe care o confunda si o amesteca unii in mai multe exemplare si fara prea mult discernamint... imi place sa cred ca am intuit la dumneata aceasta capacitate de a-tzi iubi semenul si... in consecintza mi-am zis ca, respectind principiul lui Rabi Sitruk rupt din Torah (cartea Domnului) nu fac decit sa "functzionez" conform "principiilor" ce multzi oameni de azi ishi fac o "datorie de onoare" sa le ignore... Eu is mai "plecat" asha un pic... si mai de moda veche. Sa-i lasam pe cei ce vor sa rida... sa se simta bine. "Dumnezeu nu te judeca dupa ce cred altzii despre tine ci dupa faptele tale." - principiul bunicii care-mi ridica moralul... Nu sint un sfint, dar pacatele ce le am nu-s acumulate din lucruri rushinoase ci din prea mult oportunism si prea multa premeditare, n-am facut niciodata lucruri de care sa-mi fie rushine (cu exceptzia metehnei sa mint la fisc cu nerushinare...) si de aceea imi permit libertatea de a emite opinii si de a-mi face publice unele visuri si indoieli. E un zbucium, e o zbatere... dar insashi procesul de a le face cunoscute toate cele ce ma framinta este... parte integranta din procesul de vindecare a sufletului (psihologii au nume si tehnici speciale pentru astea). Multzumesc pentru ce mi-ai scris (eu cred c-au venit din inima buna) si am sa incerc pe viitor sa nu abuzez prea mult de bunatatea dumitale... dupa cum vezi, in jur sint multzi mai multzi ce au nevoie de ajutor... doar ca n-o stiu inca.

Sanatate si numai bine.

js. din nesaatzioasa-mi agatzare de Nimicuri.. Miercuri, Iulie 2, 2003 5:42 PM
Da-i omului un coltz de pita,shi o sa vezi cum tata pita ,mai apoi o vrea,shi de nu i-o dai,cu fortza o ^nfashca...Asha mi-s eu acu'....nu stiu vremea,chit c-o ashtept,dara soarta ^i jucausha shi fentoasa shi de hilaritatzi ^i buna..Daca cineva ar reushi ca sa priceapa pe altcineva,poate ca lumea ar fi mai putzin fentata de cruzime shi de primarele-i instincte..Se vede ca in loc ca sa ne luminam,tat mai multe noptzi ne adunam...Vrem shi iata,a nici MACAR nu shtim ce shi cum-vrem...C^nd omul in goana sa catre veshnicie,ishi cata un reazem,surpiza fu ceaia care il invalui shi ^i imbalmashi mintishoara...Un Cervantes la distantza de secole se nashte shi o Rozalinda,este o rara perla aruncata sub masa suinelor...Asha fu shi cu acea G^lceava a Intzeleptului cu lumea..Ashteptam,faurindu-ne linishti shi genuri de diverse paciuiri in cuget,dara vremea vremilor cereshti,alta fiind,ne fenteaza mereu..Lupu' vine,shi galagie facem c^nd nu-i ajuns,dara c^nd se zg^ndara la noi,t^rziu ^i prea shi nimenea,nu-i ca sa ^l alunge..Scriu azi ,fiindca nu shtiu ce m^ine-o fi;dara chestia cu lupu poate fi fantasmagorie,sau premunitziune preselectata,numa domnu' shtie..??? Da-i -(mie ca de exemplu)cuiva un colt de virtual,si o sa vezi cum pe tat il iau,ca sete mi de lume,shi dor de amintirile ce cenusa ^s shi nicic^nd Foenixuri..N-am nimica de zis,ci doara de a ma arhaiza in ziceri care duse ^s,mai dinainte de a shi puse sau rascolite...!! Poate ca de prima oara in alergatura vietzuirii mele,nimica nu mai vreau..de somn shi de uitare doru-mi pl^nge..Visele sunt crini des-petalizatzi shi ciulinii Baraganului in care inima imi-fu fr^nta cu tata copilaria-mi..Cum ne vrem amintirele-napoi,chiar de astea fura suferintza .Acuma dupa ani,ele se imbobocesc shi explodeaza in naive jucarii de a trai shi de-a baba oarba..a ne amagii..!! Actorii se vor guvernori,iar paiatzele senatori,ca scena pe care se clownuiesc,pare prea mica acuma..!!Popoare care sugeau din traire seva dezlantuirii lor,acu se vor stap^ne cu fortza peste o gloata de praf shi de amorfa rasuflata nimicnicie..De omu' ar shti ca atuncea c^nd din toate baierele-i vrea ceva,contrariul se iveshte din seninul naivitatzii lor..Daca cineva fu odata paria shi altadata se stramuta din nefericea-i casta in alta mai de sus,vrea ca sa ishi surghinuie pe foshtii sai paria-otzi..ce stupid shi anost shi plin de ing^mfare shi self destramare in vremea ce va sa vie,fiindca acuma vremea real,se grabeshte shi atinge nu pe cei ce trebe,ci pe cei-cum se nimereshte.. Maslinii infloresc shi acuma,precum cu milenii in urma se impanau,dara linishtea shi desfatarea nicic^nd nu va fi sub umbra sg^rcita a astora...Prea multa durere dezumanizeaza,nu inaltza asha,precum ne invatzara dascalii de-o shchioapa..Nu poate un urmash al daltuirii OMULUI,ca sa fie ceeace azi se infatzisheaza..Undeva ^i o gresheala ,o destramare in spirala fara de spirale a sherpuirii noastre intre veshnicii..!!??Nu-i lumea asta shi nu ni-s noi ashtea ce ciudat aparem in vazul nostru shi in strabismul altora.. Istoria se rescrie mereu,fiindca tzinere de minte omu' n-are shi uitarea in omeneshtile legi scrisa-i..Traim ca sa repetam,tocilareshte ca la shcoala greseala dupa gresheala,uitare dupa uitare shi gogomanie peste alata-- cu fatzarnicia speciei care amagita de un sharpe viclean,in bratzele-ne fragile chit c-or fi cu bicepshii de-o tona,ne-o cadorisira zeii....Ca fara asta-Eva- viatza nu ar mai fi,shi nici zbatere shi vietzuire,nici luminitze inshelatoare shi nici umbre ucigatoare..Cadoul nostru ^i Eva -vremilor continui shi prapastia in care naivul cu bicepshii c^t Omu' se pravale...Cu rau =rau ^i,dara fara rau,dezastru ar fi...!! Ce putzine avem pe lume de ales..shi cum ne credem...??!! UITAM ce NI-S shi orbecaim in noaptea =ce gresheala fu mai dinainte shi ochii impaienjenitzi de amagiri ne sunt..dushi,dushi catre lumi pe care doar noaptea le mai poate retrezii..!!???Nimic nu-i egal shi nimic nu se poate masura prin sine,fiindca de asha ar fi,om dispare intr-o gramada de ruine,puse anapoda pe un taler al balantzei dezbalansate a Visului..Dupa scrisu' meu gol pe capshe se face shi pe semne ca asta-i cauza de asha de rara se reinfiintzeaza amagitaorea-mi aparitzie,pe care ceas de ceas,o cred volatilizata,dar ca un joc stupid de Urgii,nu-i asha...shi tat aici shi tat cu sira spinarii fr^nta ma aflu..Fuga de insingurare shi de noi inshine-in ceva in care nu shtim,ne face ca sa fim ceeace ni-s..!!toate cele arhaic,-io zic astfel=^s spuse aicea,^i poate o deformare a prezicerilor ce vreme de ani le imb^rligam,ca sa nu le mai intzeleaga nici cel care le prevestea..Cu iertaciuni,va las cu adunatura mea de fleacuri shi de dispersate deziluzii..
Ungurii anxeaza ROMANIA Miercuri, Iulie 2, 2003 4:12 PM
11 asociatii, ligi si fundatii cultural-crestine romanesti din Covasna si Harghita incearca cu disperare sa stopeze revizuirea Constitutiei in forma adoptata de Camera Deputatilor. Ele au semnat un protest comun, prin care arata ca folosirea limbii minoritatilor nationale in justitie va duce la legiferarea limbii maghiare ca limba oficiala in Romania si la inlaturarea romanilor din justitie. "Pe langa faptul ca o asemenea prevedere constitutionala nu are precedent in sistemele de drept ale lumii democratice, si nici nu raspunde unei necesitati reale, o astfel de reglementare constitutionala ar genera grave perturbari in activitatea justitiei, ar conduce la inlaturarea discriminatorie a magistratilor, procurorilor, avocatilor si ai celorlalti functionari din justitie care nu cunosc limba maghiara, ar dezavantaja justitiabilii romani implicati in astfel de procese, si ar impiedica exercitarea controlului instantelor superioare in caile de atac", arata nota de protest. Se face apel catre intreaga tara pentru a le sustine demersul, aratand ca aceasta prevedere constitutionala va incuraja si mai mult extremistii maghiari sustinuti de revizionistii din Ungaria care au declansat o sustinuta campanie segregationista. "Protestam in modul cel mai vehement, fiind hotarati sa recurgem la toate mijloacele de protest pentru a determina in ceasul al 12-lea stoparea revizuirii Constitutiei in forma adoptata de Camera Defutatilor. Facem apel la cugetul si simtirea tuturor romanilor de a se solidariza demersurilor noastre pentru boicotarea revizuirii Constitutiei in aceasta forma."
js.. din pustietatea pustietatzilor... Miercuri, Iulie 2, 2003 3:46 PM
G^lceava Omului-cu Sine...C^t de intzeleptzeshte le pusera strabunii nostri-n vorbe..!!! Soarele ^i ^n continua g^lceava cu universu',explod^nd shi faramitz^ndu-se in raze shi in razu-letze....potop de lumina care nu acopera ,fiindca nu poate, noaptea dintre om shimaretzia necunoashterii...Luna Plina se tat retraage catre inceputurile de luni calendaristice;asta luna fiind pe ale lu'13...!!Augustul ne va da batai de inima shi chiar shi de minte,fiindca fenomene care nu mai fura din vremea c^nd lanzul neandertalic se fr^n-se,reapar acuma,si cum?? Semnu' pare a ne dezvalui,ca nu-i mersul omenirii astfel,precum aceasta ^l concepu'...Secretul Sapiensului,aparut din nimica shi de niciunde,se va dezvalui,sau incurca in jocul de lumi shi umbre,de noptzi shi---de diminetzi umede...ZORII se vor ivi abrupt ,las^nd in urma-le acele triluri de privihetori singuratice shi de aureole prevestitoare..18 shi 27 August vor fi zile de rascruce de vremi shi puncte fr^nte din dreapta linie,ce ne-o creiaram,comozi fiind,ca sa ne explicitam pe noi shi aburul ce se ridica cenushiu din hoiturile-ne...Ceatorul ^shi are al sale ascunse drumuri shi dosite "cai',prin care pe semne ca ne vrea INAPOI,dar unde,fiindca shi noi ne vrem,dara nu shtim...!!??? Omu' zilelor de acu'-i altul,nu-i mai ala de antzartz,sau de acu zece ani in urma...Ce vrea oare OMUL?? Verea lui ^i nimicnicia bicisnica a haosului,pe care invatzatzii il shi matematizara-aritmetica haosului..!!Navalirea at^tor informatziuni intr-un creier a carui gelatina-i in putere doara o mica micime-10%--o fi prea mult ??? Ce stupid suna c^nd in virtualitatea shi asha virtuala,chiar de la fatza ne-am vedea,ne ciondranim pentru un coltz de pita arsa shi uscata deja...!!!Ferice de cei care se pot re-copilarii,fiindca imparatzia cerurilor,nu-i data adultzilor,fie ashtea shi avansatzi,sau precum se vede-tare,tare inapoiatzi..Conshtiintza universala ,inima n-are ,precum nici cea in-gaocita in sinele nostru asha de g^lcevitor..!!! Visele nu-s cele pe care un snop de deshteptzi incercau ca sa le defineasca,dar spre a lor stupiditate =le defaimara..Lumea noptziilor noastre e mai mult dec^t cea a trezirilor trairii..Visul defineshte dilema pam^nteanului inglodat in tina sa,shi cautator din disperare a zilelor cu lumini shi=umbre..Putini ^s aia care din nebunia alba se pot duce acolo unde c^ndva se fram^ta-se lutu'= nefastul lut,ce-l t^r^m schiopat^nd zi de zi ,din noapte in noapte,din vis in vis,shi din coshmare in adumbrite infernuri...daca acu-mii de ani in urma,dushi in caverne,se rup-se ZALA omului,pare se ca anul asta ,cumva,s-o re^nnoda...Cum??Zicala batr^neasca ne spune ca in afara g^lcevii-sau g^lcevirii cu noi,nimica nu-i de mai shi face..Intzelepte fura shi ^S vechile shi roasele CAZANII...Umbrele nu-s mai ,fiindca soarele se deznoada in exploziuni shi chiara EL se cauta cu disperare pe EL INSUSHI...Planetele- shi luminatorii noptzilor sunt in deruta shi locu' cu greu pe zi astrala trecuta,shi-l mai regasesc..Neputintza ^i corolarul trairilor noastre de-acuma shi neputintza o fi de acu-ncolo ...Ce rezolva o natzie,ca se vrea aleasa inimii unui univers golit de zile shi umplut de praf shi de gunoaie..???datu-i unora ca sa suporte cele de nesuportat shi sa duca sacii cu nimicuri ale tuturora,pe drumuri pline de gropi,dara shi de flashuri zg^rcite de luminitze..!! G^LCEAVA =ne spune ca sa nu ne punem de-a curmezishul caii ,fiindca acu',sau c^ndva tat va trece CINEVA peste shi strivitzi forever ne-om afla..Ne catam locu',dar at^ta loc ^i,inc^t p^rloage de lunci dezgolite se fram^nta ca sa fie cel putzin in picioare de OM calcate..Cine va reushi ca sa deie de CAPu sortzii,va fi alesul universului shi nu uitatzi..!! ca OMUL se afla de om daltuit pe spatziile dacice shi ariene..!!! Cine poate rescrie ce nu fu scris??presupunem,dara asta-io calicica ce ne poate duce catre cascade shi catre vagaune ...Shtim ca suntem ceeace simtzim shi ca datoria Omului de l^nga OM este dat de a se trezi mereu ,mereu pe sine,chit ca diminetzile ^s goale shi nici cafa cu miros de exotism nu-i...Cine nu poate sta ,shi a sta ^i un chin,precum cela de a te shi mishca..!!Asta vream sa va zic,ca Augustul cu miros de cezari infoiatzi,ne va aduce pe spitzele Rotzii ,inapoi in vreme,sau inapoi in nimicnicie,sau nici UNA nici ALTA..!!---js...
Florile marului Miercuri, Iulie 2, 2003 3:46 PM
Test
Aburel. iarashi ca sa nu ma pierd. Miercuri, Iulie 2, 2003 4:32 AM
Kronii,Kronii,visele tale au iz de aritmetica shi sens de social v^nturat ^n lumea ^n care ,in spre neficea noastra soarta ,ne inghesuim...Vremea-real se grabeshte shi tu o masori in cubici de fantasme...Vestea care e pe VINE,s-ar putea ca sa te dramuiasca putzitnel-din caile tale catre- shi din spre fantomatica biblioteca,care-i- dealtfel tata in mintea ta...Multe shti shi multe tzi se dezleaga,dar nu-s date fiecaruia ca sa le shi pipaiasca...Prapadul fiind in noi,amarnic se va revarsa in lumea ce-o masuram cu visul,shi care clatinata ^i din tate baierele ei..Aibi grija de treaba care itzi aduce traiul de zi cu zi shi cata ca sa-elimini raul care uneori subconshtient te p^ndeshte..Prea repede g^ndirea itzi merge shi poate ca prea incet se desfasoara trairea...Vrei ceeace alegi cu meticuloasa abnegare, masur^nd masura a ceeaace shtii cu nemasurata gogomanie a creatziei de acum...Universul,chiar shi al tau se creiaza shi recreiaza rascracarat -poate,continuu,shi de capat nu-i vom da ncic^nd...O iluzie ce-ofram^nta-i de vremuri,pare a se implini ciudat in scurta masura a ceeaace vrei ca sa fie..Nu-tzi fie frica de nimica shi de nimenea,ca stele palesc oric^t de timoratzi om fii....Ziua nu aduce ce poate ceasul ca sa explodeze..lumea shi parazile ,fanfaronadele acesteia,nu-s pe gustul tau de-acuma,shi apar ca un fel de handicapari temporare in calea-tzi catre tine insutzi,drum spinos shi plin de melancolii t^rzii.Prea ^i rebelioasa lumea din afara ta shi c^t de pashnica s-ar VREA lumea dinlauntrul tau...!!! Contrariile pe care-iarashi heraclitian zic^nd,nu le potzi armoniza dintr-o clipita shi uneori realul fiind alunecos te impinge pe derdelush la vale,mai repede dec^t ar fi sania ta in stare.Jung,are un farmec al paradoxului paranormalizat,expus lumii,caare ^i mereu in deriva de sine..Firea ta didactic orientata se izbeshte mai amarnic ,dec^t un ghetzar de un titanic imaginar.Nu te sfar^mi tu,dar se imbucatureshte visarea ta shi dezgustul pare sa imbrace forme care masurate fiind,ies din tiparele prefaurite.un saturn taios aa intrat ,pe semne in casa ta creasca shi taie,shi taie,de shi el nu se mai pricepe pe sine...unde imbucaturirea s'o shi termina...Un Uranus fantezist se plimba comod shi anaopda totushi pe l^nga ascendentul tau predestinal.pare ca sa vina m^inele cu indeptari de arcuri shi cu izb^ndiri uitate...O z^na pare a fi ramas stana de piatra ,ashtept^nd jumatatea-i hoinara...Nu-i implinire in ce tu scormoneshti cu ardoarea cautatorului de aur shi nici in tainuirea ta cu shi de lume....Lumea nu-i cum o simtzim shi cum ochii noshtri o vad...este un CEVA pe care at^t de apring ^l incotoshmanam in paradoxuri,ca sa iese p^na la urama o paparuda de care auzii ca in tzara-o reinfiintzara- -cu popi shi fast se afisheaza pe ulitzi ca sa aduca noroc,apa shi tat ce nimeni n-are...Nu te av^nta ^n ceeace itzi scapa,ca ce se duce intoarcere n-are....pune g6ndul tau in vorbe,fiindca ai nevoie fireasca de a te risipi pe tine ,fiindca ceeace-i conservator ,era shi n-o mai fi cu viteza vremilor pe care le digeram..Nu eshti facut dupa masura cubicilor shi nici dupa speculatziunile mediului in care doara numai paradoxul te arunca... Daca tu te potzi masura cu cotul,lumea ta nu poate fi masurata nici cu anii lumina,fiindca intunericul de dinainte shi cela ce va fi cel din urma,nu au masura...Scrii pe masura vremii in care in spre nefasta-tzi ursita te bloceoreshti,dar cugetzi pe alte note shi incotosmaneshti ascunsul din tine,in shi pe alte game..A fi tu cela care fu,nu se mai poate fiindca ne risipim clipita cu clipita shi altzzii ca sa ne creiem,cocreatori fiind shi noi,n-om mai putea in vecii vecilor..Pe acelashi fagas de ploaie varatica,apa se scurge mereu shi tat mereu alta fiind...Cum de nimerishi contra ursitei tale,intr-o baltoaca in care mereu innotzi ca sa fi tu,c^tushi de putzin tu..???Oare adevaru'asta -o fi undeva-out there,sau niciunde ?? C^te din cele cugetate p^na acum,nu fura drepte shi lovira tzinta la punct tzintit,punct lovit...!!!Bucura-te ca intzels eshti de cei adunatzi cu pumnul,shi nepriceput de tata turma de furnicareala ce te imprejmuieshte...Fi ferice in iluzia nefericirii tale,ca tat mai bine-i cu rau,dec^t fra de acesta,sau cu ceva prea shi dupa imensitatea puterii noastre de a suferiii...!!! Domnii cereshti se pare ca sunt,precum shi monshtrii,ashezatzi cuminte in sinele nostru,in ada^ncul intunecat al nefiintzei noastre...Nu shtiu c%nd voi mai primi larghetzea de a mai acosta asta cafana,ca la mine sunt masuri ce nu se mai pot SHI masura...Cu stima shi aducerea aminte vreau ca sa itzi multzumesc de reala shi spontana ta grija,ca de-oi mai fi,ori ba..!!!Cu cele ce nu le shtim inca---inainte draga Kroni,nume ce pare o predestinare,ciuata....Drumul de costishe ^ prsarat cu rani in plpa shi cu spin shi palamida...Visul meu shi suflul meu sa fie aproape de imaginea staturii tale..Amin !!!-Aburul-Aburelul luncilor cetzoase....
Kronberg Canada Miercuri, Iulie 2, 2003 3:07 AM

Aburel,

Slava Domnului ca traieshti! Lasa... raspunsul dumitale-l gasesc la arhiva (tanti Miti, cu sigurantza-l va face available in fascicolul de arhiva cind va fi gata).

Uite, vara asta-mi prieshte la vise color si destul de interesante, deci, iata un alt vis de ieri:

Se facea ca eram intr-o incapere inalta (undeva pe la etajul 3 cred) si in incaperea luminata ca la bal... ne aflam 2 echipe si doua blocuri de piatra (un soi de aproape paralelipipede de circa 1.25x.75x.30 metri)cenushii. Pare-se ca misiunea era sa "coborim" cele doua blocuri de piatra jos... in curte in cel mai scurt timp posibil si... Echipa adversa (formata doar din tipi de tipul Swatzinegur) inshfaca unul din blocurile de piatra si se chinuiau pe scari cu el... noi priviram o clipa... si dupa ce incepura tzipetele... ne-am retras in marea sala si... pare-se ca eram sheful celei de-a doua echipe formata din oameni normali si domnitze... una si una... si, pescuii o dama "ca-n vise" (bruneta, inalta si de circa 37, subtzirica si... etc.) si, apropiindu-ma de dinsa incepui s-o pipai si m-am pierdut in tot ce un vis erotic tinde spre... dar... echipa mea inebunita de "nepasarea" mea... ma anuntza ca echipa adversa a scos pietroiul in 15 minute cu cazualitatzi si ranitzi... da' l-au scos!!! Ce facem noi??? Ma grabeau... cica au trecut citeva minute de cind ar fi trebuit sa incepem proba... iar eu "trust me" si continuai sa-o pup pe tipa... la 10 minute "echipa" devenise isterica... asha ca zisei, indreptindu-ma spre fereastra: "hai, ishfacatzi-l si gata... sa-l invatzam sa zboare"

M-am trezit in risetele de bucurie ale celor din echipa mea. Nu stiu ce-o fi insemnind da'mi placu mult. Chiar de-o fi de rau... tot mi-a placut visu' asta.

Aburel. din ^nt^mplare. Miercuri, Iulie 2, 2003 2:10 AM
C^nd scrisei shi eu lu'Krony,se shtersera toate shi cafana goala rama-se...Visele lui shi ^ntortochiatele-i viziuni,au o semnificatzie,pe care arhaic shi pe "l^nga" limba vechilor cazanii,vrui sa i-o zic....dar se risipi ^n curatzenia ce capsha azi se nimeri ---s'o faca...Nu shtiu cum de ma lasara shi iara' nu mai shtiu de-oi mai fi lasat shi-n alte datzi pe aceasta adictiva La Idee..???vremea se scurge ,precum se scurgea vremea heraclitiana,shi ^n panta spatziului,ce-l masuram cu stomacu',ca vremea noastra-i un metabolism -^nca incert definit de lumea sanatatzii--iluzorii..Cercul,roata imaginara a nimicului se tot roteshte intre golurile dintre stele...shi pe sai-ficshan,se zice ca monshtrii-s chiara ^N noi ^nshine...Ma uita-i crucit la u film ce-i zic pompos:"Cesar"...Shi c^t de departe ^s de realul de atuncea shi c^t de aproape sunt de invalmasheala de-acuma...Lumea-i DEJA---vu ,daca o vretzi astfel....smintita dela locul ei;osia acesteia,se mishca haotic in alte 'lagare' in care axul rotzii fu c^dnva pus...Cum se schimba toate shi cum karma se grabeshte,tare,tare ca sa achite fiecaruia politzile shi mai rar,a^t de rar-!- platzile...Vremea se grabeshte ,zicea cineva,poate un luminat,care din zminteala fu confundat cu Vlahutza al nost,care zi-se ca lui de veshnicia mortii-i frica,nu de asta ^nsine.."Pitoreasca Rom^nie' departe ^i,shi c^t de alta= fatza ei se vede..!!! Ma afunda-i din graba insingurarii,fiindca shi asta ^shi are GRABA ei...^n recladiri de stafii,pe care dulce si molcom,le zicem trecut-uri....Singur mi-s shi prin mine ca exemplu,nu fiindca narcisismul,ori elitismul-m-ar arde,dar dece sa mai pun shi altora lumea in cap....(?) Shi singur caut ceeace pierdut fu de mai dinaintea fiintzarii sale..Traim presupun^nd,fiindca sigur nimica ^i shi naiv ne amagim cu mucuri de opaitz...C^ndva "tate drumurile la Roma duceau",dar azi,unde-or mai duce ?? Lu' Kroni- vroiam sa-i zic ca visul lui este o karmatica degringolada a ceeace fu masluit la Niceea shi capul ala maroc ce el ^l visa ,este imaginea t^rzie a frustrarilor pe care religia,de oricare forma,neam,sau=a.==ar fii...religiosul din subconshtiintza sa,Junghian,se scoboara din recordurile astrale,ca sa ieie forma unor deziluzzii-coshmare,sau vise pe care doar un biblic Iosif,sau un leonid Daniel,le-or mai dezlega...!!!?? Multe ar fi de zis,dara shi asha in pustiu ^s,fiindca treaba umbrei mele nimenea n-o are,dara-mi-te shi ale celor ce le imb^rlighez...Cu reale aduceri aminte shi cu voalari de stafii,retraind ce murii de-o veshnicie,va las cu Domnul fiecaruia,ca sa va aibe ^n paza SA..!!! Umbra(nu aia dela Cozia) a ceeace ma faleam a fi,va lasa.....js.....
Kronberg Calea Lactee Miercuri, Iulie 2, 2003 1:45 AM

Tanti Miti

Faina flocirica... nu uita sa-i pui apa din cind in cind... dupa ce ne mai tzii la curent cu viatza culturala de pe plai (stii, ce-ai promis luna trecuta... cu umor si dpdv strict personal) (multzam de urare Natzionale de Adoptzie! - S/Z... mii de scuze ca te-am omis de pe "catalogul" de la CRL... stiam ca-mi lipseshte o gagica faina... da nu-mi aminteam care n-o fi?) Ashteptam numia ochi ! Uite, facem rost si de muzica :

inScufitzatule policolor !!!
Mai potzi sa ma update cu niscaiva link-uri de muzica romaneasca ce se poate download free de samples... de manele si Voltaj ? Sper ca nu-mi portzi pica ca-tzi colorai kipa si nici sa ma piz... piz... pizmuieshti pentru ca mai dau pe aici din cind in cind.

.

Abureleeee,

Ajunsei ca un coleg rabin strigindu'l pe Hrida... "Hrida, Hrida, unde eshti!!!" da' matale Aburelule... gdie iest?

urare Marti, Iulie 1, 2003 8:34 PM
La multi ani Canadei..
Si sanatate & prosperitate românilor canadieni
din partea unuia dintre europeni.
Miti Marti, Iulie 1, 2003 6:54 PM
S/Z, ma bucur sa te vad. Mutand mutantzii, putem zice si noi ca pe unde s'au raspandit Rom^nii, n'apuca sa-apuna soarele niciodata :)
S/Z tara de dincolo de pleoape Marti, Iulie 1, 2003 6:21 PM
Miti draga, eu iti multumesc in numele meu (si al Canadei)! E o zi minunata aici (la Montréal): cu soare si lumina! Ceea ce dorim la toti Românii de oriunde s-ar afla si cu precadere celor de Acasa! Multumim pentru gindul bun si frumos!
test Marti, Iulie 1, 2003 5:48 PM
test
Miti Marti, Iulie 1, 2003 4:58 PM
La multi ani Rom^nilor-Canadieni, Canadienilor si Canadei!
EU Marti, Iulie 1, 2003 4:43 PM
Aaaaaaaa! Care-ai sters tabla p-aicisa? Stima....
Ionick Marti, Iulie 1, 2003 3:05 PM
Katharine Hepburn a facut numai doua lucruri conventionale in viata ei, si de fiecare data a avut scuza virstei. Primul - s-a maritat la numai 21 de ani. (Din fericire dupa citiva ani era din nou asa cum fusese nascuta sa fie: libera). Al doilea, acum doua zile: a murit, putin dupa ce implinise 96 de ani.
A fost una din cele mai reusite lovituri in jocul de biliard al genelor. Frumusetea ei a sfidat deceniile, pentru ca venea din imbinarea norocoasa a oaselor - fruntea perfecta, orbitele departate pometii inalti. Arheologii ii vor dezgropa poate craniul peste milenii si vor ramine la fel de minunati ca cei germani, care au descoperit si scos pe furis din Egipt bustul lui Nefertiti. Si ei inca nu-i vor fi cunoscut ochii, zimbetul, nu vor sti ca acel craniu va fi fost cutia de rezonanta pentru una din cele mai extraordinare voci de actrita: joasa, inconfundabila, refuzindu-se oricarei comparatii.
"Sint o stea. E tot ce stiu sa fiu". O stea care, precum cele destinate sa fie supernove, devenea tot mai stralucitoare cu cit inainta in virsta. La peste 60, la peste 70 de ani, continua sa-si uimeasca si incinte publicul. Fusese tinara, frumoasa, bogata si talentata - ramasese pina la sfirsit frumoasa, bogata si talentata pina-n virful unghiilor. Si cu un superb simt al prioritatilor - n-a ezitat sa-si lase balta cariera ca sa-l ingrijeasca pe Spencer Tracy, in ultimii lui ani. Daca a trai cum a trait ea e un pacat, atunci a iubi e un pacat.

.... @ .Ciberplai

[Alegere aleatoare a sitului Ciberpla| Lista siturilor  Ciberplai | Editare]